Odakle meni u džepu vetar Koji je mrsio tvoju kosu Nekoliko kamenčića Koje si bacala iza sebe Govoreći da ćeš tako lakše naći U povratku put do kuće A vrapci ih neće pojesti Odakle meni mali komad papira Na kome si napisala Volim te I tvoja slika Iz vremena kada si volela da gledaš Kako opada lišće Kada si volela da gaziš po njemu Odakle meni u kutiji od šibica Malo peska sa zamka Koji si sama sagradila I u kome sam te Princezo Poljupcem probudio iz sna Odakle meni snovi puni tvojih reči I gomile rečenica Koje ti pričaš samo meni Odakle meni to da nikada ne kasnim Na sastanke sa tobom Jer ti uvek dolaziš ranije Odakle meni glupa navika Da ti nikada ne kažem Ja te volim Samo zbog toga što znam da znaš A meni je teško da te reči izgovorim Odakle meni devojka Koja se osmehne uvek kada me vidi I kaže mi samo jedno ćao Koje znači i volim te I drago mi je što si tu I poljubi me I budi blizu mene I lepo je što si baš ti moj Odakle meni sanjalica Odakle meni neko ko ne ume da svira Ali čiji je svaki pokret Čija je svaka reč pesma Odakle meni ti?
Волим кад се отвориш као Љиљан на топлоти jа сам само Снешко на киши који се топи. Који те воли својим смрзнутим носем, његовим истопљеним стасом. Свиме што јесте и свиме што је био. Хиљаду пољубаца је мало.
Liši me vida: gledaću tvoj lik, zapuši uši moje: slušaću te, onemi me: al' zvaću te kroz krik, bez nogu još ću k tebi naći pute. Slomij mi ruke: hvataću te srcem; zaustaviš li srce meni, sam moj mozak tad će kucati i bdeti; a ako mi i mozgom užgaš plam - na krvi svojoj ja ću te poneti.
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
A sta ako ti ja Sapnem sad neke reci Koje nikad nisi ti cula pre Koje te probude i podsete Da mozda mi poneki put Sapnemo sve one reci Koje nikad nismo pre govorili
Opet je bio u kafani, sedeo na istom mestu, pio ko zna koju čašu za redom i plakao. Odjednom, na dnu čaše pojavi se lik. On je gledao bespomoćno dok mu se lik nije obratio: - Prijatelju, ja sam duh iz čaše i ispuniću ti tri želje. Pijanac je prešao rukom preko brade i rekao: - Želeo bih da ona ima svu sreću ovog sveta, i da je joj nikad ništa ne krene po zlu. Duh uradi to i zamoli ga za sledeće dve. - Želeo bih da neko o njoj napiše knjigu, kakvu zaslužuje, kakvu ja, još uvek, nisam uspeo da napišem. A treća.. da prekinem da se sećam, da je potpuno zaboravim. Duh je rekao da je učinjeno i potom nestao, a pijanac je napokon bio srećan. Umro je te noći, za stolom.
Noah Kowalski
_________________ Ponovo imam potrebu da ćutim. Jer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.
Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe i pokazivati svima. Bićeš moj način odevanja svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad dotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebe skidati. Na meni ćeš se raspasti. Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše. I da se više ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati.
Zašivaću te vetrom. Posle ću, znam, pobrkati moju kožu s tvojom. Ne znam da li me shvataš: to nije prožimanje. To je umivanje tobom.
Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom.
Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.
Preslušao sam «sekretaricu», tri zadnje poruke bile su bez reči, no, neke glasove i ne moram čuti da bi ih prepoznao... Laku noć, Ti Mala Breskvo, kako si samo mogla da pomisliš da te neću otkriti po načinu na koji zadržavaš dah? Mirno spavaj, moja mila, sanjaj da si perce na krilu galeba skitnice kog praskozorje zatiče nadomak obala Biševa... Ja sam inače sasvim OK, ako si to htela da saznaš?...
Đorđe Balašević
_________________ Ponovo imam potrebu da ćutim. Jer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu