Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 15 Maj 2025, 11:31

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 01 Jul 2013, 12:06
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

Vimbldon: Novak protiv Hasa posle 17 časova

Najbolji teniser sveta u osmini finala singla igra protiv iskusnog Nemca, trenutnog 13 na ATP listi, a duel je na programu između 17 i 20 sati

Slika

Sedmog dana Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu, u ponedeljak, na terene Vimbldona od predstavnika Srbije izlaze Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Jelena Janković i juniori Nikola Milojević i Nina Stojanović.

Najbolji teniser sveta, Đoković, igra u osmini finala singla protiv Nemca Tomija Hasa, trenutnog 13 na ATP listi, a duel je na programu između 17 i 20 sati.

Đoković je dobio pet od dosadašnjih osam međusobnih susreta sa nemačkim veteranom, a bolji iz današnjeg igraće u četvrtfinalu sa pobednikom meča između Čeha Tomaša Berdiha i Australijanca Bernarda Tomića.

Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto u osmini finala dublova sastaju se posle 14 sati sa pakistansko-holandskim parom Kureši/Rojer, dok Jankovićeva i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, takođe u osmini finala dublova, igraju u istom terminu protiv ruskog para Makarova/Vesnina.

Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik u 2. kolu mešovitih dublova igraju posle 19,30 sati protiv američko-hrvatske kombinacije Blejk/Vekić.

U prvom kolu juniorskog turnira Milojević se posle 14.30 sati sastaje sa Britancem Džejmijem Malikom, dok je protivnica Stojanovićeve posle 15 sati Brazilka Beatriz Hadad Maja.

novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 02 Jul 2013, 04:06
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Дан: 7.  Slika четврто коло: Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jul 2013, 13:12
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Čelendžeri: Pobede srpskih tenisera

Srpski teniseri Boris Pašanski, Dušan Lajović i Filip Krajinović plasirali su se u osminu finala ATP čelendžera u Temišvaru, odnosno Braunšvajgu.

Slika

Pašanski je pobedu ostvario u rumunskom gradu, dok su Krajinović i Lajović dobro startovali u nemačkom gradiću.

Boris Pašanski je savladao Čileanca Horhea Agilara posle preokreta, rezultatom 5:7, 6:2, 6:4. On će se u narednoj rundi sastati sa trećim nosiocem na turniru, Austrijancem Andreasom Hajder-Maurerom.

U Braunšvajgu nastupaju dvojica teniser iz Srbije, a u šesnaestini finala do pobede je došao Dušan Lajović, i to nad Gaštao Elijasom iz Portugala. Lajović je vrlo lako došao do pobede posle sat i pet minuta igre, rezultat je bio 6:2, 6:3. On će se u osmini finala sastati sa Bjornom Fauom koji je u dva seta bio bolji od Aleksandera Vorda.

Na istom turniru plasman u naredno kolo ostvario je i Filip Krajinović. Krajinović je dobio Nemca Nilsa Langera sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:3). Njega u sledećem meču čeka Ivan Sergejev iz Ukrajine koji je posle velike borbe savladao Orasija Sebaljosa.

b92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 04 Jul 2013, 12:02
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Novak hita ka vimbldonskoj tituli!

Đoković ubedljivo savladao Čeha Tomaša Berdiha (3:0) u četvrtfinalu londonskog grend slema. Nole: Spreman sam da idem skroz do kraja na Vimbldonu. Sledi Del Potro

Slika

PRIVREMENA rokada kralja sa Centralnog na teren broj jedan vimbldonskog kompleksa samo je pojačala oštrinu udaraca Novaka Đokovića, koji je razbio Tomaša Berdiha i plasirao se u polufinale grend slema.

Za dva sata i 15 minuta najbolji teniser sveta je savladao Čeha 7:6 (7:5), 6:4, 6:3 (tok meča iz gema u gem pročitajte OVDE), naplatio mu dugovanja sa ovog takmičenja iz 2010. kada je ispao u četvrtfinalu, odnosno iz Rima od pre nekoliko meseci, i stigao na korak do svog 11. finala sa turnira "velike četvorke".

Međutim, da bi došao u priliku da se ponovo bori za šampionski pehar "Ol Ingland kluba", kao pre dve sezone, Novak će morati prvo da savlada gorostasnog Huana Martina del Potra. Argentinac je, uprkos problemima sa povredom na početku duela, lako izašao na kraj sa Davidom Fererom 6:2, 6:4, 7:6.- Početak meča je bio dosta snažan. Imao sam nekoliko brejk lopti u tom prvom setu, ali je Berdih uspeo da se odbrani. Stigli smo do taj-brejka, gde je odlučila jedna njegova greška iz forhenda. I u drugom delu nijanse su donosile prevagu, mada moram da priznam da ne znam kako sam preokrenuo rezultat sa 0:3 i dobio taj set. Na kraju sam jakim riternom i dobrim servisom uspeo da postavim stvari na svoje mesto. Stvarno sam srećan zbog pobede i prolaska u polufinale - rekao je Đoković neposredno posle trijumfa.

Do titule su jos dve prepreke, prvo Del Potro, a onda verovatno Marej u finalu, koji je juce preokrenuo 0:2 na 3:2 protiv Verdaska (4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5). U poljskom cetvrtfinalu, Jirzi Janovic je pobedio Kubota 7:5, 6:4, 6:4".

- Znam šta je potrebno da radim na terenu da bih pobeđivao. Posvećen sam ovome, i jako želim da stignem do samog kraja na Vimbldonu. Igram dobro, zadovoljam sam što je tako, a ovde sam osvojio titulu 2011. Nadam se da će mi to iskustvo pomoći i u narednim izazovima koji me očekuju.

Šampiona iz Beograda u sredu je u Londonu, iz lože Terena 1, podržavao njegov prijatelj Nemanja Vidić, kapiten Mančester junajteda i jedan od najboljih svetskih fudbalera. Taj gest je značio Đokoviću.

- Mnogo mi znači što sam video Nemanju na tribinama. Prijatelji smo već nekoliko godina i drago mi je što je našao vremena da sa suprugom stigne u London i gleda moj meč. Ponosan sam na sve što je uradio za naš fudbal, kao i na doprinos koji daje u najboljem klubu na svetu i bilo mi je zadovoljstvo da ga pozovem da dođe na Vimbldon - ispričao je Nole engleskim medijima po izlasku sa terena.

Novaku sledi dan odmora, i priprema za "gauča", sa kojim ima skor 8:3 u karijeri. Ipak, u 2013. je odnos pobeda i poraza bio 1:1. Pritom, Argentinac sjajno servira (juče 12 asova i 130 milja na sat jačina "bombi"), a i dobio je Đokovića u njihovom jedinom okršaju na travi 2012, u meču za bronzu na Olimpijskim igrama...

MOŽDA NISTE ZNALI
*NOVAK
je stigao u svoje 13. uzastopno grend slem polufinale
*ĐOKOVIĆ
je ostao jedini preostali šampion Vimbldona u žrebu u muškoj i ženskoj konkurenciji
*NAŠ AS
je sprečio Berdiha da ostvari drugu uzastopnu pobedu nad svetskim brojem jedan - izgubio je od njega na mastersu u Rimu, u četvrtfinalu
*NOVAK i Del Potro
na putu do polufinala u Londonu nisu izgubili nijedan set, prvi put u karijeri.
*BERDIH
je jedan od petorice igrača na svetu koje je Novak pobeđivao 13 ili više puta. Veliki broj trijumfa ima i protiv Federera (13-16), Nadala (15-20), Troickog (13-1), i Vavrinke (13-2).

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jul 2013, 14:33
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Ana Ivanović otpustila trenera

Najbolja srpska teniserka je zbog slabog napretka i neispunjenja cilja, posle dve godine saradnje, raskinula saradnju sa Najdželom Sirsom

Slika

Nezadovoljna rezultatima Ana Ivanović je otpustila trenera NajdželaSirsa i tako prekinula dvogodišnju saradnju, piše “Mozzart sport”

Najbolja srpska teniserka i britanski stručnjak započeli su zajednički rad u julu 2011. Tada je Sirs, zbog tog novog angažmana, napustio mesto direktora britanskog ženskog tenisa. Nakon pomalo sporog starta došlo je do napredka u Aninoj igri, ali Ivanovićeva ipak nije uspevala da se vrati u top 10 na WTA listi, što je bio glavnicilj. To je, posle dve godine saradnje, i glavni razlog razlaza njih dvoje. Ana je trenutno 12. teniserka sveta

Još nije poznato ko će naslediti mesto Najdžela Sirsa. Inače, Anin sada već bivši trener je otac devojke Endija Marija, Kim.

Novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jul 2013, 19:21
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Дан: 11.  Slika полу-финале:

Slika

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jul 2013, 11:53
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Novak: Jedan od najboljih mečeva

Posle plasmana u finale Vimbldona, Novak Đoković je rekao da je duel sa Huanom Martinom del Potro jedan od najboljih koji je odigrao.

Slika

Đoković je u polufinalu pobedio Argentinca posle velike borbe u pet setova, sa 7:5, 4:6, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:3, posle četiri sata i 40 minuta igre.

„Ovo je bio jedan od najboljih mečeva čiji akter sam bio. Definitivno je jedan od najzanimljivijih. Nijanse su odlučile“, istakao je Novak.

Novak je istakao da je Del Potro odigrao sjajno i da ga je dosta namučio.

„Zato je on Gren slem šampion, zato što kada dođe u tešku situaciju, nađe način da ’izvuče’sjajne udarce. Svaka mu čast na borbi, igrao je na neverovatnom nivou“, rekao je Đoković.

Đoković je još u četvrtom setu bio na korak od plasmana u finale, ali je tada Del Potro odigrao maestralno i osigurao igranje petog seta.

„Imao sam priliku da završim meč, međutim tada sam odigrao prilično pasivno. Čekao sam da on napravi grešku, a on je bio taj koji je u stvari napadao i iskoristi prilike koje sam mu ja davao da uvede meč u peti set“, istakao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da se u pojedinim trenucima činilo da je u pitanju egzibicioni meč, posebno zbog Del Potrovog ćaskanja sa publikom.

„Nekoliko puta se desilo da je posle nekih poena Del Potro imao interakciju sa publikom. To mi nije smetalo, već sam iskoristio te pauze kao priliku da malo smirim misli i pripremim se za poene koji su sledili“, naglasio je Đoković

U nedeljnom finalu, koje je na programu od 15 časova uz direktan prenos na televiziji B92, Đoković će igrati sa domaćim teniserom Endijem Marijem.

„Sada uživam u pobedi. O finalu ću razmišljati u subotu“, istakao je prvi reket sveta.

b92

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Jul 2013, 13:10
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Novak: Endi je lokalni heroj, znam šta moram da radim protiv njih

Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina, ali speman sam za to – kaže najbolji teniser sveta

Slika

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u nedelju će pokušati da dođe do druge titule na Vimbldonu u karijeri, a za protivnika će imati prijatelja iz juniorskih dana, Britanca Endija Mareja.

Činjenica da su obojica rođena u razmaku od sedam dana 1987. godine, kao i to što su prvi put "ukrstili rekete" još kao 11-godišnjaci u Francuskoj, neće izazvati sentimentalnost kod srpskog tenisera.

- To je bio možda i moj prvi međunarodni turnir. Sećam se da je Endi imao izuzetno kovrdžavu kosu. U stvari, to je sve čega se sećam. Nas dvojica se međusobno veoma poštujemo na terenu i van njega. Imamo vrlo iskren odnos - objasnio je Đoković dan uoči vimbldonskog finala.

Srpski teniser kazao je i da su stvari sada teže i drugačije, otkako su postali veliki rivali u seniorskoj konkurenciji.

- On ima svoj tim saradnika i navike, a ja svoje. Ne izlazimo zajedno na večere i ne idemo na žurke, ali, uvek se lepo ispričamo kada se sretnemo. Sa radošću se prisetimo juniorskih dana - istakao je prvi reket sveta.

Đokovića ne brine ni to što će Marej biti silno motivisan da postane prvi britanski osvajač Vimbldona posle 77 godina i trijumfa legendarnog Freda Perija.

- Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to - istakao je Đoković.

Srpski teniser dodao je, kroz osmeh, kako se nada da će uprkos eventualnom trijumfu protiv Mareja i dalje biti rado viđen gost u Škotskoj.

Đoković je prošle godine, sa devojkom Jelenom Ristić, deo odmora proveo u Škotskoj u Gleniglsu, a par je čak i prošao pored Danblejna, Marejevog rodnog grada.

- Stao sam na putu i slikao sam znak sa imenom grada i poslao Mareju fotografiju. Upitao me je šta radim tamo, pa sam mu rekao da sam došao u posetu, ali da njega nema kod kuće. Taj put je bio rođendansko iznenađenje za moju devojku, zato što su Škotska i cela Britanija pune prelepih dvoraca, a nama se sviđa ta romantična, srednjovekovna priča. Nismo, doduše, proveli mnogo vremena napolju, jer je padala kiša - zaključio je Đoković.

Srpski i britanski teniser u nedelju će odigrati 19. međusobni meč, a Đoković trenutno vodi sa 11:7.

Finale na Vimbldonu počinje u 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Jul 2013, 13:14
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Sudar divova u finalu Vimbldonu

Đoković i Marej danas (15.00) vode bitku za šampiona nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu. Nole: Biću odmoran i svež za novu borbu. Endi: Među nama više nema prijateljstva

Slika

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA : LONDON

PREMA onome šta su Britanci kuvali i zakuvavali Novaku Đokoviću prethodnih dana u javnosti, ovdašnjim medijima i na Vimbldonu, neprijatnost sa tribina u Madridu biće milozvučje u odnosu na atmosferu koja se danas od 15 časova očekuje na Centralnom terenu.

U borbi na sve ili ništa, najbolji teniser sveta protiv Endija Mareja napada svoju drugu krunu na najprestižnijem klubu na svetu, u jugozapadnom Londonu, svestan da će svi na stadionu biti protiv njega, željni da na svaki mogući način pomognu svom miljeniku.

Britanska uglađenost i duh fer-pleja, po čemu su inače poznati, verovatno će pasti u vodu onog momenta kada dvojica asova izađu kroz prolaz koji vodi do „svete vimbldonske trave“, na kom pišu čuveni stihovi Radjarda Kiplinga iz neprevaziđene pesme „Ako“.To, međutim, ne treba previše da brine kralja belog sporta, koji ume da vodi bitku koliko je god potrebno, jer odlično zna kako treba da se igraju najveći mečevi, oni gde se istinski prvaci odvajaju od igrača koji bi to želeli da postanu jednog dana.

Ulog je ogroman za obojicu: ne samo ček na 1.600.000 funti koji je rezervisan za pobednika, već i slava namenjena onom ko pokori nezvanično prvenstvo sveta u tenisu, osvoji novu grend slem titulu i potvrdi primat najboljeg na travi.

Dvojica rivala sreli su se 18 puta do sada, Đoković vodi 11:7, ali brojke neće igrati ulogu, već srce, hrabrost, ali i stanje tela, koje je prilično iscrpljeno kod Novaka posle maratona sa Huanom Martinom del Potrom u polufinalu (3:2). Endi je, očekivano, imao daleko lakši posao protiv Poljaka Janovica (3:1).Dobra stvar je što smo igrali to polufinale kao prvi meč na programu, pa sam imao vremena za odmor. Dobro se osećam, iako je fizički bilo potrebno dosta napora da prođem u finale. Nisam prvi put u ovakvoj situaciji, bio sam i u gorim okolnostima, poput onih na Australijan openu 2012. ili u još nekim sličnim navratima kada sam opet uspevao da se oporavim, ostanem svež i odigram novih šest sati na terenu. Spreman sam i radujem se izazovu koji me očekuje - rekao je Đoković uoči meča za pehar, ponovivši da odlično poznaje igru i kvalitete današnjeg rivala i da će dati sve od sebe da osvoji titulu na najvećem i najznačajnijem turniru na svetu.

Marej je, sa druge strane, detaljnije analizirao Novakov i njegov stil.

- U našoj igri zaista ima dosta sličnosti. Obojica dobro riterniramo i to je verovatno najjači segment koji imamo. Obojica najviše poena ostvarujemo sa osnovne linije. Odlično se krećemo i Novak i ja, ali imamo različitu vrstu kretanja. On je izuzetno fleksibilan i kliza se tokom udaraca, čak i ovde na travi. Znatno je lakši od mene. Ja trčim sa više snage.Endi smatra da kod Novaka fizički aspekt ima prevagu nad mentalnim.

- Novak je ekstremno dobro fizički spreman i zato je u stanju da se bori sve do poslednjeg poena u svakom meču. Više nema padove na tom planu, kao što je bio slučaj dok je bio mlađi. To je nešto što je mnogo poboljšao proteklih nekoliko godina.

Marej je dodao i da ne smatra da će travnata podloga njemu ići više u prilog u odnosu na Đokovića.

- Pa, Novak je osvojio titulu ovde. Sada je u finalu, prošle godine je stigao do polufinala. Ima odličan bilans na ovoj podlozi. Ne mislim da mi trava daje bilo kakvu prednost.

Škot se osvrnuo i na odnos koji ima sa našim teniserom.

- Imamo profesionalno prijateljstvo u ovom trenutku, ja bih bar to tako nazvao. Kada smo bili mlađi, bili smo prisniji. Sada mu ponekad pošaljem poruku. Dosta vremena smo provodili ranije razgovarajući o brojnim temama oko tenisa i oko toga šta bi bilo najbolje za ovaj sport. Ali više to nemamo. Nadam se da će stvari biti drugačije kada prestanemo da igramo tenis - zaključuje Marej.

ĐOKOVIĆ - MAREJ 11:7
2013. Austr. open Đoković 3:1
2012. London Đoković 2:1
2012. Šangaj Đoković 2:1
2012. Ju-Es open Marej 3:2
2012. Olimp. igre Marej 2:0
2012. Majami Đoković 2:0
2012. Dubai Marej 2:0
2012. Austr. open Đoković 3:2
2011. Sinsinati Marej pred.
2011. Rim Đoković 2:1
2011. Austr. open Đoković 3:0
2009. Majami Marej 2:0
2008. Sinsinati Marej 2:0
2008. Rodžers kup Marej 2:0
2008. Monte Karlo Đoković 2:0
2007. Majami Đoković 2:0
2007. Indijan Vels Đoković 2:0
2006. Madrid Đoković 2:1

PUT DO FINALA
Novak Đoković
1. kolo Marej (Nem) 3:0
2. kolo Rejnolds (SAD) 3:0
3. kolo Šardi (Fra) 3:0
4. kolo Has (Nem) 3:0
1/4 f. Berdih (Češ) 3:0
1/2 f. Del Potro (Arg) 3:2

Endi Marej
1. kolo Beker (Nem) 3:0
2. kolo Lu (Tajpej) 3:0
3. kolo Robredo (Špa) 3:0
4. kolo Južnji (Rus) 3:
1/4 f. Verdasko (Špa) 3:2
1/2 f. Janovic (Polj) 3:1

STIŽE I PREDSEDNIK NIKOLIĆ
PODRŠKA i od predsednika Srbije. Tomislav Nikolić putuje u London kako bi uživo ispratio finalni meč između Đokovića i Mareja. - Danas ću na Vimbldonu dati podršku teniskom šampionu sveta. Srbija je uz Noleta - napisao je srpski predsednik na tviteru.

NOLETOVA GS FINALA
2013. Austr. open Marej 3:2 2012. Ju-Es open Marej 2:3 2012. Rolan Garos Nadal 1:3 2012. Austr. open Nadal 3:2 2011. Ju-Es open Nadal 3:1 2011. Vimbldon Nadal 3:1
2011. Austr. open Marej 3:0 2010. Ju-Es open Nadal 1:3 2008. Aust. open Conga 3:1 2007. Ju-Es open Federer 0:3

BILANS U 2013.
1. Rafael Nadal 43-3
2. David Ferer 41-12
3. Novak Đoković 39-5
4. Tomaš Berdih 35-13
5. Stanislas Vavrinka 34-12
6. Endi Marej 33-5
*Pobede i porazi u sezoni

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 08 Jul 2013, 12:58
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Novak bez trofeja, Marej je šampion Vimbldona

Najbolji teniser sveta izgubio finale u Londonu od Endija – 4:6, 5:7, 4:6. Nole: Nisam bio dovoljno strpljiv, servis mi nije išao, rival je sve stizao, zasluženo je dobio

Slika

OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: LONDON

ISTORIJA je na Centralnom stadionu Vimbldona u nedelju ispisana engleskim alfabetom umesto srpskom ćirilicom. Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije imao snage, doslednosti i koncentracije da po drugi put u karijeri pokori London. Škot Endi Marej ga je savladao u finalu grend slema 6:4, 7:5, 6:4 i posle 77 godina posta doneo svojoj zemlji titulu šampiona „Ol ingland kluba“! (Tok meča Novaka i Endija iz gema u gem pogledajte OVDE).

Huk neobično temperamentne i bučne publike iz srca hrama belog sporta ledio je krv u žilama svih koji su se našli u kompleksu u vreme meča za pehar, a kada su se uz to nadovezali i pokliči sa „Henmanovog brda“ i terena dva i tri gde su takođe bili smešteni navijači (gledali duel preko ekrana), jasno je da našem asu nije bilo nimalo lako da nametne ritam, uspostavi ravnotežu, preokrene skor, uzdrma protivnika, a uz to i ohladi zapaljenu masu.

Otežavajuća okolnost mu je bila u tome što mu nije išao servis, njegovo glavno oružje u mečevima pre finala. Preterivao je sa nekim potezima koji su ga dosta koštali, a kao da mu je falilo snage i energije da dođe do novog velikog trijumfa. Sa druge strane, Marej je igrao nošen podrškom sa tribina, i prosto je leteo po terenu. Na kraju, zaslužen rezultat na semaforu...

Dvadeset minuta posle ceremonije dodele pehara, Đoković je došao na konferenciju za štampu, gde se trudio da objasni zašto nije uspeo da posle serije sjajnih partija zada završni udarac i osvoji Vimbldon. Bio je potpuno miran, što je pokazivalo da je prihvatio poraz kao pravi sportista.

Na momente kao da niste uspevali da organizujete igru?

- Da, bio je to veoma dugačak meč u tri seta. Kada se podvuče linija, on je bio bolji u odlučujućim momentima. U drugom i trećem delu vodio sam 4:2, ispustio servis gem i bez ikakvog razloga dozvolio mu da se vrati. Opet, odigrao je nekoliko sjajnih poena, kada se istezao i stizao drop šotove. Sve je hvatao. Prikazivao je fantastičan tenis, tu nema sumnje. Zaslužio je da pobedi. Što se mene tiče, trebalo je da igram bolje u određenim bitnim trenucima, kao što sam već rekao. Ali nisam to učinio. Verovao sam da ipak mogu da se vratim. Borio sam se. Ali, nije mi bio dan. Nisam pružio vrhunac svojih mogućnosti, i sa ovakvom igrom nisam imao šansu da pobedim - rekao je Novak.

Zašto ste toliko često gađali drop šotove?

- Marej je stajao iza osnovne linije i kada se brani odlazi dosta unazad. Pokušavao sam da budem agresivan i koristim ceo teren. Ali voleji i drop šotovi me nisu služili. On ih je skoro sve pretvarao u svoje poene.

Imali ste 40 neiznuđenih poena u meču?

- Da, tako je. Nisam bio dovoljno strpljiv na momente, kada je to bilo neophodno.

Šta još nije funkcionisalo onako kako ste zamislili?- Obojica smo prikazali veoma visok nivo. Znao sam da ću morati da pružim maksimum ako želim pobedu. On je, opet, bio maksimalno motivisan da osvoji prvu titulu u Londonu. I ja sam takođe bio motivisan. Ali, prvih šest ili sedam gemova su trajali skoro 40 minuta. Meni je falilo strpljenja, trebalo je da potražim bolje načine da napadnem, a ni servis mi nije bio onakav kao u ranijim mečevima na Vimbldonu. To je došlo do izražaja i jer je Marej odličan ritern igrač, i vraćao mi je prvu servu. Terao me je da igram taj dodatni potez.

Koliko je bilo teško igrati u ovakvoj atmosferi?

- Publika i navijanje je bilo neverovatno, u njegovu korist. Za mene, i ne baš tako. Ali to sam očekivao i tako je i bilo.

Da li vas je umorio veliki duel iz polufinala sa Del Potrom?

- Iscrpeo me je, sigurno. Ali, ne mogu da tražim izgovore u meču koji je bio pre dva dana. Bio sam i ranije u ovakvim situacijama. Osećao sam se u redu. Možda fizički ne skroz, jer nisam imao dovoljno energije u važnim momentima, kada sam forsirao neke udarce više nego obično. Ali, to je život, idemo dalje.

Kako gledate na činjenicu da je Marej ostvario istorijski rezultat donevši Britaniji titulu posle toliko godina?

- Siguran sam da ovaj rezultat znači mnogo svim ljudima u Britaniji. Vimbldon je najvažniji turnir na svetu. Nije mogao bolje da se završi za jednog tenisera sa Ostrva i za ovdašnje navijače.

Šta ste rekli jedan drugom na mreži?

- Čestitao sam mu. Rekao sam mu da je bio bolji igrač i da je zaslužio pobedu. To je sve – zaključuje Đoković.

ŽENE LUDELE ZBOG BREDLIJA
TANDEM holivudskih glumaca, Bredli Kuper i Džerard Batler, izazvali su opštu pometnju na Vimbldonu, i to kod pripadnica lepšeg pola. Dok su navijači pravili redove ispred stadiona čekajući da prođe Endi i da ga pozdrave, pojavili su se glumci, a desetak žena je odmah krenulo ka njima u želji da se fotografišu. Obezbeđenje je brzo delovalo, i sprečilo gužvu, a Amerikanac i Britanac su brzo otišli.

MAREJ I DROP ŠOTOVI
ENDI je posle meča dugo pričao o tome koliko mu znači ova pobeda, da je o njoj sanjao celog života, pomenuvši i da je poslednji gem u duelu bio najteži koji je ikada igrao. Škot je objasnio i da nije bio iznenađen čestim drop šotovima Đokovića, rekavši da je to bilo verovatno zbog premora.
- To je dobar način za skraćivanje poena. U početku mu je donosilo rezultat i verovatno je zato i kasnije nastavio da forsira. Ne znam koliko je i da li je bio umoran, ali me nije iznenadio time.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu