|
Autoru |
Poruka |
Radisav_Oluja
|
|

rang

Pridružio se: 08 Dec 2012, 19:07 Postovi: 2843
|
Trile je napisao: Samoupravni sporazumi su bili pravno obvezujući ugovori između samoupravnih organizacija u društvenom sektoru, njihova funkcija bila je financiranje zajedničkih interesa, - infrastrukture i društvene nadgradnje (zdravstva, sporta, školstva, socijalnog i mirovinskog osiguranja). Samoupravni sporazumi su kanalizirani preko Samoupravnih interesnih zajednica SIZ -ova i Udruženih samoupravnih interesnih zajednica USIZA kao krovnih organizacija po republikama i pokrajinama. [1]
Kad bi se nakon uobičajeno dugog perioda dogovaranja i usaglašavanja stavova, delegati dogovorili i potpisali samoupravni sporazum, a njime bi se dogovorila raspodjela zajedničkih prihoda između potpisnica sporazuma, visina plaća i investicija i dijeljenje rizika, ali i način financiranja, koji bi pao na teret potpisnika sporazuma (OUR-a, SOUR-a, SIZ-ova i USIZ-a). Ukoliko koji od potpisnika samoupravnog sporazuma nije ispunio svoje obaveze, završio bi na sudu, a nerijetko i u stečaju. [1]
Društvenim dogovaranjem regulirani su međusobni odnosi između OUR-a, SIZ-ova, saveznih i republičkih sekretarijata (državnih agencija), privrednih komora i sindikata. Oni su određivali kriterije za raspodjelu dohotka, vanjsko trgovinske odnose (prava na uvoz i izvoz), politiku zapošljavanja i rangirali prio Da,ali da bi slika bila potpuna direktor preduzeca je morao da dogovori stav o napretku preduzeca da mi bi se sindikat pravilno razvijao,a sve u skladu sa pravilnikom 1-5 tackaB,paragraf 6.Jer po zakonu OUR a jos vise SiZ-a ,savezni sekreterijat nije mogao da daje dozvolu.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
ajte svi na spavanje niste nizasta
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Trile je napisao: i nos izduvaj cuje se kako ti svira dok dises ![[cepanje.gif] [cepanje.gif]](./images/smilies/cepanje.gif)
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Trile
|
|

rang

Pridružio se: 21 Maj 2012, 10:05 Postovi: 23789
|
tacno , u pravu si ako nemas stan javi se Mari u sekretarijat ima dva , pa biraj
_________________ Omnia Tempus Habent
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Radisav_Oluja je napisao:
Da,ali da bi slika bila potpuna direktor preduzeca je morao da dogovori stav o napretku preduzeca da mi bi se sindikat pravilno razvijao,a sve u skladu sa pravilnikom 1-5 tackaB,paragraf 6.Jer po zakonu OUR a jos vise SiZ-a ,savezni sekreterijat nije mogao da daje dozvolu.
mislim da te obozavam...
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
LaYa je napisao: ajte svi na spavanje niste nizasta poing oing kuglicom iz nosa i tebi ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif)
|
|
|
|
|
Radisav_Oluja
|
|

rang

|
Trile je napisao: tacno , u pravu si ako nemas stan javi se Mari u sekretarijat ima dva , pa biraj Neka,za sad mi kartonska kutija odgovora. ![[kez.gif] [kez.gif]](./images/smilies/kez.gif)
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
MeGi je napisao: LaYa je napisao: ajte svi na spavanje niste nizasta poing oing kuglicom iz nosa i tebi ![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) ne vracaj mi moju kuglicu ja sta poklonim ne trazim nazad
|
|
|
|
|
Radisav_Oluja
|
|

rang

|
LaYa je napisao: Radisav_Oluja je napisao:
Da,ali da bi slika bila potpuna direktor preduzeca je morao da dogovori stav o napretku preduzeca da mi bi se sindikat pravilno razvijao,a sve u skladu sa pravilnikom 1-5 tackaB,paragraf 6.Jer po zakonu OUR a jos vise SiZ-a ,savezni sekreterijat nije mogao da daje dozvolu.
mislim da te obozavam... Zato sto iz mene kulja ekonomija bivse SFRJ? OUR,SIZ i ostalo? ![[treptrep.gif] [treptrep.gif]](./images/smilies/treptrep.gif)
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
![[zenskismeh.gif] [zenskismeh.gif]](./images/smilies/zenskismeh.gif) LaYa ok, cuvacu je kao suvenir
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 34 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|