Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 15 Maj 2025, 00:56

Autoru Poruka
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 31 Maj 2013, 10:27
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43

RG: Srpski četverac za nove radosti

Ana danas igra protiv Viržini Rezano, Bojana će snage odmeriti sa Kuznjecovom, Troicki će se naći sa Marinom Čilićem, Janko odloženo sa Verdaskom

Slika

Od stalnog dopisnika iz Pariza
ČETVORO naših tenisera izlaze danas na teren u 3. kolu Rolan Garosa. Ana Ivanović (14) će na domaću igračicu Viržini Rezano, koja je od organizatora dobila vajld kartu, Viktor Troicki će snage odmeriti s Hrvatom Marinom Čilićem (11), Janko Tipsarević u odloženom meču drugog kola igra protiv Fernanda Verdaska, dok će Bojana Jovanovski, koja je napravila podvig s dve pobede protiv Karoline Vožnjijacki u kratkom periodu, ovoga puta krenuti na još jednu iskusnu igračicu, takođe nekada iz samog vrha, Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu (39).

- Biće to prvi put da igram protiv nje. Nastojaću da se spremim najbolje što mogu i da odigram opet veoma dobro, kao u prošlom kolu. Probaću da s tatom napravim dobru taktiku. Pozitivna sam i verujem da mogu da pobedim - optimista je Bojana u najavi ovog susreta. - U prethodnom meču sam ostvarila bitnu pobedu. Imam šansu i u 3. kolu. Ne igram protiv Serene. Može da se igra protiv Kuznjecove. Biće borbe i dobrog meča - poručila je naša teniserka.Dobri rezultati na Rolan Garosu popraviće joj rejting. Ali, Bojana ističe da se time ne opterećuje.

- Dosta dugo sam bila povređena. Bitno mi je samo da igram turnire i treniram u kontinuitetu. Posle pauze mi je potrebno duže vreme da se vratim. Ovo je sve priprema. Mislim da ću na travi da igram još bolje - najavljuje naša teniserka nova lepa iznenađenja.

Ana Ivanović ne bi trebalo da ima većih problema protiv Francuskinje Rezano. - Igrala sam nekoliko puta protiv nje, uvek na brzoj podlozi. Čini mi se da smo se poslednji put srele na Ju-Es openu pretprošle godine. Sigurno će to biti težak meč. Prošle godine je dobila Serenu, voli da igra ovde, kao i svi Francuzi. U prošlom meču sam malo iskusila ovdašnju publiku, ali, ako budem odigrala kao protiv Žoanson, mislim da će biti dobro - najavila je Ana Ivanović svoj današnji nastup.

Nekadašnja kraljica Rolan Garosa ne krije da joj je cilj da ove godine ide do samog kraja. Neće, međutim, da se bavi predviđanjima.

- Ne opterećujem se previše rezultatom. Želim samo da igram kako sam trenirala i kao što sam igrala u Madridu i Štutgartu, pa dokle stignem - zaključuje Ana.

VIKTOR: ZNAM DOBRO ČILIĆA
Viktora Troickog čeka težak meč protiv Hrvata Marina Čilića.
- Mnogo puta sam igrao protiv njega. Znam šta da očekujem. Dobio je svoje mečeve prilično lako, tako da je svežiji. Ali, imao sam dva dana odmora i fizički se dobro osećam. Nisam imao problema ni u prethodnom meču. Čilić je favorit, ali znam da imam šansu. Pobedio sam ga poslednja dva puta. Boriću se, daću sve od sebe - najavio je Viktor svoj sledeći nastup na pariskom grend-slemu.

Novosti

Vrh
Zika
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 01 Jun 2013, 15:18
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39

Slika Paris, France Slika
26.05.-09.06.2013

Slika 6. дан - друго и треће коло: српски спортисти

Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 02 Jun 2013, 14:25
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

RG: Novak počistio Dimitrova

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala gren slem turnira na Rolan Garosu savladavši u šesnaestini finala Bugarina Grigora Dimitrova sa - 6:2, 6:2, 6:3

Slika

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala gren slem turnira na Rolan Garosu savladavši u šesnaestini finala Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:0 u setovima - 6:2, 6:2, 6:3 (Tok meča iz gema u gem pročitajteOVDE).

Đoković je očitao lekciju Dimitrovu i u punoj meri revanširao se za poraz na ovogodišnjem mastersu u Madridu. Ceo meč odigrao je na vrhunskom nivou, sigurno, raznovrsno i precizno, tako da 28. teniser sa ATP liste nije imao nikakvih šansi.

Đoković je diktirao tempo i održavao ritam za koje Bugarin nije imao rešenje niti ideju kako da zaustavi raspoloženog protivnika. Neprobojan na osnovnoj liniji, Đoković se hitro kretao, dobro servirao i bio nezaustavljiv u svakom pogledu.

Dimitrov se borio koliko je mogao, pokušavao da koliko-toliko ostane u meču, međutim, bio je u sasvim podređenom položaju.

Svetski broj jedan je igrom pokazao da čvrsto gazi ka osnovnom cilju ove sezone, da je na dobrom putu da osvoji jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje.

Đoković će u borbi za četvrtfinale igrati sa pobednikom duela između Rumuna Viktora Haneskua i Nemca Filipa Kolšrajbera.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jun 2013, 11:27
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Ivanovićeva: Žurba je razlog mog poraza

Protiv Radvanjske mora da se igra agresivno, to je jedini način da se osvoje poeni, zato što ona ne greši, svesna je srpska teniserka posle poraza

Slika

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da joj je veoma teško pao poraz od Poljakinje Agnješke Radvanjske u osmini finala Rolan Garosa, koji je, kako je navela, posledica nedostatka samopouzdanja i žurbe u presudnim trenucima.

- Protiv Radvanjske mora da se igra agresivno, to je jedini način da se osvoje poeni, zato što ona ne greši. U ovom meču sam malo vise žurila, imala sam više neiznuđenih grešaka, nego sto sam to želela i to je došlo do izražaja. Servis me nije dobro služio i to je takođe posledica žurbe - rekla je šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine za B92.

Ona je posebno apostrofirala nedostatak samopouzdanja u odlučujući momentima.

- Na početku meča imala sam brejk loptu, a posle i 40:0 na svoj servis i to su momenti u kojima se meč lomio. Nisam bila 100 posto prisutna na terenu i zaista mi je teško pao poraz. Odmorićui se nekoiliko dana, a zatim kreću pripreme za sezonu na travi. Prvi naredni turnir koji ću igrati je Izburn - poručila je Ivanovićeva.

Srpska teniserka sinoć je u osmini finala izgubila od Radvanjske sa 6:2, 6:4, što joj je sedmi uzastopni poraz od Poljakinje.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jun 2013, 11:51
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Novakov i Jelenin juriš na polufinale!

Jankovićeva i Đoković u sredu igraju protiv Šarapove i Hasa na Rolan Garosu. Nole: Tomi u 35. godini igra kao da mu je 25. Džej Džej: Ne plašim se sjajne Ruskinje

Slika

OD STALNOG DOPISNIKA
PARIZ

TANDEM srpskih tenisera u borbi za polufinale Rolan Garosa moraće da sruši nemačku izdržljivost i iskustvo i da bude bolji od sibirske lepote i kvaliteta! Novak Đoković se u sredu (oko 16 časova) sreće sa veteranom Tomijem Hasom, najstarijim učesnikom četvrtfinala u Parizu od 1971. godine, protiv koga vodi 4:3 u međusobnim duelima. Ipak, rival se nalazi u vrhunskoj formi, a i pobedio ga je u Majamiju ove sezone. Sa druge strane, Jelena Janković od 14 časova igra protiv Marije Šarapove, šampionke Otvorenog prvenstva Francuske, sa kojom ima vrlo loš učinak 1:7. Doduše, do sada se nisu sastajale na šljaci.

- U Majamiju sam odigrao verovatno svoj najlošiji meč u poslednje tri godine. Ali, to ne umanjuje uspeh Hasa. Igra izvrsno i oseća se odlično na terenu. Pokazuje da je i te kako nezgodan protivnik, na bilo kojoj podlozi. Šljaka mu nikada nije bila omiljena, a ove godine je osvojio turnir u Minhenu i došao ovde do četvrtfinala - hvali Đoković svog protivnika.

Zna Đoković da ga čeka teži protivnik od Kolšrajbera.

- Postoji određena sličnost, ali Has je mnogo agresivniji. Na šljaci, najsporijoj podlozi u tenisu, možda imam blagu prednost. Ali zemlja u Parizu je brža od svih ostalih turnira, što, opet, odgovara njemu. Protiv Južnjeg je u prethodnom kolu prikazao vrlo impresivnu igru. U 35. godini igra i kreće se kao da ima 25. Sigurno nije za potcenjivanje. Izuzetno je dobar, u odličnoj je formi - smatra Đoković.

Bez obzira na to što je pun respekta za svog sledećeg protivnika, zna se ko je svetski reket broj jedan.

- Biće vrlo nezgodno, teško, ali ulazim u meč s dosta samouverenosti. Znam šta treba da odigram. Iskreno, nadam se pobedi - najavljuje Novak novi uspeh.

Optimista pred okršaj na stadionu „Filip Šatrije“ je i Džej Džej, koja je osokoljena prolaskom u svoje prvo grend slem četvrtfinale još od 2010.

- Ne želim ovde da stanem. Igram odlično, u svakom meču se osećam sigurnije - ističe Jelena. - Svaka pobeda mi donosi još više samopouzdanja. Sad imam tešku protivnicu, ali verujem u sebe i u svoju igru. Nadam se da ću protiv Šarapove pružiti maksimum. I više od toga, samo da prođem dalje.

Šarapova je daleko bolja u međusobnom skoru, ali to ne brine našu teniserku:

- U Sinsinatiju smo 2011. odigrale tesan meč, a poslednji put, nedavno, u Ki Biskejnu, imala sam samo pet sati odmora. Bila sam premorena, nisam ni spavala, pa nisam bila u stanju da odigram bilo kakav meč, a ne da pobedim. Statistika ne znači ništa. Sve to sad može da se promeni! Svaki susret je novi meč.

Džej-Džej je dobro analizirala igru svoje protivnice.

- Najveća prednost je njena mentalna snaga. Nikada se ne predaje. Bori se za svaku loptu i za svaki poen. To je izdvaja od drugih. I kad gubi, i kad dobija, uvek je tu. Ali, kad kola krenu nizbrdo, nema „plan B“. Ako dođe do tog stadujuma, posustaje - zna Jelena gde da traži svoju šansu.

FRANCUZI VOLE SRBE
PARISKA publika ovacijama pozdravlja srpske tenisere, osim, kada, naravno, igraju protiv domaćih igrača.
- Naravno da mi godi kad dobijem podršku s tribina. Ona je neophodna, pogotovo na ovako velikom turniru. Imam osećaj da sam poslednje dve godine dobio još dvadeset, trideset odsto podrške. Iskreno se nadam da će tako biti i u narednom meču - ističe Novak.

IZAZOVI ME VUKU NAPRED
JELENI Janković žreb, kao i često do sada, nije išao naruku. Ali, to joj, kako kaže, ne predstavlja problem.
- Tako je to na svakom turniru, već godinama. Izgleda da mi to odgovara. Volim da se nadmećem, volim izazove. To me vuče napred i motiviše. Znam da moram da igram najbolje što mogu, da imam težak posao ispred sebe. Ali ne bunim se - ističe Jelena Janković.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jun 2013, 11:05
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Jelena posle 6:0 u prvom setu, ipak izgubila od Šarapove

Srpska teniserka nije uspela da se plasira u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu, posle velike borbe, poražena od Ruskinje sa 0:6, 6:4, 6:3

Slika

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas u četvrtfinalu posle velike borbe poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 0:6, 6:4, 6:3.

Meč je trajao sat i 55 minuta, a Jelena posle impresivnog prvog seta u kojem je ostavila na "nuli" Ruskinju u nastavku nije uspela da "dokrajči" rivalku. Ssarapova je drugi set otvorila brejkom, brzo povela sa 5:1, a sve što je Jelena uspela bilo je da sa tri vezana gema dođe do 5:4.

Velika borba viđena je u trećem setu, a Šarapova je meč "prelomila" brejkom u sedmom gemu kada je povela sa 4:3, zatim je u sledećem gemu spasila brejk loptu i potom zasluženo došla do trijumfa, osmog u devet međusobnih mečeva sa Jankovićevom.

Šarapova će u polufinalu igrati sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja je u preostalom četvrtfinalu bila bolja od Ruskinje Marije Kirilenko sa 7:6 (7:3), 6:2 i prvi put u karijeri plasirala se među četiri najbolje u Parizu.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jun 2013, 11:07
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Đoković pobedio Hasa i zakazao duel sa Nadalom za ulazak u finale Rolan Garosa

Srpski teniser je u četvrfinalu Rolan Garosu odigrao odličan meč protiv Nemca (3:0) i u petak ga očekuje polufinale sa velikim rivalom iz Španije

Slika

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale gren slem turnira na Rolan Garosu pošto je danas u četvrtfinalu savladao Nemca Tomija Hasa sa 3:0 u setovima - 6:3, 7:6 (7:5), 7:5.

Bio je ovo njihov osmi međusobni duel i peta pobeda Đokovića. Srpski teniser revanširao se Nemcu za poraz na ovogodišnjem mastersu u Majamiju, ali je morao da se pomuči dok nije srušio otpor iskusnog rivala, trenutno 14. na ATP listi.

Has je posebno dobro igrao u drugom setu i posustao je tek u taj-brejku. Poveo je Nemac sa 4:2, ali je Đoković ostao skoncentrisan i uporan, pa je napravio preokret, stekao prednost od 6:5 i rutinski poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu Srbin je zaigrao još bolje i poveo sa 5:3, međutim, neugodni Has je uspeo brejkom da izjednači na 5:5. Ipak, Đoković je umeo da zadrži pravi ritam i na kraju zasluženo trijumfuje nakon dva sata i 15 minuta igre.

U borbi za finale Đoković se sastaje sa braniocem titule, Špancem Rafaelom Nadalom, koji je lako pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 6:2, 6:3, 6:1.

Drugi polufinalni par čine Francuz Žo-Vilfred Conga i Španac David Ferer.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Jun 2013, 13:23
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

UŽIVO: Đoković - Nadal

U prvom polufinalnom meču Rolan Garosa sastaju se prvi i četvrti teniser sveta. S razlogom ovaj duel mnogi smatraju finale pre finala

Slika

Na stadionu "FIlip Šatrije" igra se polufinalni meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, prvog i četvrtog tenisera sveta. Ovaj duel su mnogi s razlogom okarakterisali finale pre finala, ali bolji iz ovog meča ipak će za titulu Rolan Garosa igrati protiv pobednika meča Conga - Ferer.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 13 Jun 2013, 12:30
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Jelena za pet sati pobedila dva puta u Nirnbergu

Srpska teniserka plasirala se u četvrtfinale WTA turnira pošto je u osmini finala savladala Šveđanku Johanu Larson sa 2:0. Ranije danas Džej Džej savladala i Holanđansku Rus

Slika

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Nirnbergu pošto je danas u osmini finala savladala Šveđanku Johanu Larson sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:0.

Nova pobeda Jankovićeve usledila je samo pet sati nakon što je u nastavku prekinutog meča prvog kola savladala Holanđanku Aranču Rus sa 6:4, 6:2. Duel sa Holanđankom prekinut je u utorak posle prvog seta zbog mraka pri vođstvu srpske teniserke sa 6:4.

Jankovićeva je potvrdila sjajnu formu ove sezone, a u borbi za polufinale sastaje se sa Lurdes Dominges Lino iz Španije, koja je pobedila Luksemburžanku Mendi Minelu sa 6:1, 6:4.

Turnir u Nirnbergu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Novosti

Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 15 Jun 2013, 12:21
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Jelena bez finala Nirnberga

Srpska teniserka nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Nemačkoj, pošto je izgubila u polufinalu od Nemice Andree Petković sa 6:4, 6:3

Slika

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Nirnbergu, pošto je izgubila u polufinalu od Nemice Andree Petković sa 6:4, 6:3.

Srpska teniserka nije pokazala nivo igre koji je krasio u poslednjih mesec dana, napravivši veliki broj grešaka, što je praktično i donelo pobedu njenoj protivnici.

Janković je u prvom setu dozvolila Petkovićevoj da prva napravi brejk u osmom gemu za vođstvo od 5:3, potom došla do ribrejka za 5:4, ali je u desetom gemu ponovo popustila na svoj servis i izgubila prvi set.

U nastavku meča - ista priča. Janković je prva došla do brejka u trećem gemu (2:1), ali se "brejk klackalica" nastavila - usledio je ribrejk Petkovićeve (2:2), pa još jedan brejk za 4:2.

Jankovićeva je pokušala još jednom da napravi preokret, oduzevši servis protivnici (4:3) , ali je to bilo sve što je učinila u današnjem meču.

Petković će će se boriti za ttulu sa boljom iz drugog polufinala u kojem se sastaju Rumunka Simona Halep u Čehinja Lusi Safarova.

Turnr u Nirnbergu igra se za nagradni fon od 235.000 dolara.

Novosti

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu