|
Autoru |
Poruka |
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboravis da je tvoja ruka nekad u mojoj lezala, i da se neizmerna radost iz tvoje ruke u moju, s mojih usana na tvoje prelila, i da je tvoja kosa plava citavo jedno kratko proljece ogrtac srece mojoj ljubavi bila, i da je ovaj svijet, nekada mirisan i raspjevan, sada siv i umoran, bez ljubavnih oluja i nasih malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo vrijeme brise i srce zaboravlja; ali casovi srece ostaju, njihov je sjaj u nama.
H. Hese
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Bubi
|
|

Black Woman
Pridružio se: 23 Maj 2012, 23:20 Postovi: 11955
|
ODAKLE MENI TI
Odakle meni u džepu vetar Koji je mrsio tvoju kosu Nekoliko kamenčića Koje si bacala iza sebe Govoreći da ćes tako lakše naći U povratku put do kuće A vrapci ih neće pojesti
Odakle meni mali komad papira Na kome si napisala Volim te I tvoja slika Iz vremena kada si volela da gledaš Kako opada lišće Kada si volela da gaziš po njemu
Odakle meni u kutiji od šibica Malo peska sa zamka Koji si sama sagradila I u kome sam te Princezo Poljupcem probudio iz sna
Odakle meni snovi puni tvojih reći I gomile rečenica Koje ti pričaš samo meni
Odakle meni to da nikada ne kasnim Na sastanke sa tobom Jer ti uvek dolaziš ranije Odakle meni glupa navika Da ti nikada ne kažem Ja te volim Samo zbog toga što znam da znaš A meni je teško da te reči izgovorim
Odakle meni devojka Koja se osmehne uvek kada me vidi I kaže mi samo jedno ćao Koje znači i volim te I drago mi je što si tu I poljubi me I budi blizu mene I lepo je što si baš ti moj
Odakle meni sanjalica Odakle meni neko ko ne ume da svira Ali čiji je svaki pokret Čija je svaka reč pesma
Odakle meni ti?
M. Marinovic
|
|
|
|
|
Čupka
|
|

rang

Pridružio se: 05 Okt 2012, 15:39 Postovi: 2630
|
KAD OSTARIS
Ja sam imao svet, u kom' si zivela ti, a ti hladna kao led, nijednom da pomislis, kako je odvratna stvar kad ostanes sam.
A ti si hodala, sa nekim ljudima koje i ne volis, uvek se trudila, osmeh na usnama dobro da namestis, i lagala me, da tako je najbolje za tebe i mene.
Zar si morala, moj svet od secajna crno da obojis, dan da mi nije dan, svoj bol da pijem sam, da zaboravim, da lazes ko' pre, da tako je najbolje za tebe i mene.
Ti ne shvatas ko je ko, a shvatices kad sve izgubis, i pitam se, da li pomislis, ko ce s'tobom biti kad ostaris.
|
|
Nikita
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:44 Postovi: 7811
|
NAJRADJE BIH ZASPAO -ALEN SLAVICA
Moji dani sada teku, uzalud mi sve sve sto imam u zivotu, tebi bih dao sve mozda kasno je, al' znam da volim te ne zuri se, budi uz mene
Ref. Najradje bih zaspao na tvojim rukama jos bi malo trebalo to sto sam zelio najradje bih zaspao na tvojim rukama manje bi me boljelo kad bi oci sklopio
Moji dani sada teku, uzalud mi sve sve sto imam u zivotu, tebi bih dao sve mozda kasno je, al' znam da volim te ne zuri se, budi uz mene
Ref.
Mozda kasno je, al' znam da volim te ne zuri se, budi uz mene
Ref. 2x
_________________ Ponovo imam potrebu da ćutim. Jer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ekspres za sever Možda niko nije umeo da te želi ovako kao ja noćas.
Tvoje ruke bele kao samoća. Tvoja bedra sa ukusom platna i voća. Tvoj malo šuštavi glas.
Sa nosom dečačkim prilepljenim uz okno vagona,
nejasan samom sebi kao oproštajno pismo padavičara,
i čudno uznemiren toplinom kao razmažen pas,
putujem, evo, putujem da natrpam u glavu još neslućene predele, da drveću poželim najlepšu laku noć na svetu,
da se vrtim kao lišće, kao vetar po travnjacima, kao zvezde i ptice.
Da malo nemam plan.
Da imitiram klavijature, liftove i okean.
Da zaboravim ruku na tvom struku. I lice uz tvoje lice.
|
|
|
|
|
Nikita
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:44 Postovi: 7811
|
Snežana Nešić - DOŠAO SI
Kao pufnama od pamuka
kupiš mi usnama
sitne gorčine ispod očiju,
tihe tuge oko usana,
nalaziš zaboravljenu lepotu pri buđenju,
raznežuješ mi obrve
i bradu mekom podatnošću zaobljuješ.
Na trenutke pitam se
da li sanjam to
dok mi se kosa karameliše
među tvojim prstima
Da li me duga cežnja.
vara sa stvarnošću
to?
Moram
da te uštinem za srce
da vidim da li si stvaran.
_________________ Ponovo imam potrebu da ćutim. Jer ono što najlepše umem da kažem više me ne zanima.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ne volim tebe tako strašno ja - Mihail Ljermontov
Ne volim tebe tako strasno ja, niti za mene sja tvoja lepota; u tebi volim patnju svog zivota i mladost koju satre sudba zla.
Kada u tvoje oci ponekad moj pogled dugo, dugo upija se; tajanstven mene razgovor zanese, al' srce s tobom ne govori tad.
S negdanjom dragom pricom u cas taj, u liku tvom lik trazim druge jedne, na usnama ti - usne davno ledne, u oku - oka ugasenog sjaj.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Kroj - Miroslav Mika Antić
Ukrascu tvoju senku, obuci je na sebe i pokazivati svima. Bices moj nacin odevanja svega neznog i tajnog. Pa i onda, kad dotrajes, iskrzanu, izbledelu, necu te sa sebe skidati. Na meni ces se raspasti. Jer ti si jedini nacin da pokrijem golotinju ove detinje duse. I da se vise ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno cemo plakati.
Zashivacu te vetrom. Posle cu, znam, pobrkati moju kozhu s tvojom. Ne znam da li me shvatas: to nije prozimanje. To je umivanje tobom.
Ljubav je ciscenje nekim. Ljubav je neciji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje mastom.
Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj nacin toplog. Obuci cu te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoce.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Mi se čudno razumemo... - Stanislav Vinaver
Mi se cudno razumemo k'o dva bola, k'o dva vala, k'o dva mosta u otkrica: ja te volim cudno, nemo, ti si ona cudna mala, masta drevna moga bica.
O tebi su pitalice, od vekova moje bile, odgovor o kom se sanja. Odgovor je tvoje lice ti si slika one vile; iz decackih nagadjanja.
I stvarni snovi, evo polagano nadolaze k'o da ide vreme tavno. Svaki gest tvoj ja sam snev'o, znam napamet tvoje fraze svaku rec sam cuo davno.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Vrati mi moje krpice - Vasko Popa
Padni mi samo na pamet Misli moje obraz da ti izgrebu Izidji samo preda me Oci da mi zalaju na tebe Samo otvori usta Cutanje moje da ti vilice razbije Seti me samo na sebe Secanje moje da ti zemlju pod stopalima raskopa Dotle je medju nama doslo
Vrati mi moje krpice Moje krpice od cistoga sna Od svilenog osmeha od prugaste slutnje Od moga cipkastoga tkiva Moje krpice od tackaste nade Od zezene zelje od sarenih pogleda Od koze s moga lica Vrati mi moje krpice Vrati kad ti lepo kazem
Slusaj ti cudo Skini tu maramu belu Znamo se S tobom se od malih nogu Iz istog canka srkalo U istoj postelji spavalo S tobom zlooki nozu Po krivom svetu hodalo S tobom gujo pod kosuljom Cujes ti pretvornice Skini tu maramu belu Sta da se lazemo
Necu te uprtiti na krkace Necu te odneti kud mi kazes Necu ni zlatom potkovan Ni u kola vetra na tri tocka upregnut Ni duginom uzdom zauzdan Nemoj da me kupujes Necu ni s nogama u dzepu Ni udenut u iglu ni vezan u cvor Ni sveden na obican prut Nemoj da me plasis Necu ni pecen ni prepecen Ni presan posoljen Necu ni u snu Nemoj da se zavaravas Nista ne pali necu
Napolje iz moga zazidanog beskraja Iz zvezdanog kola oko moga srca Iz moga zalogaja sunca Napolje iz smesnog mora moje krvi Iz moje plime iz moje oseke Napolje iz mog cutanja na suvom Napolje rekao sam napolje Napolje iz moje zive provalije Iz golog ocinskog stabla u meni Napolje dokle cu vikati napolje Napolje iz moje glave sto se rasprskava Napolje samo napolje
Tebi dodju lutke A ja ih u krvi svojoj kupam U krpice svoje koze odevam Ljuljaske im od svoje kose pravim Kolica od svojih prsljenova Krilatice od svojih obrva Stvaram im leptire od svojih osmeha I divljac od svojih zuba Da love da vreme ubijaju Kakva mi je pa to igra
Koren ti i krv i krunu I sve u zivotu Zedne ti slike u mozgu I zar okca na vrhovima prstiju I svaku svaku stopu U tri kotla nam--or vode U tri peci znamen vatre U tri jame bez imena i bez mleka Hladan ti dah do grla Do kamena pod levom sisom Do ptice britve u tom kamenu U tutu tutinu u leglo praznine U gladne makaze pocetka i pocetka U nebesku matericu znam li je ja
Sta je s mojim krpicama Neces da ih vratis neces Spalicu ti ja obrve Neces mi dovek biti nevidljiva Pomesacu ti dan i noc u glavi Lupices ti celom o moja vratanca Podrezacu ti raspevane nokte Da mi ne crtas skolice po mozgu Napujdacu ti magle iz kostiju Da ti popiju kukute s jezika Videces ti sta cu da ti radim Seme ti i sok i sjaj I tamu i tacku na kraju mog zivota I sve na svetu
I ti hoces da se volimo Mozes da me pravis od moga pepela Od krsa moga grohota Od moje preostale dosade Mozes lepotice Mozes da me uhvatis za pramen zaborava Da mi grlis noc u praznoj kosulji Da mi ljubis odjek Pa ti ne umes da se volis
Bezi cudo I tragovi nam se ujedaju Ujedaju za nama u prasini Nismo mi jedno za drugo Stamen hladan kroz tebe gledan Kroz tebe prolazim s kraja na kraj Nista nema od igre Kud smo krpice pomesali Vrati mi ih sta ces s njima Uludo ti na ramenima blede Vrati mi ih u nigdinu svoju bezi Bezi cudo od cuda Gde su ti oci I ovamo je cudo
Crn ti jezik crno podne crna nada Sve ti crno samo jeza moja bela Moj ti kurjak pod grlo Oluja ti postelja Strava moje uzglavlje Siroko ti nepocin-polje Plameni ti zalogaji a vostani zubi Pa ti zvaci izelice Koliko ti drago zvaci Nem ti vetar nema voda nemo cvece Sve ti nemo samo skrgutanje moje glasno Moj ti jastreb na srce Manje te u majke groze
Izbrisao sam ti lice sa svoga lica Zderao ti senku sa svoje senke Izravnao bregove u tebi Ravnice ti u bregove pretvorio Zavadio ti godisnja doba Odbio sve strane sveta od tebe Savio svoj zivotni put oko tebe Svoj neprohodni svoj nemoguci Pa ti sad gledaj da me sretnes
Dosta recitoga smilja dosta slatkih trica Nista necu da cujem nista da znam Dosta dosta svega Reci cu poslednje dosta Napunicu usta zemljom Stisnucu zube Da presecem ispilobanjo Da presecem jednom za svagda Stacu onakav kakav sam Bez korena bez grane bez krune Stacu oslonjen na sebe Na svoje cvoruge Bicu glogov kolac u tebi Jedino sto u tebi mogu biti U tebi kvariigro u tebi bezveznice Ne povratila se
Ne sali se cudo Sakrilo si noz pod maramu Prekoracilo crtu podmetnulo nogu Pokvarilo si igru Nebo da mi se prevrne Sunce da mi glavu razbije Krpice da mi se rasture Ne sali se cudo s cudom Vrati mi moje krpice Ja cu tebi tvoje!
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|