Autoru |
Poruka |
Just
|
|

Persa from the Mahala
Pridružio se: 05 Jun 2012, 19:08 Postovi: 4448
|
 Ne bira se ljubav Ne bira se ljubav kao ni smrt. Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano. Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima. Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan. Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti. Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim. Pero Zubac
_________________ Micho, nedostajes mi 
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Pa da... znam ja tu ženu... Ona ni iz čega napravi tortu Ona je Ona Takva Savršena, ili prepuna mana to meni nije važna strana Volim sve na Njoj I sve što je Njeno Sve što kaže ili napiše Moja Duša od toga diše Ona I sve je to drugima smešno Meni sve što je Ona čudesno Zašto Znam, To je Ljubav Jedina... Frensis Samo budi tu kraj mene Nema druge ljubavi Ti si Moja Samo jednom se ljubi Znaš...
Carls Bukowski
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

Pridružio se: 05 Jun 2012, 01:34 Postovi: 3988
|
Ljubav
Već prvi put kad si zbacila odelo smešan mi beše tvoj pogled ohol. Već prvi put mi ljubav beše samo bol.
Već prvi put mesto da slušah u zori kako se topiš kao sneg, ja jurnuh u šume gde upada breg, i grane što pokraj jecahu kao moja duša.
U njih sam krio obraze moje tople od tvojih grudi. Nežnije no ruke tvoje biljke sam pozno po stisku.
Strasnije nego na tvoje grudi pao sam na njih, u bludnom, bezumnom vrisku.
Miloš Crnjanski
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboravis da je tvoja ruka nekad u mojoj lezala, i da se neizmerna radost iz tvoje ruke u moju, s mojih usana na tvoje prelila, i da je tvoja kosa plava citavo jedno kratko proljece ogrtac srece mojoj ljubavi bila, i da je ovaj svijet, nekada mirisan i raspjevan, sada siv i umoran, bez ljubavnih oluja i nasih malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo vrijeme brise i srce zaboravlja; ali casovi srece ostaju, njihov je sjaj u nama.
H. Hese
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
... Žurili smo da se zaljubimo, a ljubav ne traži dobrovoljce. Jednostrano proglasi nemir, kad joj dosadi da miruje, ili ratuje. Naoruža slabe samopouzdanjem, uveri ih da je kucnuo čas za sveti nemir i da su baš oni izabrani i posebni. Mi, praznoverni, praznoglavi veterani, pohrlimo u prve redove, ne žaleći da u tom nemiru damo i svoj život. Ljubav, ti, ja –
Trojni pakt, Trojstvo, Trozubac.
Goran Tadić
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Pola i pola
Tvoja mreža svet pokriva Kako mogu da pobegnem? Pola sam zarobljen Pola na slobodi
Nekada u zaboravu Moje srce se otvori Ali ja ga ponovo sakrijem
Spolja sam ko školjka ostrige tvrd i zatvoren Unutra ima za tebe Samo jedan biser, ko suza
Moje srce hoće da te gleda, a da ne trepne Zašto i oči ka tebi pogled ne upru? Pola sam zarobljen Pola na slobodi
I još:
Čeznem da sedim nemo pored tebe, ali se plašim da bi mi srce iskočilo na usta. Zato pričam i pričam okolo i zatrpavam svoje srce rečima...
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Jutro
Ispregoh konja, upregoh magarca, u svoje srce, taljige teretne! Džilitnu se sivi! Srce, okupani smo jutros noćnim užasima i srećni što smo živi!
Branislav Petrović
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
|
Ludost
Ludost je pisati riječi po vodi koja protječe, ali nema ništa luđe, nego svoje snove darovati ženi koja nema srca za tebe.
Japan – Nepoznati pjesnici iz zbirke Kokinšu (9. stoljeće)
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Za starog druškana
Bio je samo mačor zrikav, prljavo-bele boje i bledo plavih očiju.
Neću da vas zamaram pričom o njemu tek da kažem da je imao mnogo malera i bio dobar stari druškan i umro je kao što ljudi umiru kao što slonovi umiru kao što pacovi umiru kao što cvetovi umiru kao što voda isparava i vetar prestaje da duva.
Pluća su mu otkazala prošlog ponedeljka. Sad je pod ružama u bašti i čuo sam počasni marš kako svira za njega u meni što znam da ne mnogi ali neki od vas možda žele da znaju. To je sve.
Čarls Bukovski
|
|
|
|
|
Jana
|
|

rang

|
Traži se ljubav
Traži se, po svaku cenu se mora naći jedna izgubljena ljubav koja je stečena u mlade dane koju su odvezle daleke lađe a uspomena je toliko draga da za njom bol podmukli tišti i suza (rekvizit stari) ipak iz srca kane dajem koliko se ište ako se samo nađe.
Mira Alečković
|
|
|
|
|
|