|
Autoru |
Poruka |
Elena
|
|

rang

Pridružio se: 22 Jan 2013, 03:39 Postovi: 586
|
Stefanel: Više od mode i stila Atraktivnoj manekenki Karli Klos (Karlie Kloss) društvo ispred objektiva pravio je i Džerod Skot (Jarrod Scott). Za fotografije je zaslužan poznati fotograf Mario Testino (Mario Testino). Više nego moderan džemper Za ljubitelje pruga Aksesoari koji upotpunjuju autfit Džentlmen i dama wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
“Glamour France”: Februarska priča i Laetitia Casta Nova februarska priča francuskog izdanja magazina “Glamour” nosi naziv “Sophisticated Rebellion”. Glavna zvezda editorijala je prelepa Leticija Kasta (Laetitia Casta). Apsolutno glamurozna kako na naslovnoj strani tako i na stranicama editorijala Leticija je opet očarala sve ljubitelje mode! Fotografije su urađene ispred objektiva Pola Šmita (Paul Schmidt). Odevna kombinacija koja nam je favorit Čarobna fotografija koja inspiriše Čarobna Leticija Krojevi koji su must have ove sezone Glamurozan februar wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
One nose: Zac Posen Američkom modnom dizajneru Zek Pozenu (Zac Posen) od rođenja su se zvijezde posložile, te ga uz njegov talent dovele do jednog od najpoznatijih dizajnera današnjice. Ovaj tridesetdvogodišnji Njujorčanin odrastao je u kvartu Soho koji je najpoznatiji kao “brlog” umjetnika, a kako mu je i otac bio jedan od njih, ne čudi što je od najranije dobi talentirani Pozen pokazao interes za isto. Školovan na razvikanom koledžima Parsons (škola za dizajn u Njujorku) i Central Saint Martins (London), Zek je stekao dobru podlogu znanja i vještina kako bi se probio u kompetitivnom svijetu mode. Mi vam donosimo neke od zvijezda u kreacijama upravo ovog majstora dizajna. Amanda Sayfried
Amanda se na dodjeli nagrada SAG pojavila u prekrasnoj plavoj haljini koja zbog tolikog kontrasta s glumičinom puti djeluje odlično. Stepenasti valovi haljini daju ženstvenost i šarm, a Amanda je pogriješila s ogrlicom koja je uz ovu kreaciju sasvim nepotrebna. Sasvim nepotrebna ogrlica Naomi Watts
Ovogodišnja dodjela nagrada Zlatni Globus nije prošla bez par Pozenovih haljina. Jedna od njih je i ova boje crnog vina, za koju se odlučila plavokosa glumica. Otvorena leđa opravdavaju zatvorenost dekoltea te se savršeno uklapaju uz damu poput Nejomi (Naomi). Boja vina - boja sezone Katie Cassidy
Kejti (Katie) je na partiju “GQ Men of the Year” zablistala u narandžastoj satenskoj koktel haljini s prošivenim naborima i detaljima. Korset kao gornji dio haljine Hilary Rhoda
Model Hilari Roda (Hilary Rhoda) na večeri Herija Vinstona (Harry Winston) u čast glumice Džesike Čestejn (Jessica Chastain) i njene glavne uloge u brodvejskoj predstavi, odjenula je bajkovito lijepu haljinu. Nažalost, unatoč gomili novca i dostupnošću najboljih svjetskih stilista, poznate zvijezde često griješe u svojim odjevnim odabirima. Hilari je zato održala lekciju, što svojom haljinom koja joj stoji prirodno kao vlastita koža, što nenametljivim mejkapom i diskretnom punđicom. Ma, melem za oči! Kao salivena Teresa Palmer
Odluka lijepe australske glumice Terese Palmer za holivudsku premijeru filma “Lincoln” pala je na haljinu Zac Posen dugih rukava, “razbijenu” satenskim detaljima. Haljina odiše posebnošću zbog svojeg srcolikog izreza i razdvojenih rukava. Cipele kao da se ne uklapaju wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Sedam zlatnih pravila za održavanje obuće Da bi obuća duže trajala, potrebno je da je održavate na pravilan način. Zato smo za vas izdvojili sedam jednostavnih i korisnih saveta. NE CEO DAN U NOVIM ŠTIKLAMA
Nove cipele nosite kratko, ne duže od nekoliko sati. Tek kada se prilagode vašem stopalu, možete da ih nosite ceo dan.
ODMOR ZA CIPELE
Ne nosite isti par cipela dva dana zaredom. Pustite ih da se odmore bar jedan dan.
KAŠIKA
Kada se obuvate, uvek koristite kašiku za cipele.
UREDNE PERTLE
Pertle uvek lepo razvežite kako biste se lakše izuli.
LEPO ODLAGANJE
Uvek stavljajte kalup u obuću.
UVEK SUVO
Mokru obuću sušite makar jedan dan na sobnoj temperaturi.
POLIRANJE
Redovno mažite i polirajte obuću, čak i kad ima prvobitni sjaj. Sezonsku obuću, u mesecima kad ih ne nosite, čuvajte u originalnoj kutiji. Pre toga je dobro namažite i ispolirajte. blic zena
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Giordano Torresi: Popust i do 70% Ukoliko volite moderne i udobne cipele obradovaće vas popust i do 70% u prodavnici obuće Giordano Torresi, na kolekciju za 2013. godinu! Giordano Torresi je mladi italijanski dizajner rođen u pokrajini Marche koja je poznata upravo po velikim imenima iz sveta mode Valleverde, Tod’s, Hogan, Baldinini itd. Počeo je svoju karijeru uz velike brendove kao sto su Cavalli, Prada, Alaia… Godine 2009. stvara svoju prvu kolekciju cipela. Njegove kreacije su male dragocenosti koje vašim stopalima daju senzualnost i eleganciju. Ne propustite! posetite prodavnicu obuće Giordano Torresi! http://wannabemagazine.com/listing/giordano-torresi/wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Wannabe intervju: George Styler Upoznajte talentovanog mladog dizajnera koji hrabro korača modnom scenom. Najbolje od njega tek očekujemo! WANNABE MAGAZINE: Počnimo tako što ćete se omiljenim citatom predstaviti našim čitaocima.
GEORGE: “Every day is a fashion show and the world is your runway, so always dress your best and walk with confidence.”
Koliko dugo ste u svetu mode i šta vas je navelo da svoje ambicije usmerite u ovom pravcu?
Još kao dečak sam bio vrlo kreativan i pokazivao sam talenat za crtanje i slikanje, pa je bilo za očekivati da će moj životni poziv biti nešto u vezi sa umetnošću. Nakon dobijanja diplome dizajnera odeće i tekstila nastavio sam da usavršavam svoje znanje u mnogim modnim kućama. Proveo sam više od šest godina u modnoj industriji kreirajući odeću za bebe, decu, žene i muškarce, usavršavao se u oblasti tekstila, trikotaže, štampe itd. Najviše sam naučio u modnoj kući Todor, ali su kasnije usledile saradnje i pozivi svetski poznatih brendova kao što su Baldinini iz Italije i Hugo Boss iz Nemačke. Međutim, tek kada sam video da se moj rad vrednuje i da sam dovoljno naučio o svom poslu, odlučio sam da krenem sa samostalnim radom. To se desilo u junu prošle godine na modnom događaju “Fashionclash” u Holandiji gde sam održao svoju prvu reviju.
Koliko je mladom dizajneru teško da uspe u Srbiji?
Mislim da je u Srbiji najlakše uspeti jer se ovde uglavnom uspeh ne meri kvalitetom rada nego skretanjem pažnje na sebe, korišćenjem estradnih ličnosti za svoj marketing ili kopiranjem nečega sto je već neko drugi uradio.Takav vid uspeha meni nije interesantan i srećan sam što sam sa samo jednom kolekcijom postao priznati dizajner čiji se rad ceni širom sveta.  mao sam sreću da sam samostalnu karaijeru započeo u inostranstvu gde se uspeva isključivo talentom i radom, ali mi je drago da sam i u Beogradu ostavio lep utisak i dobio nagradu za najbolju reviju na Belgrade Fashion Week-u Na 32. Belgrade Fashion Week-u predstavili ste se zanimljivim kreacijama – sintezom pank i etno elemenata, a kao izvor inspiracije naveli ste pticu u kavezu. Odakle dolazi ta sposobnost pronalaženja inspiracije u sitnicama iz svakodnevnog života? Ptica u kavezu je metafora za probleme u savremenom društvu, i mislim da bi se većina ljudi u Srbiji mogla pronaći u ovoj temi. Svedoci smo šta se događalo u regionu poslednje dve decenije, i mislim da su naši mladi ljudi imali daleko manje mogućnosti i slobode u odnosu na svoje vršnjake iz nekih razvijenih zemalja.
Čak i danas, kada donekle pratimo svet u modnom i tehnološkom smislu, mi smo i dalje često robovi modernog načina života, medija, interneta, socijalnih mreža, predrasuda, a da toga nismo ni svesni.
Posao dizajnera mi je omogućio da mnogo putujem, pa su putovanja ono gde dobijam i najveću inspiraciju za svoje stvaralaštvo.
Pomislio sam da je krajnje vreme da neko odavde pokaže svetu deo naše tradicije, ali sam pokušao da ga prilagodim svetskim okvirima kako bi bilo prihvatljivo na svim krajevima sveta. Deluje neobično kada na istom outfitu vidimo i afričke ptice i šumadijski opanak. Taj neobičan spoj je doveo do toga da su mnogi narodi videli neki svoj etno u mojoj kolekciji, pa sam se već navikao kada moj rad povezuju i sa afro, indijskim, balkanskim ili nordijskim stilom. Stilizovani opanci koje sam kreirao specijalno za ovu reviju doživeli su veliki uspeh u inostranstvu, a primese bodlji i nitni simbolizuju ptičije kandže i kljun, tako da svaki detalj u kolekciji ima neku malu poruku. Kolekcija je zapravo poruka slobode i skretanje pažnje na to koliko je ona bitna. Po vašem mišljenju koja tri modna dodatka svaka dama treba da poseduje? Iako to nisu modni dodaci, ono što svaka dama treba da poseduje jesu samopouzdanje, stav i neki lični pečat koji će da je diferencira od drugih. Sopstveni stil, šarm ili neka urođena harizma nešto su što će svakako da joj pomogne u tome, ali nema tog odevnog predmeta koji će lepo izgledati na njoj ukoliko nije sigurna u sebe. Treba birati boje i detalje koji pristaju vašoj figuri i tenu, a ne slepo pratiti trend koji često nastaje usled gomilanja materijala i prediva u stokovima velikih kompanija A koja tri modna dodatka su obavezna za pripadnike muške populacije?
Na ovo pitanje bih odgovorio na isti način kao na prethodno pitanje. Veliki značaj pridajemo modi, a ona je tu samo da upotpuni naš spoljašnji izgled. Možda je čudno što ovakve odgovore čujete od jednog dizajnera, ali mislim da su mas-mediji malo preterali u diktiranju nestvarnih Photoshop trendova, i milionskih reklama koje nas navode da kupimo nešto što i nije tako vredno i neophodno da bi nas učinilo boljim.
Šta vaše kreacije diferencira u odnosu na kreacije ostalih domaćih dizajnera?
Ono čime se bavim je konceptualna moda i podrazumeva kvalitetno urađene, unikatne kreacije koje nose poruku i deo su teme kojom sam inspirisan za kolekciju. U mojoj kolekciji dominira trikotaža kojom se bavi veoma mali broj dizajnera i zahteva posebnu kreativnost i tehniku izrade. Najlakše je otići u prodavnicu materijala i pozamanteriju, i napraviti odevni predmet koristeći dezene i detalje koje je kreirao neko drugi.
U mom slučaju, ja prvo moram da odaberem prediva od kojih ću napraviti odevni predmet, zatim osmisliti zakard, tj. crtež koji će se na njemu naći, zatim sledi štrikanje, pa tek onda dizajniranje.
Trikotaža je naravno samo jedan deo onoga što sam prikazao u svojoj kolekciji, koristio sam takođe i druge materijale, kao što su džins, koža, metal, kao i neke savremene 3D materijale.
Ljudi koji se ne razumeju u modu često kada gledaju revije postavljaju pitanje ‘pa ko će to da nosi?’, a radi se o tome da revija najčešće samo prikazuje koloristički i stilski koncept dizajnera, a kreacije koje se nađu u prodaji daleko su svedenije i nosivije.
Najveće priznanje koje modni dizajner može da dobije je?
Radeći godinama u modnoj industriji kreirao sam odevne predmete za modne kuće koji su se prodavali i u hiljadama primeraka. Bilo je zabavno gledati mališane na ulici kako trčkaraju u šalovima, kapama, majicama, džemperima i trenerkama koje sam lično kreirao. Recimo da je tako nešto svakako veliko priznanje kada uspete da udovoljite ukusu kupaca, poslodavaca i nekom svom ličnom senzibilitetu.
Posle prve revije, na primer, doživeo sam i to da modna ikona i najpoznatija kritičarka Dajana Pernet (Diane Pernet) objavi moj rad na svom sajtu, a poznato je da kada ona promoviše nekog dizajnera onda se radi o nekome zaista talentovanom i da njegovo vreme tek dolazi.
Dizajnerima svakako mnogo znače i nagrade, i više puta sam bio nagrađivan, ali mi je najdraža ona koju sam dobio na Belgrade Fashion Week-u za najbolju reviju.
Kakvi su vaši planovi za dalji napredak u karijeri?
Još uvek postoji veliko interesovanje za moju debitantsku kolekciju “Captivity” i u planu su brojna snimanja i publikacije širom sveta. Nedavno sam se vratio iz Milana gde sam bio gost na Institutu Marangoni gde se snimao editorijal sa mojom kolekcijom sa poznatim italijanskim fotografom Omarom Makijavelijem (Omar Macchiavelli). Ne dešava se baš često da jedna kolekcija živi toliko dugo, a moja će uskoro doživeti i treće prikazivanje. Ono što me posebno obradovalo jeste i poziv na London Fashion Week gde ću sa koleginicama iz Srbije, Anom Ljubinković i Ivanom Piljom, prikazati svoj rad u Londonu na poziv British Fashion Council-a uz podršku modnog studija “Click”. wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Sonia Rykiel: Elegancija u ogledalu Zaštitna lica nove reklamne kampanje brenda Sonia Rykiel su dve prelepe manekenke – Karolin Braš Nilsen (Caroline Brasch Nielsen) i Anais Pulio (Anais Puliot). One poziraju identično našminkane i sređene, obučene u skoro iste kombinacije, tako da podsećaju na odraz u ogledalu. Za fotografije je zadužen modni fotograf Sedrik Buše (Cedric Buchet). Kampanja prikazuje kombinacije koje savršeno odgovaraju duhu ovog brenda, pa su vrlo ženstvene i elegantne. Ozbiljna crno-bela kombinacija Pleteni komplet za hladne dane Crna je uvek elegantna Džemperi i suknje u kojima nema zime wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Modni zalogaj: Marc Jacobs novi kreativni direktor Već dobro znan dizajner Mark Džejkobs (Marc Jacobs) postao je kreativni direktor još popularnijeg pića – Diet Coke. Ambiciozni Mark će tako preuzeti mjesto slavnog Žan Pol Gotjea (Jean Paul Gaultier) koji je bio kreativni direktor u 2012. godini i dizajnirati konzerve i bočice slavnog napitka koje bi u trgovine trebalo stići krajem ovoga mjeseca. Povodom 30. obljetnice brenda i časti koja mu je pripala, dizajner je izjavio: “Osjećam se vrlo privilegirano što sam novi kreativni direktor dijetne Cole i što ću staviti svoj pečat na kampanju kojom se slavi 30. godišnjica. Dijetna Cola je ikona, a ja obožavam ikone.” Što možemo očekivati, Džejkob je već pokazao u snimljenoj kampanji gdje se je razgolitio, te pokazao svoj isklesan torzo na kojem bi mu pozavidjeli puno mlađi muškarci. Vjerovali ili ne, ovaj američki dizajner za 2 mjeseca će napuniti 50 godina! To je odanost poslu wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Modni zalogaj: Kate Moss nikad dosta I pored svih novih lica koja grabe angažmane u modnoj industriji, i onih mladih manekenki koje trenutno dominiraju naslovnim stranama i pistama, časopis “i-D“ se po ko zna koji put vraća supermodelu Kejt Mos (Kate Moss). Ona je dobila čak četiri naslovne strane za prolećno izdanje ovog časopisa, a fotografski dvojac Daniel & Iango je sve to zabeležio svojim objektivom. U velikom editorijalu, Kejt nosi prolećne kreacije brendova poput Dries Van Noten, Prada, Christian Dior i Saint Laurent Paris. Kejt je još jednom pokazala ko je najtraženiji supermodel uprkos godinama Koja naslovnica vam je najlepša? wannabemagazine
|
|
|
|
|
Elena
|
|

rang

|
Modni predlozi Jovane Jokić: Atraktivna i urbana Kada u outfitu imamo dve boje možemo da se prepustimo i pomešamo različite materijale. Spojila sam kožu, vunu, krzno i dobila efekat udobne kombinacije za razne prilike. Spajajte nespojivo Nakit u kosi je veliki hit u poslednje vreme, ali obratite pažnju šta oblačite kada ga stavljate na glavu, jer napadna garderoba sa upadljivim nakitom može da izazove kontra efekat. Upadljiv nakit u kosi Kada zimski dani nisu hladni kao što znaju da budu treba ih iskoristiti za maštovitije kombinacije, ovaj put moj izbor je miks teksas šortsa i čupave bundice u neobičnoj boji. Za februarske tople dane Kada smo u poseti nekom gradu to uključuje mnogo šetnje, bar u mom slučaju, tada je najbolji izbor opušteni street style sa zimskim aksesoarima. Crno-beli autfit Za dane kada nemamo mnogo obaveza, za deo dana kada idemo u teretanu ili se jednostavno osećamo sportski ovo je prava udobna kombinacija, jarke boje u sportskim detaljima čine outfit zanimljivim. I trenerka može biti moderna wannabemagazine
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|