Autoru |
Poruka |
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Cirkus
Gutam vatru, krotim lava, letim na trapezu, iznad vaših ludih glava širim zlatnu jezu.
Strasću vrsnih manijaka moju smelost masa prati, svet navija za ludaka da svoj život obogati.
Svi čekaju da otkacim, da probijem telom mrežu, da udarim svim i svacim o zemaljsku silu težu.
To će biti bum-bumova za udarne kolor strane: pada jedan od klovnova da ulepša nase dane..
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
NAŠA PISMA
Naša su se pisma mimoišla žurila sam da ti javim sreću al po tvojih nekoliko riječi vidjela sam – više pisat neću
Ja sam pisala kako molim sunce da te kao moje srce prati
a ti si pisao da nemaš vremena i da ne znaš kad ćeš ga imati
Naša su se pisma mimoišla sve što sam ti pisala – ne važi naša su se pisma mimoišla i ni jedno odgovor ne traži
|
|
|
|
|
Effy
|
|

Pridružio se: 09 Apr 2013, 18:22 Postovi: 38
|
LJUBAVNO PROSTRANSTVO
Volim te samo toliko koliko mogu da te prežalim Od težine reči vazduh se sabija i naša ljubav se puni ekrazitom
Što god si dalje to je veći prostor što pripada nama i svet izgleda pitom
Ako si kraj mora do mora sve je naše
Ako si na vrh planine ili na starom mestu u aleji ili u prošlosti s robljem u Misiru ili u budućnosti na Kasiopeji
Što god si dalje to je veći prostor što pripada nama To prostranstvo opravdava postojanje moje duše među drugim svetinjama.
|
|
|
|
|
Miss*
|
|

rang

Pridružio se: 12 Dec 2012, 08:14 Postovi: 1506
|
Čika Duško Trifunović: Bio je pjesnik i kada je pisao prozu
“Kada sam došao u Sarajevo 1958, bilo je u njemu sedamdeset hiljada stanovnika. Kada sam morao da odem, bilo je 570 000 duša. Znači, pola miliona ljudi je došlo da vidi šta ja to radim.” Duško Trifunović
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
SUVEREN
Kad budem imao svoju državu imaću konačno svoju pravdu i svoje pravosuđe.
Imaću svoju vojsku svoje fabrike naoružanja kupce i preprodavce imati svoj novac imati svoj ključ …
Neće mi biti lako imaću svojih briga.
Imaću svoju suprugu njene osmehe njenu ljubav svoju kašiku svoju čašu svoj otrov u časi revolver pod jastukom svoj strah i strah za narod svoj.
Neće mi biti lako.
Imaću svoje pesnike — vesele za tužne dane a tužne za vesele imaću svoje atentatore i svoje agitatore svoje dušebrižnike i svoje doušnike …
Moći ću da biram i da budem biran.
Neće mi biti lako uz moga fotografa i moja rukovanja
uz moga biografa i moja kumovanja …
Imaću teških briga …
Imaću svoju smrt.
Svoju zastavu na pola koplja. I svoju žalost nacionalnu.
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Effy
|
|

Pridružio se: 09 Apr 2013, 18:22 Postovi: 38
|
Čarobnjaci
Najgore je kad ti dođe da se pitaš uzaludno: gdje su sada oni divni čarobnjaci, što su znali da izvedu ono čudo? Jedan cvijet, da cijeli svijet u sjenku baci.
Ne znači da nije prošlo, ako traje. Ostali su zagonetni neki znaci. Ne mogu za svaku slutnju znati šta je. Jedan cvijet, da cijeli svijet u sjenku baci.
Najgore je, al’ je dobro što još pamtim da su nekad postojali ti dječaci, i otišli svojim putem, al’ još plamti jedan cvijet, da cijeli svijet u sjenku baci.
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Kad nisi znao ništa bolje
Kad nisi znao ništa bolje od svega što ljubav može dati, ti onda pođi u pusto polje, i tamo pati, pati!
Tvoja će svaka suza pasti na pustu zemlju, što tugu rađa, al’ teško tebi kad počne rasti rijeka od suza, i na njoj lađa!
Ja nemam namjeru i želju da te pratim. Tebi je tvoje, a meni moje draže. Ja svoju tugu na drugi način patim, i ne dam srcu svom da samo sebe laže!
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
Kako se raste:
Raste se tako što si sve veći i to svi vide a ti ništa Onda će jednog dana reći: Pogledaj momka gle derišta
A to se tebi odjednom svidi pa rasteš ko da si s kruške pao A onaj ko te voli – vidi ne rasteš više već si stao
I ti sad ne znaš šta bi drugo: Godine skupljaš i ne mariš I tako živiš dugo dugo Ne rasteš više nego stariš
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Kad ti zađeš u godine ja ću biti jedna blaga padina Čerata brda prema svetim Karlovcima i suncu ti ćeš zaći među kamenove na toj padini gde ćeš dovoditi devojčice sa narukvicama od beloga zlata da plaču s tobom, a da ne znaju zašto, a ti ćeš znati, kamen će te podsećati:
vidiš Bože, kako ti se molim, sačuvaj mi onu koju volim
Sremski Karlovci, jul 2004.
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

|
Hvala što si došla, ostani još malo samo da se setim zašto sam te zvao, da mi dodaš vode znaš da mi je stalo, mada mogu i sam zvao sam te zato što nikada nikog tako zvao nisam sa toliko nade da ćeš čuti avaj hvala što si došla lezi tu i spavaj.
|
|
|