|
Autoru |
Poruka |
Julia
|
|

Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17 Postovi: 6498
|
Iskra je napisao: Pablo Neruda - "Ne budi daleko od mene" Ne budi daleko od mene ni jedan dan, jer, ne znam kako bih rekao, dan je dug i čeka ću te na nekoj stanici kad negdje daleko usnu valovi. Nemoj otići ni samo jedan čas, jer tada, u tom času, spoje se kapi nesanice i možda će sav dim što traži svoju kuću doći da ubije i moje izgubljeno srce. Jao, neka se ne razlikuje tvoj lik na pesku, jao, neka ne lete tvoje vjeđe u odsutnosti: ljubljena ne idi od mene ni za trenutak, jer u tom otići ćeš tako daleko da ću obići zemlju ispitujući hoćeš li se vratiti ili me ostaviti da umrem. dobro ti ovo Iskra ![[top88.gif] [top88.gif]](./images/smilies/top88.gif)
_________________ Samo kada pisem ja sam lav! Papir je jedino bojno polje gde mi niko nista ne moze. Ali,zivot.zivot nije papir. Eh kad bi svi problemi bili od hartije – kako bi se lako mogli zguzvati!
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
 Dno života .... sasvim drugačija pjesma !
U svijetu odrastanja kao da posrnula sam, zelim lidera, zelim biti vodjena, zelim se predati, i tako predana sanjati. Zelim voljeti, istinski ljubiti, zelim ljubljena biti. Kao u snu lutam, ovim pokvarenim svijetom, pokvarene maste i jos kvarnijih strasti. Hocu da je sve ovo san, hocu neki bolji dan, hocu neko mirnije i ljepse sutra. Razbi me ovo cutanje, lazni osmijeh na licu a krater u srcu. Razbi me ovaj lazni sjaj u oku, razbi i ova ljepota koja osim bola ne donosi nista. Da, tuzna sam...veoma tuzna... Pitam se gdje pogrijesih i kome bol ostadoh duzna.... vristim .... na ivici ludila, stvaram rime po ko zna koji put. Sve nose bol a tako zelim da napisem jednu, veselu pjesmu... moji me prijatelji po tome poznaju, po smijehu, po veselju ... Ovo? Ovo kao da nisam ja, vec blijeda sjena onog djavola sto tugu sije... Ne, necu da budem na dnu ovog zivota, zasluzujem mnogo vise, zavrjedjujem ljubav, slobodu, srce srecom da mi dise! NE, ne mogu vise zivjeti na ovom dnu zivota!
CvjetićMali
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
Pridružio se: 25 Mar 2013, 12:13 Postovi: 18509
|
Oblak U predvečerje, iznenada, Ni od kog iz dubine gledan, Pojavio se ponad grada Oblak jedan. Vjetar visine ga je njiho, I on je stao da se žari, Al oči sviju ljudi bjehu Uprte u zemne stvari. I svak je išo svojim putem: za vlašću, zlatom il za hljebom, A on - krvareći ljepotu - Svojim nebom. I plovio je sve to više, Ko da se kani dići do boga; Vjetar visine ga je njiho, Vjetar visine raznio ga. Dobriša Cesarić
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Ne vraćaj se starim ljubavima, dok su davne kiše lile, drukčije su one bile, nego ovih jeseni i zima, Ne vraćaj se starim ljubavima. Ne vraćaj se starim ljubavima, da se skloniš, da se tješiš, kad se davnih dana sjetiš, kad samoća raste kao plima, Ne vraćaj se starim ljubavima. Što zločinca usred mraka, vječno vodi u taj kraj, Stara ljubav kao zamka, nikad joj se ne vraćaj. Ne vraćaj se starim ljubavima, ne kucaj na ista vrata, ugašena tu je vatra, pođi dalje gdje topline ima, Ne vraćaj se starim ljubavima. Arsen Dedić
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ako je život prostački film - Rodžer Makgof
Ako je život prostački film, zašto ne izađemo pre kraja Ne brini jedne noći naći ćemo taj napušteni kino, Svetla mu utrnula Kornvolski zamor pažljivo i daleko sklonjen Pocepane ulaznice bačene U pocepanu kantu za otpatke Kinooperater otišao kući u svoju noćnu moru Ne brini Taj film će se još okretati (Jedan o zalasku sunca) mi ćemo pronaći dva hata Sputana ispred štala uzjahaćemo odjahati u naš srećan kraj.
