|
Autoru |
Poruka |
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
To lice ljubavi
To lice ljubavi opasno i nezno jedne se veceri javi posle predugog dana. Mozda je strelac bio sa lukom ili svirac sa harfom. Ne znam vise. Zaista ne znam znam samo da me je ranio mozda strelom mozda pesmom. Znam samo da me je ranio zanavek ranio iz srca krv mi tece. Vrela me suvise vrela ljubavna rana pece.
Jacques Prever
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ne budi daleko od mene
Ne budi daleko od mene ni jedan dan, jer, ne znam kako bih rekao, dan je dug i cekat cu te na nekoj stanici kad negde daleko usnu valovi. Nemoj otici ni samo jedan cas, jer tada, u tom casu, spoje se kapi nesanice i mozda ce sav dim sto trazi svoju kucu doci da ubije i moje izgubljeno srce.
Jao, neka se ne razbije tvoj lik na pesku, jao, neka ne lete tvoje vedje u odsutnosti: ljubljena ne idi od mene ni za trenutak, jer u tom otici ces tako daleko da cu obici zemlju ispitujuci hoces li se vratiti ili me ostaviti da umrem.
Pablo Neruda
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
TRAGANJE
Sanjati neostvarivi san Trpjeti bol rastanaka Gorjeti nekom mogucom groznicom Otici gdje niko ne odlazi Voljeti do bezumlja Voljeti suvise a ipak malo Pokusati bez snage, bez oruzja Dosegnuti nedokucivu zvijezdu Slijediti zvijezdu Smisao je mog traganja Ne zanimaju me mogucnosti Nevazno mi je vrijeme I moje ocajanje Boriti se neprestano Bez pitanja, bez odmora Upropastiti se Zbog zlata jedne ljubavne rijeci Ne znam da li cu ja biti taj junak Ali srce ce mi biti spokojno Gradovi ce praskati plavilom Jer nesretnik jedan Jos gori, iako je sav sagorio Gori jos, suvise a premalo Da rascerecen dosegne Dosegne nedokucivu zvijezdu
Jacques Brel
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
SVUDA OKO TEBE
Svuda oko tebe Sklapaju se moje ruke Kao cvetovi cuvari. Ti ides poljem I ono, sjajno, s tobom ide U daljinu. Okazen si molitvama Sto te prate Kao vlastiti tvoj miris, Tebi nepoznate. Gde god ides, Ides svojim poljem, Jer svuda oko tebe Sklapaju se moje ruke Kao cvetovi.
Vesna Krmpotic
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Kad te
Kad te dodirnem, sa strahom u prstima, osjeæam tvoju toplinu, dok proljeæe sve obuzima.
Kad te zagrlim, ti si želja u srcu mom, osjeæam kako noæ prestaje jer sunce sja u svijetu tvom.
Kad te poljubim, kao sretan èovjek opstojim, jer u ovom dodiru naših usana, samo sreæa i ljubav sada postoji.
Zentren
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Sakrij me
Sakrij me ... u ceznutljivom pogledu, U sjaju oka kojeg cu samo ja prepoznati ...
Nosi me u uglu Usana u osmehu Neizgovorenim recima I ja bicu s tobom ...
Sakrij me ... U mirisu letnje oluje Bljesku munje i Slutnji zudnje;
Cuvaj me u snovima Nanizanim u nocima Krhkim od samoce ...
Sakrij me ... U secanju na ukradene Poljupce od kise U ocekivanju svitanja ...
Sakrij me ... U prekrsenim obecanjima U uzdahu sto se otima Samotnim satima.
Sakrij me ... U pricu sto ima sretan kraj ... Sakrij me u zagrljaj.
Samo ljubav mi ne sakrivaj !
Marina Ugrin
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
DA BIH TE VOLIO
Da bih te volio, sudbini predao sam svoje srce. Više se neæeš moæi osloboditi -više se neæu moæi osloboditi!- od kobnosti te ljubavi! Ne mislim na to, ne osjeæaš to; ja i ti smo veæ ti i ja, kao more i kao nebo, a nebo i more postoje bez svoje volje.
Juan Ramón Jiménez
|
|
|
|
|
Nikita
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:44 Postovi: 7811
|
Svaka žena bi htela život, onako, ceo, iz jednog komada. Kako počne da tera, da se ne prekida do kraja…To je, dabome lepo… ako je neko te sreće… A ako nije te sreće, šta će? Neka ga krpi iz parčića… deo po deo, kako joj dođe. Moj ceo život je iz nekih zakrpa…Sve nešto na sitno, na kratko i pomalo. To nije ono…ali, šta mogu…neki život ipak jeste. Godine prođu i svaka žena skrpi neki život… Ima tu svačega… Al ima, bogami, i lepih komada! Malo je života bez šavova i zakrpa… Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, ali iz parčića. Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu… Svakome se primeti gde je šav – nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane. Jel tako?” Duško Radović
_________________ Ponovo imam potrebu da ćutim. Jer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
Lei pensa di essere innamorata di lui Ma e' soltanto innamorata dell' amore Innamorata di essere amata Innamorata dell' affetto Innamorata della passione Innamorata della luna Innamorata della notta E' innamorata soltanto perche' E' mezzanotte in Venezia
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Sjaj u travi
AKO SE IKAD BUDEMO RASTALI NEKA TO NE BUDE U PROLEĆE JER TUŽNO JE GLEDATI KAKO SE DRUGE LJUBAVI RADJAJU A NAŠA UMIRE....... I NIŠTA NE MOŽE VRATIT SJAJ JESNJOJ TRAVI I RASKOŠ UMRLOM CVETU. ZABORAVIMO IDEALE I SVE ŠTO BOLI, ZABORAVIMO DA SMO ČEKALI .......I........DA SMO KRIVI OBOJE. POMIRI SE SA SUTRAŠNJIM DANOM I ONIM DANIMA KOJI ĆE DOĆI, U PRVI SUMRAK ZATVORIĆU OČI I NEĆU GLEDATI U ZVEZDE NITI MISLITI O TEBI ODOLEČU TVOJIM CRNIM OČIMA I POKOSTI SVE SNOVE SA TOBOM I GLEDATI TE KAKO ODLAZIŠ I NESTAJEŠ SAM SA TUGOM I SOBOM NIKAD NEĆE BITI SJAJA U TRAVI I RASKOŠI U CVETU NIKAD SE NEMOŽE VRATITI ONO ŠTO JE BILO....NEĆEMO TUGOVATI.....TREBA NAĆI SNAGE I ŽIVETI SA ONIM ŠTO JE OSTALO. AKO SE NEKAD BUDEMO SRELI PRIDJIMO JEDNO DRUGOM I DIGNIMO ČAŠE ZA ONE KOJE SE VOLE KAD MI TO NISMO HTELI
Vitman
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|