Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 17:02


Autoru Poruka
Elena
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 19 Feb 2013, 22:42
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39
Postovi: 586

OffLine
Napravite potpuno prirodan balsam za usne s mirisom čokolade



Svake godine sve više žena se odlučuje da kupovnu kozmetiku zameni onom iz svoje kuhinje, a podatak da koži treba samo 26 sekundi da upije sastojke koje na nju nanosimo stvarno nas tera na razmišljanje. Isto važi i za negu usana.





Slika



Kakao maslac omekšava suvu kožu, hidrira je i povećava njenu elastičnost. Kokosov maslac ima prijatan i nežan miris, koži daje glatkoću i štiti je od isušivanja, ali ne stvara film na koži. Kombinacija ovih sastojaka obogaćena čokoladom je idealna za negu usana.


ČOKOLADNI BALSAM ZA USNE

Sastojci:
5 grama kakao maslaca
2 grama kokosovog maslaca
1 kockica čokolade za kuvanje

Rok trajanja: 2 meseca

Priprema:
Maslac od kakaa i kokosa otopite na pari pa im dodajte čokoladu. Stalno mešajte, a kada smesa postane gusta ali još uvek tečna, sipajte u malu posudicu.

Ostavite da se smesa ohladi i vaš balsam za negu usana je spreman za upotrebu













Izvor: S media


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 23 Mar 2013, 14:07
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Sjaj štiti i podmlađuje usne

Budući da je providan, može da se koristi širok dijapazon boja, samo bi starije dame trebalo da budu oprezne i da izbegavaju nijanse metalnog odsjaja
SJAJ za usta se može naneti u svakoj prilici, za njega nije potrebno ni ogledalo i lepo stoji svakoj dami bez obzira na godine.


Slika

Idealna je "šminka" za tinejdžerke jer za razliku od ruževa deluje prirodno i lako se nanosi, a preporučuje se i poslovnim damama, kao i sredovečnim ženama kojima pomaže da otklone tragove umora i osveže lice.
Budući da je providan, može da se koristi širok dijapazon boja, samo bi starije dame trebalo da budu oprezne i da izbegavaju nijanse metalnog odsjaja.
Da bi sjaj duže trajao na usnama, možete da nanesete pre njega tanak sloj mat ruža ili olovku za usne u nijansi tamnijoj od sjaja.
Ako imate sitne borice na usnama, sjaj može da se skuplja u njima, a to ćete da izbegnete ako ga namažete u tanjem sloju i samo na sredinu usana.

Postoji pretpostavka da sjaj kao i karmin isušuje usta, ali to je bio slučaj sa prvim proizvodima i kozmetičke kuće ih sada prave po naprednim formulama, pa čak hidriraju kožu i štite je poput balsama.

Novosti

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 13 Maj 2013, 09:48
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Karmin za belje zube

Birajte pametno

Slika

Kao i sa mnogim drugim problemima, šminka može da pomogne u izbeljivanju zuba, ili bar da stvori tu iluziju. Karmini i sjajevi koji imaju hladni, plavi podton će stvoriti iluziju beljih zuba  za tren! Nijanse trešnja-crvene, boja vina ili kupine i maline su najbolji izbor.
Izbegavajte sedefaste i mat teksture, bež, braon i žute podtonove koji će samo naglasiti boju vaših zuba.


press

_________________
Slika


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 16 Maj 2013, 13:29
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Ruž u boji fuksije

Kombinacija ružičaste i ljubičaste odgovara svakoj puti i boji kose. Uz usne u boji fuskije ostatak šminke treba da bude što diskretniji


Slika


OVOG proleća vizažisti su poseban akcenat stavili na ruževe.


Dovoljno je da istaknete usne upečatljivom bojom i da potpuno osvežite celokupan izgled. Jedna od takvih je boja fuksije, kombinacija ružičaste i ljubičaste, koja odgovara svakoj puti i boji kose.

Što se teksture tiče, vaš izbor može da bude mat ruž, tečni ili nešto diskretnija varijanta između sjaja i karmina. Da bi ruž duže ostao na usnama, kombinujte ga sa olovkom, koju možete da nanesete i na sredinu usana.

Uz usne u boji fuskije ostatak šminke treba da bude što diskretniji. Nanesite podlogu za nijansu tamniju od boje kože. Na jagodice stavite malo ružičastog rumenila, a na oči senke u bež, zlatnoj ili šampanj boji.

Na kraju možete da stavite i do dva sloja maskare. Boja fuksije odlično ide uz preplanuli ten, pa uz ovaj ruž na usnama obavezno dodajte na lice i malo bronzera u odgovarajućoj nijansi.


Novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 25 Maj 2013, 14:26
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
5 stvari koje niste znali o labelu

Jedno od najkorišćenijih kozmetičkih sredstava nesumnjivo je labelo. Ono stvara prijatan osećaj na usnama, ali ima i neke “skrivene” karakteristike. Pre nego što ga sledeći put nanesete, upoznajte sve njegove osobine.

Slika

NE DAJE VLAŽNOST USNAMA
Zvuči iznenađujuće, ali labelo ne vlaži usne. Ovo će šokirati njegove obožavaoce koji njime svakodnevno mažu usne, sa namerom da one ne izgube vlažnost. Vosak ili petrolej koji labelo sadrži zapravo stvara na usnama vodootpornu barijeru koja sprečava da vlaga iz njihove unutrašnjosti dopre do površine. Usne oslobađaju vlažnost najčešće tokom suvih, prohladnih i vetrovitih dana. Baš u tim situacijama žene koriste labelo i imaju "lažan" osećaj hidriranosti.

NE STVARA ZAVISNOST
Često vam se dešava da ne možete nikuda bez labela. Međutim, to ne znači da ste zavisni od labela. Ono u sebi ima određene alergene koji dovode do dermatitisa na usnama. Iritirana koža usana zahteva sve više i više umurijućeg blazama. Ukoliko na usnama primetite promenu boje ili ispucalu kožu, posetite dermatologa i promenite labelo.

STARA LABELA SU PUNA BAKTERIJA
Labelo najduže može da se koristi dve do tri godine. Ako pronađete tubu starog labela, bacite je. Na njoj su se naselile brojne bakterije.

MOŽETE DA GA POJEDETE SAMO U MALIM KOLIČINAMA
Postoji razlog zašto nikada pčelinji vosak, fenol, lanolin, salicilnu kisleinu i šea buter niste videli u svojim omiljenim receptima. Iako nije bilo slučajeva da je upotreba labela dovela do stomačnih problema, ovi sastojci smeju da se "jedu" samo u malim količinama. Srećom, najčešće se lizanjem usana u oragnizam unose male i bezopasne količine.

NE NEGUJE SAMO USNE
Labelo nije namenjeno samo za usne. Možete da njime mažete i zanoktice, da umirite neposlušne obrve, pa čak i da podmažete zaglavljeni rajfešlus. Samo vodite aruna da za ove svrhe ne koristite isto labelo


Blic žena

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 16 Jun 2013, 17:35
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Kako bezbolno povećati usne?

Pune i lepo oblikovane usne svakako doprinose lepšem izgledu svake žene. Evo kako da ih uvećate bez puno truda i naravno bez hiruških zahvata.

Slika

Uz nekoliko poteza, vaše će usne za pet minuta izgledati super poželjno, a evo i kako:

1. Nanesite malo vazelina na usne pre nego što u ruke uzmete mekanu četkicu za zube i malim, kružnim pokretima njome uradite piling usana.

2. Uzmite olovku za nijansu tamniju od usana i zatim, počnite od sredine Kupidonovog luka. Sa spoljašnje strane povucite meku liniju oko celih usana.

3. Ponovno od početka Kupidonovog nanesite što neutralniji ruž za usne, koristeći pritom četkicu za usne.

4. Preko ruža nanesite svoje omiljen sjaj, za suptilni izgled koristite svijetle nijanse.

5. Da bi vaše usne bile u centru pažnje, potrudite se da ostatak vaše šminke bude što diskretniji, neutralniji kako bi vaše naglašene usne došle do izražaja.


B92 .superzena

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 01 Jul 2013, 16:01
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
3 karmina koja morate da isprobate ovog leta

Kada su u pitanju najlepše nijanse karmina, naglasak treba da bude na tonu, sjaju i smelosti da isprobate ova tri tona koje vam predlažemo.




VATRENO CRVENO

Ovo je pametan izbor za letnje dane. Ta boja je povezana sa toplinom i ona treba da bude vaš izbor.

Sjajno se slaže uz preplanuo letnji ten.


MANDARINA

Ova boja kao da je napravljena za vrele dane. Ako volite boju breskve, ovaj za nijansu dramatičniji ton, odgovaraće vam tokom leta. Breskva je takođe neizbežna.


SVETLO RUŽIČASTA

Ultra svetlo ružičasta boja je nijansa radosti. Savršena je i za proleće i za leto, a najbolje je da ovaj ton birate za dnevnu varijantu.


žena.blic

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 18 Jul 2013, 18:12
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Usne u boji korala

Vizažisti ističu da ovi tonovi osim što su moderni, veoma su i zahvalni jer se lako uklapaju uz gotovo svaki stil šminkanja


Slika


IAKO je ovog leta veoma široka paleta boja u mejkapu, među njima izdvajaju se koralne nijanse, posebno kada je reč o ruževima.


Vizažisti ističu da tonovi korala osim što su moderni, veoma su i zahvalni jer se lako uklapaju uz gotovo svaki stil šminkanja, ali i uz druge aktuelne boje. Dobro stoje i uz svečane i ležerne odevne kombinacije. Ipak, kako bi vaša šminka bila besprekorna, važno je da izaberte koralnu nijansu ruža koja vam najbolje pristaje.

Damama svetlije puti odgovaraju ruževi svetlijeg korala sa narandžastim tonom, u nijansi breskve, ali i jarki, inetenzivni sa crvenkastim tonom.

Ako imate srednju put neka vaš izbor bude ruž u toplijoj, na primer, narandžasto-žućkastoj nijasni, a od jarkih vam najbolje pristaje narandžasto-pink nijansa.

Ženama sa tamnijim tenom odlično stoje jarke i intenzivne narandžaste nijanse ruža, kao i one sa crvenkastim i braonkastim tonom. Uz ovaj ruž možete da kombinujete i rumenilo u istim tonovima.


Novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 05 Avg 2013, 22:50
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Punije usne u samo pet koraka

Mali trikovi koji će učiniti da vaše usne budu besprekorne...

Slika


Devojke koje imaju veoma tanke usne vizuelno to mogu da promene. Trik je u podlozi koju nanosite pre ruža. Glatka površina će osigurati da se ruž duže zadrži na usnama. Pročitajte pet saveta kako da postignete savršen izgled.

Prvi korak: Uradite piling usana uz pomoć meke četkice za zube i malo vazelina. Stavite vazelin na četkicu i lagano, kružnim pokretima prelazite preko usana.

Drugi korak: Oivičite konture usana uz pomoć olovke za usne, ali neka bude za jednu nijansu tamnija od vaše prirodne boje. Obratite pažnju da to bude olovka koja se lako nanosi, a pri njenom nanošenju krenite od centra usana prema uglovima.

Treći korak: Krenite od sredine usana da nanosite ruž koji ste odabrali, kako biste postigli prirodan izgled. Boja kože je idealna za to, pa slobodno eksperimentišite sa nijansama, dok ne pronađete vama odgovarajuću. Zatim četkicom kojom nanosite ruž obojite vaše usne do linije usana.

Četvrti korak: Sada kada je ruž na usnama, nanesite preko njega vaš omiljeni sjaj za usne. Možete probati sa nekim koji će naizgled povećati punoću usana.

Peti korak: Neka vaše usne budu u prvom planu kada ih šminkate, a ostatak lica neka bude diskretno našminkan.


b92

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: USNE - nega,šminka  |  Poslato: 21 Avg 2013, 00:02
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Neonske usne

Osim drečavih lakova za nokte i senki, napravljeni su i neonski ruževi

Slika


FLUORESCENTNE boje, koje su ove sezone najzastupljenije i možemo da ih vidimo na svakom odevnom predmetu i modnom detalju, nisu zaobišle ni šminku.


Osim drečavih lakova za nokte i senki, napravljeni su i neonski ruževi. Osim pink i jarkonarandžastih i crvenih, koje još i možemo da zamislimo na svojim usnama, tu su drečavo zeleni, jarko plavi, pa i limun žuti. Oni su namenjeni mlađim osobama, slobodnog duha, koje se ne plaše da eksperimentišu.

Ovi ruževi isušuju usne, pa je važno da pre njihovog nanošenja dobro „nahranite“ usne nekom kremom koja će im obezbediti vlažnost.

Kako su upečatljivi, ostatak šminke neka bude sofisticiran. Dovoljni su vam dobra podloga za lice, maskara i sasvim malo rumenila. Ali, ako ste hrabri i spremni na veće promene, onda uz njih možete da nosite i neonske senke ili ajlajnere.

Važno je jedino da izbegnete takozvani klovnovski izgled, kakav je često viđan osamdesetih godina prošlog veka.


novosti

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 41 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker