Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 23:23


Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 01 Jul 2013, 15:57
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Kakva je letnja šminka?

Letnja šminka je lakša, a postojanila zbog visokih temperatura. Ona treba da vas ukrasi, ali i zaštiti od sunca.

Slika

PODLOGA

Puder mora da bude dobar, kvalitetan. Birajte tonirane kreme. Toliko su svestrane da hidriraju kožu, peglaju nepravilnosti, naglašavaju dobar sjaj lica i štite od UV zračenja.

Slika

RUMENILO

Preplanuli ten naglasite odmerenim senčenjem obraza, vrha čela, brade i dekoltea pouzdanim bronzerom. Birajte svetlucave nijanse, boje terakote.

Slika

RUŽ I SENKE

Iskoristite komparativne prednosti najtoplijeg godišnjeg doba, kršite uobičajena mejk-ap pravila. Ne ustručavajte se da naglasite i oči i usne. Igrajte se bojama neopterećeni pravilima - nanesite ljubičastu senku i narandžasti karmin.


žena.blic

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 11 Jul 2013, 14:36
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Šminka na 30 C

Nekoliko trikova pomoći će da vam šminka bude postojana i da izgledate sveže preko celog dana


Slika


PREKO leta izbegavajte tešku šminku i jake boje, a da biste održali mejkap na licu i na plus 30 stepeni, važno je i kakve je teksture.


Nekoliko trikova pomoći će da vam šminka bude postojana i da izgledate sveže preko celog dana.

Na lice je dovoljno da stavite malo transparentnog pudera u prahu, a na obraze, čelo, nos i bradu malo bronzera, i to tečnog ili u stiku. Ako ste navikli na tečne pudere izbegavajte teksture na bazi ulja. Da biste sprečili sjaj na mestima gde je koža masnija, nanesite malo korektora pre nego što stavite puder.

Oči istaknite diskretnim senkama u neutralnim tonovima, a uveče kremastim u jarkim i vedrim nijansama. Trepavice naglasite vodootpornom maskarom koja ne ostavlja tragove, a ako želite maksimalno da istaknete oči koristite i vodootporne ajlajnere i olovke.

Za usne su najbolji izbor ruževi ili sjajevi u providnim i diskretnim nijansama.


Novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 18 Jul 2013, 18:18
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Vodootporna šminka za leto

Teška šminka nije preporučljiva tokom leta zato što će u kombinaciji sa visokim temperaturama „ugušiti" kožu i prouzrokovati bubuljice i mitesere

Slika


Snežana Roljić, šminker „Balkan medija tima”

Tokom leta uglavnom nemamo potrebu da se šminkamo. Znojimo se više, odlazimo na more, bazene, provodimo vreme na suncu, pa se čini da je uzaludno gubiti vreme i trud na nešto što će se za čas razliti ili razmazati.
Teška šminka nije preporučljiva tokom leta zato što će u kombinaciji sa visokim temperaturama „ugušiti" kožu i prouzrokovati bubuljice i mitesere. Takođe, još jedan od problema sa šminkanjem u letnjem periodu jeste i to što lagana šminka nije postojana. Ipak, to nije razlog da se u potpunosti odreknete šminkanja, a u ovo doba godine na visokim temperaturama najbolje je da koristite vodootpornu dekorativnu kozmetiku koja je postojana, bez obzira na to da li ste na plaži, bazenu ili u fitnes centru. Osim vodootpornih maskara različitih proizvođača, kojih već godinama ima na našem tržištu, postoji veliki izbor šminke otporne na vodu i znojenje kao što su puderi, bronzeri, senke i ruževi.

Podloga
Koža najteže podnosi puder, zato dok ste na moru ili bazenu zaboravite na tečne pudere koji se tope na vrućini i pustite da vaš preplanuli ten dođe do izražaja. Dovoljno je da nanesete samo hidratantnu kremu sa odgovarajućim faktorom koja će vas zaštiti od štetnih UVA i UVB sunčevih zračenja. Ukoliko baš ne možete bez podloge odaberite laganije proizvode. Poželjno je da budu nemasni, bez ulja, otporni na vodu i sa UV filterima. Ipak, dermatolozi savetuju da budete oprezni s nanošenjem tečne vodootporne podloge kada idete na plažu ili na trening, jer ispod sloja šminke, usled prekomernog znojenja, pore mogu lako da se upale. Umesto pudera možete da koristite vodootporni korektor, neki laganiji puder bez ulja i sa UV filterima koji su otporni na vodu kojim ćete pokriti samo sitnije nepravilnosti na koži. Dok ste na kupalištima, rumenila i bronzere u prahu zamenite tečnim ili u stiku, jer su postojaniji i lakše se nanose. Važno je da ne preterate prilikom nanošenja, već da prstima lagano razmazujte jednu po jednu kap dok ne postignete odgovarajuću nijansu. Ukoliko želite da istaknete preplanuli ten, koristite tečne, vodootporne bronzere sa svetlucavim česticama koji će licu dati sjaj i svežinu.


Slika


Preko leta je najbolje da koristite mineralne pudere u prahu, kamene ili tečne. Mineralna podloga ima filtere za zaštitu od sunca i zato nije neophodno da koristite kremu za sunčanje, ne začepljuje pore i omogućava vašoj koži da normalno diše, lako pokriva crvenilo i fleke i umiruje iziritiranu kožu. Posebno je korisna za one koji imaju akne i hiper osetljivu kožu.


Kako se nanose mineralni puderi?
* Mineralna podloga treba uvek da se nanese na očišćenu i toniranu kožu. Na lice namažite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i ostavite da je koža upije, da se podloga ne bi perutala.
* Nikada ne koristite oštre, sintetičke četkice za nanošenje ovih pudera.
* Da bi se postigao besprekoran izgled, nanesite mineralnu podlogu u nekoliko tankih slojeva sve dok ne dođete do željene pokrivenosti.
* Ako vam je koža veoma masna i ima proširene pore, koristite kompaktne mineralne podloge umesto podloga u prahu.
* Većina žena koje koriste mineralnu podlogu ne moraju da koriste puder da fiksiraju mineralnu podlogu, ali ga možete naneti ako želite da podloga još duže traje.


Slika


Oči
Za oči takođe birajte vodootporne senke. Najprirodnije će izgledati ako ih nanesete u tankom sloju u karamel ili boji kože. Ukoliko ste već preplanuli, odličan izbor su senke u bronzanoj, bakarnoj ili zlatnoj boji. Ovog leta moderne su i plavičaste, roze, zelene i ljubičaste nijanse. Na kraju stavite i vodootpornu maskaru.


Novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 22 Jul 2013, 12:37
Korisnikov avatar
Laki

Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12
Postovi: 22907

OffLine
Wannabe Bride: Idealna šminka za različite tipove kože i tena

“Tokom godina, kada je o haljini reč, naučio sam da je veoma važna žena koja je nosi.” – izreka je slavnog modnog dizajnera Iv Sen Lorana (Yves Saint Laurent). Zaista jeste tako. Haljina može biti prelepa, ali to ne znači da će na svakoj devojci tako i izgledati. Isto to važi i za šminku. Iako je neki modni stil ili stil šminkanja u trendu, to nužno ne znači da će svima savršeno odgovarati. Stoga, kao što birate garderobu koja vam se dopada ali koja odgovara građi vašeg tela, tako treba da birate i šminku koja odgovara baš vašem tipu kože i tena. Mi ćemo vam predstaviti idealnu šminku za različite tipove kože. Sigurni smo da ćete pronaći onu koja je savršena za vas i da ćete tako našminkane zablistati na vašem venčanju.

Slika
Idealna šminka za devojke svetlog tena i svetle kose

wannabe


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 24 Jul 2013, 11:31
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Kako da mejkapom istaknete preplanuli ten


Preplanula koža zahteva drugačije šminkanje, često je isušena, neujednačena i mat, ali, ipak, može da zablista uz pravi make up.

Slika

1) PUDER

Osunčanu kožu uvek je potrebno da dobro hidrirate. Teški puderi ne dolaze u obzir, pa probajte probate sa laganijom varijantom ili bronzerom. Nemojte da zaboravite da proverite nijansu pudera, pošto onaj koji se koristili tokom godine sada je suviše svetao. Tokom dana pokušajte da što manje pudera stavljate na lice, pustite kožu da diše, pogotovo ako ste na moru.

2) RUMENILO

Nanesite bronzer ispod jagodične kosti kako bi dobili dubinu. Uvek morate da koristite dve nijanse tamnije od vašeg lica za senčanje. Bolje je da se odlučite za bronzer u kamenu jer su vam tako manje šanse da nešto pogrešite. Nanosite ga malo po malo. Ako u startu preterate sa njime, teško ćete da ga uklonite a da se na kraju ne vidi da ste popravljali situaciju. Što se rumenila tiče, boja breskve ide najbolje uz preplanuo ten. Nikako nemojte da idete na neke roze varijante, to ostavite za zimski period.

3) SENKE

Slika

Prvo nanesite svetliju senku, npr. bež zlatni ton, kako bi otvorili oko i dali mu sjaj. Nije loše ni ako se zadržite na svetlijim nijansama, ali za večernji make up slobodno dodajte tamniju senku, od sredine prema kraju. Crni eyeliner je naravno klasika i s njim ne možete da pogrešite, ali ovog leta su u trendu ajlajneri u boji pa se slobodno sa njima poigrajte.

4) KARMIN


Uz preplanuli ten pokušajte da izbegnete teške ruževe. Leti se, inače, ne preporučuju tamni karmini jer se na određenim temperaturama tope, pa vam skliznu van okvira usana. Glossevi su idealna letnja varijanta, ima ih u svim bojama ali pripazite da nisu premasni i pregusti.

blic zena

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 03 Avg 2013, 23:45
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Plavi ajlajner - hit leta

Za dnevni mejkap vizažisti preporučuju da plavi ajlajner kombinujete sa belom svetlucavom senkom i olovkom koju treba naneti uz donje trepavice i blago osenčiti prstima


Slika


Plava boja ove sezone apsolutno dominira modnom scenom, pa ovaj trend nije zaobišao ni letnji mejkap. Posebno se ističe plavi ajlajner koji se nosi uz gotovo svaki stil šminkanja. Ova boja čini da izgledate mlađe, a večernjim odevnim kombinacijama daje i dašak glamura.


Za dnevni mejkap vizažisti preporučuju da plavi ajlajner kombinujete sa belom svetlucavom senkom i olovkom koju treba naneti uz donje trepavice i blago osenčiti prstima. Na lice nanesite lagani tečni puder, a preko možete staviti i malo bronzera.

Uveče plavi ajlajner kombinujte sa drugim aktuelnim bojama mejkapa. Odlično ide uz pastelne tonove, ali i uz jače boje poput pink, žute, zlatne, ljubičaste... Ako želite jači mejkap plavi ajlajner možete naneti iznad crnog, pa gornji deo kapka popunite belom ili bež senkom.


Novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 05 Avg 2013, 22:57
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Kako da se šminka ne topi na vrućini

Šminker poznatih i osnivač "Vanitymark" kozmetike, Bret Fridmen, podelio je svoje savete za upotrebu vodootporne šminke tokom visokih temperatura.


Slika


NEMOJTE DA KORISTITE SAPUN

Upotrebljavajte sredstvo za čišćenje koje ne isušuje kožu. Koristite nešto što čisti kožu, ali je ne isušuje.

OBOGATITE SVOJU KREMU

Ubacite kap aloe u svoju šminku i tako obogatite svoju toniranu hidrantnu kremu. Mešavina koju ste stvorili biće ređa i dodaće samo nijansu boje, ali će obezbediti dovoljnu pokrivenost. Savršeno za leto!

DAJTE VAŠEM RUŽU ODMOR

Ruž se najlakše razmaže na toplom vremenu. Još uvek možete staviti svoj omiljeni sjaj za usne, ali će se i on sigurno razmazati.

POKVASITE I RAZBLAŽITE

Nanesite vašu omiljeni senku vlažnom četkicom. Kvašenjem će senka postati kremasta i, nanešena na vaše kapke, trajaće duže nego puder.

MARAMICOM UTAPKAJTE VIŠAK MASNOĆE

Višak masnoće utapkajte maramicom. Nemojte brisati znoj, jer će to samo pogoršati stanje, dok se tapkanjem šminka pre zadržava na svom mestu.


žena.blic

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 07 Avg 2013, 23:11
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Šminka u neonskim bojama

U većini kozmetičkih kuća paleta drečavih boja je zaista velika, od pink, ciklame, narandžaste, ljubičaste do tirkizne, žute... Ovi tonovi zahtevaju besprekoran ten

Slika

Ovog leta opet su u mejkapu zavladale neonske boje. Idealne su za one koji vole da eksperimentišu, uživaju u bojama i isprobavaju nove trendove. U većini kozmetičkih kuća paleta drečavih boja je zaista velika, od pink, ciklame, narandžaste, ljubičaste do tirkizne, žute, zelene i plave.

Ovi tonovi zahtevaju besprekoran ten, pa je neophodno da koristite odgovarajuću podlogu i puder kako biste prekrili sve nepravilnosti na licu.


Neonske boje odgovaraju svakoj puti, od blede do tamne, samo je potrebno naći nijanse koje najviše pristaju. Slobodno kombinujete više različitih senki. Za brinete je odlična kombinacija zelene, žute i plave senke u varijanti sa svetlo roze karminom, za plavuše pink, ljubičasta i naranžasta senka sa barbi pink karminom, dok bi crnke mogle da kombinuju žutu, zelenu i ciklama senku sa tamnijom nijansom ciklama karmina.


Slika


Šminka za tamniju put
* Na unutrašnji deo kapka nanesite roze senku, pa na nju nadovežite narandžastu, zatim žutu koja treba da prekrije veći deo, a kao poslednju boju možete dodati zelenu.

* Na donjem kapku do sredine stavite plavu senku, a do kraja kao poslednju u spektru ljubičastu.

* Na kraju nanesite maskaru u dva do tri sloja, u crnoj ili braon boji, a za smelije dame dobar izbor su i plava ili zelena.


[img]Šminka za svetliju put
* Ukoliko imate svetliji ten naglasite usne drečavo roze ili narandžastim karminom, a na oči nanesite crni ajlajner.

* Ako želite više da istaknete oči, usne ostavite u prirodnoj nijansi, a nanesite plavu i žutu, ili plavu i roze senku. Možete kombinovati i više boja, ali pazite na prelaze, osenčite ih da ne budu grubi. A možete se poigrati i ajlajnerom u neonskim tonovima, nanosite ih u različitim debljinama i bojama. Drečavi ajlajneri će savršeno naglasiti vaše oči, a uz njih je dobro da istaknete i obraze rumenilom u nijansi koja vam najbolje pristaje. Pritom pazite da sve uskladite i sa ostalim mejkapom na licu.[/img]


Slika


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 05 Sep 2013, 14:39
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Kremasta rumenila

Ova rumenila odgovaraju svakom tipu kože, ali se najviše preporučuju damama sa suvom kožom. Dobra su i i za stariju kožu koja s godinama gubi vlažnost i postaje suva


Slika


Mnoge dame izbegavaju da koriste kremasta rumenila zato što su masna. Međutim, nove teksture ovih proizvoda napravljene su na bazi kvalitetnih sastojaka koji neguju, osvežavaju lice i daju mu prirodnu boju. Ipak, jedno od osnovnih pravila je da kremasta rumenila nanosite umereno i da ih uvek dobro razmažete.


Ova rumenila odgovaraju svakom tipu kože, ali se najviše preporučuju damama sa suvom kožom. Dobra su i i za stariju kožu koja s godinama gubi vlažnost i postaje suva. Najvažnije je da pronađete nijansu rumenila koja odgovara vašem tenu i da je prilagodite kompletnom mejkapu na licu. Izbegavajte jake i teške boje i nanosite ih na jagodice prstima ili četkicom, a pre toga na lice obavezno stavite podlogu, odnosno tečni puder ili toniranu kremu.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Šminka - pravila,saveti  |  Poslato: 06 Sep 2013, 22:24
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Odsjaji na preplanulom licu

Svetlucave i šljokičaste senke odlično pristaju uz lepršave letnje haljinice i preplanulu kožu. Da ne biste preterali, uvek je dobro iskoristi i nekoliko trikova i profesionalnih šminkera

Slika


Vrele letnje noći, na moru ili u gradu uz svež izgled, bronzan ten i uz malo šljokica na očima učiniće da se osećate lepo i zavodljivo. Svetlucave i šljokičaste senke odlično pristaju uz lepršave letnje haljinice i preplanulu kožu. Sa roze, tirkiznim, plavim, zlatnim, lila ili zelenim svetlucavim šljokičastim nijansama vaše oči prosto će zablistati. Da ne biste preterali, uvek je dobro iskoristi i nekoliko trikova i predloga profesionalnih šminkera.


Podloga

Pre svega je važno da pripremite lice koje u nekoliko koraka može da bude besprekorno. Da biste postigli savršen, postojan i svež ten, nanesite hranljivu kremu. Korektorom prekrijte nedostatke i namažite tečni puder, nanesite ga i na vrat, vilične kosti, oko ušiju kako bi ten dobio prirodan izgled. Na kraju podlogu fiksirajte puderom u prahu. Pored roze rumenila i boje kajsije ili zlata, u letnjim noćima na jagodice možete da nanesete i bronzer.

Oči

* Svetlucave i senke sa šljokicama odlično se mogu kombinovati sa običnim crnim ajlajnerom. Nanesite ga uz gornje trepavice, tako da linija na sredini bude deblja, a na kraju tanja.

* Tamnosivom mat senkom osenčite spoljni deo kapka da bude u ravni sa uglom linije ajlajnera.

* U liniji obrva nanesite belu mat senku koja će vizuelno istaći oči.

* Na kraju stavite srebrno-sjajnu senku sa sitnim šljokicama sa unutrašnje strane kapka ka sredini, tako da prati liniju ajlajnera.

* Pored sjajnih senki možete isprobati i tečni svetlucavi ajlajner kao i svetlucave sjajeve i ruževe.

* Oči će biti još naglašenije ako stavite veštačke trepavice, cele ili parcijalne, a možete pustiti mašti na volju i izabrati one ukrašene perjem ili sličnim aplikacijama.

* Ako istaknete oči, na usnama je dovoljan transparentni sjaj.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 46 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker