Autoru |
Poruka |
MAD BOOKSELLER
|
|
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33 Postovi: 6420
|
Rad Žaka Prevera za atelje Zeleni tepih atelier du tapis vert Crtež Žaka Prevera. Ovo bi trebalo da bude travnjak (asocijacija na zeleni tepih) Ako ste mislili da je Prever ovo udarao, hm, recke, prevarili ste se! ![[smehsmeh.gif] [smehsmeh.gif]](./images/smilies/smehsmeh.gif)
|
|
|
|
|
MAD BOOKSELLER
|
|
rang

Pridružio se: 09 Dec 2012, 20:33 Postovi: 6420
|
A onda je Twilight poraslaaaaa...pa je i čika Jacquesu je sinulo lice!
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Obletao je oko mene - Zak Prever
Obletao je oko mene Za vreme mnogih meseca dana i časova I stavio je najzad svoju ruku na moje grudi Nazivajući me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obećanje Kao što se istrže cvet iz zemlje I zadržao ga u svome sećanju Kao što se čuva cvet u zimskoj bašti A ja Zaboravila sam na svoje obećanje I cvet je brzo svenuo Oči su mu se iskolačile Pogledao me je popreko I uvredio teško A drugi je došao i nije mi ništa tražio Ali me je celu obuhvatio pogledom U času za njega bila sam naga Od glave do pete I kad me je svukao Dopustila sam mu da od mene čini šta hoće A nisam znala ni ko je on.
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

Pridružio se: 25 Feb 2013, 00:15 Postovi: 490
|
Kao nekim čudom
kao nekim čudom Dve narandže na narandži Kao nekim čudom Čovek korača Stavljajući kao nekim čudom Nogu ispred noge Kao nekim čudom izašao je iz kuće Od belog klesanog kamena Kao nekim čudom Čovek se zaustavlja pred narandžom Bere je, ljušti i jede Baca koru daleko i pljuje koštice utažujući tako kao nekim čudom Veliku jutarnju žeđ ...................
Gde se kao nekim čudom plodovi narandže ljuljaju na jutarnjem vetru Bacajući kao nekim čudom senku na put Na put kojim prolazi jedno svešteno lice S nosom u molitveniku a s molitvenikom u rukama I svešteno lice nagazivši na koru narandže koju je čovek maločas bacio Oklizne se i padne Baš onako kako bi se okliznulo neko svešteno lice i palo na putu Ma divno jutro!!
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Suncokret
Svakoga dana u sedmici Zimi i u jesen Po nebu Pariza Fabrički odzaci bljuju sivi dim
A proleće nailazi sa cvetom za cvetom Pod ruku s lepom devojkom Suncokret suncokret Ime je cveta Nadimak devojke Koja nema drugo ime pa čak ni prezima Ali igra na raskršću Belvila i Sevilje
Suncokret suncokret suncokret Valcer se čuje sa raskršća Divni dani su prošli I lepi život sa njima
Genije Bastilja puši finu cigaru Na zaljubljenom nebu Na nebu Sevilje na nebu Belvila Il’ na svejeno kojem
Suncokret suncokret Ime je cveta Nadimak devojke
_________________ Kad zaćutim, okrenem se i odem. To ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan mog vremena. Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Pesma o krvi
Postoje velike lokve krvi na svetu Pa gde odlazi sva ta rasuta krv da li je zemlja pije i od nje se opija Neobično li pijančenje onda i tako mudro… i tako jednoliko… Ne zemlja se ne opija ni zemlja se ne okreće naopako ona urdeno gura svoje piljarske taljige kiša… sneg… grad… lepo vreme… Nikad ona nije pijana tek s vremena na vreme dozvoli sebi poneki bedni mali vulkan Okreće ona svoju loptu sa drvećem… baštama… kućama okreće ona i te velike lokve krvi i sve žive stvari okreću se s njome i krvare… Ali zemlju ni brige za to okreće se ona i dalje i sve žive stvari počinju da urlaju A nju ni brige već okreće se dalje i ne prestaje da se okreće i krv ne zaustvalja da teče… Pa gde odlazi sva ta rasuta krv krv ubica… krv rata… krv bede… i krv ljudi mučenih po zatvorima… krv dece koju spokojno muče njihovi očevi i majke… i krv ljudi kojima ona teče iz glave po ludačkim ćelijama… i krv zidara kad padnu sa krova… i krv koja izbija i teče velikim lokvama sa novorođenima… za decom novom… Majka viče… dete plače… krv teče… zemlja se okreće… i zemlja ne prestaje da se okreće I krv ne prestaje da teče Kuda odlazi sva ta rasuta krv krv isprebijanih… poniženih… samoubica… streljanih… osuđenih… i krv onih koji umiru tako… slučajno Ulicom prolazi jedan živi stvor sa telom punim krvi i odjednom eto smrti i sva krv njegova ističe a drugi živi uklanjaju krv i odnose telo Ali tvrdoglava je krv i onde gde je bila smrt mnogo docnije još uvek je trag… Usirena krv rđa život rđa telo Krv gruša kao mleko kao mleko kad se pokvari kad se okrene kao zemlja kao zemlja kad se okreće sa svojim mlekom… svojim kravama… i svojim živima… i svojim mrtvima… zemlja koja se okreće sa svojim drvećem… živima… mrtvima… zemlja koja se okrećesa svojim venčanjima… sahranama… školjkama… vojskama… zemlja koja se okreće i okreće sa svojim potocima krvi…
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
JEDNOG LEPOG JUTRA
NIje ga bilo strah ni od koga NIje ga bilo strah ni od čega Ali jednog lepog jutra On je mislio da vidi nešto Rekao je Nema nikog I bio je u pravu Bez ikakve sumnje Nije bilo ničega Ali istog jutra njemu se činilo da je čuo nekog I on je otvorio vrata I zatvorio ih govoreći Niko I bio je u pravu Bez ikakve sumnje Nije bilo nikog Ali odjednom osetio je strah I shvatio je da je sam Ali nije bio sasvim sam Jer tada je video da NIŠTA Živi ispred njega
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Šta se sve događa u jednom trenutku
Jedna lasta leti po nebu leti ka svome gnezdu u kome su joj mali Ona im nosi suncobrane stakliće lončiće trave i mnoge stvari koje zanimaju decu U istome trenutku dole u kući u kojoj je postelja mladić jedan umire polako Na troroaru ispred vrata zastaje neki tip u crnom pa odlazi dok iza ovih vrata mladić ljubi devojku A mladić na postelji umire lasta proleće ispred prozora i baca poklone kroz okna i veli Gle jedan kako umire i ona leti sprat više i tamo gleda kroz okno a tu ubica sedi s licem u šakama a žrtva leži u uglu zgrčena Još jedan mrtvac govori lasta Ubica sa licem u šakama pita se kako da ode odavde Ustaje i uzima cigaretu pa seda A lasta ga posmatra izdaleka i najzad u svom kljunu nosi šibicu pa kljunom kljuca u okno Ubica otvara prozor uzima šibicu hvata lastu i pali svoju ciragetu Nema na čemu odgovara lasta to je bar najmanja stvar i odleće jednim treptajem krila A ubica zatvara prozor seda na stolicu i puši Žrtva ustaje i veli Nezgodno je biti mrtav čovek je sasvim hladan A ubica žrtvi daje cigaretu Popuši jednu zagrejaće te I žrtva kaže hvala A ubica odgovra Oh to je najmanja stvar Zar vam ne dugujem barem toliko I uzima šešir i stavlja na glavu i odlazi Korača ulicom pa naglo se zaustavlja misli na ženu koju je mnogo voleo zbog nje je čak i ubio Istina on tu ženu ne voli već odavno ali joj to nikad nije smeo reći jer neće da joj učini nažao I tako s vremena na vreme zbog nje tek ubije po nekog Njoj to čini veliko zadovoljstvo radije bi umro nego ona da pati zbog njega a nje se ne tiče šta muči ubicu A kad drugi pati on prosto poludi kao da je ošinut Van sebe je i čini šta bilo gde bilo kad bilo a onda se gubi naglo
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
Lepi zivot
Kada je zivot zavrsio igru Smrt sve postavlja na svoje mesto
Zivot se zabavlja citavog trajanja dok Smrt uredjuje kucu bez obzira na prasinu koju sakriva pod zastiracem
Toliko ima lepih stvari koje ona zaboravlja.
|
|
|
|
|
Kalina
|
|

rang

|
"Tako bih hteo da setiš se dana sretnih kad bio sam prijatelj tvoj sunce je toplije bilo no danas zrake je bacalo u život moj. Sad mrtvo lišće oko nas se kupi. Vidiš li — ja pamtim sve. Svud mrtvo lišće — u parku, na klupi. Prekriće sećanja, kajanje, sne. Severac ga raznosi noćas a ako odnese i nas tu pesmu ću pamtiti večno i tvoj ću slušati glas. Jer pesma ta i na nas slici bila si moja, bio sam tvoj. Dani su tekli kao u priči bila si moja, bio sam tvoj. Ali život zna razdvojiti one koji se vole kao mi. Stope ljubavnika briše more na pesku ne ostavlja ih. Dani su tekli kao u priči bila si moja, bio sam tvoj... ali život zna razdvojiti one koji se vole kao mi. Stope ljubavnika briše more Na pesku ne ostavlja ih. "
|
|
|
|
|
|