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Notturno Mlačna noć; u selu lavež; kasan Ćuk il netopir; Ljubav cvijeća, miris jak i strasan Slavi tajni pir. Sitni cvrčak sjetno cvrči, jasan Kao srebren vir; Teške oči sklapaju se na san, S neba rosi mir. S mrkog tornja bat Broji pospan sat, Blaga svjetlost sipi sa visina; Kroz samoću, muk, Sve je tiši huk: Željeznicu guta već daljina. Antun Gustav Matoš
_________________ Plesala bih s tobom kroz najprometnije ceste jedan tango kroz crveno tamo gdje nitko ne bi plesao na vrhu Hendrixovog mosta i to mi ne bi bilo dosta...
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
JOŠ TUŽNIJE OD ONOG ŠTO SE ZBIVA
Još tužnije od onog što se zbiva Jeste ono što se nikad nije zbilo. Moje srce, ko je rastužio? Ko ga je mojim učinio?
S oblakom stiže tama da zamrači Široko polje ispod neba. Sećanja? Sve se zaboravlja. Život je samo ono što se gubi. Pa kako još čovek da ne poludi? Jedan taj u meni koga zovem ja.
Fernando Pessoa
|
|
|
|
|
GiGi
|
|

Karolina Riječka
|
Draga si mi kad šutiš Draga si mi kad šutiš, jer si tako odsutna, i čuješ me iz daljina i moj te glas ne dira. čini mi se kao da su tvoje oči uzletjela i cjelov da je zatvorio tvoja usta mirna. Kako su sve stvari prepune moje duše i puna duše moje izranjaš iz svih stvari. Leptirice iz snova slična si mojoj duši slična si sjetnoj riječi iz spomenara starih. Draga si mi kad šutiš i tako si daleko i kao da si tužan, leptiru koga slutim, čuješ me iz daleka i moj te glas ne stiže. Sa tvojom nijemom šutnjom pusti da i ja šutim. Pusti da razgovaram ipak sa tvojom šutnjom, jasna je kao svjetiljka i kao prsten blista. Ti si poput noći, nijema i osuta zvijezdama. Tvoja je šutnja zvijezda, tako daleka i čista. Draga si mi kad šutiš jer si tako odsutna, kao da si već mrtva i za tobom bih plako. A zatim jedna riječ i jedan osmjeh samo i radujem se, radujem što ipak nije tako. Pablo Neruda
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Pod mostom moga tijela - Zal Kopp, Boris Niksic
Tu pod mojim mostom teče tvoje tijelo, moji prsti klize tamo gdje ti želiš, poklanjaš mi bedra, razdijeljena noću, moram ih stići, posjetiti cijela.
Brojne su me tvoje opkolile čežnje i u tvom se oku kao mjesec skrivam, želiš da te uzmem, mirno hoćeš snivati, a za uzvrat otkrivaš svoja tajna mjesta.
Božanstvena si, mila, prepoznaješ moj dodir, puštaš moje ruke da po tebi plove, ispred svakog daha ti se meni daješ, i poput vira uvlačiš u sebe.
Zaista sam sretan iznad tvojih grudi, ulazim u carstvo što ga tijelom nudiš i po njemu hodam, otkrivam tvoje tajne, pa s usana tvojih želju skidam.
Kao da si htjela, ulazim još jednom, prepuštam se slatko za snove u tebi i preko tvog trbuha unosim se strasno da u podnožju mekom osjetim tvoj smiraj.
Ti si moja žena, zato te ja pratim i svakim pokretom stižem tvoja mjesta, znam da si zbog mene tako zasjala, pa po meni svu milinu rasipaš.
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Iluzije Sada te srećem samo u snovima, jer labirinti moga uma još su jedina mjesta po kojima zajedno sa mnom hodiš. Ja često izgubim moj put i lutam bez cilja dok ponovo ne naletim na tragove tvojih koraka, skrivene već iza idućeg ćoška. Grozničavo proganjam tvoju sjenku ali ona se već gubi na jutarnjem suncu i ja proklinjem novi dan što me lišava tvoje prisutnosti. Frans Van Mastrigt
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|