Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 15:41


Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: Hoteli,restorani,kafane,splavovi...  |  Poslato: 22 Maj 2013, 18:51
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
GASTRO LUKSUZ NA OBALI DUNAVA

Uživajte u luksuznom restoranu na obali Dunava...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Poznati restoran “Sent Andrea”, stecište boema, uglednih Zemunaca i Beograđana, decenijama je bio mesto gde su odlična hrana, dobar provod i profesionalna usluga bili zagarantovani.

Posle godina pauze i promenjenog imena, novi vlasnici vratili su ovom prestižnom mestu prepoznatljiv šarm, obogaćen finim spojem tradicije i gastronomskog luksuza, koji se ogleda kako u izboru, načinu pripreme i ukusu hrane, tako i besprekornoj usluzi.

Pažljivo isplaniran meni na vrhunskom nivou objedinjuje “tajne mora”, “ukus reke” i “sigurno kopno”, kako su originalno nazvana neka od poglavlja u jeloviku ovog restorana.  Iako na obali reke, “Stara Sent Andrea” jedinstvena je po ponudi sveže divlje morske ribe. Svakog četvrtka i petka, pravo sa ulcinjskih ribarskih koča, ekskluzivno za goste ovog restorana stižu tek izvađeni jadranski ulovi. I svi drugi specijaliteti spremaju se isključivo od dnevno svežih namirnica, čiji protok prati specijalizovani softver, tako da ne postoji mogućnost korišćenja sastojaka koji su po bilo kom osnovu van strogo utvrđenih standarda.

Vrhunski gastronomski doživljaj upotpunjuju elegantni enterijer i jedan od najlepših bašti na zemunskom keju. Dizajnerka Jelena Ćosić ukomponovala je tonove drveta i pastelne nijanse, sažimajući luksuznu svedenost prirodnih materijala i otmenost starog Zemuna. Novi vlasnici vodili su računa o svakom detalju i udobnosti gostiju, pa za razliku od većine beogradskih restorana, gosti ovde ne moraju da se osvrću i pogledom traže konobara, jer ga u svakom trenutku mogu pozvati samo pritiskom na elektronski taster koji se nalazi na svakom stolu.  

Iako je tek otvorena “Stara Sent Andrea” koncipirana kao poslovni restoran, spoj decentnog luksuza i tople atmosfere, uz vrhunski meni i znalački odbranu kartu vina sa svih meridijana, podjednako privlači istinske hedoniste, bilo da su u potrazi za romantičnim utočištem, ili mestom za dragocena porodična okupljanja.


luxlife

_________________
Slika Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Hoteli,restorani,kafane,splavovi...  |  Poslato: 05 Avg 2013, 14:52
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Novi sjaj stare "Moskve"

Posle skoro četiri godine završava se renoviranje prestižnog hotela, jednog od zaštitnih znakova prestonice. Unutrašnjost u klasičnom stilu

Slika

OBNOVA hotela "Moskva" privodi se kraju. Posle skoro četiri godine radova i mnogo uloženog novca i truda, uprava se nada da će najkasnije za mesec i po dana ispratiti majstore. Za desetak dana završiće se i uređenje prizemlja, gde se sada postavlja bež mermerni pod. Završava se i glavni ulaz iz pravca Terazijske česme, za koji mnogi prolaznici radnicima govore da je pravo remek-delo, a koji je tu i bio kada je hotel izgrađen. Ostaje još da se uredi kafe-bar na ulazu iz Balkanske ulice i kraj njega teretana i spa-centar.


Generalni direktor Saša Nikitović objašnjava nam da je restauracija rađena po strogim kriterijumima Zavoda za zaštitu spomenika, pošto je zgrada hotela "Moskva" zaštićena kao spomenik kulture prve kategorije.

Renovirana je sva unutrašnjost u klasičnom stilu kako je hotel nekada izgledao. Čak su analizirane stare slike i po njima uređivane pojedine sobe i delovi holova. Dosta starog i vrednog nameštaja je restaurirano. Na delovima unutrašnjih zidova urađeni su gipsani radovi kako bi bili u duhu spoljne fasade.

Slika

Sve sobe u "Moskvi" su preuređene, postavljen je novi nameštaj, kupatila su renovirana i sve izgleda maksimalno udobno i luksuzno, ali kao da se vreme vratilo sto godina unazad. Samo klima, LCD televizori, internet-priključci i najmodernija oprema govore da je ipak, 21. vek.

- Ostavljeni su vitraži na staklima, koji su strancima iz nekog razloga najinteresantniji. Stalno ih viđam kako fotografišu te crteže na staklu - priča nam direktor Nikitović. - Na zidu pored soba u kojima su odsedali svetski državnici, umetnici, naučnici postavljene su njihove fotografije. Tu su portreti Indire Gandi, Maksima Gorkog, Alfreda Hičkoka, Roberta de Nira, Kirka i Majkla Daglasa, Lučana Pavarotija... Neki gosti žele da odsednu baš u tim apartmanima.

DUPLEKS SOBE I BANKET SALE

HOTEL "Moskva" otvoren je 1908. godine. U njemu sada ima 130 soba, deset različitih kategorija, za svačiji izbor i ukus. To je jedini hotel u gradu koji ima dupleks sobe, ukupno 36. Gostu je na raspolaganju dnevni boravak, a uz stepenice spavaća soba i kupatilo. Imaće i četiri banket sale za seminare, skupove i svadbe.

I POSLASTIČARNICA I KLAVIR

NA krovu objekta, između tornjeva, postavljen je novi znak "hotel Moskva", koji je tu nekada bio. Majstori sada uređuju i čuvenu kafe poslastičarnicu "Moskva" i restoran "Čajkovski" u kojem će i dalje biti klavir, koji je tu decenijama, kao i isti pijanisti koji na njemu prilično dugo sviraju.

BEZ ZATVARANjA

ZA četiri godine, promenjeno je sve, od poda do plafona. Domaćini su posebno ponosni na činjenicu da tokom radova gosti nisu trpeli. Hotel nije bio zatvoren ni dan i sve je funkcionisalo u najboljem redu.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
makimakichan
Post  Tema posta: Re: Hoteli,restorani,kafane,splavovi...  |  Poslato: 30 Okt 2017, 10:35
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2017, 12:36
Postovi: 3
Lokacija: Beograd

OffLine
Nina je napisao:
Hotel Square Nine najbolji u Srbiji

Na dodeli najprestižnijih nagrada iz oblasti turizma "World Travel Awards" u Portugaliji beogradski Square Nine proglašen je za najbolji hotel u Srbiji u 2012. godini

Slika
Hotel Square Nine



Meni nije jasno sta je tacno toliko zanimljivo u vezi sa ovim, square nine hotel - Beograd. Okružen je predivnim starim zgradama, fakultetima, studenjakom, stvarno nekako odskače od celog ambijenta, bode oči... A i samo neka elita i stranci dolaze tamo. [smeh.gif] Ništa posebno. Mislite da ljudi iz bivše juge kad dođu u Beograd hoće da se bahate toliko? [zenskismeh.gif] A ne ko čovek da iznajme u hostelu nešto ili privatni smeštaj da nađu. [cvet1.gif]

_________________
This time I might just dissappear~ Whoa whoa oh~


Vrh
Turbodollar
Post  Tema posta: Re: Hoteli,restorani,kafane,splavovi...  |  Poslato: 23 Nov 2017, 23:31

Pridružio se: 23 Nov 2017, 23:20
Postovi: 2

OffLine
Nije loše da osvežimo temu [cheers1.gif]

Kada je o restoranima reč, evo jedna zanimljiva lista sa preporukama za restorane u Beogradu

https://luftika.rs/top-20-najboljih-restorana-u-beogradu/

Još predloga u komentarima je dobrodošlo

[images/smilies/ljlj.gif]


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 46 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker