|
Autoru |
Poruka |
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Senka
Zbog svega što smo najlepše hteli hoću uz mene noćas da kreneš. Ma bili svetovi crni, il beli, ma bili putevi hladni, il vreli, nemoj da žališ ako sveneš.
Hoću da držiš moju ruku, da se ne bojiš vetra i mraka, uspavana i kad kiše tuku, jednako krhka, jednako jaka.
Hoću uz mene da se sviješ, korake moje da uhvatiš, pa sa mnom bol i smeh da piješ i da ne želiš da se vratiš.
Da sa mnom ispod crnog neba pronađeš hleba komadić beli, pronadješ sunca komadić vreli, pronađeš života komadić zreli. Il crkneš, ako crći treba
zbog svega što smo najlepše hteli.
M. Antić
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Zelja
Želim da sam s tobom stopljena u ćutnji, rasplamsalom dahu il' podnevnoj šetnji... Probudjena želja talasa u slutnji koja se kroz nemir iscrta u pretnji.
Šta ako je sve to samo igra čula, samo treptaj rose, kratki ples leptira... ? Ako s prvim daškom vetrometnih frula sve ovo u nama počne da se spira...
Zagledam u sebe, tražim tvoje oči, i plaši me pogled s tim osmehom smelim. Obojena slutnjom strahujem da kročim i ne mogu ništa osim da te želim...
D. Konstatinović
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Šta ime moje za te znači?
Šta ime moje za te znači? Umreće ono k´o šum vala Što tužno mije tuđa žala, Ko žagor šumski kad se smrači. Na listu tvoga spomenara Ostaće poput traga sivog, K´o grobni natpis, čudna šara
Nečitljiva za ikog živog. Šta znači ono? Već odavno Val novih nemira ga briše I sećanje životodavno Ne budi u tvom duhu više. No reci ga u vreme čame, Kaži u časovima sivim: Postoji uspomena na me, Postoji srce gde ja živim…
A. S. Puškin
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboravis da je tvoja ruka nekad u mojoj lezala, i da se neizmerna radost iz tvoje ruke u moju, s mojih usana na tvoje prelila, i da je tvoja kosa plava citavo jedno kratko proljece ogrtac srece mojoj ljubavi bila, i da je ovaj svijet, nekada mirisan i raspjevan, sada siv i umoran, bez ljubavnih oluja i nasih malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo vrijeme brise i srce zaboravlja; ali casovi srece ostaju, njihov je sjaj u nama.
H. Hese
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Šapat
Šapatom zovem te, da me ne čuješ, tek da reči u kosi osetiš, pa da se dahu mom raduješ i na njemu sa mnom poletiš.
Šapatom ljubim ti oči, dlanove, pazim da ti san ne pokvarim. Ne smeš da se probudiš, rano je, mnogo toga želim da ti podarim.
Želim noćas da sve ti ostvarim, da nebo zapalim, pa nek' jutrom, rano ostarim, zbog nas je, ne žalim.
Šapat moj opet je na tvojim usnama, prigušen tvojim vrelim uzdahom. Plakaće ova noć za nama, posuta sivim prahom.
Znali smo da noć nas neće spasiti, još malo, svanuće. Jedna suza će zvezde gasiti, dok jutro šapuće...
Goran Tadić
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
PRETVARAJ SE DA POSTOJIŠ
Znam ja dobro kao i ti Kako su ti ruke slabe Ne možeš mi dohvatiti Rubin zvezde iznad glave Ne možeš me zakloniti Ne možeš me odbraniti Ni od bola Ni od mraka Ni od strave
Ja sam tebe izmislila Po merama mog ludila Po merama mojih snova I širina I teskoba
Ja sam tebe izmislila Izatkala iz očaja Izvajala iz nemira Braneći se od nemoći Od praznine postojanja Od beznađa
Znam ja dobro ali ćuti Nemoj ništa da mi sporiš Ogrni me dlanovima Pretvaraj se da postojiš
Ljiljana Ninković Mrgić
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Lako je tebi da mirno da spavaš
Lako je tebi da mirno da spavaš
kad ima ko da misli šta treba da sanjaš.
Ja na tvom mestu ne bih mogao zaspati,
a ne bi ni ti, kada bi znala šta ti se sprema dok spavaš.
Najbolje bi bilo da ćutim i čuvam dah
za ono što će nas oboje ostaviti bez daha,
al’ kako da prećutim tvoje oči koje me tope?
Ni da ih opišem, ni da ih za večnost zapišem,
plitke su moje reči za njihovu dubinu.
Kako usnama da opišem usne
koje me uzduž i popreko opisuju
lepše no bilo koje nazovi usne?
Bolje bi bilo da ćutim, al’ tvoja koža
ne dopušta da držim jezik za zubima
(bar ne svoj, ili bar ne za svojim zubima).
Lako je tebi da mirno spavaš
kad ima ko da nemiran bude čitave noći
i da se pita hoćeš li umeti da poslušaš zvezde
kada pred zoru šapnu šta treba da sanjaš,
pa ostaneš bez daha, ovako kao ja.
Goran Tadić
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Romansa
- Jesi l' moje Najmoje? - Jesam tvoje Najtvoje. - Da ti sviram u usima? - Da mi kupis dve firange od cica. Al' da budu na cvetice. - Da zakacim viljuskama na ragastov od pendzera. - Da me mrze sve komsije. - Da ja imam samo tebe. - Da ti imas samo mene. - Da ne udje ni Mesec ni Sunce. Da u sobi bude jedna crkva. Da gledamo kroz taj pendzer, kroz taj pendzer pun cvetica, da je zivot nesto nase, najnase. - Da je zivot nesto tako lepo kao u samoposluzi "Zvezda". - Jesi l moje? Najmoje? - Jesam tvoje. Najtvoje
Mika Antic
14
|
|
|
|
|
Tajanstveni
|
|

Pridružio se: 06 Mar 2013, 21:05 Postovi: 111
|
Ne bira se ljubav
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti možeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim.
P.Zubac
|
|
|
|
|
*Twilight*
|
|

Laprdalo i tuturutka
Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07 Postovi: 11750
|
O ČEMU SI SANJALA
Odjevena i opet odjevena o cemu si sanjala razodjevena? Svoj sam krzneni kaput ostavila s tobom sam u pustinji bila Zivjeli smo o ljubavi i vodi i voljeli smo se u bijedi gladni smo prljavo rublje jeli na stolnjaku od crnog pijeska zveckalo je sudje suncano Voljeli smo se u bijedi zivjeli o ljubavi i vodi a ja sam bila gola i tvoja ljubavi moja.
Zak Prever
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|