|
Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
DORUČAK Sipao je kafu U šoljicu Sipao je mleko U šoljicu sa kafom Stavio je šećer u belu kafu Kašičicom je Promešao Popio belu kafu Bez i jedne reči Zapalio je Cigaretu Pravio kolute Od dima Otresao pepeo U pepeljaru Bez i jedne reči Ustao je I ne pogledavši me Stavio je Šešir na glavu I uzeo kišni ogrtač Jer je padala kiša A onda je otišao Po kiši Bez i jedne reči I ne pogledavši me Tada ja spustih Glavu u ruke I zaplakah. Žak Prever
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
LJUBAV SA MNOM Ljubav sa mnom nije samo smjesak u tisini srca; Ljubav sa mnom potres je pod korakom, Rusenje brane na rijekama razbora, Ljubav sa mnom udar je groma o visoki bedem tvrdoga uma, Ljubav sa mnom samoca je u svijetu i neljubav ljudska- da, Ljubav sa mnom nije samo smjesak u tisini srca Gdje mirisu jasmini jasnih suza, Ljubav je sa mnom udar, Potres i jaka samoca susreta sa istinom. Vesna Krmpotic
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
PREDOSECAJ U plav letnji suton, krenucu na staze. Hocu, bockan zitom, da kroz nisku travu, U njenoj svezini, moje noge gaze I da vetar kupa moju golu glavu. Bez misli, bez reci, pozvan od daljina, S dusom, od ljubavi silne opijenom, Na put cu poci, poput ciganina, Kroz Prirodu - sretan kao s nekom zenom. Artur Rembo
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
HTIO BIH... Htio bih, da si miris ciklame, Ja da sam lahorac sneni, Došla bi noc otajstvena, silna, Ti bi se svijala k meni. Il da si cista molitva djeve, Vedra ko bozija miso, Mene bi našla sunca u zraci, Zlatom bih stazu ti riso. Htio bih, da sam plavetno nebo, Ti da si svjetlica mala, Uvijek u mojoj skrita bi grudi Nocu ko zvjezdica sjala. Il da si kruna drhtava srebra, Ja da sam talas ledovit, Bura bi divlja, raznijevši mene, Rasula zivot tvoj skrovit. Htio bih, da si sva samo duša, O kojoj mašta mi snila, Moju kad svijet bi ispio dušu, Dušom bi ti mi tad bila. Dragutin Domjanic
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
 AVGUST Avgust. Breskva i šećer slašću se nadmeću, a sunce na obzoru niskom lici na koščicu purpurnog, zrelog ploda. Klip kukuruza čuva netaknuti smeh, žut i jedar. Avgust. Deca jedu crni hleb i mesec medeni. Lorka
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Užasne su večeri hladne Užasne su večeri hladne, Vetar što drhti od nespokoja, I drumom uznemirujući šum Nestvarnih koraka bez boja. Ko osećanje na bolest skorašnju Hladna je svitanja pruga, Pouzdan znak da smo u vlasti Neraskidivog nekog kruga. Aleksandar Blok
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Pesma za sebe
Ja sam krst pod kojim se uspavljuješ Prazan put koji kišu priziva Ja sam tvoja senka tvrđa od kamena
Ja sam tvoja noć i tvoja tišina Zaboravljena u mome sećanju Tvoj sam sastanak otkazani
Prosjak sam pred tvojim vratima Koji se smrzava dok ti ne izađeš A može i umreti ako te dugo nema
Ja trajem tako kao što umire U tvome oku neki šum Ili ogledalo posle tebe ostavljeno
Zaklinjem te Bogom protivu samoga sebe A želim samo grliti ono što volim Sve ostalo igrarija je u prazno
Pratiti tvoju ruku dodirnuti ti usta Biti Ti preko onog što te dodirnem Oh sve ostalo je samo želja pustaLuj Argon
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
 Secaj me se Secaj me se kada zora bela Sunce u svoj dvor zacaran vodi; secaj me se dokle ispod vela srebrnoga noc snivajuc hodi; uzdrhtis li kad te zadovoljstvo zove ili senka mami u vecernje snove, cuj iz tamnog granja glas kako odzvanja: Secaj me se. Secaj me se kad volja sudbine zauvek te rastavi od mene, kad od tuge,godina,daljine ovo srce ocajnicko svene. Za moju se tuznu ljubav ti pomoli. Sta su prostor ili vreme kad se voli! Dok je moga srca vecno ce da grca: Secaj me se. Secaj me se kada slomljenoga srca budem u san vecan pao; secaj me se kad vrh groba moga cvet usamljen bude nezno cvao. Videti me neces;ali neumrlim duhom Ko verna sestra ja cu da te grlim Cuj u nocnoj tami Glas ko jecaj sami: Secaj me se... Alfred De Mise
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Užasne su večeri hladne - Aleksandar Blok Užasne su večeri hladne, Vetar što drhti od nespokoja, I drumom uznemirujući šum Nestvarnih koraka bez boja. Ko osećanje na bolest skorašnju Hladna je svitanja pruga, Pouzdan znak da smo u vlasti Neraskidivog nekog kruga.
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Dobra mlada vremena Reke su bile bistre more cisto hleb je bio dobar godisnja doba padala kad im je doba ratovi zaboravljeni a ljudi su se voleli. Žak Prever
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|