Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 19 Jul 2025, 13:19

Autoru Poruka
MrPhact
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:10
rang
rang

Pridružio se: 30 Mar 2013, 19:44

Govoriti o sebi u trećem licu [pretvarase.gif]

Citiraj:
Što su ileizmi?
Kada netko govori o sebi, najprikladnije bi bilo uporabiti prvo lice jednine,
no kada se umjesto tog prvog lica uporabi treće, taj se čin naziva ileizmom3.
Iako je takva uporaba u našem jeziku nekonvencionalna, u drugim
je jezicima i kulturama bila ili jest potpuno prihvatljiva, osobito kada se govori
o društvima s izraženim klasnim razlikama (na primjer, kada majordom
kaže svom gospodaru Sluga pokorni čeka Vašu zapovijed). Jesu li klasne
razlike u Hrvatskoj izražene ili ne, za ovaj rad nije toliko bitno, no činjenica
je da i hrvatski govornici poznaju i obilno koriste ileizme. Pokušamo li nabrojiti
situacije u kojima će osoba kada govori o sebi radije posegnuti za trećim
nego za prvim licem, iskristalizirat će se tri najraširenije uporabe ileizama:
o u sarkastičnim iskazima (u najširem smislu)
o u iskazima narcisoidnih govornika
o u govoru usmjerenom djeci ili maminskom jeziku
Kako je sarkazam4 uglavnom poznat, makar kao književnoteorijski fenomen,
a zbog prostorne ograničenosti rada, naglasak će biti stavljen na ileizme
u iskazima narcisoidnih5 govornika te u govoru usmjerenom djeci, odnosno
maminskom jeziku.

http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=& ... 4469,d.bGE

Vrh
Minnie
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:12
Korisnikov avatar
FORUMAŠ I PO

Pridružio se: 14 Maj 2012, 03:37

Вучица je napisao:
Mšto Mfali MWučica
Mko Mgleda Mvidi
MW Mje Msamo Mokreuto M [zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]

.. [zenskismeh.gif] ..
..e napokon ti doakah akcentu...

..hbt..sad te tek teško kontam kad pišeš... [zenskismeh.gif]

Vrh
Вучица
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:17
Korisnikov avatar
Moderator chata

Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01

Mšto Mda Mti Mreknem [zenskismeh.gif]
Mčuš Mteška Mobaška Mse Mprekrojih [zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:33
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

hahahah..Minnie Minnie..vidi se da iskustvo iz tebe progovara :)
Ja sam kasno dosla na te forum i nemam iskustva s tim Moderatorima, osim sa Janjom :D
Ona me na kraju banovala trajno..i zao mi, krivo mi jer je to bilo banovanje bez ijedne rijeci...obiljezio ga je mj dolazak na forum i odlazak na pp...sljedeci klik je bio obavjestenje...nesto...gotovo, pokupite vasu radnu knjizicu i pozdravite se sa ovom firmom.

Ne dozivljavam ja te Moderatore nikako, kao ni Admine iako nisu na slovo M...moram priznati posebno na ovom forumu.
Vise su mi drazi njihovi blizanci koji su kao i mi, i pisu po forumu, jer ovdje ni ne vidim njihovu svrhu osim kopiranja i ljepljenja vijesti koje citam na drugim portalima...a da su neka karika, meni i nisu moram biti iskrena...Prije, u ranom pocetku vaseg forumasenja je mozda i bilo drugacije.
Astra je kao sefica...ja to ne vidim ni po cemu i nigdje i ja je tako ni ne dozivljavam..ona je meni neki forumas koji je ofarbao svoj nick u crvena slova i mozda joj je kontrolni panel drugaciji ( recimo hodnik u kuci :D ) ... isto je i sa ovim zelenim...
Ne volim kad radi kojeg dugmeta vise prosipaju svoju moc gdje ne treba i kad ne znaju reagirati kako treba.

Meni je Janja bila smijesna kad je pocela kao pomalo da pise po temama pa se onda rasprica sama sa sobom..sa Sanjom hahahaha... ( kao da sada Astra napise komentar pa je Senka citira i komentira ) :D
Nisam iskusila ni jedan ban....ne znam kakav je to osjecaj, a ruku na srce i sama mislim da ga nisam zaslizila [treptrep.gif]
Meni ne nedostaje ni Victory..ali mi Jelena vise nedostaje [srce.gif]

S Lilom se slazem..iako ne bih rekla da jedna rijec covjeka moze odati..pa i u reali nekada kazemo nesto pogresno, pa druga osoba se ispravi..a na kraju krajeva ljudi se mjenjaju...bilo bi zalosno da stoje na jednom mjestu godinama i sa istim stavovima...Stvar je sto se ovdje stavovi uglavnom razvijaju na temelju stavova tebi dragih forumasa..jer ako je tebe ''Mforumas'' pogresno procitala, i ''Yforumas'' ce dva puta procitati tvoju rijec jer M tvrdi tako...

I Megi..nije frka ispala oko ove teme..mislim da nije uopce bilo frke, ja je tako ne dozivljavam.
Lazi se nakupilo svega, i cinjenica je da ovdje ne postoji postovanja od strane odgovornih prema stalnim forumasima, podrazumjeva se da su oni tu i da moraju...nista ja ne moram ako necu...ona je sebe mnogo davala za ono sto ja smatram gluposcu.
Ona je odlucila kako je odlucila...meni nedostaje puno iako nije na slovo M, ali je dio Molene pa ona kod mene ima vece clanstvo nego neki kojima nick pocinje na slovo M.

Poslednji put menjao Molena dana 27 Jul 2013, 12:49, izmenjena samo jedanput

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:41
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

Stavila sam pod navodnike rijec "frka"
I sve se slazem sa tobom za te copy paste teme,
ne znam kome se kopira, svega da ima 20 gostiju...jedino ok su copy paste ove za sex i ljubav [zenskismeh.gif]
malo edukacije , pogotovo kad ih LaYa postavi sa sve smajlijima hahahah

I nije fer sto pisete te nickove
ako vide bice opet rata
a taman Sava tiho tece :D

Vrh
Molena
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:46
Korisnikov avatar
*VIP*

Pridružio se: 16 Maj 2012, 19:49

ma sta me briga..kakav rat hahahah :D
a demokracija..pravo govora, ovo ono...

i sta fali...mislila sam i Prvog spomenuti i reci da je on pravi admin
ebes Sulejmana kako se on okruzio zenskicama i kako im dirigira
:kapuskidam: :)

Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 27 Jul 2013, 12:48
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51

ali je dio Molene pa ona kod mene ima vece clanstvo nego neki kojima slovo pocinje na M.

ovo mi se svidja [podrzavam.gif]

Vrh
Minnie
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 28 Jul 2013, 02:09
Korisnikov avatar
FORUMAŠ I PO

MrPhact je napisao:
Govoriti o sebi u trećem licu [pretvarase.gif]

Citiraj:
Što su ileizmi?
Kada netko govori o sebi, najprikladnije bi bilo uporabiti prvo lice jednine,
no kada se umjesto tog prvog lica uporabi treće, taj se čin naziva ileizmom3.
Iako je takva uporaba u našem jeziku nekonvencionalna, u drugim
je jezicima i kulturama bila ili jest potpuno prihvatljiva, osobito kada se govori
o društvima s izraženim klasnim razlikama (na primjer, kada majordom
kaže svom gospodaru Sluga pokorni čeka Vašu zapovijed). Jesu li klasne
razlike u Hrvatskoj izražene ili ne, za ovaj rad nije toliko bitno, no činjenica
je da i hrvatski govornici poznaju i obilno koriste ileizme. Pokušamo li nabrojiti
situacije u kojima će osoba kada govori o sebi radije posegnuti za trećim
nego za prvim licem, iskristalizirat će se tri najraširenije uporabe ileizama:
o u sarkastičnim iskazima (u najširem smislu)
o u iskazima narcisoidnih govornika
o u govoru usmjerenom djeci ili maminskom jeziku
Kako je sarkazam4 uglavnom poznat, makar kao književnoteorijski fenomen,
a zbog prostorne ograničenosti rada, naglasak će biti stavljen na ileizme
u iskazima narcisoidnih5 govornika te u govoru usmjerenom djeci, odnosno
maminskom jeziku.

http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=& ... 4469,d.bGE

..minnie su tol'ko puta u forum karijeri kopirali prethodni tekst, da kad se pogleda u ogledalo..ne vidi onu diznijevku, već ileizmistu, glavom i bradom..majke mi... [001_smile.gif]

p.s. ne govorim o sebi..govorim o minnie..Isidora samo fizikališe..

Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 28 Jul 2013, 03:03
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07

Lila je napisao:
O sta ovo vide moje oci?
Hoces li Minika da pises forumske memoare?
Deco, mogu samo jedno da kazem da mi "mlogo" zao sto ovi forumi ne postojase u doba mozda pre cetrdesetak godina jer bez obzira koliko mi kazemo da je ovo virtuelni svet, da ne vidimo ko je iza monitora mnogo se nauci o ljudima, jer bez obzira koliko ko zeli da se predstavi drugacijim , jedna recenica da ne kazem jedna rec nas izda.
Ne smatram da je iko od nas idealan ili savrsen svako e satkan i od dobra a bogami i od zla jer bez obzira na sve to to cini coveka.
Jedino ne mogu da shvatim kada neko igra dvostruku, trostruku, cetverostruku licnost.

To ne bih mogla i to bi mi bilo ogromno opterecenje.

Ali da ovaj forumski zivot i nije tako los govori nase bitisanje na njemu vec duze vreme.
Ponekada bilo tesko ako je nekada neko svoje reci stavio u moja usta ili se mozda neko upitao sta ova matora trazi po ovom Forumu?
Mini rado iscekujem nastavak price a za mene je ostala jedna nepoznanica a to je meni drag forumas Prolece, da li je imala toliko snage da jednostavno preko noci nestane ili je bila neka od nas pa je mrzelo da i dalje igra dvostruku igru.

I da da ne skrenem sa teme.
Mini mi mje mnogo mila morumasica.
Mcao. [pozz.gif]

P.s.
Prica o Marijani mi je nepoznata nesto nisam u toku a MLI kao forumas mi je bila o.k. i sa njom sam imala normalnu komunikaciju.

Mli je bila OK,ali Lady in red nije.
Jednom je Lady prijetila Marijani da će je njeni prijatelji pronaći i u reali,da će je tući,silovati,šutati od bandere do bandere....itd...
Ne mogu ni ponoviti koliko je sve to bilo mučno.
Zbog svega toga sam i pristala da uvučem Brzog u jednu glupost i spletku da se 'razotkriju' dupli nickovi... [zenskismeh.gif] ...oooo...koji sam ja naivac bila...
I to je jedino zbog čega se kajem u svom forumaškom životu.(vjera u pogrešnog čovjeka)
I jako mi je drago što ovo sada pišem,kao da ću malo rasteretiti dušu.
A nisam se trebala petljati u nešto što uopšte nisam znala.
Tada nisam.
Kasnije sam saznala sve,baš sve.
Ali prekasno,već sam bila prevarena.
I ovaj forum je samo jedan logičan slijed svega.
Sada znam da je jedino Nela mogla da se nosi sa određenim likovima,lošim likovima.
Ali nije smjela da dira Marijanu,ni Minnie,ni mnoge druge divne forumaše.
Proleće je divna forumašica,divna i draga osoba,i jako bih je voljela vidjeti ovde.
Zbog čega je pobjegla,mogu samo da se dosjećam.A nije ni teško skontati.

Vrh
Minnie
Post  Tema posta: Re: M  |  Poslato: 28 Jul 2013, 04:11
Korisnikov avatar
FORUMAŠ I PO

..uf..sećam se i ja toga, kako je odvratno pretila...bljak..nije ona tada bila sva svoja, al' to možda bio loš trenutak u njenom životu, možda plaćala danak lošim procenama ljudi.. šta li..na kraju mi je delovalo da se dozvala i došla sebi...realno gledajući i ona je mnogo toga doživela i preživela u to vreme i ne čudi što se izgubila u vremenu i prostoru...
..dvostruki nickovi, brzi i duca afera, samo mi ostalo u sećanju da neka frka bila, al' kako minnie nije učestvovala ne zna ni detalje..al' seća se utiska, da je bilo gadno...
..Senkili... mislim da uvek treba da se napiše sve...možda ne u datom trenutku, al' bilo kad...ne samo da bi se čovek rasteretio, već nek ima podsetnik, kako je naučio neku lekciju...forumsku..životnu, nebitno...

..ovaj forum jeste sled svih tvojih forumskih lekcija...i koliko god puta za tebe izjavili da si diplomata, ja mislim da si više naivac i uvek upadneš u problem zbog poverenja i vere koje imaš u ljude...mislim da ti funkcionišeš po onoj..da je za tebe svako čovek, dok ne dokaže suprotno...e onda u tom dokazivanju obično platiš ceh nečijoj nečoečnosti...i jovo nanovo...a' naivci su obično dobrice i praštaju olako i zato si ti skoro uvek u nekom problemčiću..nikako da otamburaš nebitne, jer tebi jesu svi bitni... vidiš samo dobru stranu u coveku i imaš opravdanje za svakog...neki to vide kao diplomatiju, ja ne, za mene je to čoečnost koja te više košta neg' ti koristi..al' hbg...ne moš se menjaš a i meni se baš to kod tebe dopada..

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu