Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 11:59


Autoru Poruka
Komsinica
Post  Tema posta: Crna Gora  |  Poslato: 18 Jun 2012, 11:13
Korisnikov avatar
Forumski novinar
Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01
Postovi: 7882
Lokacija: Marakana, Sever

OffLine
Ada Bojana: oaza mira i uživanja

Kažu da okrepljuje i duh i telo, a praksa je pokazala da i oni koji nisu nudisti – nakon dolaska na Adu i sami shvate koliko je ovde odeća suvišna pa postanu ljubitelji Adamovog i Evinog kostima.

Slika

Kapija Ade Bojane otvorena je od 7. maja a prvi gosti došli su posredstvom nemačke agencije Obena. Trenutno na „rajskom ostrvu“ odmara oko 110 gostiju iz Nemačke, a tokom jula i avgusta u čarima nudizma, kako je najavljeno, uživaće gosti iz svih krajeva Evrope.

Slika

„Ada Bojana“ dočekuje goste ove godine sa dosta novog u ponudi. Gotovo trećina smeštajnog dela Ade je za ovu godinu renovirana. Najboljii deo ponude je smeštaj u sobama tipa A gde je u potpunosti promenjen nameštaj, stolarija, bravarija, pločice, terase, kupatila... 40 soba od ukupno 70 koliko ih ima u bungalovima tipa L pored same plaže ovoga leta imaju potpuno novi izgled.

Cena polupansiona se kreće od 27 do 48 eura po osobi u zavisnosti od perioda boravka i tipa sobe koji gost odabere.

Slika

Uređeni su i sportski sadržaji među kojima se ističu teniski tereni. Na Adi gosti mogu da igraju odbojku, mali fudbala, stoni tenisa, a da je Ada sa Velikom plažom dugi niz godina prepoznata u svetu kao raj za surfere i kajtsurfere zbog povoljnih vetrova i tipa obale. Od sredine juna, posetioci Ade će ponovo imati na raspolaganju konje za jahanje.

Tu su i vrhunski restorani među kojima se izdvaja restoran „Maestral“ koji se nalazi na samoj nudističkoj plaži, a koji u svojoj ponudi ima jela od vrhunskih ribljih specijaliteta, preko jela sa roštilja do testenina iz italijanske kuhinje uz nezaobilazno domaće vino.

Slika

Ada je ostrvo je u obliku trougla površine 5,4 km2. Dve strane zapljuskuje reka Bojana, a treću more. Obale Ade nisu konačne, već se iz godine u godinu menjaju pa tako svake godine plaža ima novi izgled. Jedan od glavnih aduta ovog letovališta jeste skoro 3 km duga pješčana plaža.

Pesak na Adi Bojani u svom sastavu sadrži oko 30 vrlo retkih i biološki aktivnih mineralnih sastojaka što ga čini pogodnim za primenu u medicinske svrhe pa ležanje u pesku jako povoljno utiče na obolele od reume i na osobe sportskim povredama.

b92

_________________
Slika


Vrh
Dade
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 24 Sep 2012, 13:24
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 29 Avg 2012, 20:36
Postovi: 615

OffLine
Bar i Ulcinj: Gotika, renesansa i orijent


Poželeli smo još malo uživanja u prijatnom moru, postsezonskom suncu i miru, ali bez dalekih i skupih putovanja. Na internetu pronalazimo vrlo povoljnu cenu apartmana. Posle poludnevne vožnje, nakon tunela Sozina, ukazuje se more! Ubrzo stižemo u Dobre vode. Uživamo u plaži Veliki pijesak i šetnji rivom.


Slika


Poseta Baru otkriva da je ceo prostor, zajedno sa zaleđem, izuzetno bogatstvo kontrasta. Iz novog Bara, koga pored luke, marine, plaže ispred letnjikovca knjaza Nikole krase moderni bulevari sa mediteranskim rastinjem i uređeni poslovno-stambeni i sportski kvartovi, krećemo u stari grad Bar. Usput, obilazimo preko 2.000 g. stare masline. Mediteranska klima, obilje voda i blagorodno polje u zavetrini Sutormana i Rumije, sa kojih je stizala voda akvaduktom, te kameni plato nad liticama, bili su idealno mesto za život unazad više od 2.500 godina. Docnije, graditeljstvo je od Bara učinilo jedinstvenu sintezu romanike, gotike, renesanse i orijenta. Crnogorsku Pompeju 1979. pogađa zemljotres. Restauratorski radovi su prekinuti 1990.

Poseta starom Baru, pre svega zbog lepote sačuvane multikulturalne arhitekture i ambijenta, inspirisala nas je da se sledeći dan popnemo na obližnji masiv Lisinj. Vrh Lora izdiže se do 1.353 metra. Umereni uspon obeleženom stazom od sela Lunja planinarskom transverzalom Rumija - Lovćen - Orijen traje oko tri sata. Očarani prizorima odlučujemo da jedan dan posvetimo krajnjem jugoistoku obale.

Da bi stigli do Velike ulcinjske plaže, prolazimo Utjehu, Kruče i Valdanos... Idemo odmah na sedmi kilometar duge i široke peščane plaže „Kopakabana“, atraktivnog izgleda. Šetnja do Ade Bojane plažom bogatom sitnim, tamnim i čistim peskom koga stalno prelivaju talasi, prizori opuštenih i zadovoljnih ljudi, let galeba i posebno prizor Ade, jesu nezaboravni. Ali ne zbog nudista i toplesa, nego plaže sa štapovima obeleženim plitkim sprudovima gde se susreću talasi i originalnih ribarskih krčmi.

Stari deo Ulcinja, zaliv i tvrđava liče čas na azijska primorska mesta, čas na Azurnu obalu. Gledajući naseljene i osvetljene litice, spuštamo se do šetališta Obala B. Kidriča. Prolazimo pored posećenih prodavnica, kafea, poslastičarnica i šetnju završavamo na staroj, naseljenoj Tvrđavi. Posle pet dana lepote i uživanja kući se vraćamo starim putem oko Rumije, pored Skadarskog jezera i mesta: Ostros, Crmnica, Murići... Stajemo u Virpazaru.


B92


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 09 Dec 2012, 21:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Crna Gora predstavila zimsku ponudu


Na Međunarodnom sajmu turizma, zimske sportske opreme i rekreacije koji se održava od 6. do 9. decembra na Beogradskom sajmu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je srpskim turistima svoju zimsku ponudu.


Slika


Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore ponudu su predstavili Ski centar Kolašin 1450, Turistička organizacija Kolašina sa ponudom privatnog smeštaja i agencije Explorer i Eco tours, Turistička organizacija Žabljaka sa ponudom hotelijera i privatnog smeštaja i Ski centar Vučje.

Akcenat ponude je, pored skijanja, bio i na predstavljanju programa koje su crnogorski turistički radnici pripremili za novogodišnju noć, pa je iskorišćena mogućnost da se dodatno promoviše novogodišnji doček koji će se pored trgova starih primorskih gradova, odvijati i u hotelima, restoranima, kafićima planinskih zimskih centara, uz vrhunska domaća vina i domaće specijalitete.

Dodatni motiv kako su naglasili iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore bi trebalo da budu popularni pevači, pa će tako u novogodišnjoj noći ispred zidina Starog grada Budve nastupiti Zdravko Čolić, Andrijana Božović, grupa Perper, Parni Valjak. U hotelu “Splendid” nastupaće Hari Mata Hari i Jelena Rozga, dok će u kotorskom klubu Maximus nastupati Severina, Dženan Lončarević i Tropiko bend.

Žabljak je po običaju takođe popularna destinacija za novogodišnji doček, a i za višednevni odmor. Paket aranžmani u većini hotela, kao u kolašinskoj „Bianci“ uključuju korišćenje bazena, sauna, turskog kupatila, teretane i džakuzija, kao i transfere do ski centra i nazad.

Prie i posle praznika cene smeštaja u zimskim centrima na bazi noćenja će biti oko 10 evra u privatnom smeštaju, dok će se u hotelima noćenje sa doručkom kretati u zavisnosti od kategorije: 2*-13-23€, 3*- 20-35€, 4*-40-80€, apartmani: 35-135€. Zanimljivo je da će u Kolašinu od 16. do 24. decembra važiti popust od 50% na cene u hotelima i privatnom smeštaju.

Celodnevni ski pas na Žabljaku – Savin kuk košta 15 eur. U ”Kolašinu 1450” poludnevni ski pas iznosi 12 evra a dnevni 20 evra. Svaki naredni dan nosi cenovne povoljnosti. Sedmodnevni je 104 evra, a za decu poludnevni ski pas košta 9 dok je dnevni 13 evra. Sedmodnevni ski pas za decu je 68 evra a postoje povoljnosti za grupe za decu i odrasle. U Ski centru Vučje sezonski ski pas staje 100 evra, dnevni 10 a poludnevni 5 evra. Na skijalištima Lovćena i Veruši se nalaze dečja odmarališta i tamo se ne naplaćuju ski pasovi.

Što se tiče dužeg boravka, severni, planinski deo Crne Gore ove zimske turističke sezone nudi, pored kvalitetnog hotelskog i privatnog smeštaja, niz aktivnosti za individualce, grupe, porodice. Sada postoji sve potrebno i za turiste koji nisu na snegu samo zbog skijanja i snoubordinga, već žele da provedu aktivan odmor na planini uz manje zahtevne aktivnosti - takozvane soft ski sportove, kao što su “snoušuing“ - hodanje na krpljama, “snoukajting" (bording uz pomoć zmaja i energije vetra), nordijsko skijanje, alpsko turno skijanje itd.

Oni koji više vole mediteranski način odmaranja imaju mogućnost rekreacije i odmora na šetalištima starih primorskih gradova i novih marina, kao i udobnost primorskih hotela i opuštanje u spa i velnes centrima, a mogu otkriti čari zimskog sutona u malom ribarskom mestu Ili se prepustititi bučnoj karnevalskoj povorci, praznicima u slavu cveća, festivalima ribe i vina. Neka etno sela otvorena su tokom čitave godine. Zimi, čak, ne samo da nude veoma povoljne cene smeštaja, nego i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.

Novo u ponudi etno sela su mini staze za sankanje i dečije skijanje, kao i organizovani izleti motornim sankama do Pivskih planina, zimski usponi na Durmitor, transferi na skijališta Savin Kuk i Javorovača. Ovde se cene kreću od 15 evra po osobi do višednevnih aranžmana po povoljnijim cienama. Na drugom kraju Crne Gore, je etno selo Štavna (Andrijevica) koje je pravi izbor za ljubitelje divlje lepote Crne Gore gde noćenje po bungalovu za pet osoba staje 40 evra.


B92


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 08 Feb 2013, 19:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Slovenska plaža prvokaslno odmaralište


Budvanskom turističkom naselju u četvrtak u Pragu dodeljeno veliko priznanje vodećeg češkog turoperatera. Ove godine očekuju više čeških turista


Slika


BUDVA - Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi zakitilo se još jednim priznanjem. Po oceni vodećeg češkog turoperatera “Vitkovice turs”, ovo naselje, sagrađeno nakon razornog zemljotresa 1979. godine, na mestu gde se nalazilo pet porušenih hotela, dobilo je specijalno priznanje “za prvoklasne usluge u sezoni 2012”.


Ono je u četvrtak na Sajmu turizma u Pragu uručeno Vulu Tomaševiću, izvršnom direktoru Hotelske grupe “Budvanska rivijera” u čijem je sastavu Slovenska plaža.

Za hotele i posebno TN Slovenska plaža, koje je lane obnovljeno i na osnovu toga dobilo višu kategoriju, vlada veliko interesovanje na Sajmu u Pragu, gde je je predstavljena ponuda Budve, Bara, Kotora, Tivta i Herceg Novog.

- Ove godine s područja Češke očekujemo deset odsto više gostiju nego lane. Dobar glas se daleko čuje, a njega su pre svih proneli češki turisti koji su lane boravili u našim objektima. Prvi turisti iz Češke stižu u maju - kažu u HG “Budvanska rivijera”.

Manje je poznato da su češki turisti prvi otkrili čari Slovenske plaže, koja se pruža od starog budvanskog grada do rta Zavala. Bilo je to u periodu između dva svetska rata, kada su iz godine u godinu Česi i Slovaci letovali uz jednu od najlepših plaža Mediterana. Po njima je ova plaža i dobila ime.


Novosti


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 11 Feb 2013, 11:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Proradilo skijalište “Lokve”


Posle osam godina otvoren centar “Lokve”, dvadesetak kilometara od Berana


Slika


PODGORICA - Ski-centri u Crnoj Gori rade punom parom, a mnogobrojne ljubitelje zimskih sportova obradovala je vest da je otvoren i centar “Lokve”, dvadesetak kilometara od Berana, na Cmiljevici, uz magistralni put Berane - Novi Pazar - Beograd. “Lokve” su otvorene posle punih osam godina.


Vikend koji je za nama doveo je na stotine skijaša na “Lokve”, na čijim stazama je održan tradicionalni Kup Cmiljevice u slalomu, na kome se nadmetalo 150 dece iz Crne Gore i Srbije u kategorijama ciciban i pioniri.

Ovde godinama nije bilo skijanja, jer je novi vlasnik ski-centra, Rus Alen Alikov, posle renoviranja hotela i depadansa, iznenada stao sa investicijama, tako da su žičara i ski-liftovi bili van pogona. Skijaši su se, ko je imao novca, okrenuli Kolašinu. Skijalište je ove sezone zakupila firma “Nord travel”, čiji je vlasnik Radovan Korać iz Berana.

Do kašnjenja otvaranja ovogodišnje ski-sezone došlo je zbog problema sa električniom energijom.

Ski-centar će biti otvoren svakoga dana od 9.30 do 16 sati, a cene ski-pasa su najniže u regionu - sedam evra, za decu četiri. Tereni za skijanje su na nadmorskoj visini od 1.335 do 1.675 metara. Do staze se stiže žičarom koja od hotela “Lokve” može da preveze 1.000 skijaša na sat.


SNEG U BOKI
SNEG je u Boki oduvek predstavljao pravu senzaciju, posebno za mališane. U nedelju se zabeleo po okolnim brdima jednog od, zvanično deset, najlepših zaliva sveta, ali se, nažalost, nije spustio i do obale. U nižim predelima “neveste Jadrana”, iako veličine perja, odmah se topio pa su najmlađi ostali uskraćeni za bar po neku grudvu.
P. N.

Na visini od 1.560 metara nalazi se ski-lift kojim se mogu popeti još nekih stotinak metara. Visinska razlika staza je 280 metara, a ukupna dužina je pet kilometara.

Treba napomenuti da je staza ”Lokve 1” jedna od tri za slalom u Crnoj Gori koje su dobile homologizaciju, tako da se na njima mogu održavati trke za FIS bodove.

Na Cmiljevici će već u utorak biti održano prvo takmičenje posle dugog niza godina.

Kako saopštava Nacionalna turistička organizacija, ski- centri Kolašin i Žabljak otvoreni su za posetioce.

Na stazama u Kolašinu visina snežnog pokrivača oko dva metra u podnožju, dok je na vrhu staze sneg visok gotovo tri metra.

Na Žabljaku je u nedelju izmereno metar i po utabanog snega u podnožju i oko tri metara na vrhu staze.


Novosti


Vrh
Maša
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 23 Jun 2013, 13:42
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43
Postovi: 6617

OffLine
Kotor – jedna od najboljih tajni Evrope

Za one koji su umorni od čuvenih evropskih prestonica, CNN je objavio listu od osam još uvek ne toliko popularnih gradova Istočne Evrope, među kojima se našao i Kotor.

Slika


Smešten tik uz obalu mora, Kotor je još uvek ostao zaštićen od moderne civilizacijske ruke, a stari grad uvršten je na Uneskovu listu kulturnog blaga, piše CNN.

Reporter Rob Krosan piše da je Kotor idealan za one koji vole istorijska putovanja i lenčarenje, a preporučen je i Pomorski muzej Crne Gore sa izvanrednom kolekcijom slika drevnih pomorskih bitaka i kostimima kapetana i mornara koji ne izgledaju najudobnije.

Krosan osim Kotora preporučuje i ukrajinsku luku na Crnom moru po imenu Odesa zbog neodoljivog hedonističkog duha, dok je rumunijski Sibnj grad koji vredi posetiti zbog srdačnog lokalnog stanovništva. Ljubitelji hrane trebalo bi da se zapute u poljski Poznanj, gde će ih dočekati brojne gastronomske čarolije.

Oni koji žele da svoj odmor posvete odmoru i zdravlju trebalo bi, prema Krosanovom mišljenju, da posete Karlove Vari u Češkoj, dok je za romantične duše savršeno Veliko Trnovo u Bugarskoj.

Odmaranje na plaži, daleko od gužve, najbolje je u Draču u Albaniji, a slovački grad Košice odlična je preporuka za one koji žele da upoznaju romsku kulturu.


b92

_________________
Mnogo je ljudi. redak je čovek..


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 26 Nov 2013, 22:23
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Morinj hit sezone u Crnoj Gori

Hoće li malo mesto Morinj u Boki Kotorskoj biti hit ovogodišnje sezone Oko 450 meštana živi za turizam. U apartmanima je krevet sedam evra.

Slika

U stara vremena, koja je senčilo siromaštvo, ali i romantika, Morinj je bio poznat po mlinovima, u kojima je uglavnom ceđeno maslinovo ulje. Poslednjih godina ovo malo mesto u Boki Kotorskoj, koje je „selo“ uz obalu između Risna i Kamenara, uglavnom pominju po logoru koji se tu nalazio ranih devedesetih godina prošlog veka, u vreme ratnih operacija oko Dubrovnika. U Crnoj Gori je u toku maratonski sudski proces zbog navodno maltretiranje hrvatskih zarobljenika u tom logoru.

Morinj je, međutim, izrazito turističko mesto. Njegovi meštani, kojih je svega 450, žive za turizam. I od turizma. Tako će, dakako, biti i ovog leta, za koje su se domaćini dobro pripremili. Morinj bi, veruju ovde, mogao biti hit leta 2011. na crnogorskom primorju.

Pored gostiju iz Srbije, očekuju turiste iz BiH,Makedonije, ali i iz Rusije. Rusi su, naime, još ranije „bacili oko“ na ovo mesto. Tako ovde žive četiri ruske porodice, koje su kupile kuće i stanove, a Rusi se interesuju i za druge objekte. Rusi su pomogli i sređivanje puta između Donjeg i Gornjeg Morinja.

„Naše mesto nikada nije bilo čistije, nikada kuće, apartmani, restorani, a posebno obala, nisu bili uređeniji", kaže Marko Vukasović, predsednik Mesne zajednice. "I kada su cene u pitanju, ponuda je izuzetno dobra."

Morinj nema hotela. No, u mnogobrojnim modernim kućama uz more turiste čekaju apartmani koji po komforu ne zaostaju za hotelskim. Kreveta je otprilike koliko i stanovnika. U jeku turističke sezone ležaj će ovde stajati svega sedam evra. Što se hrane tiče, restorani nude različite menije, od ribe do roštilja. Tu je i vanredno lepa picerija „Tramontana“, na samoj obali.

One sa dubljim džepom čeka riblji restoran „Ćatovića mlin“. U prelepom ambijentu starih mlinova koji leže na vodi, sakriven iznad magistralnog puta, veliki restoran nudi najbolje riblje specijalitete. Ovaj ugostiteljsko-turistički objekat tokom leta posećuju turisti iz gotovo svih mesta na Crnogorskom primorju.

„Morinj nije slepo crevo Boke, kako se nekada govoril", ističe Vukasović. „Do nas se dolazi magistralnim putem od Kotora ili od Herceg Novog s druge strane, na pet kilometara su Kamenari, koji su sa drugom obalom (Lepetane) povezani trajektima, tako da se put do Morinja može prilično skratiti. Novo je to što je od Morinja do Žabljaka izgrađen odličan put, pa će njime, preko Prijepolja i Pljevalja, stizati gosti iz Srbije, koje očekujemo u većem broju."

Slika
Mlin u Morinju


b92

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 26 Nov 2013, 22:32
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Budva - kazino Mediterana

Budva sve više postaje važna kazino destinacija Mediterana, u koju stižu velike grupe kockara iz sveta. Tri čartera nedeljno prebacuju italijanske „gemblere“, koji u „Maestralu“ provode vikende

Slika

DOVIĐENjA Monte Karlo, idem u Montenegro, uzviknuo je prof. dr Đuzepe Pianeti kada se pre pet godina obreo u Budvi, na nagovor prijatelja. Energični Pino, kako ga zovu u budvanskom hotelu „Maestral“, gde provodi svaki vikend, do sada je u Crnu Goru doveo hiljade Italijana (i Italijanki), pasioniranih ljubitelja „zelene čoje“. Prosečno tri čartera nedeljno, uglavnom iz južne Italije, Napolija, Barija, Brindizija, „prebacuju“ na drugu stranu Jadrana italijanske „gemblere“, koji u kazinu hotela „Maestral“ provode vikende.

Strategija slovenačke kompanije „HIT“, vlasnika „Maestrala“, jeste da animira južnu Italiju, dok italijanske kockare sa severa Italije vodi u svoja kazina u Sloveniji.

- Bilo je teško nagovoriti me da uopšte dođem u Crnu Goru, ali kada sam stigao više me niko ne može oterati. Ovde sam prepoznao sve što je potrebno za brzi razvoj kazino destinacije - prirodne lepote, ljubaznost hotelskog osoblja, diskreciju i intimnu atmosferu - priča za „Novosti“ Pianeti, docent na Univerizitetu turističkih nauka u Kazerti i međunarodni menadžer za kazina.

Profesor Pianeti je pre Crne Gore organizovao odlaske iz Italije na „zelene vikende“ uglavnom u Monte Karlo, Veneciju, Maltu.

U početku, kaže, nije sve išlo glatko. U Italiji gotovo niko nije znao za Budvu, ponajmanje za „Maestral“. Trebalo je nekoliko godina da ubedi „velike“ igrače da dođu i osete „dah Montenegra“.

- Bili su nepoverljivi u početku, ali sam znao da će se, ako uspem da ih nagovorim da dođu samo jednom, uvek vraćati.

Pina i njegovu suprugu Deniz Kosters, asistenta na katedri za enologiju na Univerzitetu u Kazerti, oduševilo je pre svega zelenilo. Crna Gora je, kaže on, „cvet Blakana“, jedno od retkih mesta na svetu gde se zelenilo spušta čak do mora i gde se na veoma malom prostoru može uživati u moru, planinama, jezerima, rekama...

- Crna Gora je rastuća turistička destinacija i ja želim da pomognem da postane poznata u svetu.

Po rečima Marije Martinović, direktora marketinga i prodaje „Maestrala“, profesor Pianeti je dao značajan doprinos, ali je uspeh i posledica politike istrajnosti ovog hotela.

- U šali kažemo da smo Nezavisna država „Pržno - Maestral“ - kaže Martinović. - Pravi smo primer kako se jedna mala i nepoznata destinacija razvila u kazino centar. Dok su drugi hoteli na primorju gotovo listom zatvoreni tokom zime ili tavore na ivici egzistencije, mi uspevamo da naš popunimo. Bili smo istrajni, održavali smo čarter letove i kada smo bili na gubitku, i to se isplatilo.

Marija Martinović naglašava da ovaj hotel sa četiri plus zvezdice nije „samo italijanska“ destinacija:

- Imamo i veliki broj gostiju iz Austrije, Srbije i drugih zemalja regiona, koji nam dolaze uglavnom za vikende i praznicima.

CRNOGORKE NEDOSTUPNE
- Jedna od najlepših nacija na svetu je crnogorska, posebno su lepe Crnogorke - ocenjuje profesor Pianeti. - Vaše devojke i žene su intrigantne jer su nedostupne. Ovde se ne može doći na „takav“ provod, za to se ide u Prag, Budimpeštu...

ZA DAME - VELNES
Ljubitelji kockanja iz Italije neretko dolaze u pratnji dama koje u „Maestralu“ uživaju u velnes centru, tradicionalnim tajlandskim masažama, antiejdžing programu, nehirurškim programima podmlađivanja...
- Italijanke dolaze zbog toga što je naša usluga vrhunska, a cene značajno niže nego kod njih. Osim toga, ovde imaju potpunu diskreciju - kaže Maja Ljubanović, menadžer velnes centra, i dodaje da i žene rado odlaze u kazino.


b92

_________________
Slika


Vrh
dibrk
Post  Tema posta: Re: Crna Gora  |  Poslato: 27 Apr 2018, 13:26

Pridružio se: 11 Dec 2014, 15:44
Postovi: 79

OffLine
CRNA GORA RAJ ZA AVANTURISTE

Slika

Specijalizovani svjetski organizatori turističkih putovanja su Crnu Goru uvrstili među prvih 40 destinacija u Evropi za aktivni odmor i kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija na Balkanu, koja u svojoj ponudi ima planinski i primorski turizam.


Slika


Crna Gora ima pet nacionalnih parkova koji predstavljaju raj za planinarenje i posmatranje ptica, a raspolažu i bogatim biljnim i životinjskim svijetom. U crnogorskim planinama živi dosta divljih životinja kao što su medvjed, orao i vuk, koja su prava rijetkost u Evropi. U posljednje vrijeme razvijena je velika mreža planinskih staza, tako da je crnogorska divlja ljepota pristupačna ljubiteljima avanturističkog i aktivnog turizma.

Slika

Pružaoci rent a car usluga u Crnoj Gori organizuju individualne ili grupne ture. Individualna tura znači iznajmljivanje rent a car vozila i samostalni obilazak planinskih staza, uz pisani vodič ili uz pratnju vozača iz rent a car agencije. U dogovoru sa agencijom može se organizovati grupni obilazak sa vozačem agencije u specijalizovanim rent a car vozilima za planinski teren i tokom jednog ili više dana obići željene planinske destinacije uz posjetu velikom broju crnogorskih etno sela.


Slika

Preporučuju se dvije najatraktivnije planinske ture: primorska tura (Orjen-Lovćen-Rumija, dužine 182 km) i crnogorska planinarska tura (od Bukumirskog jezera, preko planinskog prevoja Trešnjevik, Bjelasice, visoravni Sinjajevine, sve do Durmitora – dužine 164 km). Rent a car se može organizovati povezujući primorsku i planinarsku turu i u tom slučaju je potrebno višednevno iznajmljivanje vozila.

Slika

Obavezno se preporučuje posjeta kanjonu Tare koji je pod zaštitom UNESCO-a, dubine 1300 m što ga čini najdubljim kanjonom u Evropi. Ako se odlučite za posjetu kanjonu Tare, obavezno treba doživjeti nezaboravne avanture kao što su rafting rijekom Tarom i posjeta kanjonu Nevidio. U Crnoj Gori je veoma razvijena ponuda rafting usluga, koja je cjenovno veoma pristupačna.


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 59 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker