|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 08 Feb 2013, 18:44 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Bojana: Nadam se prvom poenu Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da se nada da će biti u stanju da odigra dobro i donese prvi poen u duelu FED kupa protiv Slovačke. „Osećam se malo bolje, nadam se da ću u subotu biti u stanju da odigram dobro tokom čitavog susreta i donesem poen reprezentaciji. Verujem da će kao i prošle sezone snaga tima biti jača od problema koje svaka od nas pojedinačno ima i da ćemo se u nedelju svi zajedno radovati“, rekla je Jovanovski posle žreba.
Srbija će se zbog problema sa povredama Slovačkoj suprostaviti bez dve najbolje teniserke Ane Ivanović i Jelene Janković.
„Očekuje nas težak i uzbudljiv vikend. I pored povreda koje nas muče, imamo obavezu da se pred našim navijačima predstavimo u što boljem svetlu i damo sve od sebe kako bi došle do potrebne tri pobede“, dodala je Jovanovski.
Duel Srbije i Slovačke u subotu od 14 časova otvaraju Jovanovski i Danijela Hantuhova, a posle toga na teren niškog „Čaira“ izaći će Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 09 Feb 2013, 10:49 |
|

rang

|
FK: Može li Srbija bez Ane i JJ? Teniska reprezentacija Srbije sastaje se u subotu i nedelju sa selekcijom Slovačke u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa u niškom ’Čairu’. Prve će na teren Bojana Jovanovski i Danijela Hantuhova od 14 časova.
Posle njih igraju Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova. U nedelju su su na programu dva meča u singlu i jedan u dublu. Selekcija koja prva dođe do tri pobede, prolazi u narednu fazu takmičenja. Srbija igra vez povređenih Jelene Janković i Ane Ivanović.
U nedelju od 12 časova počeće duel Jovanovski i Cibulkove, a potom će snage odmeriti Dolonc i Hantuhova. Poslednji duel odigraće dublovi Srbije i Slovačke, a sastaće se Dolonc i Aleksandra Krunić protiv Magdalene Ribarikove i Jane Cepelove.
Okršaj Srbije i Slovačke biće repriza duela prvog kola FED kupa iz 2011. godine, kada je ekipa koju trenira Dejan Vraneš slavila sa 3:2. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 09 Feb 2013, 10:51 |
|

rang

|
Nadal u dva seta do polufinala Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale ATP turnira u čileanskom Vinja Del Maru pošto je savladao zemljaka Danijela Himena Travera sa 6:1, 6:4. Protivnik Nadalu u borbi za finale je Francuz Žeremi Šardi koji je pobedio Paola Lorencija iz Italije sa 6:2, 6:3.
U drugom polufinalu sastaće se Argentinci Orasio Seballos i Karlos Berlok.
Seballos je savladao Španca Alberta Ramosa sa 6:1, 5:7, 7:6 (8:6), dok Berlok nije ni igrao u četvrtfinalu jer mu je Francuz Rafin Gijom predao meč bez borbe.
Nagradni fond turnira serije 250 je 410.000 dolara. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 09 Feb 2013, 18:43 |
|

rang

|
Bojana: Žao mi je, bol me sprečio Srpska teniserka Bojana Jovanovski istakla je posle poraza od Danijele Hantuhove u prvom meču Fed kupa da nije mogla bolje da odigra zbog bolova.  Jovanovski je dobro počela duel protiv Slovačke, ali je u nastavku rivalka sa sedam uzastopnih gemova preokrenula i slavila sa 7:5, 6:2.
"Nisam mogla mnogo da se krećem, osetila sam bol u jednom trenutku, nije ovo bila moja najbolja partija", rekla je Jovanovski posle poraza u Nišu.
Jovanovski je istakla da je nakon dobrog početka, bol u leđima sprečio da pruži bolju partiju.
“Krenula sam jako dobro, popila sam jači lek, tako da nisam osećala bol. Posle dva-tri teža poena, bilo je teško, pa sam pokušala da skratim poene. Ona je iskusna, sve vreme je dobro servirala i reternirala. Žao mi što nisam uspela da donesem bod Srbiji”, rekla je Jovanovski.
Ona je u hali Čair izgubila od Hantuhove sa 7:5, 6:2, a u nedelju bi trebalo da izađe na teren protiv Dominike Cibulkove.
“Ne znam da li ću igrati sutra, videću večeras da li će bolovi biti jači. Ako ne bude mnogo gore od ovoga, mislim da ću igrati”, navela je srpska teniserka.  Jovanovski je dodala da ne oseća preveliki pritisak što je, zbog odsustva povredjenih Ane Ivanović i Jelene Janković, prvi reket srpskog tima.
“Ovo mi je drugi put da igram kao prva teniserka Srbije u FED kupu. Uvek postoji pritisak, pogotovo što nisam trenirala dovoljno zbog bola u ledjima", zaključila je Jovanovski.
Danijela Hantuhova je posle pobede nad Jovanovski da je odigrala jedan od boljih mečeva u poslednje vreme i istakla da se uvek oseća posebno kada igra za državni tim.
“Dobro sam odigrala, bio je ovo jedan od mojih boljih mečeva. Uvek sam uzbudjena kada igram za svoju zemlju u FED kupu, to je poseban osećaj, mnogo je emocija, drago mi je što sam stigla do pobede”, rekla je Hantuhova.
Hantuhova je dodala da je pogotovo bila zadovoljna igrom u drugom setu u kojem je stigla do ubedljivog rezultata.
U drugom subotnjem meču igraju Vesna Dolonc i Dominika Cibulkova. U nedelju su u hali Čair na programu još dva meča u singlu i jedan dubl, a dalje će se plasirati selekcija koja prva dodje do tri pobede. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 10 Feb 2013, 11:05 |
|

rang

|
FED: Čehinje 2:0, ostali dueli 1:1 Posle prvog dana mečeva prvog kola Svetske grupe Fed kupa reprezentacija Češke vodi protiv Australije sa 2:0, dok je u preostalim okršajima rezultat 1:1.  Kvitova je u dva seta bila bolja od Gajdošove, baš kao i Šafarova od Samante Stosurm pa su braniteljke titule nadomak prolaza dalje.
U meču Italije i SAD Sara Erani je savladala Džejmi Hempton, a Varvara Lepčenko bila je bolja od Roberte Vinči. U duelu Rusija – Japan Morita je dobila Makarovu, a onda je Marija Kirilenko izjednačila rezultat u meču sa Date-Krum.
Ostrava, Češka – Australija 2:0 Petra Kvitova (Česka) – Jarmila Gajdošova (Australija) 7:6 (7-2), 6:3 Lucije Šafarova (Češka) – Samanta Stosur (Australija) 7:6 (8-6), 7:6 (7-4)
Rimini, Italija – SAD 1:1 Sara Erani (Italija) – Džejmi Hempton (SAD) 6:2, 6:1 Varvara Lepčenko (SAD) – Roberta Vinči (Italija) 2:6, 6:4, 7:5
Moskva, Rusija – Japan 1:1 Ajumi Morita (Japan) – Jekaterina Makarova (Rusija) 6:2, 6:2 Maria Kirilenko (Rusija) – Kimiko Date-Krum (Japan) 7:6 (7-3), 6:4
U nedelju se igraju po dva preostala singla i jedan dubl meč. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 10 Feb 2013, 14:57 |
|

rang

|
Nadal u dva finala u Čileu Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finala i u singlu i u dublu na turniru u Vinja del Maru, u Čileu. Nadal je u polufinalu slavio protiv Francuza Žeremija Šardija sa 6:2, 6:2, i protivnik u borbi za titulu biće mu Orasio Sebaljos iz Argentine.
U drugom polufinalu, Sebaljos je bio bolji od sunarodnika Karlosa Berloka sa 6:3, 7:6 (7:4).
U finalu dublova, Nadal će u paru sa Argentincem Huanom Monakom igrati protiv Italijana Paola Lorencija i Potita Staraćea.
Nadal se ove nedelje u Vinja del Maru vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena i nanizao je ukupno šest pobeda za pet dana, a svojim protivnicima nije prepustio ni set, kako u singlu, tako i u dublu. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 10 Feb 2013, 22:41 |
|

rang

|
Rusija - Slovačka, Češka - Italija Najbolje teniserke Češke, Slovačke i Rusije plasirale su se u polufinale Fed kupa. Poslednji učesnik polufinala je Italija  Rusija, koja je pobedila Japan sa 3:2 i igraće sa Slovačkom koja je savladala Srbiju.
Češka, koja je bila bolja od Australije sa ubedljivih 4:0, u polufinalu čeka Italiju koja je savladala SAD sa 3:2.
Rusija je slavila sa 3:2 protiv Japana. Kimiko Date Krum je izgubila oba singla od Kiriljenko i Makarove, a dubl Makarova/Vesnina je doneo pobedu Ruskinjama.
Slovačka je savladala Srbiju sa 3:1 i igraće sa Rusijom za finale.
Branilac tutule Češka nije imala problema sa Australijom. Kvitova je ostvarila obe pobede u singlu, gde je bila uspešna i Šafarova, koja je bila bolja od Samante Stosur. Češki dubl Hlavackova/Hradecka bio je bolji od dubla Australije Barti/Delakva.
Čehinje će igrati sa Italijom koja je slavila u duelu sa SAD.
Amerika je vodila sa 2:1, ali su odlučujuće poena Italiji donele Vinči, koja je u singlu savladala Hempton sa 2:1 i dubl Erani/Vinči, koji je bio bolji od kombinacije Huber/Lepčenko sa 6:2, 6:2. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 10 Feb 2013, 22:43 |
|

rang

|
Vraneš: Sad je cilj opstanak Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je posle poraza od Slovačke da je sada glavni cilj ekipe sačuva mesto u Svetskoj grupi.  Slovačka je u četvrtfinalu Fed kupa slavila u Nišu sa 3-1, i tako eliminisala prošlogodišnjeg finalistu takmičenja.
"Žao mi je što sav trud i žrtve igračica nisu dali očekivane rezultate. Hvala devojkama na divnoj nedelji i profesionalnom odnosu koji su pokazale. Ostaje nam da sačekamo sledeći žreb, da probamo da ostanemo u najjačoj grupi FED kupa", rekao je Vraneš.
U nedeljnim mečevima singla Vesna Dolonc je izgubila od Danijele Hantuhove, dok je Bojana Jovanovski poražena od Jane Čepelove. Pošto je duel rešen, meč dublova je otkazan.
"Niko ne može ništa da prebaci Bojani, vukla je povredu još od Australije, a samo delimično je uspela da je sanira. Ta požrtvovanost i želja da nastupi i pruži maksimum zaslužuje sve čestitke. Želim joj da se oporavi i nastavi tempom kojim je krenula ove godine", istakao je Vraneš.
Debitantkinja u srpskom FED kup timu Vesna Dolonc pohvalila je atmosferu u ekipi i dodala da joj je žao što nije obradovala publiku trijumfom.
“Očekivala sam podršku, bila je zaista sjajna, navijači su napravili fantastičnu atmosferu. Žao mi što nisam osvojila i drugi bod za Srbiju. Naš timski duh je neverovatan. Kada ja igram, imam osećaj kao da ceo tim igra zajedno samnom”, kazala je Dolonc.
Ona je dodala da je Hantuhova igrala sjajno i da joj nikako nije dozvoljavala da “uhvati” ritam.
Mečevi baraža za opstanak u Svetskoj grupi FED kupa igraju se 20. i 21. aprila. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 10 Feb 2013, 22:45 |
|

rang

|
Čilić ponovo najbolji u Zagrebu Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je svoju treću titulu na turniru u Zagrebu, pošto je pobedio austrijskog tenisera Jirgena Melcera u dva seta, 6:3, 6:1. Čilić je tako osvojio devetu titulu u karijeri, a meč je dobio bez ikakvih problema, pošto je duel na "Indoors"-u trajao nešto više od sat vremena.
On je danas imao 12 brejk šansi, a iskoristio je četiri. Prvi je napravio kada je poveo sa 2:0, a onda i sa 5:3 u prvom setu.
Melcer je do kraja meča osvojio samo još jedan gem, a Čilić je zabeležio 33 'vinera'. Najbolji hrvatski teniser osvajao je ovaj turnir i 2009. i 2010. godine. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 11 Feb 2013, 10:12 |
|

rang

|
Čile: Poraz Nadala u 2 finala! Rafael Nadal nije uspeo da osvoji titulu na prvom turniru posle sedmomesečne pauze, iako je nastupio u dva finala  U finalu singla u Vinji del Mar Orasio Sebaljos iz Argentine odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri i savladao je Rafaela Nadala sa 6:7 (2-7), 7:6 (8-6), 6:4.
Nadal je poražen i u dublu gde je igrao sa Huanom Monakom. Tu su bili bolji Paolo Lorenci i Potito Staraće sa 6:2, 6.4.
Sebaljos, 27-godišnjak koji je do sada igrao samo jedno finale u karijeri (2009. poražen u Sankt Peterburgu), za dva časa i 47 minuta borbe uspeo je da nadigra Nadala, koji je bio daleko od svog maksimuma.
U prva dva seta nismo videli nijedan brejk – u prvom setu Nadal je u ranoj fazi spasao dve vezane brejk lopte, a isto je to učinio Sebaljos u drugom.
Oba puta igrao se taj brejk – prvi je Nadal lako rešio u svoju korist, a u drugom je Argentinac odigrao nekoliko sjajnih udarac i zasluženo je izjednačio.
Ipak, činilo se da će Španac doći do trijumfa kada je napravio brejk već u prvom gemu trećeg set. Međutim, Sebaljos je igrao odlično, napadao je forhendom, jednoručni bekhend bio mu je stabilan, a drop šotovima je izluđivao Nadala.
Uspeo je Argentinac da napravi ribrejk i od tada je bio u naletu sve do kraja meča. Pri rezultatu 4:3 Nadal je hrabrim napadom spasao brejk šansu, ali na 5:4 mu nije bilo spasa.
Tada Rafaelu nije bilo spasa – Sebaljos je odigrao jednu savršenu skraćenu lopticu, napravio je viner forhendom iz punog trka i napravio je brejk bez izgubljenog poena za konačni trijumf.
Nadal je bio utučen posle poraza i evidentno je da će mu biti potrebno još neko vreme da uđe u formu, što je i normalno s obzirom na dužinu pauze. Špancu sada slede turniri u Sao Paulu i Akapulku. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|