|
Autoru |
Poruka |
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Planine po noći
Jezero je utrnulo, crna je zaspala trska sapućući u snu. Ogromno rasprostrte krajinom prete opružene planine. Ne počivaju. Dišu duboko i jedna drugu pritiskaju uza se. Duboko dišući, obremenjene muklim silama, bez izbavljenja od strasti sto ih satire.
Herman Hesse
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Samoca
Povlačim se u svoju samoću tamo gde su ljudi moga kova tamo gde se teško živi noću od tišine i opasnih snova
Digao sam ruke od skandala od prošlosti i pogrešnih želja od lepote izvora svih zala od ljubavi i od prijatelja
Povlačim se,a ostavljam ljude u njihovoj zabludi od zlata da me nadju kad i njima bude zakucala samoća na vrata.
Dusko Trifunovic
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Koraci tvoji sa pločnikom Razgovaraju Koraci tvoji pevaju U mome telu Bosi koraci tvoji vesele Stidljivu rosu I duboke ostavljaju tragove U snegu moga sna
Vasko Popa
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
LEPOTA
Milan Rakic
Jest, nema na tebi ni jednoga dela da se mome oku mogao da skrije, nijednog prevoja blistavog ti tela da se moj poljubac na nj' spustio nije.
Znam te tako dobro; u rastanka case ti preda me stupas sva sjajna i ziva, znam kada ce suze oko da ti kvase, znam kad ti se dusa milostom preliva,
a kad u njoj nosis svu toplinu juga... Pa ipak si svakog dana nova meni, uvek nova, uvek tako cudno druga, i nikada slicna jucerasnjoj zeni.
Ta moc tvoja cudna zaslepljava mene raznovrsnim sjajem, mirisom i bojom. -Oh,budi jedanput ko i druge zene, da odahnem najzad pred lepotom tvojom!
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Bez izbora
Mislim o tebi u svim oblicima kako kiša dolazi. (Kako starim, počinjem da mrzim metafore - njihovu preciznost i njihovu neadekvatnost) Katkad su ove misli vlaga što jedva pada, od koje nema ničeg nežnijeg, katkad štropotava kiša, užurbano proletnje čišćenje uma: katkad, zaglušni pljusak. Kako starim počinjem da mrzim metafore, volim nežnost, bojim se pljuskova.
Norman Makejg
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Priča - Milos Crnjanski
Sećam se samo da je bila nevina i tanka i da joj je kosa bila topla, ko crna svila u nedrima golim.
I da je u nama pre uranka zamirisao bagrem beo.
Slučajno se setih neveseo, jer volim da sklopim oči i ćutim.
Kad bagrem do godine zamiriše, ko zna gde ću biti.
U tišini slutim da joj se imena ne mogu setiti nikad više.
|
|
|
|
|
siN bRutaL
|
|

...

Pridružio se: 18 Maj 2012, 02:36 Postovi: 5769
|
To je moj život - Juan Ramon Jimenez
To je moj život, onaj odozgo, onaj čistog povjetarca, onaj posljednje ptice, život zlatnih vrhova u tami!
To je moja sloboda, mirisati ružu, sjeći hladnu vodu ludom rukom, ogoliti drvored, uzimati suncu njegovu vječnu svjetlost!
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ceznem za zemljom koje nema jer sam umorna od onog sto postoji. Mjesec mi srebrnim runama pripovjeda o zemlji koje nema. Zemlji, u kojoj ce nam sve zelje ispunjene biti, zemlji, u kojoj ce nam svi lanci spasti, zemlji, u kojoj cemo hodati izderana cela na mjesecevoj rosi. Zivot je moj bio uzbudjeno traganje. Al jedno ipak nadjoh, jedno ipak otkrih: put prema zemlji koje — nema...
Edith Sodergran
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Breza na meseciniJa nisam tvoga kova Tebi se samo cini. Nisam iz tvojih snova Breza na mesecini. Ti zelis da se vratim U tvoju ljubav setnu, Da tvoju dusu shvatim, I da me cuvas sretnu. Ne treba meni neznost, Ni tvojih reci svila. Zar mogu da se vratim Gde nikad nisam bila? Dusko Trifunovic
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Lepota
Jest, nema na tebi ni jednog dela da se mome oku mogao da skrije, ni jednog prevoja blistavog ti tela da se moj poljubac na nj spustio nije.
Znam te tako dobro: u rastanka čase ti preda me stupaš sva sjajna i živa, znam kada će suze oko da ti kvase, znam kad ti se duša miloštom preliva,
A kad u njoj nosiš svu toplinu Juga… Pa ipak si svakog dana nova meni, uvek nova, uvek tako čudna druga, i nikad slična jučerašnjoj ženi.
Ta moć tvoja čudna zaslepljava mene raznovrsnim sjajem, mirisom i bojom. - Oh, budi jedanput ko i druge žene. Da odahnem najzad pred lepotom tvojom…
Milan Rakić
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|