Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 14 Maj 2025, 10:13

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Feb 2013, 00:43
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Mari: Imam šansu za titulu na RG

Iako je samo jednom u karijeri došao do polufinala Rolan Garosa, treći teniser sveta Endi Mari smatra da ove sezone ima šanse da osvoji titulu u Parizu.

Slika

"Sezona na šljaci izuzetno je važna za mene, potrebno mi je nešto duže vremena da se priviknem na tu podlogu, ona mi nije ’prirodna’, Ipak, verujem da imam šanse da osvojim Rolan Garos, ali da bih to učinio moram da se pripremim i da maksimalno iskoristim svaki dan“, rekao je Mari, koji u aprilu neće nastupiti za Veliku Britaniju u meču sa Rusijom u Dejvis kupu.

"Na travi i na betonu osećam se komforno odmah, ali za šljaku mi je potrebno duže vremena, moram da treniram satima. Na zemlji sam prošle godine imao problema sa leđima i morao sam da pauziram“, dodao je Škot.

Mari je u finalu Australijan opena izgubio od Novaka Đokovića, što je bio treći put da je poražen u borbi za titulu u Melburnu.

"Naravno, bilo je stvari koje sam mogao malo bolje da uradim u finalu, ali i u polufinalu – tada sam servirao za meč u četvrtom setu i možda nisam morao da igram pet setova. Ali generalno sam odigrao dobar turnir“.

Treći igrač sveta kaže da sve do turnira u Indijan Velsu sedmog marta neće igrati ni na jednom turniru.

"Tokom godina naučio sam da igram najbolje kada imam vremena da se za svaki turnir pripremim na najbolji mogući način“.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Feb 2013, 20:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Srbija bez JJ, Ana neizvesna

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš saopštio je da Jelena Janković neće moći da igra u prvom kolu protiv selekcije Slovačke zbog povrede.

Slika

Ana Ivanović je trenutno u Beogradu, gde trenira i ide na terapije, a odluku da li će igrati u Nišu doneće do četvrtka.

Osim Jelene Janković i Ane Ivanović, selektor Vraneš je pozvao i Bojanu Jovanovski i Vesnu Dolonc.

Mečevi prvog kola protiv selekcije Slovačke na programu su u subotu i nedelju, 9. i 10. februara.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Feb 2013, 10:26
Korisnikov avatar
rang
rang

Nadal: I dalje me boli koleno

Posle sedmomesečne pauze zbog povrede, Rafael Nadal vratio se na teren pobedom u dublu na turniru serije 250 u čileanskom Vinja del Maru.

Slika

Španac je u paru sa Argentincem Huanom Monakom savladao češke tenisere Františeka Čermaka i Lukaša Dluhog u dva seta 6:3, 6:2.

Bio je to Nadalov prvi meč posle prošlogodišnjeg poraza od Lukaša Rosola na Vimbldonu.

Rafa je nakon duela dublova priznao da ga povređeno koleno još uvek boli ali da je srećan što je dobio mogućnost da se takmiči.

“Što se kolena tiče, rekao sam kada sam došao ovde. Voleo bih kada se o tome ne bi govorilo. Na kraju dana, doktori su rekli da je ok. Nema rizika da će se stanje pogoršati. Mene koleno i dalje boli. Ali činjenica da igram ovde me ispunjava radošću. Nisam na 100%, treba mi nekoliko nedelja. Ako boli, boli. Jas am ovde da bih igrao tenis, sa ili bez bola. Srećan sam jer sam odigrao zvaničan meč, iako je bio meč dublova”, rekao je Nadal.

Osvajač 11 Grend slem titula propustio ke kompletan drugi deo prošle sezone i ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Australije zbog povrede kolena.

Nadal u Čileu igra i u singlu. U sredu se sastaje sa Frederikom Delbonisom iz Argentine.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Feb 2013, 16:10
Korisnikov avatar
rang
rang

Poraz Đokovića u Bergamu

S
rpski teniser Đorđe Đoković poražen je na startu čelendžera u Bergamu.

Slika

Bolji od njega u prvom kolu bio je Moldavac Albot Radu sa 3:6, 6:3, 6:2.

„Imao sam težak dan. Hvala svima na podršci. Nisam igrao najbolje što mogu, Albot je danas bio bolji. Sledeći put ću nadam se biti bolji“, napisao je mladi Đoković na Tviteru.

Najmlađi od braće Đoković inače ima 17 godina, a Moldavac Radu stariji je čak šest godina što je u tom uzrastu ipak velika razlika.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Feb 2013, 10:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Nadal se vratio ubedljivom pobedom

Španac Rafael Nadal vratio se pobedom posle sedmomesečne pauze zbog povrede, pošto je na startu turnira u Vinja del Maru pobedio Argentinca Federika Delbonisa.

Slika

Nadal je do svog prvog trijumfa u singlu još od kraja juna prošle godine došao sa 6:3, 6:2, posle jednog sata i 28 minuta igre.

U narednom kolu, trenutno peti teniser sveta će igrati protiv boljeg iz susreta svog sunarodnika Alberta Montanjesa i pobednika duela između Portugalca Žoaoa Souse i Danijela Himeno-Travera iz Španije.

Nadal je poslednji meč odigrao još 28. juna, kada je u drugom kolu Vimbldona izgubio od Lukaša Rosola. Zbog problema sa kolenima, Španac je više puta odlagao svoj povratak, a konačno se na teren vratio ove nedelje i odmah u paru sa Huanom Monakom zabeležio pobedu u dublu u Vinja del Maru.

Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli, ali je to očekivano, s obzirom na povredu sa kojom se borio poslednjih meseci. Ipak, na kraju je sve izdržao i slavio posle skoro jednog i po sata igre.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Feb 2013, 20:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Bojana: Ne znam koliko ću moći

Srpska teniserka Bojana Jovanovski još ne zna da li će moći da igra protiv Slovačke u FED kupu i dodala da pokušava da reši problem sa povredom leđa.

Slika

Meč prvog kola Fed kupa na programu je 9. i 10. februara u niškoj dvorani Čair.

Srbija će protiv Slovakinja biti desetkovana povredama, jer u timu neće biti Ana Ivanović i Jelena Janković.

"Sada je situacija takva da je neizvesno koliko ću moći da pružim i da li ću do vikenda biti spremna. Ne bih da ovo zvuči kao neko opravdanje, ja sam reprezentaciji uvek na raspolaganju i biću uz tim sve vreme, pružati im podršku i navijati iz sve snage. Ako terapije daju željeni rezultat i selektor proceni da sam u stanju da igram, izaći ću na teren i dati sve od sebe da zajedno pobedimo i obradujemo naše navijače u Nišu", kazala je Jovanovski.

Zbog problema sa povredama učešće u duelu sa Slovačkom već su otkazale Jelena Janković i Ana Ivanović.

"Prošla godina je za nas bila veoma uspešna i ja se nadam da ćemo uz malo sreće moći da i ove sezona napravimo nešto slično", dodala je Jovanovski.

Ona problem sa povredom ima od Australian opena, a trenutno dva puta dnevno ide na terapije kako bi pokušala da se spremi za duel sa Slovačkom.

Na spisku srpskog selektora su još Aleksandra Krunić i debitant Vesna Dolonc.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Feb 2013, 20:46
Korisnikov avatar
rang
rang

Monpelje: I Janko bez četvrtfinala

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinala ATP turnira u Monpeljeu, gde je bio prvi nosilac.

Slika

Njega je u drugoj rundi zaustavio domaći teniser Majkl Ljodra u dva seta, sa 6:3, 7:6(4).

Ljodra će u četvrtfinalu igrati protiv Jana Hajeka kojem je meč osmine finala predao drugi srpski predstavnik, Viktor Troikci.

Tipsarević je nominalno bio prvi nosilac jer se sa trunira povukao prošlogodišnji šampion Čeh Tomaš Berdih.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 07 Feb 2013, 21:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Ana: Tužna što propuštam Slovačku

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović razočarana je što zbog povrede neće moći da igra za reprezentaciju Srbije protiv selekcije Slovačke u Nišu.

Slika

Ivanovićeva je morala da otkaže učešće u meču prvog kola Svetske grupe Fed kupa zbog povrede ramena zadobijene na Australijen openu prošlog meseca.

Meč u niškoj dvorani Čair propustiće i Jelena Janković, takođe zbog povrede, tako da će Srbija protiv Slovačke biti izuzetno oslabljena.

"To je veoma razočaravajuće. Zaista sam se nadala da ću fizikalnom terapijom rešiti problem sa povredom što je pre moguće. Uvek je tako uzbudljivo igrati u Srbiji jer nemamo mnogo prilika za to, pa sam jako tužna što propuštam meč sa Slovačkom. Nastavljam sa oporavkom i pokušaću da se što pre vratim na teren", izjavila je Ivanovićeva.

Na spisku selektora Dejana Vraneša su Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić, Vesna Dolonc i Ivana Jorović.

Meč prvog kola Fed kupa izmedju Srbije i Slovačke igra se u Nišu 9. i 10. februara.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 08 Feb 2013, 10:25
Korisnikov avatar
rang
rang

"Novak ima sreće, ne povređuje se"

Rafael Nadal izjavio je u intervjuu za L’Ekip da nije gledao ovogodišnji Australijan open jer nije imao pristup TV stanici koja je prenosila turnir.

Slika

Španac, koji se posle sedmomesečne pauze zbog povrede vratio tenisu u Čileu, dodao je da Đoković ima sreće jer se ne povređuje.

“Nisam gledao Australijan open jer nisam imao pristup Eurosportu”, rekao je Nadal.

“Naši satelitski kanali su se promenili u januaru pa zbog toga nisam mogao da gledam. Video sam neke delove. Šta mogu da kažem o tome? Pa, pre svega Đoković je dokazao još jednom koliko je veliki takmičar. Druga stvar koju je dokazao je da je fantastičan teniser. I treće, da je igrač koji se ne povređuje. To je sreća. On može da radi šta hoće i sve mu polazi za rukom. Dajte meni dve godine bez povrede…”, ostao je nedorečen Španac.

Nikada nisi imao ovako dugu pauzu. Sigurno ti je mnogo teže nego 2006. kada si zbog povrede stopala pauzirao tri meseca.

“Iskreno, nije. Sećam se da je moja povreda stopala bila neugodna. Doktori su mi naslikali sliku kraja karijere. To kada je koleno u pitanju nikada nije bio slučaj. 2006. sam tek počinjao. Danas i dalje imam samo 26 godina. Još uvek imam dosta vremena i želim da nastavim da igram godinama. Ono što obe povrede imaju zajedničko je da niko nije pronašao formula da ukloni bol.”

Šta ti je bilo najteže tokom ove pauze?

“Nagore je bilo kada sam saznao da neću moći da igram na OIlimpijskim igrama. Na početku sam mislio da ću se brzo zalečiti. Teško mi je bilo jer me je koleno izdalo u najboljem trenutku u karijeri.”

Najboljem? Više si osvajao 2008. 2009. i 2010.

“Da, ali u 2012. sam zaista igrao bolje. Finale Australijan opena je bilo sjajno iako sam izgubio od Đokovića. Nastavio sam da pobeđujem u Monte Karlu, Barseloni, Rimu, Rolan Garosu. Eksplodirao sam na terenu”, rekao je Maljorčanin koji je dodao da ne bi igrao u Melburnu čak i da nije imao stomačni virus jer je mislio da ne može da osvoji turnir.

"Dajte dokaz za doping i reći ću ok"

Slika

U opširnom intervjuu za francuske novine nekadašnji svetski broj jedan rekao je i da je imao čak devet doping testova tokom pauze.

“Imao sam devet testova. Tri puta sam davao krv i šest puta urin. To je puno za nekoga koje kod kuće i ne može da igra. U poslednje dve nedelje testirali su me četiri puta.”

Da li misliš da bi rezultate doping testova treblo objavljivati?

“To bi bilo najbolje. U tome je stvar! Kada bi svi testovi bili dostupni javnosti, to bi smirilo glassine koje okružuju sport. Ja sam za to.”

Da li misliš da postoji mogućnost uvođenja bioloških pasoša u tenis?

“Ja ne znam ni šta je to (smeh). Biološki pasoš, Puerto suđenje, to je sve daleko od mog sveta. Ono što se trenutno dešava u Španiji na sudu, to je nešto što ne razumem. Ne razumem zašto doktor Fuentes ne otkrije imena. Ne razumem zašto ga sudija ne pita da kaže imena. To je za mene razočaravajuće… Bilo bi najbolje kada bi doktor jednostavno rekao. Ne znam zbog čega ne idu do kraja. To mora da se raščisti. Čuo sam da je doktor radio i sa stranim sportistima ali pošto je Španac, predrasude su usmerene na španske sportiste. Na mene kao španskog sportistu to negativno utiče. Zbog ljudi kao što je Armstrong, naša reputacija je sumnjiva.”

Da li znaš da neki ljudi misle da je tvoja sedmomesečna pauza u stvari suspenzija zbog dopinga?

“Da i takve glasine postoje jer se doping testovi ne objavljuju. ITF mora da bude transparentan. Isto tako i doping agencija. Ukoliko se to ne dogodi ja ću i u budućnosti slušati glupe komentare Kristofa Rohusa bez bilo kakvih dokaza. Za mene je neverovatno da se takve stvari objavljuju bez dokaza. Dajte mi dokaz i reći ću ok.”

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 08 Feb 2013, 18:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Doha: Na Li se povukla zbog povrede

Kineska teniserka Na Li povukla se sa turnira u Dohi zbog povrede koju je dobila još na Australijan openu.

Slika

Organizatori turnira u Kataru objavili su da će Kineskinju u glavnom žrebu zameniti Timea Baboš.

Na Li je povredila levi članak u porazu od Viktorije Azarenke u finalu Australijan opena. Sa turnira u Dohi ranije se povukla i Venus Vilijams zbog povrede leđa. Ipak, učešće na turniru potvrdilo je devet od prvih 10 svetskih teniserki.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu