Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 21 Maj 2025, 18:13

Autoru Poruka
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 13 Jul 2012, 15:41
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Pridružio se: 17 Jun 2012, 20:13

Žena mačka zaslužuje svoj film

Lik Žene mačke koju igra En Hetavej toliko je upečatljiv da zaslužuje svoj film, kazao je Kristofer Nolan, reditelj novog nastavka sage o Betmenu koji u svetske bioskope stiže 20. jula.

Slika

“En Hetavej je neverovatno precizna i artikulisana kada je u pitanju psihologija lika. Ona je zaista izgradila novu Ženu mačku iz temelja i pravo je zadovoljstvo gledati je u filmu”, kazao je Kristofer Nolan u razgovoru za “Akses Holivud”.

“Stvari koje ona radi u onolikim štiklama ne treba shvatati olako. Ona poseduje neverovatan karakter i svi jedva čekamo da je vidimo u filmu, nadajući se da će ljudi želeti još više kada je reč o njenom liku”, dodaje Nolan.

Upitan da li je zainteresovan da snima novi film u kojem bi glavni lik bila Žena mačka, reditelj je kazao: “Za mene, Gotam i ove likove, priča je završena. Rekao sam sve što sam imao i sada nastavljam dalje, ali zasigurno tvrdim da ona zaslužuje svoj film. Neverovatna je.”

Žena mačka je dobila svoj prvi film 2004. godine kada je tu ulogu, u znatno izmenjenoj priči, tumačila Hale Beri. Međutim, film je doživeo veliki neuspeh a Beri je za svoju izvedbu osvojila Zlatnu malinu za najgoru glumicu, samo godinu dana nakon što je nagrađena Oskarom za najbolju žensku ulogu.

Film “Uspon mračnog viteza” (The Dark Knight Rises) jedan je od najočekivanijih fimova ove godine. Pre najavljene premijere film je prikazan grupi najvernijih fanova i blogera.

B92

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 14 Jul 2012, 12:31
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Suviše sam seksi!

Glumica Skarlet Johanson, jedna od najlepših žena sveta, ima veliki poslovni problem zbog svog izgleda! Kako je sama objasnila, Skarlet smatra da je suviše seksi i da zbog toga ne može da dobije uloge kakve želi!

Slika

Kako je rekla, seksepil joj je dosta puta odmogao, a i sama je odustajala od pojedinih uloga, za koje je smatrala da je prviše seksi.

- Da, dešavalo mi se to... To je zaista nesreća - rekla je Johansonova.

Slika

Iako kaže da joj lepota odmaže, glumica otkriva i da ne odustaje od održavanja perfektne linije i izgleda.

- Smatram da vodim relativno zdrav život. Nisam striktna, volim da uživam i popijem nekoliko čaša vina i da ostajem budna do kasno, kao i da pojedem pokoje parče torte - kaže glumica.

Alo

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 14 Jul 2012, 20:07
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Džeremi Ajrons stigao u Sarajevo

Poslednjeg dana Filmskog festivala u Sarajevu, 14. jula uveče, biće poznati pobednici ovogodišnjeg izdanja, a u Sarajevo je tim povofom stigao i engleski oskarovac Džeremi Ajrons, koji je eksluzivno razgovarao sa novinarkom TVB92 Nevenom Madžarević.

Slika

Ajrons je stigao u Sarajevo kako bi predstavio svoj novi dokumentarni film koji govori o zagađenju životne sredine, za koji se nada da će bar malo skrenuti pažnju na problem zagađenja i pomoći da se svet promeni na bolje.

Ajrons je u Sarajevo ponovo došao ispred "Fondacije Ketrin Kartlidž" koja će i ove godine nagraditi jednog mladog umetnika, a 2007. godine je predsedavao glavnim žirijem 13. takmičarskog programa Sarajevo film festivala.

Glumac nije propustio i da posebno istakne duh Sarajeva i prijatelje koje je u njemu stekao.

Festival će svečano biti zatvoren dodelom nagrada najboljima, u takmičarskom programu ove godine učestvovalo je ukupuno 9 filmova, među kojima je bio i film srpskog reditelja Miroslava Terzića "Ustanička ulica".

B92

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 14 Jul 2012, 23:20
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Asante: Umetnost ubija pohlepu

Holivudski superstar za „Novosti“: Prvi deo "Montevidea" mi se veoma dopao. Mnogo mi je stalo da ovu priču vidi ceo svet. Umetnost najbolje razvija ljubav prema razlikama i različitosti

Slika

BAKARNOJ boji, koju je uhvatio na Tenerifima, budvansko sunce dodalo je poneki pramen južnjačke opuštenosti, koju nosi i u genima. Vedar, iskren i jednostavan, kako to umeju da budu ljudi izuzetne duhovnosti, holivudski superstar Armand Asante (62), junak drugog dela filma „Montevideo, Bog te video“, na velikoj terasi elitnog hotela „Splendid“ dugo je, ekskluzivno za „Novosti“, pričao o projektu u koji je ušao s puno volje, o ljudima i narodima koje je upoznao izvan Amerike, njihovim kulturama, ali i potrebama da kažu svetu ko su, o globalizaciji, umetnosti, koja je „najvažnija stvar na svetu“, filmu posebno. Dok nastoji da odgovori što detaljnije na svako pitanje, baca pogled u svoje šake, čije zglobove je povredio u sceni koju je snimao pre tri dana na Bečićkoj plaži.

Dok je boksovao, rukom je snažno zamahnuo, da bude što uverljivije. Pogodio je zid, ali more i dobre terapije u spa centru učinile su svoje. Ožiljci su već - uspomena.

* Poznato je da ste poodavno izašli“iz Holivuda, da ste u međunarodnim filmskim vodama. Kako ste stigli u naš „Montevideo“ i zašto?

- Pre ulaska u ovaj projekat, mnogo sam gledao međunarodne filmove, dakako i one s eksjugoslovenskog prostora. Znao sam za Dragana Bjelogrlića, njegove sjajne filmske uloge. Upoznali smo se preko naših prijatelja. Tražio sam da pogledam prvi deo filma, koji mi se veoma dopao. Odmah sam pristao da radim na tom projektu. Oduševila me je priča o početku globalizacije, nikako sa negativnim predznakom, ta topla priča o ljudima i fudbalu, naoko jednostavna, a u stvari velika i značajna. Nisam odmah dobio scenario. Dragan mi je rekao kakav otprilike lik treba da tumačim i dao mi potpunu slobodu da ga kreiram. Da ga u stvari zajednički gradimo, što je bilo ono pravo.

* U filmu tumačite lik američkog menadžera, koji je u dalekom Urugvaju upoznao jugoslovensko-srpske fudbalere, veoma talentovane, koji su te 1930. na prvom svetskom prvenstvu osvojili treće mesto.

- Da, igram Hočkinsa, menadžera, pre bih rekao čoveka koji je još u Americi video da fudbal zbližava, da je neka vrsta spasa za čovečanstvo, da je, prostije rečeno, sport budućnosti. I taj Hočkins se obreo u Montevideu, tamo gde se „fudbal događa“. U studiranju lika, ali i šire priče, pomogle su mi dve stvari. Moj deda, Italijan, koji je u Americi bio bogat čovek, odjednom je u krizi tridesetih sve izgubio. I sam sam to nekako u porodici osetio i moguće je da sam naučio da materijalno nije najvažnije. S druge strane, i Srbija je ne mnogo pre te 1930. izašla iz rata, teško se živelo, ali su nada i duh bili veoma jaki. Hočkinsu su džepovi prazni i u genijalnosti srpskog tima vidi priliku da svi krenu novim, boljim putevima. Momcima govori da je Amerika obećana zemlja, da u njoj mogu da se uključe u novi „fudbalski poredak“, koji će svetu dati novi jezik - fudbalski - koji će zbližavati ljude i krajeve celoga sveta.

* „Montevideo“ ima tu međunarodnu dimenziju koju često pominjete. Verujete li u internacionalni uspeh projekta?

- I te kako. Mnogo mi je stalo da ovu priču vide Amerikanci, da je vidi ceo svet. Da preko malih ekrana uđe u domove širom planete. Da svet, u stvari, vidi kako mali srpski tim može da vikne nešto veliko. To je dobar pečat srpske kulture, iz koje će svet o Srbiji i o eks-Jugoslaviji saznati više. I bolje nego do sada. Uveren sam da su Dragan Bjelogrlić i producent Dejan Petrović veoma svesni projekta, svesni da nisu ništa slučajno napravili. Sve je veoma dobro osmišljeno.

* Upoznali ste mnoge zemlje, one o kojima postoje stereotipi, uglavnom sa lošim momcima, čiji narodi traže da se čuje njihov glas?

- Iz američkog ugla i iz ugla jakih, te zemlje, opet uslovno rečeno, drugog reda, pa i one koje su pravile greške u prošlosti, kojih su njihovi narodi dobrim delom svesni, koji i uče na greškama, žele da se pokažu svetu. Film je idealna forma da se baci novo, drugačije svetlo na te zemlje i narode, da „svi vide sve“. Da i oni tamo sami sebi dovoljni vide da postoje drugi ljudi i priče, pa i drugačije istine. Zato sam, između ostalog, izašao iz Holivuda. Zato sam i prihvatio rado ulogu u ovom filmu, koji će svetu pokazati lepe priče za koje on ne zna. Važno je, vraški važno, da oni koji prave film dobro znaju temu na kojoj on počiva.

* Potpuno ste okrenuti umetnosti, filmskoj pre svih.Smatrate li da baš ona može da promeni dosta toga nabolje?

- U to sam sasvim uveren. Umetnost ima jaču snagu nego bilo koja politika. Svet, jednostavno, mora da se probudi, da vidi da je kultura ono što ga je stvorilo, a ne politika, koja ga je često rušila. Umetnost najbolje razvija ljubav prema razlikama i različitosti. To sam ponajbolje video u Kazahstanu, gde sam radio dokumentarac i jedan igrani film. Kada umetnost krene, svi ti različiti ljudi su tako blizu jedan drugome da razlike nestaju. Samo je to umetničko veliko. Politika i biznis truju jer je u njihovoj osnovi pohlepa. A ona se upravo najbolje kontroliše kulturom koja ujedinjuje. Novac uložen u umetnost i kulturu u širem smislu je najbolja investicija. Duhovnost briše granice i globalni svet apsolutno mora tome da teži. A onda će nacionalno i iracionalno, versko i samodovoljno, sebično i arogantno biti u drugom planu. Iza.

* Niste prvi put na ovim prostorima. Kako ih doživljavate, nevezano za film?

- Volim da krstarim. U Crnoj Gori i Hrvatskoj sam bio posle rata koji se vodio na prostorima bivše zemlje. Priroda je čarobna, nudi ljubav na prvi pogled, jaku i strasnu. Izvrsno je dopunjuju ljudi, otvoreni, srdačni, iskreni i izuzetno talentovani. Kada sam gledao prvi deo „Montevidea“ mislio sam da je ta ekipa generacijska, da se znaju u prste. Kada sam shvatio da Moša i Tirke, recimo, nisu iz iste klupe, oduševio sam se. S njima je bilo milina raditi. Ovaj deo Evrope ima svoju priču, sjajnu i nedovoljno ispričanu svetu, tako da su umetničke rezerve - ogromne. Držim im palčeve!

* Posle Budve put vas vodi u...?

- U Srbiju. U Beograd, na „Central park“ u Paraćinu, koji „igra“ stadion u Montevideu, potom u Trst. Treba dovršiti ovaj maštoviti, sjajni projekat, koji će oduševiti ljude na širokim prostorima.

FUDBAL
FUDBALOM se nije bavio, iako ga voli i ceni. Od kako je vezan za „Montevideo“, rekreativno to radi često. Gde god stigne, kupi loptu. Gurajući je po terenu, kao da hoće da što bolje oseti miris te zavodljive igre, koja povezuje svet. I to kazuje o kakvom se profesionalcu radi.

FESTIVAL
ASANTE, zvezda filmova „Kraljevi mamba“, „Sudija Dred“, „Striptiz“, „Goti“ (Emi nagrada)... čuo je za hercegnovski festival filma, ali malo zna o toj filmskoj smotri: - Crna Gora, to sad pouzdano znam, treba da ima jak međunarodni filmski festival. Ima za to i prirodu i ljude, region u kojem caruje jak duh. Spreman sam to i da kažem, recimo ministrima, dakako i drugima. I da pomognem, koliko mogu.

Novosti

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 14 Jul 2012, 23:22
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Visokobudžetna ekranizacija biblijskog mita o potopu

Filmski spektakl režira Daren Aronofski, Metuzalema igra Entoni Hopkins, a Noja Rasel Krou - sva trojica oskarovci. Čuvena barka ovih dana gradi se u Misisipiju

Slika

JEDAN od najvećih i najrasprostranjenijih svetskih mitova, onaj o velikom potopu, gledaćemo uskoro i u visokobudžetnoj holivudskoj ekranizaciji. Reditelj Daren Aronofski, Oskarom nagrađen za mračnu dramu „Crni labud“, planira da u narednih nekoliko meseci počne snimanje filma „Noje“. U centru ove epske drame biće biblijski junak Noje i izgradnja njegove barke. Aronofski, koji je za potrebe filma adaptirao nadaleko čuveni mit, tvrdi da će priča biti „u potpunosti verna biblijskom originalu“.

Odavno se u Holivudu nije toliko pričalo o jednom filmu, čija se premijera očekuje tek za dve godine. Ali imajući u vidu da je reč o izuzetno ambicioznom projektu, sa univerzalnom i dobro poznatom tematikom, ne iznenađuje što je svaka vest o ovom ostvarenju medijski dobro ispraćena. Aronofski ne želi da otkriva detalje scenarija, ali se na osnovu kastinga može zaključiti da će u filmu biti zastupljeni i neki drugi biblijski junaci, poput Metuzalema. Najstarijeg čoveka igraće Oskarovac Entoni Hopkins, dok će Rasel Krou, takođe dobitnik Oskara, biti naslovni junak Noje. U centru pažnje je Nojeva porodica, koju glume Dženifer Koneli, Ema Votson, Logan Lerman i Daglas But.

Šuška se da budžet ovog filma već sada premašuje 150 miliona dolara, a gradnja Nojeve barke za potrebe snimanja je tek počela. Internetom već kruže slike iz studija u Misisipiju, u kome nastaje najpoznatiji brod u istoriji. Za razliku od biblijskog mita, on se gradi uz pomoć najsavremenije tehnike, ali će po dimenzijama i izgledu biti veran starozavetnom originalu.

Mit o Velikom potopu bez sumnje je jedan od najstarijih, ali i najuniverzalnijih. Među civilizacijama koje žive na velikoj geografskoj udaljenosti mogu se pronaći sačuvana predanja o smaku sveta koji je nekada zadesio planetu. U Epu o Gilgamešu, kod Inka u Peruu, u havajskim, ali i afričkim legendama nalazimo priče koje se u začuđujućoj meri poklapaju sa biblijskim izveštajem.

Reditelj Aronofski kaže da će osnovu njegovog filma činiti biblijska verzija koja je zapisana u Knjizi Postanja. Prema Svetom pismu, kad je Noje imao šesto godina, Bog je odlučio da pošalje veliki potop koji će uništiti neposlušan ljudski rod. Nojeva barka je sagrađena na Božju zapovest da bi pravedni Noje spasao sebe, svoju porodicu i životinje od potopa.

„Gospod je zatvorio vrata kovčega, posle čega, 600. godine Nojevog života, 17. dana drugoga meseca, razvališe se svi izvori velikog bezdana i otvoriše se ustave nebeske, i udari dažd na zemlju“, zapisano je u Bibliji. Holivud se sprema da nam ove scene smaka sveta ponudi na velikom ekranu i uz pomoć najmodernije 3D tehnike.

Barka, koju majstori ovih dana grade u Misisipiju, trebalo bi da na ekranu „odglumi“ biblijski original u kome su, prema kazivanju, bile smeštene sve postojeće životinjske vrste u paru, muško-žensko. Gledaocima će biti posebno zanimljivo da na filmu vide najraznovrsnije životinje, Nojeve saputnike u barci.

Aronofski je svojim scenarijom obuhvatio i poslepotopske dane. Kada se barka zaustavila na planini, Noje je, po Bibliji, počeo da pušta goluba da bi saznao u kojem je stanju voda. Kada je golub najzad doneo palminu grančicu (današnji simbol mira), to je Noju bio znak da može izaći sa ljudima i životinjama. Noje je umro 350 godina posle potopa, kao poslednji od velikih dugovečnih Patrijarha, ali nije poznato da li će njegov biblijski kraj biti i poslednja scena holivudske priče.

Aktuelnost filma i biblijskog mita podgrevaju priče o potrazi i „pronalasku“ Nojeve barke. Sa željom da se legendi o potopu da verodostojnost u potragu su se uključili i naučnici raznih profila. Oni su čuveni brod do sada „pronalazili“ na Novom Zelandu, Australiji, ali najnovija i najraširenija teza je da je barka na Araratu!

Grupa turskih i kineskih proučavalaca jevanđelja pronašla je pre dve godine, na vrhu od 4.300 metara planine Ararat, drvenu konstrukciju za koju su ubeđeni da predstavlja ostatak Nojeve barke. Ovi istraživači tvrde da su analize pokazale da je relikvija stara oko 4.800 godina, što se poklapa sa periodom u kome se pretpostavlja da je bio potop.

- Nismo apsolutno sigurni u pronalazak, ali tvrdim da je 99,9 odsto tačno da je u pitanju Nojeva barka - kazao je Jung Ving Ćung, iz međunarodnog tima za traženje ove relikvije. - Po svemu sudeći, ovo je bio brod u kome su spasene životinjske vrste. Uzorci ugljenika iz drveta pokazali su da pronalazak datira iz tog perioda.

Naučnicima koji veruju (i dokazuju) istinitost biblijske priče, suprotstavljaju se njihove kolege koje, raznim teorijama i proračunima, pokušavaju da „raskrinkaju“ isti mit. Za filmski spektakl Darena Aronofskog, međutim, važna je jedino univerzalnost i rasprostranjenost priče o potopu i spasonosnoj barci. A ekranizovanje religijskih priča i tema savršen je mamac za publiku!

Novosti

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 15 Jul 2012, 14:12
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Mirka Vasiljević: Dnevnik nežne business žene

Zašto u ormaru glumice Mirke Vasiljević džins ima posebno mesto, koji odevni predmet je po njoj neizostavni deo garderobera svake žene, kakve asesoare voli i da li svoj glas daje visokim potpeticama...

Slika

Osnovna odlika mog odevanja jeste JEDNOSTAVNOST jer uvek nosim ono u čemu se osećam prijatno.

Još izgrađujem svoj modni stil, ali od petnaeste godine shvatila sam da je DOBAR KROJ važniji od marke i materijala. Sam IZBOR MATERIJALA bitan je zbog trajanja i funkcionalnosti nekog odevnog predmeta.

Što sam starija, sve više volim zanimljive asesoare poput MINĐUŠA I OGRLICA. Prstenje ne volim baš preterano.

Svaka žena bi u svom ormaru trebalo da ima bar jednu CRNU HALJINU dobrog kroja koja odlično stoji uz samo neke bisere, na primer, dok uz šik sako dobija potpuno novi izgled.

Volim TEKSAS, ali teško nalazim dobre farmerke. Zato ove postojeće pažljivo perem i peglam.

SAKO uz dobre pantalone od džinsa može da bude odličan modni pogodak za večernje partije, dok u kombinaciji sa baletankama i majicama, džins ima potpuno drugu namenu za dnevne varijante.

Na sceni se prilagođavam svim kostimima i ne mešam se u posao kostimografa jer on samo doprinosi mojoj datoj ulozi. Tu sam hrabra i ne mešam svoj privatni stil sa glumom.

Leti, kad za njih dođe vreme, biram DVODELNE KUPAĆE KOSTIME jarkih boja koje odlično pristaju uz bronzani ten nakon što se dobro osunčam.

Ne eksperimentišem s onim modelima na kojima su prišiveni razni lanci, kristali i cirkoni, već nosim najobičnije kupaće kostime. Pobornik sam obuće sa visokim potpeticama, ali CIPELE prilagođavam prilici i dobu dana.

Slika

Volim čudne i zanimljive modele koji su ekstravagantni i odudaraju od moje jednostavnosti u odevanju. Kao tinejdžerka dosta sam nosila TRENERKE, a sada ih nosim samo po kući. Nisam šopingholičarka i kupujem po fazama, s vremena na vreme. Ono što uvek volim da kupim jesu upravo neobične cipele.

Story

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 16 Jul 2012, 15:34
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Promovisan dokumentarac "Ljudi bez snova"

U Medija centru u Beogradu prikazan je dokumentarni film "Ljudi bez snova" čiji je scenarista vranjski novinar Radoman Irić.

Slika

Film je snimljen prošle jeseni u Bujanovcu, Preševu i Trgovištu, a govori o teškom ekonomskom stanju čitavih zajednica i migracijama stanovništva sa juga Srbije.

Reč je o projektu beogradskog Medija centra koji je finansiran sredstvima PBILD programa

Nakon promocije upriličen je okrugli sto sa temom "Da li je jugu Srbije potrebna posebna politika regionalnog razvoja?".

Učesnici okruglog stola su bili Ervin Hofer, ambasador Švajcarske u Beogradu, Jorgovanka Tabaković, potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS), beogradski ekonomista Aleksandar Stevanović, predsednici opština Vranja i Bujanovca, Zoran Antić i Nagip Arifi, studentkinja Ekonomskog fakulteta iz Bujanovca Zimireta Halimi i direktorka Medija centra Ofelija Backović - Šami.

Voditeljka razgovora bila je Antonela Riha, urednica RTS-a i voditeljka emisije "Oko".

Projekciji filma, pored drugih gostiju prisustvovali su ambasadorka SAD-a Meri Vorlik, menadžer PBILD programa Nikolas Herkules, narodni poslanici Miroljub Stojčić i Riza Halimi, kao i predsednici opština Vladičin Han i Trgovište, Goran Mladenović i Radosav Jordanović.

Južne vesti

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 16 Jul 2012, 15:36
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

"Gospodar prstenova" kao inspiracija za Betmena

On je ponovio da više neće snimati filmove o Betmenu, ali smatra da bi Žena mačka En Hatavej mogla da dobije solo film

[Slika

LOS ANĐELES - Američki reditelj Kristofer Nolan otkrio je da mu je trilogija Pitera Džeksona "Gospodar prstenova" poslužila kao inspiracija za film "Uspon mračnog viteza", i da je celo snimanje trećeg filma o Betmenu bilo odloženo na mesec dana zbog trudnoće glumice Marion Kotiljar.

Reditelj je, kako prenose američki mediji, rekao da prvobitno nije želeo da snimi treći film o Betmenu, naročito posle uspeha "Mračnog viteza".

"Retko kada se pojavi dobar treći deo", rekao je Nolan "Entertejnment vikliju". "Ali, setio sam se trilogije 'Gospodar prstenova' svaki put kada bih snimao film".

"Ono što je Piter Džekson uradio je potpuno različito. On je imao celu priču za tri filma, fizički je mogao da ih snimi odjednom. Ja sebe ne mogu da zamislim u takvoj priči. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u istoriji filma", rekao je Nolan.

On je ponovio da više neće snimati filmove o Betmenu, ali smatra da bi Žena mačka En Hatavej mogla da dobije solo film.

Nolan je, u intervjuu listu "Vog", rekao da je zbog trudnoće francuske oskarovke odložio snimanje trećeg nastavka filma, jer je želeo da ona glumi u filmu i da je, kada se Kotiljarova vratila na snimanje, celoj njenoj porodici bio dozvoljen dolazak na set.

On je rekao i da je fasciniran glumicom koja je Oskara dobila za ulogu Edit Pjaf u filmu "Moj život u ružičastom" i nazvao ju je "superženom".

Novi Betmen u srpskim bioskopima počinje da se prikazuje 24. jula.

Kurir

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 16 Jul 2012, 15:40
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Tarantino: Đango je neka vrsta prethodnice filmu "Šaft"

Holivudski reditelj Kventin Tarantino izjavio je da je svoj novi film "Đango Unćained" (Oslobođeni Đango) zamislio kao neku vrstu prethodnice kultnom filmu "Šaft", prenose američki mediji

Tarantino je na okupljanju Komik Kon u San Dijegu rekao da je lik Keri Vašington - Brunhilda fon Šaft zapravo predak čuvenog heroja iz filma iz 1971. godine.

Reditelj ostvarenja "Petparačke priče" i "Kil Bil", takođe je rekao da je Saša Baron Koen izbačen iz filma, ali da će Džona Hil imati kameo ulogu pripadnika formacije "Regulatora", koji su bili neka vrsta preteče Kju Kluks Klana pre Građanskog rata u SAD.

Tarantino je rekao i da je, kako prenosi "Dedlajn", bio motivisan da snimi film činjenicom da se većina zapadnjaka maksimalno trudi da ne pominju ropstvo zbog čega u njegovom filmu južnjačke snage predvodi crnac.

Film "Đango Unćained", u kome naslovnu ulogu glumi Džejmi Foks, u bioskopima će se pojaviti krajem godine.

Press

Vrh
Estrella
Post  Tema posta: Re: O filmu i glumcima iza kulisa  |  Poslato: 17 Jul 2012, 14:09
Korisnikov avatar
Vitezova zvezda

Kameron: Nisam ukrao "Avatar"

Proslavljeni reditelj Džejms Kameron kaže da je sit ljudi koji tvrde da je ukrao koncept za film "Avatar" i odlučio je da podnese kontra-tužbu i zahtev za odbacivanje optužbe vredne dve milijarde dolara, u kojoj se tvrdi da film nije njegova ideja.

Slika
Kamerun na setu Avatara

Pisac naučne fantastike Brajant Mur (Bryant Moore) je u decembru prošle godine podneo tužbu protiv Kamerona (James Cameron) u kojoj tvrdi da je on sam došao na ideju o osnovnoj radnji u filmu "Avatar" i da je Kameron jednostavno ukrao njegovu ideju.

Kako stoji u tužbi, Kameron je "pozajmio" nekoliko ideja iz Murovih zapisa, malo poznatih scenarija - preuzeo je ideju o svetlucavoj flori i fauni, atmosferi nepodobnoj za ljude, duhovnoj vezi sa okolinom i reinkarnaciji.

Kameron se sada protiv tužbe bori kontra-tužbom. On tvrdi da Na'vi, vanzemaljci u filmu "Avatar", nikako ne liče na Alijansu Gavadeen ili Polinatore iz Murovih scenarija. Prema njegovim rečima, apsolutno ništa u Murovim tekstvovima ne liči na bilo šta iz "Avatara" i da su filmovi različiti od početka do kraja.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu