Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 15 Maj 2025, 01:12

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 25 Jun 2013, 11:00
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

Đoković i Majer igraju oko 15 časova

Majer je lukav igrač i može da bude veoma opasan na travi. Ima jak bekhend, visok je i ima odličan servis, ali ja sam spremna, kaže Novak pred prvi meč

Slika

Kao prvoplasirani teniser na ATP listi Novak Đoković je postavljen za prvog favorita turnira u Londonu, a na startu će odmeriti snage sa Florijanom Majerom iz Nemačke, trenutno 33. igračem sveta. Duel je na programu oko 15 sati.

- Znam šta da očekujem, jer smo se ovde sastali prošle godine. Majer je lukav igrač i može da bude veoma opasan na travi. Ima jak bekhend, visok je i servira odlično tako da će biti opasan rival u prvom kolu, ali ja sam spreman - rekao je Đoković.

Slavni teniski guru Nik Bolitijeri i ove godine prognozira rezultate na Vimbldonu, a jedan od mečeva koje je "izabrao" je i susret Đokovića i Majera u prvom kolu singla. Najbolji teniser sveta i Nemac bi u utorak trebalo da izađu na teren, u duelu u kom Novak jeste favorit, ali bez prava na opuštanje.

- Čini se da je Đokovića Bog pogledao kada je reč o žrebu do završnice, ali Novak će sigurno svaki duel igrati sa intenzitetom i koncentracijom po kojoj je i poznat. Majer nije nepoznanica na ATP turu, i to bi Nemac trebalo da i iskoristi u susretu sa prvim na svetu. Njegove šanse da napravi iznenađenje rastu ako bude napadao brejk. Mora da izađe iz svoje zone komfora i iskoristi svaku defanzivniju lopticu. Međutim, verujem da će Novak da pobedi, on je ubedljivi favorit, i prognoziram trijumf Srbina od 3:1 - predviđa Amerikanac.

Bivši četvrti reket sveta Greg Rusedski poručio je Mareju šta je potrebno da bi savladao Đokovića.

- Novak je najbolji u ritmu sa osnovne linije, po sistemu "korak, korak i bum". Slajs mu je važan, ali Marej je u stanju da ga pomeri iz dugih relija i drop šotova. Novak je i najbolji ritern igrač na svetu - pravi jako dubok korak, skoro da čučne, jer mora da ode ispod loptice kako bi je vinuo ka gore i koristi svoje prirodne predispozicije za to. Ne treba mu to dozvoliti, već ići sa snažnim servisima pravo u telo - navodi Rusedski.

Novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 25 Jun 2013, 11:15
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Slika   Grand Slam 2000      Slika

24.06.-07.07.2013
Draw Size: S-128
Prize Money:£ 10,514,000
Surface: Grass  

SlikaКостур:  http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/ms/index.html

Wimbledon ,  Slika

Прво коло: Slika

први дан:

V Troicki
  d.   J Tipsarevic (SRB) 63 64 76(5)

J.Jankovic       -    J.Konta (GBR)      6-2 7-5

A.Ivanovic        -  Razzano (FRA)   7-6(1) 6-0

Vesna Dolonc        =     Yanina Wickmayer (BEL)    3-6 6-2 6-4

Bojana Jovanovski  =     Ajla Tomljanovic (CRO)   3-6 6-1 9-7

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2013, 06:05
Korisnikov avatar
rang
rang

Wimbledon ,  Slika

Points  -  - Prize £

W 2,000 1,600,000
F 1,200 800,000
SF 720 400,000
QF 360 205,000
R16 180 105,000
R32 90 63,000
R64 45 38,000
R128 10 23,500

Q 25
Q3 16 12,000
Q2 8       6,000
Q1 0 3,000

Дан: 3.  Slika

LADIES'   - SECOND ROUND

Jelena Jankovic (SRB)   v  Vesna Dolonc (SRB)

Bojana Jovanovski (SRB)  v  Kirsten Flipkens (BEL)

Ana Ivanovic (SRB)   v   Eugenie Bouchard (CAN)

GENTLEMEN'S  - SECOND ROUND

Viktor Troicki (SRB)  v  Andrey Kuznetsov (RUS)

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 26 Jun 2013, 12:48
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Ana, Jelena i Viktor favoriti

Prvi na teren će Troicki, u 12.30. Ivanovićeva igra oko 15 časova, a Jankovićeva protiv Dolonc, odnosno Jovanovski protiv Klajsters u 18

Slika

SUDEĆI prema kladioničarskim kvotama, naši teniseri će u sredu ostvariti tri pobede i doživeti dva poraza na Vimbldonu. Viktor Troicki u drugom kolu igra protiv Andreja Kuznjecova, a jedna od najuglednijih kompanija koje se bave sportskom prognozom, "Bet end vin", ga je odredila kao čvrstog favorita - 1.40 prema 2.70. Rus je 78. igrač sveta, a na "Ol Ingland klubu" nikada pre ove sezone nije prolazio dalje od početnog meča u glavnom žrebu. Troicki će sa Kuznjecovim igrati na terenu broj 10 s početkom u 12.30.

Još ubedljivije brojke su na strani Jelene Janković u susretu sa zemljakinjom Vesnom Dolonc (1.15 prema 5.00). Njih dve na teren bi trebalo da izađu oko 18 časova.

Ana Ivanović je protiv Kanađanke Evgenije Bušar, takođe, već viđena kao sigurna pobednica (1.17 – 4.60). Ivanovićeva i Bušer igraju na terenu broj 12 drugi meč, što bi trebalo da bude oko 15 časova.

Poraz "bukmejkeri" predviđaju i Bojani Jovanovskoj, koja u drugom kolu singla na grend slemu ide na iskusnu Belgijanku Kristen Flipkens, o čijoj karijeri brine legendarna Kim Klajsters. Međutim, naša igračica je veliku pažnju posvetila pripremama za Vimbldon i sigurno je da se neće odreći pobede. Drugi meč na Vimbldonu Jovanovska igra u 18 časova

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 27 Jun 2013, 11:45
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Stakhovski izbacio Federera

Ukrajinac, 116. igrač sveta, savladao je u četiri seta Švajcarca, drugog tenisera sveta i plasmanom u treće kolo gren slema napravio fantastičan uspeh u karijeri

Slika

Još jedno izenađenje na Vimbldonu. Sergej Stakhovski je u drugom kolu gren slema savladao drugog tenisera sveta Rodžera Federera u četiri seta – 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:5, 7:6 (7:5).

Ukrajinac, 116. igrač sveta, je od početka meča bio na krilima pobede. Raspoložen, motivisan, agresivan... što je Švajcarca potpuno zbunilo. Federer nije pronalazio svoju igru i kada je imao priliku da izjednači meč, grešio je početnički i u nameri nije uspevao.
Stakhovski nije iskoristio prve dve meč lopte u četvrtom setu, ali je posle treće slavio pobedu nad sedmostrukim vimbldonskim šampionom.

Oduševljenje Stakhovskog posle meča bilo je zaista neverovatno, u skladu sa uspehom koji je napravio.Meč je završio sa 72 vinera, i samo 17 neiznuđenih grešaka.

Novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2013, 01:24
Korisnikov avatar
rang
rang

Wimbledon,  Slika

Slika друго коло:

Дан: 4.
  Slika

N Djokovic (SRB) d B Reynolds (USA) 76(2) 63 61

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Jun 2013, 12:11
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Đoković u trećem kolu

Novak Đoković je na zatvorenom Centralnom terenu, savladao Amerikanca Bobija Rejnoldsa bez izgubljenog seta - 3:0 (7:5, 6:4, 6:1)

Slika

NIJE Bobi Rejnolds ni Stiv Darsis, ni Sergej Stakhovski, niti je Novak Đoković dozvolio bilo kakvo iznenađenje u drugom kolu Vimbldona. Najbolji teniser sveta prekinuo je crni niz favorita na grend slemu, jer je savladao Amerikanca u tri seta 7:6 (7:2), 6:3, 6:1 i bez većih problema zakazao okršaj u narednoj rundi grend slema sa boljim iz meča između Šardija i Šrufa (duel prekinut zbog kiše).

- Ono što se dešavalo prethodnih dana je deo sporta, a bilo je dosta čudnih rezultata. Međutim, ovo je slem. Slabije rangirani igrači nemaju šta da izgube, idu na sve ili ništa, pa sam i ja sa Rejnoldsom morao da budem posebno pažljiv. Pogotovo što je krovom bio zatvoren, a samim tim, vladali su i nešto drugačiji, odnosno sporiji uslovi za igru - rekao je Novak posle meča.

Posle prvog dela meča u kom je odigran taj brejk, Đoković je rutinski priveo partiju kraju - za drugi set trebalo mu je 37 minuta, a za treći svega 25.

- Želeo sam sve vreme da ostanem koncentrisan na igru i da primenim ono što sam spremao sa trenerom. Bilo mi je važno da povedem 1:0 u setovima, a posle sam bio opušteniji, pustio sam ruku i bio mnogo bolji.

Svestan je naš šampion da ima i stvari koje može da popravi, uprkos 12 asova, 14 poena na mreži i samo 12 neiznuđenih grešaka.

- Moram da materijalizujem prednosti koje stvaram. Imao sam dosta propuštenih brejk lopti, ali čestitam i protivniku koji je odigrao odlično na momente. Bio je dobar meč i uživao sam.

Ponovo je Nole nakon pobede dugo vremena stajao na izlasku sa Centralnog terena potpisujući autograme, što je oduševilo njegove navijače.

- I ja sam bio u toj situaciji, pratio najveće sa tribina i zahvalan sam im na podršci koju dobijam - zaključuje Đoković.

U petak od naših igrača u singlu, na teren izlaze Viktor Troicki (igra 2. kolo protiv Južnjeg oko 17.30 časova), Zimonjić i Beneto igraju protiv Dimitrova i Nilsena u dublu, dok se Vesna Dolonc oko 15 časova sastaje sa Kirsten Flipkens iz Belgije.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 29 Jun 2013, 11:46
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Kraj za Vesnu Dolonc

Srpska teniserka je poražena u trećem kolu turnira u Londonu od Belgijanke Kirsten Flipkens sa 6:4, 6:2

Slika

Srpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u meču trećeg kola izgubila od Belgijanke Kirsten Flipkens rezultatom 6:4, 6:2.

Tako je Srbija već posle trećeg kola ostala bez predstavnica u singlu, jer su u prva dva kola eliminisane Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Dolonc je danas dobro počela meč i prva je stigla do brejka u trećem gemu prvog seta, ali nije uspela da ga potvrdi, jer je Belgijanka odmah uzvratila.

Do desetog gema obe teniserke su bile uspešne u svojim servis gemovima, a onda je Flipkens svojim drugom brejkom rešila set u svoju korist.

Ispostavilo se da je to rešilo i meč, jer je Dolonc u drugom setu potpuno pala. Izgubila je sva četiri gema u kojim je servirala i tako završila najuspešniji gren slem turnir u karijeri.

Novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 29 Jun 2013, 23:52
Korisnikov avatar
rang
rang

треће коло: Slika

Дан: 6.  Slika

Slika

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 30 Jun 2013, 11:26
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Vimbldon: Fantastičan Novak deklasirao Šardija

Najbolji teniser sveta je u 3. kolu gren slem turnira u Londonu ubedljivo pobedio rivala iz Francuske sa 6:3, 6:2, 6:2. Sledeći protivnik Tomi Has

Slika

PRVU nedelju Vimbldona Novak Đoković je zatvorio novom maksimalnom pobedom i igrom koja uveliko podseća na njegov šampionski pohod iz 2011. U trećem kolu londonskog grend slema najbolji teniser sveta je očitao pravu lekciju Žeremiju Šardiju iz Francuske 6:3, 6:2, 6:2, za manje od sat i po vremena na Centralnom terenu.

Novak je pogodio osam asova, napravio tek tri neiznuđene greške, samo jednu duplu, uz procenat prve serve od 74 odsto (izgubio je ukupno šest poena na svoj servis u toku celog meča!). Uz to, pogodio je 38 vinera, sjajno se snalazio na mreži (18 od 21), 16 puta je bio u prilici za brejk, što su sve statistički parametri koji govore o dominaciji Beograđanina u ovom susretu.

Bio je to i sedmi njegov trijumf nad Šardijem u sedmom okršaju, i čini se, pravi vetar u leđa pred nastavak takmičenja u "Ol ingland klubu".

Novak je bio izvanredan i na riternu, a grafički prikaz tokom prenosa susreta pokazivao je da je za samo 1.6 sekundi loptica ponovo bila kod Šardija od momenta protivničkog servisa.

Sledeći protivnik, u osmini finala Vimbldona, biće Tomi Has, igrač koga Đoković odlično poznaje.
Srpski i nemački teniser do sada su igrali osam puta, a Đoković vodi sa 5:3 u pobedama. Poslednji put igrali su na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je Đoković posle tri seta slavio u cetvrtfinalu.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu