Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 14:00


Autoru Poruka
Astra
Post  Tema posta: Verovali ili ne  |  Poslato: 13 Apr 2012, 07:39
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Devojčica ima isti IQ kao Albert Ajnštajn

Hajdi Hankins, iako još nije krenula u školu, zna da čita, piše, sabira i oduzima, a iskustva ima i u rešavanju kompleksnih zagonetki

Slika

Četvorogodišnja Hajdi Hankins iz Vinčestera je jedna od najpametnijih ljudi na svetu. Mensini ispitivači su izmerili da mala Hajdi ima samo za jedan bod manji koeficijent inteligencije od Alberta Ajnštajna.

Hajdi je s neopisivom lakoćom rešavala sve zadatke koje su stavili pred nju. Ispitivači nisu mogli da osmisle nikakav zadatak koji bi joj predstavljao izazov. Nakon što je rešila sve zadatke ispitivači su ostali u šoku. Hajdin koeficijent inteligencije iznosi 159, piše Daily Mail.


Hajdi, iako još nije krenula u školu, zna da čita, piše, sabira i oduzima, a iskustva ima i u rešavanju kompleksnih zagonetki. Prosečni IQ odrasle osobe je 100, a 130 se već smatra iznadprosečnim IQ-om.

- Hajdi je izvrsno pričala već sa godinu dana, a sa godinu i po sama je naučila da koristi kompijuter - kaže njen otac Metju. - Sa 14 meseci već je crtala životinje i princeze, oduvek smo znali koliko je nadarena. Pre nekoliko dana na brzinu sam joj za večeru pripremio pire krompir i riblje štapiće, a ona mi je rekla „Tata, to je stvarno impresivno“, što pokazuje i njen smisao za humor.


Vecernje novosti

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 04 Maj 2012, 22:30
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Mačka preživela pranje u veš mašini

Jedna južnoafrička mačka preživela je bez većih povreda gotovo dva sata pranja u mašini za veš, piše danas list Star.

Slika
Izgubila sedam od devet života

Pošto je stavila veš i uključila mašinu, 63-godišnja Karin Benet je svuda po kući tražila svoju mačku Tabitu, pa je potragu nastavila i kod komšija. Vrativši se kući začula je mjaukanje i tek tada videla svoju kućnu ljubimicu kroz stakleni otvor na mašini koja je prala veš već sat i 45 minuta.

Karin Benet je brzo isključila struju i jedva uspela da otvori blokirana vrata, da bi zatim sva uspaničena odnela mačku kod veterinara. Oprana i isprana, ali ne i isceđena, Tabita je patila od hipotermije i imala je vodu u plućima. Međutim, samo pet sati kasnije veterinar je pustio na dalje kućno lečenje, piše list Star.

"Veterinar mi je rekao da je izgubila sedam od devet života", rekla je vlasnica mačke.

List prenosi da je Tabita preživela jer njena vlasnica odnedavno kako bi uštedela, pere veš isključivo u hladnoj vodi.


Vesti

_________________
Slika


Vrh
Tina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 23 Maj 2012, 15:49
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 15:32
Postovi: 537

OffLine
Od gladovanja ćete se ugojiti!

Nije ništa neobično da devojčice već sa desetak godina počinju da "drže dijetu". Bombardovanje svim tim silnim podacima o broju kalorija u namirnicama, o tome kakva je ishrana "seksi", a kakva ne, brzo urodi plodom. Odricanje od pravilne ishrane je opasno u bilo kom životnom dobu, a životni stil koji uključuje "konstantnu dijetu" može imati veoma opasne posledice po organizam.

SIGURAN PUT U GOJAZNOST

Najnovije istraživanje američkih naučnika dalo je dokaze za to da dijeta, pogotovo ako se sa njom eksperimentiše u pubertetu, vodi u gojaznost. Utvrđeno je da su skoro sve anketirane gojazne žene počele sa prvim dijetama pre trinaeste godine. Takođe, kod većine je zabeleženo da su od tog prvog pokušaja nekoliko puta godišnje pokušavale sa raznim dijetama.

Uz sve to, dijetom se ne skidaju kilogrami; naprotiv. Ceo koncept "dijete" je pogrešan; pod ovim pojmom se danas podrazumeva restrikcija unošenja hrane, nagli prekid sa dotadašnjom praksom. Svaki lekar će vam reći kako svaka nagla promena znači stres, kao i da je stres uvek štetan, ma koje njegove posledice bile. Uz to, kad se jednom završi sa ovim usiljenim gladovanjem, izgubljeni kilogrami se ubrzo nadoknade, zbog opuštanja i "čašćenja" što je dijeta gotova, pa se još doda i neki povrh. Što je najgore, "dijetom" se sagoreva i masno i mišićno tkivo, a na mesto ova dva se kasnije vraća samo salo. Osoba koja je bila na dijeti tako postaje sve inertnija (i sve deblja). Ovo je opis čuvenog "jo-jo" efekta, koji je prvi argument svih lekara protiv dijete.

Kao da sve ovo nije dovoljno, naučno je dokazano da je svakom sledećom dijetom mnogo teže izgubiti kilograme koji su se vratili. U stvari, mnogi su skloni da tvrde kako postoji pravilo da, ako se kilogrami ne izgube jednom zauvek u prvom pokušaju, nikad neće ni biti.

Pa kako se onda boriti sa viškom kilograma? Pre svega se iz glave mora izbaciti bilo kakva predstava o "dijetama". Na njih treba skroz zaboraviti pošto, videli smo, ne donose ništa dobro. Umesto toga, treba, u dogovoru sa nutricionistom, napraviti dugoročni plan ishrane i držati ga se. Ukoliko budete uporni, bićete vitki i zdravi, i to sve bez ikakvog odricanja. Naravno, za razliku od dijete, plana ishrane moraćete da se pridržavate mnogo duže - doživotno.

glasjavnosti


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 27 Maj 2012, 18:44
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Nemačka: Matematički problem star 300 godina rešio 16-godišnjak

Šurja Rej, rodom iz Indije, smislio je rešenje dva problema iz kretanja čestica koje je postavio Isak Njutn

Slika
Matematički problem (Ilustracija: Guliver/ThinkStock)

LONDON - Maloletni Šurja Rej iz Nemačke prvi je rešio matematički problem koji je postavio Isak Njutn pre više od 300 godina, piše londonski list "Sandej tajms".

Taj šesnaestogodišnjak, rodom iz Indije, smislio je rešenje dva problema iz kretanja čestica koje su fizičari dosad uspevali da reše samo uz pomoć veoma jakih kompjutera.

Njegovo rešenje znači da će naučnici sada sami moći da izračunaju model bačene lopte i predvideti kako će se ona odbijati od zidova i gde će pasti.


Dečak je rekao da je rešio problem sa kojim su se matematičari borili više od tri veka dok je radio na školskom projektu.

Rej je dobio naučnu nagradu za svoje napore, a nemački mediji su ga nazvali genijalcem.

"Kada nam je objašnjeno da ti problemi nemaju rešenja, pomislio sam: 'Zašto ne bih probao'", kazao je on.

Rejeva porodica preselila se u Nemačku kada je njemu bilo 12 godina nakon što je njegov otac, inženjer po struci, tamo dobio posao.

Rej je rekao da mu je otac usadio "glad za matematikom" i da ga je naučio da rešava matematičke probleme kada mu je bilo šest godina.

Taj talentovani tinejdžer nije znao ni reč nemačkog kada je došao u zemlju, ali mu je ubrzo preporučeno da preskoči dva razreda, što je bez problema i učinio, pa ovih dana polaže završne ispite u srednjoj školi, dve godine pre svojih vršnjaka, prenosi Hina.


Novosti


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 04 Jun 2012, 01:11
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
UMALO TRAGEDIJA

Bračni par crnaca dobio belu bebu, a nije ga varala

Slika

Slučajevi albinizma kod crnaca nisu uobičajeni, ali nisu ni tako retki. Jedno od 14.000 dece crnaca bude albino - objasnili su lekari, dodavši da su sve objasnili i ocu deteta koji je bio uveren da ga je supruga varala

PALERMO - Nigerijski par koji živi u Palermu na Siciliji nedavno je dobio bebu, a otac deteta bio je poprilično besan kada je video da njegovo dete ima belu kožu, crvenu kosu i svetle oči.

Lekari na Siciliji objasnili su da je reč o slučaju albinizma te su posle razgovora smirili oca deteta.

- Slučajevi albinizma kod crnaca nisu uobičajeni, ali nisu ni tako retki. Jedno od 14.000 dece crnaca bude albino - objasnili su lekari, dodavši da su sve objasnili i ocu deteta koji je bio uveren da ga je supruga varala.

Žena iz Gane je pre četiri godine u berlinskoj bolnici rodila zdrave blizance, od kojih je jedan crnac, a drugi belac.

DNK testovima je utvrđeno da deca imaju istog oca, Nemca iz Postdama.

Lekari su bili iznenađeni slučajem te su kazali da je šansa da se to dogodi jedan prema milion.


Kurir


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 11 Jun 2012, 03:53
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Parfem za zaljubljenike u knjige

Kreator parfema Geza Šen stvorio je miris koji podseća na sveže odštampanu knjigu

Slika

BERLIN - Kreator parfema Geza Šen stvorio je miris koji podseća na sveže odštampanu knjigu.

Inspiraciju za ovo neobično olfaktivno iskustvo dao je nemački modni dizajner Karl Lagerfeld za koga je "miris sveže odštampane knjige najbolji miris na svetu".

Lagerfeld je poznat kao veliki bibliofil koji poseduje ogromnu kućnu biblioteku. Vlasnik je više od 300.000 knjiga, a takođe je vlasnik jedne francuske izdavačke kuće, kao i nekoliko knjižara.

Iako nije učestvovao u proizvodnji parfema "Paper Pašion", slavni modni kreator je dizajnirao njegovo pakovanje u obliku knjige u čijoj se unutrašnjosti nalazi bočica.


"Knjiški" parfem stvoren je u saradnji časopisa Wallpaper i nemačke izdavačke kuće Gerhard Štidl.

Prvi put je predstavljen na izložbi rukotvorina u Milanu, a košta 115 dolara


Novosti


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 13 Jun 2012, 15:33
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Napoleonovo pismo na engleskom - 325.000 evra

Jedno od pisama koje je Napoleon napisao na engleskom prodato je za 325.000 (405.000 dolara) na aukciji u Francuskoj, što je pet puta veća cena od očekivane

Slika

PARIZ - Jedno od pisama koje je Napoleon napisao na engleskom prodato je za 325.000 (405.000 dolara) na aukciji u Francuskoj, što je pet puta veća cena od očekivane, prenosi AP.

Ovo pismo je 1816. godine Napoleon poslao svom učitelju engleskog na ispravku, a aukcijska kuća koja je organizovala ovu aukciju tvrdi da postoje samo tri njegova pisma na engleskom.

Pismo pokazuje to da je Napoleon, jedan od najpoznatijih anglofoba u istoriji, ipak kasnije u životu odlučio da nauči ''neprijateljski jezik''.


Novosti


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 15 Jun 2012, 18:31
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Prevazići strah od pauka - pojesti ga

''Jedan od načina da prevladate strah od pauka je da probate da ga pojedete'', objasnio je profesor Adam Hart, sa jednog britanskog univerziteta

Slika

LONDON - Ljudi se mahom plaše pauka zbog izgleda njihovih nogu i njihove boje, ali i činjenice da se njihovo kretanje ne može predvideti, navodi se u najnovijoj studiji naučnika sa Univerziteta Plimaunt.

''Veliki strah izazivaju njihove ravne noge, dok se ljudi malo manje boje onih zakrivljenih'', istakao je voditelj istraživanja, psiholog Džon Mej.

On je rekao da ljudi najčešće nemaju problema sa leptirima i bubamarama koji su svetlih boja, a da tamni pauci dugih nogu izazivaju najveći strah jer te karakteristike ljudi nesvesno povezuju sa negativnim osećanjima.


Profesor Adam Hart sa jednog britanskog univerziteta je istakao da je dobar način da se ljudi oslobode straha od pauka taj da nauče više o predmetu straha, prenosi britanski ''Telegraf''

''Jedan od načina da prevladate strah je da probate da ga pojedete'', objasnio je Hart, koji će sa Mejom na jednom naučnom festivalu posluživati posetiocima varivo od pauka.


Novosti


Vrh
Nina
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 16 Jun 2012, 15:37
Korisnikov avatar
Moderator
Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33
Postovi: 5555

OffLine
Akrobata na užetu prešao Nijagarine vodopade (VIDEO)

Ceo poduhvat, izveden u petak po lokalnom vremenu, prenosila je američka televizija ABC, a posmatralo ga je oko 125.000 ljudi s kanadske strane i 4.000 s američke

Slika

Amerikanac Nik Valenda prešao je Nijagarine vodopade preko zategnutog čeličnog kabla i tako postao prva osoba koja je posle više od jednog veka izvela ovaj smeli podvig, javile su zapadne agencije.

Valenda je prešao s američke na kanadsku stranu granice na kablu debljine 61 milimetar, a borio se protiv vetra i rasprskavajuće vode.

Ceo poduhvat, izveden u petak po lokalnom vremenu, prenosila je američka televizija ABC, a posmatralo ga je oko 125.000 ljudi sa kanadske strane i 4.000 s američke.

Interesovanje turista bilo je ogromno, pa su svi hoteli s obe strane američko-kanadske granice bili rezervisani.

Kabl debljine 55 milimetara, kojim je Valenda izveo svoj 548 metara dug hod iznad vodopada, postavljen je pre nekoliko dana na visini od 70 metara iznad vodene bujice.

Nakon što je sišao na tlo, Valenda je zamoljen da preda svoj pasoš kako bi zvanično ušao u Kanadu. On je ranije rekao da će njegov hod po žici koštati oko 1,3 miliona dolara, uključujući tu i izradu i postavljanje čeličnog kabla, dobijanje dozvola i obezbeđenje s obe strane granice.

Američki akrobata dobio je retko dopuštenje da izvede svoju tačku.

Naime, već duže vreme je zabranjeno izvoditi slične tačke na Nijagarinim vodopadima, jer je veliki broj ljudi stradao u sličnim pokušajima.

Kanadski zvaničnici su prvobitno blokirali Valendin predlog, ali su kasnije popustili, navodeći da će time biti odata počast hrabrim pokušajima iz prošlosti, ali i porasti popularnosti ovog prirodnog fenomena.

Valenda je potomak čuvene akrobatske porodice, koji preko zategnutog konopca hoda još od svoje druge godine. Njegov san je, kako je nedavno rekao, da “hoda u magli, nestane i išeta na drugoj strani” vodopada i tako ponovi podvig Žana Fransoa Gravelea, koji je to ostvario daleke 1859. godine.

Hod po žici bez sigurnosnih užadi specijalnost je porodice Valenda. Nikov deda Karl je u svojoj karijeri zabeležio bezbroj zastrašujućih podviga, ali mu je jedan ipak došao glave. Poginuo je u 74. godini kada je pao tokom jedne akrobatske tačke u Portoriku.

Valenda je ipak morao danas da stavi sigurnosno uže, jer je na tome insistirala televizija ABC, koja je sponzorisala njegov poduhvat, i to je bio njihov preduslov kako ipak ne bi završio u vodi.

Valende su bili poznati još krajem 18. veka, kada su putovali Austrougarskom izvodeći razne tačke akrobacije, žongliranja i dresure životinja. Četrnaest članova ove cirkuske porodice danas radi u raznim akrobatskim trupama.

Pogledajte video:



Telegraf


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Verovali ili ne  |  Poslato: 17 Jun 2012, 18:23
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45918

OffLine
IMA BRADAVICE PO CELOM TELU: “Čovek-mehur” izašao u javnost posle 25 godina (FOTO) (VIDEO)

U 19. godini male kvrge su mu se pojavile na leđima, a danas je njima potpuno prekriven i retko izlazi iz kuće da ne bi plašio ljude. Ipak, sada je čvrsto odlučio da stane pred kamere ne bi li zainteresovao medicinski svet, jer su i njegova deca počela da pokazuju slične simptome

Slika

Još pre svog velikog dana kada je pre 33 godine oženio svoju sadašnju suprugu Nanik, Čandra Visnu počeo je da primećuje na svojim leđima male kvrge, koje su izgledale kao minijaturni mehurići.

Danas je on u svom selu i okolini postao poznat kao “čovek-mehur” iako je sebe zatvorio u kuću pre 25 godina, kada je njima postao potpuno prekriven kako niko ne bi mogao da vidi njega i njegove bradavice. A i kada je izlazio napolje, oblačio je po tri jakne, maramu i sunčane naočare kako ne bi plašio decu svojom pojavom.

Ovaj nesrećni čovek, inače otac četvoro dece, zapravo pati od jako retke kožne bolesti, koja je počela da se pojavljuje kada je imao samo 19 godina. Sve lekare kod kojih su ga vodili njegovi roditelji ove promene ostavljale su u čudu, bez ideje kako da mu pomognu.

Slika

Neki su mu čak rekli da je bolest genetska i da je možda čak izazvana abnormalnostima u nervnom sistemu, a sve kreme i lekovi koje su mu tokom godina prepisivali bile su bez ikakvog efekta.

“Rvanje” sa ovakvom bolešću posebno je naporno tokom vrelih meseci, kada kožni mehurići užasno svrbe, ali i zbog reakcija drugih ljudi.

- Ljudi me se plaše jer su zgranuti mojim užasnim licem, ali i zato što misle da će se i sami zaraziti. Zato izbegavam ljude, i retko kada izglazim napolje osim da pokupim kćerku iz škole. Tada se potpuno zamaskiram da druga deca ne bi ismevala moju kćer – kaže Visnu.

Slika

On se sada nada da će konačno uspeti da pronađe lek, i to zato što su dvoje njegove dece počeli da pokazuju iste simptome - zato je pristao da snimi dokumentarac za TLC, koji će biti emitovan 20. juna.

Međutim, i pored toga, njegova žena nikada nije prestala da ga voli.

- I dalje si zgodan – rekla mu je tokom snimanja ovog dokumentarca, za koji se porodica Visnu nada da će nešto promeniti u njihovom životu i zainteresovati medicinski svet za ovu izrazito retku bolest.

Pogledajte trejler za dokumentarac TLC posvećen ovom jadnom čoveku:



Telegraf

_________________
Slika Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 90 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker