|
Autoru |
Poruka |
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 24 Maj 2013, 10:53 |
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Diseldorf: Pelja posle Janka izbacio i Viktora Treći reket Srbije nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Nemačkoj, pošto je izgubio od 101. igrača sveta Argentinca Gvida Pelje sa 7:6 (7:5), 7:5 Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Diseldorfu, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Argentinca Gvida Pelje sa 7:6 (7:5), 7:5.
Pelja, trenutno 101. igrač na svetu, pre Troickog eliminisao je i Janka Tipsarevića.
Pelja će u borbi za finale igrati protiv Argentinca Huana Monaka, koji je bio bolji od Nemca Tobijasa Kamkea sa 6:3, 6:4.
Turnir u Nemačkoj igra se za nagradni fond od 467.800 evra. Novosti
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 25 Maj 2013, 10:05 |
|

Administrator

|
Đoković pred RG: Želim ovaj pehar Žrebom odlučeno da se Đoković i Nadal sretnu u polufinalu Pariza. Već sam dobijao Rafu i mogu to da ponovim na Rolan Garosu – kaže prvi reket sveta  Od dopisnika "Novosti": PARIZ
NEĆE biti velikog finala! Volja žreba je htela da se teniski kralj i "Apač s Majorke" sretnu "već" u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa: Rafa i Nole našli su se u istom delu "kostura" za pariski grend slem.
Glavni favoriti za osvajanje ovogodišnjeg Frenč opena, Srbin, kojem jedino ova titula nedostaje u bogatoj riznici, i Španac, kao sedmostruki pobednik na pariskoj šljaci, moraće, tako, između sebe da direktno odluče ko će, eventualno, na megdan Federeru.
Švajcarac se provukao, jer ako dođe do završnice, ulaznicu za finale overava, u najgorem slučaju, protiv Davida Ferera ili Tomaša Berdiha.
- Osećam da imam samopouzdanje. Osvojio sam grend slem i Monte Karlo. Pobedio sam Nadala na šljaci, a svi znamo koliko je on dobar na ovoj podlozi. Ta pobeda nad njim mi daje pozudanje za Rolan Garos - izjavio je Đoković pred početak turnira.
Novak kaže da je zaboravio Madrid i Rim, da je povreda takođe za njim, i da se sada oseća dobro na terenu. A o imperativima ne bi trebalo trošiti ni reči:
- Ovaj turnir je moj glavni prioritet ove godine. Želim da ga osvojim, i sve ću učiniti da to tako i bude! Mislim da imam igru. Veoma sam motivisan.
Do same završnice, međutim, treba preskočiti dosta prepreka. Žreb nije bio nimalo lak za našeg najboljeg igrača. Prava poslastica za teniske sladokusce, a za Đokovića ozbiljna provera, biće već meč prvog kola s Belgijancem Davidom Gofenom.
Mladoliki teniser iz Liježa prošle godine je postao miljenik pariske publike, kada je, kao "laki luzer", senzancionalnom serijom pobeda, eliminisao Štepaneka, Klemana i Kuobta, stigavši do osmine finala, gde je reket položio pred Federerom, zadavši pritom nizom lucidnih poteza veliku glavobolju Švajcarcu. Ipak, Nole ne bi u ovom duelu trebalo da ima većih poteškoća.
Potencijalni protivnici našeg tenisera do Nadala su Dimitrov, Dolgopolov, Kolšrajber, Has, Izner, Južni, ali i Janko Tipsarević (8. nosilac), s kojim bi mogao da se sretne u četvrtfinalu.
Janko u prvom kolu igra protiv Francuza Maija, a onda, ako sve bude išlo po planu, slede Žikel ili Verdasko.
Viktor Troicki se nalazi u istom delu tabele s Federerom. U prvom kolu igra poritv Amerikanca Džejmsa Blejka, a slede Štepanek, Čilić, Monako, Šardi, Conga... Trenutno najbolji Francuz, s velikim ambicijama pred domaćom publikom, mogao bi da bude protivnik Federeru u četvrtfinalu.
Jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola biće susret između Čeha Berdiha i Francuza Monfisa.
Kod dama, Ana Ivanović (14) i Jelena Janković (18) su u različitim delovima tabele. Ana će u prvom kolu na Slovenku Petru Martić, a u ovom delu "kostura" prete još Venus Vilijams i Agnješka Radvanska. Sara Erani čeka u četvrtfinalu, Serena Vilijams (1) u polufinalu... U delu s neumoljivom Amerikankom nalazi se Bojana Jovanovski, koja će startovati protiv kvalifikantkinje.
U donjem delu tabele su Jelena Janković, koja će u 1. kolu snage odmeriti s neugodnom Slovakinjom Danijelom Hantuhovom, dok će protivnik Vesne Dolonc bili Kineskinja Ženg. U ovom delu su, između ostalih, još i Marija Šarapova i Petra Kvitova.
PROJEKCIJA ŽREBA
NOVAK ĐOKOVIĆ 1. kolo Gofan (Belgija) 2. kolo Pelja (Argentina) 3. kolo Dimitrov (Bugarska) 4. kolo Dolgopolov (Ukrajina) četvrtfinale Has (Nemačka) polufinale Nadal (Španija) finale Federer (Švajcarska)
JANKO TIPSAREVIĆ 1. kolo Mai (Francuska) 2. kolo Verdasko (Španija)
VIKTOR TROICKI 1. kolo Blejk (SAD) 2. kolo Monako (Argentina)
ANA IVANOVIĆ 1. kolo Martić (Hrvatska) 2. kolo Šeper (JAR) 3. kolo Gerges (Nemačka) 4. kolo Radvanska (Poljska)
JELENA JANKOVIĆ 1. kolo Hantuhova (Slovačka) 2. kolo Muguruza (Španija)
BOJANA JOVANOVSKI 1. kolo kvalifikantkinja 2. kolo Voznijacki (Danska)
VESNA DOLONC 1. kolo Ži Ženg (Kina) 2. kolo Pašek (Austrija) Novosti
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 26 Maj 2013, 02:57 |
|

rang

Pridružio se: 01 Apr 2013, 10:39 Postovi: 1060
|
_________________  . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . 
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 26 Maj 2013, 13:38 |
|

rang

|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 27 Maj 2013, 16:35 |
|

rang

|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: TENIS | Poslato: 28 Maj 2013, 18:06 |
|

rang

|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 29 Maj 2013, 09:38 |
|

Administrator

|
RG: Đoković teško, ali uspešno protiv Gofana Najbolji teniser sveta namučio se na startu turnira protiv mladog Belgijanca, ali je na kraju slavio sa 7:5 (7:5), 6:4, 7:5  Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na gren slem turniru u Rolan Garosu savladavši danas u prvom kolu Belgijanca Davida Gofana sa 3:0 u setovima - 7:5 (7:5), 6:4, 7:5.
Prvi međusobni duel protekao je u zanimljivoj igri, a Đoković je uložio mnogo truda dok nije slomio otpor 57. tenisera sa ATP liste. Gofan je igrao odlično, nimalo ne respektujući svetskog broja jedan, pa je Srbin dugo tražio "dobitnu formulu" za prolaz u drugo kolo.
Sva tri seta protekla su uglavnom u ravnopravnoj igri, a posebno neizvesno bilo je u prvom, kojeg je Đoković dobio tek u taj-brejku.
Bilo je ovo neočekivano teško "zagrevanje" prvog reketa sveta u pohodu ka jedinoj gren slem tituli koja mu nedostaje. Raspoloženi i motivisani Belgijanac pružio više nego dostojan otpor, povremeno prikazavši tenis za čestitanje.
Ipak, Đoković nijednog trenutka nije gubio koncentraciju. Strpljivo je osvajao poene, a kada je u trećem setu brejkom poveo sa 6:5 Gofan je konačno "položio oružje" nakon dva sata i 15 minuta igre.
- Najvažnije je da sam pobedio. Gofan je veliki talenat, bio je veoma raspoložen i agresivan. Hvala publici na podršci, bio je ovo izvanredan ambijent za prvo kolo turnira - izjavio je Đoković neposredno po završetku duela sa Belgijancem.
Protivnik najboljeg tenisera sveta u drugom kolu biće Argetninac Gvido Pelja, koji je u maratonskom meču pobedio Hrvata Ivana Dodiga u pet setova - 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.
Pelja zauzima 83. mesto na ATP listi, a on i Đoković do sada se nisu sastajali.
Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 29 Maj 2013, 09:42 |
|

Administrator

|
RG: Janko, Ana, Bojana i Viktor na terenu Tipsarević i Francuz Nikolas Mau igraće meč prvog kola, koji je danas skinut sa rasporeda zbog kiše, i na terenu broj jedan trebalo bi da budu oko 13 časova  Na Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolan Garosu u sredu će biti igrani mečevi prvog kola koji su u utorak otkazani zbog kiše kao i prvi dueli drugog kola. Od srpskih predstavnika na terene će izaći četiri tenisera - Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.
Prvi će startovati Troicki, koji se u drugom kolu sastaje sa Špancem Danijelom Himonom Traverom. Njihov duel biće igran od 11 sati na terenu 14.
Tipsarević i Francuz Nikolas Mau igraće meč prvog kola, koji je danas skinut sa rasporeda zbog kiše. Njihov duel na terenu broj jedan mogao bi da počne oko 13 časova. Pre njih na tom terenu će igrati Agnješka Radvanska i Malori Burdet.
Jovanovski se u drugom kolu sastaje sa Karolinom Voznijacki, koju je pobedila pre dve sedmice u Rimu. Njih dve će igrati treći meč na terenu broj sedam i mogao bi da počne oko 16 časova.
Poslednja će na teren izaći Ivanović, koja se u drugom kolu sastaje sa Francuskinjom Matildom Johanson.
Kao bivša pobednica Rolan Garosa, Ana će igrati na terenu Suzan Lenglen poslednji meč dana i verovatno neće početi pre 17 sati. Novosti
|
|
|
|
|
Zika
|
 |
Tema posta: TENIS | Poslato: 29 Maj 2013, 15:21 |
|

rang

|
|
|
|
|
Maša
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 30 Maj 2013, 11:41 |
|

Administrator

|
RG: Nove nade svetskog tenisa na putu Novaka i Jelene Danas na Rolan Garosu, u borbi za treće kolo, srpski teniser sastaće se sa Argenticem Peljom, dok će Jankovićeva na megdan sa Venecuelankom Mugurusu  OD stalnog dopisnika iz Pariza DVE nepoznanice na putu do trećeg kola. I Novak Đoković (1), i Jelena Janković (18), izaći će danas, na pariskoj šljaci, na megdan pripadnicima novog talasa u svetskom tenisu. Novak će na Argentinca Gvida Pelju, a Jelena na Špankinju poreklom iz Venecuele Garbinje Mugurusu. Mladi su i opasni, što su do sada i pokazali. Nikada se ne zna koga i kada mogu da iznenade.
- Ne znam mnogo o svom protivniku, ali znam da je specijalista za šljaku. Novi je igrač, u usponu. Ostvario je nekoliko iznenađujućih pobeda. Pobedio je dvojicu mojih zemljaka prošle nedelje, Tipsarevića i Troickog, zaredom. Sigurno ima dobar kvalitet. U prvom kolu je prošao posle maratonskog meča - zna Novak šta ga danas čeka, ali je, istovremeno, svestan i svojih kvaliteta.Jelena će na jednu od najmlađih među sto najboljih.
- Biće to naš prvi susret. Ne poznajem je najbolje, ali, na osnovu onog što sam uspela da pogledam, mislim da nema tipično špansku igru. Veoma je agresivna i ume da s nekoliko udaraca završi poene, što baš nije karakteristično za igrače iz Španije. Biće najvažnije da držim svoj servis - ističe Jelena, podsećajući da je u poslednje vreme dobro servirala.
Ipak, dvoje naših predstavnika koji danas nastupaju na Rolan Garosu ne bi trebalo da imaju većih problema da se plasiraju u sledeću rundu. JANKOVI I VIKTOROVI SAVETI NOVAKU ĐOKOVIĆEV protivnik u četvrtak Pelja prošle nedelje je pobedio i Tipsarevića i Troickog. - Popričaćemo sigurno o tome u svlačionici. Jedno je sigurno, da ne smem da ga potceni, jer igra dobro. Znamo da Novak to neće uraditi. Samo da krene oprezno od početka i ne bi trebalo da bude problema - posavetovao je Janko svog zemljaka. Viktor je to na tu temu već razgovarao s Novakom. - Preneo sam mu neke detalje iz mog meča, mada su uslovi u Parizu i Dizeldorfu veoma različiti. Tamo je bilo 7 stepeni i loptica nije išla. Pelji je to odgovaralo. Na svoj servis praktično nisam imao nikakvu prednost. Rekao sam šta igra dobro, kao odigrava važne poene i mislim da Nole ne bi trebalo da ima probleme protiv njega - zaključio je Viktor. NE VOLI JE ŽREB NI ovoga puta Jelena Janković nije imala sreće u žrebu na Rolan Garosu. - To je standardno! Ne pamtim kad sam ovde imala lak žreb - požalila se Jelena. Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|