|
Autoru |
Poruka |
Marea
|
|

rang

Pridružio se: 06 Mar 2013, 19:04 Postovi: 596
|
*Twilight* je napisao: Lei pensa di essere innamorata di lui Ma e' soltanto innamorata dell' amore Innamorata di essere amata Innamorata dell' affetto Innamorata della passione Innamorata della luna Innamorata della notta E' innamorata soltanto perche' E' mezzanotte in Venezia Super, dopada i se..
_________________ Toliko uglova. U meni. Nekoliko nas hronoloski poredjanih neumoljivo probijamo jedna drugu. Margita (Osecanja. O. Secanja.)
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Riječ - Jovica Letić
Ako Ti kažem samo toliko, da volim Te strah me da time baš ništa neću reći.
Kažem li Ti samo toliko, da želim Te bojim se da će mi na siromaštvu rečenog zamjeriti srce.
Gospode, prospi s neba jednu veliku svetu Riječ ljudima još nepoznatu, razastri je svuda oko Nje, samo tako ja mogu joj reći sve.
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Birdy
|
|

Pridružio se: 12 Mar 2013, 19:13 Postovi: 38 Lokacija: Nedodjija
|
Molitva - Goran Tadić
Svake večeri sklopim misli nad paperjastim oltarom,
radoznalo osluškujući šum svojih usana
i molitvu, ometenu uzdahom:
„Ćerku Bog da ti da, još jednu sebe da imaš.
Nektar da pije, zvezde da joj skineš,
kao što bih tebi ja.
Da je maziš, da je čuvaš,
da je braniš i ništa joj ne braniš,
kraljica da bude, kao što bi bila ti.
Da bude tvoje Tvoje,
kao što bi Moje bila ti,
da si mi rodjena,
moja rodjena.
Pogledom dijamante da brusi,
rečima bisere da niže,
zlatne da su joj misli.
U ženu da stasa, željni da je budu,
da vidiš kakva si bila. „
Kad zapnem za prag zaključanih vrata budućnosti,
i padnem slab u početni stav za molitvu,
celivaću suvim usnama cveće,
utkano u ivandanski venčić,
prepoznajući te u svakoj latici.
Nošena srebrnim štiklama,
prići će poslednja želja,
naše Naše,
nudeći pomoć.
„Hvala, dete moje“, reći ću.
„Ćerku Bog da ti da, još jednu sebe da imaš. „
_________________ "Zlo dolazi svim maštovitim ljudima noseći kao masku sve vrline" Vilijem Batler Jejts
|
|
|
|
|
Birdy
|
|

Pridružio se: 12 Mar 2013, 19:13 Postovi: 38 Lokacija: Nedodjija
|
151.pokušaj da napišem poslednju pesmu o tebi
Svaku sam ženu u prolazu poljubio, u inat tebi,
priželjkujući da, kad saznaš, kažeš:
“Baš me briga, nisam mu ja žena”,
pa da besniš k’o što umeš
i da misliš da sam te preboleo,
čim mogu da dopustim usnama
da se za drugu zalepe.
Ne krijem koga sam sve tajno ljubio,
u nadi da će zao glas dopreti do tebe,
da te izludi, kad već usne nemaju šansu
da obnove romansu sa tvojom dušom
i da izluđuju tvoju naježenu kožu.
Naljuti se već jednom, pa me nađi,
da mi kažeš sve što imaš da mi kažeš.
Postidi me, dok pokunjeno gledam dno
u visini svojih prezrelih očiju.
Kad te prođe bes, pitaj me šta imam da kažem,
a ja ću reći :”Polako, čitav život je pred nama”.
_________________ "Zlo dolazi svim maštovitim ljudima noseći kao masku sve vrline" Vilijem Batler Jejts
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
" Nije li čudno kako knjiga postane deblja kad se više puta pročita? Kao da svaki put nešto ostane prilijepljeno za stranice. Osjećaji, misli, zvukovi, mirisi... I kad onda nakon mnogo godina ponovno prelistavaš knjigu, unutra otkriješ samu sebe, ali malo mlađu, malo drukčiju, kao da te knjiga sačuvala poput sprešanog cvijeta, istodobno i čudnu i poznatu. "
Cornelia Funke ( Krv od tinte )
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Zavodnik
Pred mnogim vratima sam čekao, Na mnoga uha šapnuo svoju pesmu. I uvek kad se usta jedna predavala i žeđ bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob bi silazila…
Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci. Poljupci koje strašno moljah, duge noći koje grozničavo iščekivah… na kraju behu kao zgažen cvet, bez mirisa nestala lepota. Iz mnogih postelja ustao bih tužan kad je žudnja postala mi navika.
Bežeć' od užitka tražio sam san opet novu želju i svoju samoću… taj užitak moje je prokletstvo jer nesrećnim me čini da svaki san o njoj stvarnost uništava.
Oklevajući, ruku ka novom cvetu pružam, da novom uhu svoju pesmu šapnem:
Brani se, najlepša moja, zakopčaj haljinu svoju, opčini me, izmuči me nikad mi ne reci DA.
Herman Hesse
|
|
|
|
|
Miss Helen
|
|

rang

Pridružio se: 25 Dec 2012, 20:14 Postovi: 1249 Lokacija: Tu negdje..
|
Život je lepota Ko to samo ume Kada mu je nejteže Svakog da razume
Koliko ljubavi ima I svaka ko vatra plamti U srcu ostaje jedna I ceo život se pamti
To srce što te boli Došlo je vreme da moli Ta tvoja duša što pati Došlo je vreme da plati
Nauči srce svoje Ono što mrzi da voli A oni koji te vole Da im ne stvaraš boli
Nije važno ko je brži Važnije je ko izdrži!
Siniša Cvetković
|
|
|
|
|
Miss Helen
|
|

rang

|
Pesma zeni
Ti si moj trenutak, i moj sen, i sjajna Moja reč u sumu; moj korak, i bludnja; Samo si lepota koliko si tajna; I samo istina koliko si zudnja.
Ostaj nedostizna, nema i daleka- Jer je san o sreći visi nego sreća. Budi bespovratna, kao mladost; neka Tvoj sen i eho budu sve sto seca.
Srce ima povest u suzi sto leva; U velikom bolu ljubav svoju metu; Istina je samo sto dusa prosneva Poljubac je susret najveci na svetu.
Od mog prividjenja ti ci cela tkana, Tvoj je plast suncani od mog sna ispreden Ti bese misao moja ocarana; Simbol svih tastina porazan i leden.
A ti ne postojis nit' si postojala; Rođena u mojoj tisini i cami; Na suncu mog srca ti si samo sjala; Jer sve sto ljubimo stvorili smo sami.
J. Ducic
|
|
|
|
|
Miss Helen
|
|

rang

|
Barbara
Seti se Barbara Kisa je lila nad Brestom onog dana A ti si isla nasmejana Srecna mokra razdragana Po kisi Seti se Barabara Nad Brestom lila je kisa neprestana Sreo sam te u Sijamskoj ulici osmehnula si se I ja ti osmeh uzvratio Seti se Barbara Ti koju nisam poznavao Ti koja me nisi poznavala Seti se Ipak se seti onog dana ne zaboravi Jedan covek je stajao na kapiji I pozvao te po imenu Barbara I ti si k njemu po kisi potrca' Mokra srecna razdragana U zagrljaj si mu pala seti se toga Barbara ne ljuti se sto ti TI govorim Ti govorim svima koje volim I kad sam ih samo jednom sreo Ti govorim svima sto se vole I kas sam ih prvi put video Seti se Barbara Ne zaboravi Onu mudru srecnu kisu Na tvome srecnome liscu I nad onim srecnim gradom tu kisu nad vodom Nad uesanskim brodom I nas Arsenalom O Barbara Ra t je velika svinjatija Sta se s tobom dogodilo Kas je ovo kisno nebo Oganj krv i celik bio A onaj sto te je Grlio ljubavno Je li ziv nestao ili mrtav odavno O Barabara Nad Brestom kisa neprestano lije Kao sto je nekad lila Sve je razoreno nista nije kao pre Strasna kisa sve je u crno zavila nema cak ni bure Gvozdene krvave vec oblaci jure Da ko psine svisnu S kisom iznad Bresta Istrunu nestanu u morskom bezdanu Daleko od Bresta Koji i sam nesta.
Zak Prever
|
|
|
|
|
Miss Helen
|
|

rang

|
Gradinar
Ceznem da ti kazem najdublje reci koje ti imam reci; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mi se mogla nasmejati. Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u sali. Olako uzimam bol svoj, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da ti kazem najvernije reci koje ti imam reci; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblacim u neistinu, i govorim suprotno onome sto mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da upotrebim najdragocenije reci sto imam za te ; ali se ne usudjujem strahujuci da mi se nece vratiti istom merom. Zato ti dajem ruzna imena i hvalim se svojom surovoscu. Zadajem ti bol, bojeci se da neces nikada saznati sta je bol. Ceznem da sedim nemo pored tebe; ali se ne usudjujem, jer bi mi inace srce iskocilo na usta. Zato brbljam i caskam olako, i zatrpavam svoje srce recima. Grubo uzimam svoj bol, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da te ostavim zauvek; ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla otkriti moj kukavicluk. Zato ponosito dizem glavu i dolazim veseo u tvoje drustvo. Neprekidne strele iz tvojih ociju cine da je moj bol vecito svez.
Rabindranat Tagore
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|