Svetlana Ražnatović i Predrag Ocokoljić terete se za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora
BEOGRAD - Suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću, zbog optužbi da su pretili direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine nastavlja se danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.
Ražnatrovićeva i Ocokoljić terete se za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.
Oboje su na početku suđenja u decembru prošle godine negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.
Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.
Ražnatovićeva tvrdi da su ona i njen zet kao legitimni predstavnici FK "Obilić" tada došli u klub da Olareviću uruče rešenje Ministarstva sprota od 15. maja 2007. o povraćaju u pređašnje stanje.
Prema tom rešenju koje je Olarević odbijao da primi zvaničnim putem, FK "Mladi Proleter" dolazi u ingerenciju FK "Obilić", kao "Mladi Obilić", a on mora da momentalno napusti klub.
Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.
Ražnatovićeva i njen zet su, prema navodima optužnog predloga, tog dana došli do upravne zgrade FK "Mladi proleter" i pozvali Olarevića da izađe napolje, a kada je on to uradio, folk pevačica je počela da ga vređa, oslovljavajući ga pogrdnim imenima.
Posle verbalnog napada Ražnatovićeve, Ocokoljić je fizički nasrnuo na direktora "Mladog proletera", udarivši ga pesnicom u desnu stranu lica.
Ražnatovićeva je u februaru odslužila kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.
U utorak joj je počelo suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.000 evra, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.
Hrvatski pevač Giuliano predstaviće se na Splitskom festivalu pesmom "Anestezija", koja neodoljivo podseća na hit srpske pevačice sa njenog poslednjeg albuma "Ljubav živi"
Popularni hrvatski izvođač Giuliano nastupiće na predstojećem Splitskom festivalu sa pesmom “Anestezija”, čiju muziku potpisuju njegova malenkost i Brane Kopitović, koji je uradio i tekst pesme, dok je za aranžman bio zadužen Roo Deens.
Međutim, nakon što se pesma premijerno pojavila na oficijelnom sajtu festivala, na Jutjubu, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, pojavile su se optužbe da je u pitanju plagijat, i to plagijat pesme folk dive Svetlane Cece Ražnatović ”Rasulo”, za koju je naša pevačica nedavno snimila i spot.
- Pažljivo sam preslušao pesme i zaista nemam ni najmanje sumnje da “Anestezija” neverovatno liči na “Rasulo”. Aranžman, muzika, harmonija apsolutno sve podseća na pesmu koju je Ceca snimila za svoj poslednji album “Ljubav živi”. Jedino je tekst drugačiji, no ako pokušate da otpevate onaj koji je napisala Marina Tucaković na Giulianovu pesmu, i to će vam poći za rukom. Razumem da svuda vlada autorska kriza, ali “Rasulo” je veliki hit u svim republikama bivše Jugoslavije i zaista mi je neverovatno da bi neko pravio novu pesmu po uzoru na nešto što je publika već oduševljeno prihvatila. Naravno, ja ne mogu da tvrdim da je reč o plagijatu, ali da postoje izvesne sličnosti, takođe ne mogu da poreknem – rekao je kompozitor Goran Petrović za portal Opera-17.com.
Inače, Giuliano je nedavno ostvario saradnju i sa Aleksandrom Milićem Milijem na albumu “Milgram 2″ otpevavši pesmu “Pogodi me”, a ono što je posebno zanimljivo jeste to da je upravo Mili autor Cecine pesme “Rasulo”.
Šta će biti s kućom? Svetlana Ražnatović već 17 godina živi u čuvenoj vili, tačnije zamku u Ljutice Bogdana, ali izgleda da ta građevina, koju je sagradio njen pokojni suprug, nije najbolji izbor za nju - barem ako je verovati feng šuiju!
Naime, Snežana Tufegdžić, koja proučava tu drevnu kinesku veštinu, otkriva da položaj zamka nije dobar i da ne donosi prosperitet, što se poslednjih godina i pokazalo po dešavanjima u Cecinom životu. - Zamak u kojem živi pevačica je smešten na trougaonom placu, koji sam po sebi nije idealan jer se energija ne raspoređuje jednako. Kad god „či energija“ ide u jednom određenom pravcu, pa još nizbrdo, kao u ovom slučaju, to vuče energiju sa svih delova kuće i ne ostavlja mesta idealnoj situaciji. Već na prvi pogled se vidi da je ovaj zamak građen sa jednim ciljem, da se dominira u odnosu na objekat ka kojem je zdanje okrenuto, a to je stadion Crvene Zvezde - napisala je Snežana na svom blogu. - Cecin zamak je sagrađen 1989, prema podacima koje sam pronašla, a prednja orijentacija je bila prosperitetna, tačnije, u periodu koji je trajao zaključno sa 2003. godinom. S obzirom na to da je uticaj vremena u klasičnom kineskom feng šuiju veoma važan, te da se energija menja sa protokom vremena, slično se desilo i sa ovim zamkom, pa je tako u međuvremenu isteklo ono što je nekada bilo veoma dobro. I ne samo to, nekadašnje dobro je počelo da donosi loše stvari, poput skandala i sukoba sa autoritetima, a to je opšta karakteristika ovog zdanja od 2003. godine. Što se tiče pozicije ulaza, što je ujedno i najvažniji pokazatelj situacije, nisam sigurna u kojem delu kuće se nalazi. Pod pretpostavkom da se ulazi iz Sokobanjske, postoje dve loše i jedna dobra opcija. Opet, s obzirom na to kakva je bila protekla godina, mogu da pretpostavim da je ulaz na istoku, pošto je godina bila za nju vrlo teška, a istok je bio sedište komplikovanog godišnjeg uticaja. Istok u njenoj kući već nagoveštava probleme sa zakonom i samo je bio potreban mali okidač (vrata su velika), da se pokrenu veliki problemi. Eto zašto treba dobro razmisliti i konsultovati se sa stručnjakom pre nego što se započne sa gradnjom kuće. Naravno, ukoliko bih želela da odradim poštenu analizu ovog zamka i njegove stanarke, morala bih da znam i raspored prostorija, kao i gde Ceca spava i u kojem pravcu joj je okrenut krevet. Pošto mi ti podaci nisu dostupni, ostaću samo na ovome. Praktičan savet je da je neophodno potražiti drugo rešenje za ulaz i uopšte neko drugo, bolje rešenje za život u tom zamku. Ko zna, možda bi najbolje bilo da se potraži i neki drugi zamak, koji bi bio više u skladu sa tekućim periodom i koji bi Svetlanu učinio srećnom - zaključila je Snežana, čija smo zapažanja preneli uz manju redakcijsku korekciju.
Ekskluzivno: Ceca Ražnatović: Dobro sam, ali još se oporavljam od operacije
Folk diva otkrila za Story.rs kako se oseća nakon hiruške intervencije kojoj je podvrgnuta 2. juna
Folk diva Svetlana – Ceca Ražnatović operisana je drugog juna, saopštio je danas njen advokatski tim na suđenju u Palati pravde na kom je trebalo da se pojavi i pevačica. Njoj je, međutim, prepisano desetodnevno mirovanje i sudija je uvažio izostanak folk zvezde.
Kako saznajemo, nije reč o estetskoj već o zdravstvenoj intervenciji nakon koje se Ceca oporavlja u svom domu. U ekskluzivnoj izjavi za naš portal zanosna brineta otkrila je kako se trenutno oseća.
- Sada sam dobro, ali još se oporavljam od operacije – kaže Ceca za Story.rs.
Ona će uskoro obradovati svoje fanove letnjim miksom pesama sa albuma Ljubav živi, ali i sa dve nove numere koje će izaći uz specijalno izdanje časopisa posvećenog ovoj muzičkoj zvezdi koja 14. juna puni trideset i devet godina.
Ražnatovićevoj na Tviteru čestitali voditelji Vlada Stanojević i Andrej Maričić, ali i dugogodišnji saradnik kreator Saša Vidić
Naša najveća folk zvezda Ceca Ražnatović danas proslavlja 39. rođendan. Ceca je poslednjih nekoliko meseci izuzetno aktivna na društvenim mrežama, pa joj fanovi rođendan ceo dan čestitaju na Tviteru i Fejsbuku.
Ražnatovićevoj su na Tviteru čestitali rođendan voditelji Vlada Stanojević i Andrej Maričić, ali i dugogodišnji saradnik kreator Saša Vidić.
Diva je karijeru započela sa samo 13 godina, a prvi album “Cvetak zanovetak” objavila je 1988. Za dve decenije na sceni Ceca je postigla veliki uspeh i snimila ukupno 14 albuma. Postala je obožavana širom Balkana i rado slušana pevačica u srpskoj dijaspori širom sveta.
Nakon povratka na scenu, Ceca je krenula na turneju “Ljubav živi” i od samog početka njeni nastupi su izazvali veliko interesovanje kod publike.
Ceca zbog operacije i koncerta odložila rođendansku žurku za 10 dana
Samo za odabrane - Zbog nedavne operacije vena na nogama i sutrašnjeg koncerta u Sloveniji pevačica odustala od glamurozne proslave 39. rođendana, pa je u svojoj vili ugostila samo članove porodice i najbliže prijatelje
Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović juče je proslavila 39. rođendan! Zbog nedavne operacije vena na nogama i koncerta koji je sutra uveče očekuje u Sloveniji pevačica nije organizovala veliko slavlje, kako je to radila svih prethodnih godina, već je u svojoj vili u Ljutice Bogdana ugostila samo članove porodice i najbliže prijatelje. Kako saznajemo, ona će gala žurku prirediti tek za desetak dana. Ceca je i dalje pod terapijom i nije želela veliku proslavu, ali je ipak odlučila da obeleži rođendan, a hranu i piće za tu priliku oko podneva su joj poslali roditelji iz Žitorađe. Juče je na njeno iznenađenje u Srbiju sa Kipra doputovala ćerka Anastasija da joj lično čestita rođendan, dok će sin Veljko stići danas. Među zvanicama koje su folk zvezdi pomogle da ugasi svećice na torti bili su njena sestra Lidija sa porodicom, kumovi, kao i najbliži prijatelji, među kojima je bio i njen stilista Saša Vidić. - Proslava je bila skromnija nego prethodnih godina jer Ceci nije bilo do lumpovanja s obzirom na to da se nedavno operisala, ali i nije želela da se troši zbog nastupa koji je očekuje. Uprkos tome, ona nije skidala osmeh sa lica jer je iza sebe ostavila turbulentnu godinu u kojoj je bila u kućnom zatvoru. Puna je elana za nove poslovne pobede. Svi su joj poželeli nastavak uspešne karijere, kao i da se zaljubi i nađe muškarca pored kojeg će proslaviti naredni, jubilarni, 40. rođendan - kaže izvor Pressa blizak pevačici. Mnogobrojni fanovi čestitali su joj rođendan na Fejsbuku i Tviteru, oni najvatreniji su došli ispred njene kuće da bi joj predali poklone, a uglavnom su u pitanju bili plišane igračke, cveće i slatkiši.
Press
_________________ "SUDBINA MESA KARTE - MI IGRAMO."
ŠPANSKI “AS”: Ceca Ražnatović hrvatska navijačica! (FOTO)
Tiražni španski sportski list napravio veliku grešku na svom sajtu. Cecu nazvali Suzanom Mančić, a potom je proglasili navijačicom hrvatske fudbalske reprezentacije
Popularni španski list “AS” je na svom internet sajtu napravio nesvakidašnju grešku. Naime, u fotosekciji , koja je napravljena za evropsko fudbalsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, prikazane su izazovne žene koje su popularne u svojim zemljama.
Na jednoj od veb stranica “AS”-a objavljena je fotografija pevačice Cece Ražnatović, dok u naslovu stoji “Suzana Mančić vidi Hrvatsku u četvrtfinalu”. U daljem tekstu stoji da je Ceca (čitajte Suzana) veoma popularna TV osoba u Hrvatskoj.
Da stvar bude bizarnija, isti tekst je povezan i za fotografijama pevačica Danijele Vranić i Mie Borisavljević, čije se fotografije, takođe, nalaze u galeriji. Pogledajte:
KAO DA SE NIJE OPERISALA: CECA IGRALA, PEVALA I "ZAPALILA" SLOVENIJU (VIDEO)
Pre samo nekoliko dana pevačica je imala hiruršku intervenciju zbog koje joj je lekar preporučio mirovanje, ali je ona izgleda već stala na noge.
Iako iz zdravstvenih razloga nije mogla da se pojavi na zakazanom suđenju, a takođe je odlučila i da odloži rođendansko slavlje, to Cecu Ražnatović nije sprečilo da održi odličan koncert u Ljubljani. Odmah nakon nastupa pojavili su se i video snimci, a na njima pevačica izgleda veoma raspoloženo. Ceca je pevala i igrala, kao da nikakav problem nema. Mi vam donosimo samo jedan delić atmosfere, a očigledno je da je pevačica nezaustavljiva!
Od Dejvida Gete do Dženifer Lopez, svi idu tim putem i bilo je logično da ponudimo Cecine pesme u tom stilu, kaže Mili
Ceca će vam promeniti leto! Ekipa Kurira imala je priliku da ekskluzivno čuje dve nove pesme Svetlane Cece Ražnatović „Zagrljaj“ i „Probudi me kad bude gotovo“, kao i klupske verzije njenih hitova s poslednjeg albuma „Ljubav živi“, koje mogu da pariraju najvećim svetskih haus hitovima pod nazivom „C-club“!
U studiju Miligrama dočekao nas je Aleksandar Milić Mili, koji je, osim Cece, najzaslužniji za njene hitove.
Prva numera koju nam je pustio, „Probudi me kad bude gotovo“, hit je u najavi i očekujemo da se celo leto vrti po klubovima! Pesma „Zagrljaj“ na prvo slušanje podseća na Cecin hit iz 2006. „Lepi grome moj“, a govori o neprolaznoj ljubavi i snazi zagrljaja.
Ništa manje oduševljenje ne izazivaju obrade pesama „Ljubav živi“, „Igračka samoće“, „Ona“ i „Nije mi dobro“. Cecin glas i haus melodija su neobična, ali upečatljiva kombinacija. Vredi poslušati.
Aleksandar Milić Mili, „krivac“ za ove transformacije, kaže da je prezadovoljan urađenim poslom:
- Prošli album je iz specifičnih razloga bio ozbiljan, ali sad smo hteli da Cecinim obožavaocima poklonimo nešto što će da im promeni leto. Pesme „Zagrljaj“ i „Probudi me kad bude gotovo“ predstavljaju dva potpuno različita pravca. Vodili smo se danas najvažnijim muzičkim pravcem, koji je popularan u celom svetu. Od Dejvida Gete do Dženifer Lopez, svi se kreću tim putem i bilo je logično da ponudimo Cecine pesme u tom stilu!
Na naše pitanje da li bi Dejvid Geta snimio duet s Cecom kad bi čuo ove pesme, kroz smeh je rekao:
- Ako bi Ceca pristala, možda bi i moglo!
Kurir
Pevačica u magazinu “Ceca specijal“, koji izlazi u ponedeljak, najavila da novog nastupa na Ušću neće biti još najmanje godinu dana
Svetlana Ceca Ražnatović neće održati veliki koncert u Beogradu ove godine. Regionalna muzička zvezda u intervjuu za magazin „Ceca specijal“ govorila je o karijeri, porodici, o nevoljama koje su je zadesile.
- Ovo je prvi intervju na velikom broju strana u kome je Ceca odgovorila na mnoga pitanja o kojima su mediji spekulisali poslednjih godina. Ona je za svoje fanove otvorila dušu, tako da će oni nakon čitanja ovih redova saznati ko je zapravo Ceca – rekao je Cecin producent, muzičar Aleksandar Milić Mili.
Specijal će izaći u tiražu od 150 hiljada primeraka, a pored Cece, intervju su dali već pomenuti Mili, kao i pevačicin tekstopisac Marina Tucaković. Pored časopisa, fanovi će dobiti i CD “C-klub”, na kojem se nalaze obrađeni Cecini hitovi u trens fazonu, kao i dve nove numere “Probudi me kad bude gotovo” i “Zagrljaj”.
- To je poklon svim poštovaocima njene muzike jer ove godine nije održala koncert u Beogradu, ali se zato 2013. vidimo na Ušću – rekao je Mili.
Specijal izlazi sledećeg ponedeljka.
Telegraf
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu