Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 23:22


Autoru Poruka
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 28 Jan 2013, 14:38
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
BEOSONG: Nata nastupa sa pesmom Željka Joksimovića?

"Nataša odavno želi da učestvuje na Evrosongu, ali godinama nije bila zadovoljna numerama koje su joj nudili razni autori. Sada su i ona i Željko uvereni u pobedu", rekao je bliski izvor


Slika

Nataša Bekvalac nastupiće na predstojećem Beosongu sa numerom koju je za nju napisao Željko Joksimović. Kako prenosi “Kurir”, ova informacija drži se u strogoj tajnosti, iako je pevačica prijavila uredno pesmu na nacionalnom takmičenju, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na Evroviziji u Švedskoj, koja se održava od 14. do 18. maja u Malmeu.

- O saradnji između njih dvoje zna samo nekoliko ljudi. Sve se drži u velikoj tajnosti jer zvanično još nije objavljen spisak učesnika, niti autora kompozicija. Nataša odavno želi da učestvuje na Evrosongu, ali godinama nije bila zadovoljna numerama koje su joj nudili razni autori. Sada su i ona i Željko uvereni u pobedu. Ona veoma ceni Joksimovićev rad i smatra da je saradnja sa velikim evrovizijskim hitmejkerom pravi potez u njenoj karijeri i korak napred – rekao je izvor blizak Bekvalčevoj.

Naime, prvobitno je planirano da Bekvalčeva na Evrosong ode po istom sistemu kao i autor njene kompozicije prošle godine. Međutim, RTS kao organizator izbora odlučio je da predstavnika Srbije izabere na javnom konkursu. Nataša je uredno poslala pesmu do 21. januara, a sada se čeka odluka selekcione komisije kojom po nezvaničnim infor predsedava Momčilo Bajagić Bajaga.

Muzički festival biće održan 2. i 3. marta u studiju Javnog servisa. Tokom prve večeri takmičiće se 15 kompozicija, a gledaoci će SMS porukama odabrati pet finalista koji će nastupiti sutradan.

- Nemamo komentar – rekli su iz Natašinog PR tima.

(Telegraf.rs/Kurir)

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 29 Jan 2013, 21:37
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
BEOSONG: "Prvi glas" protiv "Zvezda Granda"!

Prijavljena 171 pesma, glavni favoriti su tri gracije "TV Prva" - Sara, Mirna i Nevena, njihove ljute "Pink" rivalke Vanja Mijatović i Ivana Pavković i zvezde "Operacije trijumf"

Slika

Na nedavno završeni konkurs za “Beosong”, prijavila se 171 kompozicija, a stručna komisija RTS-a će biti na velikim mukama da odabere 15 pesama koje će se takmičiti na festivalu na kojem će biti izabran naš predstavnik na “Evrosongu”. Prema svemu sudeći, glavni favoriti za pobedu na festivalu RTS-a biće telentovani aduti dve konkurentske televizije – “Prve” i “Pinka”, naravno, pod uslovom da komisija RTS-a njihove pesme uvrsti među 15 odabranih.
Zahvaljujući velikom glasačkom, telu prvi pik za pobedu su tri finalistkinje “Prvog glasa Srbije”, Mirna Radulović, Sara Jovanović i Nevena Božović (sa numerom koju je komponovao Saša Milošević Mare, na tekst Marine Tucaković), a njima će najveća konkurencija biti duet “Zvezda Granda” koji čine Vanja Mijatović i Ivana Pavković! Kada se pogledaju popularnost, velika gledanost i armije glasača “Prvog glasa Srbije” i “Zvezda Granda”, jasno je da preostali kandidati teško da mogu da se nose sa mašinerijom koja prati takmičare iz ovih emisija.

Na konkurs su se prijavili i bivši učesnici “Operacije trijumf” Mika Kostić, Danijel Pavlović, kao i “OT bend” koji čine Vukašin Brajić, Đorđe Gogov i Nikola Paunović, pa i među njima treba tražiti potencijalnog favorita.

Slika

Još jednog aduta će imati “Grand” – kvartet u kojem se nalaze Milan Mitrović, Stefan Petrušić, Joca Stefanović i Milan Dinčić Dinča, a pored tri finalistkinje pesmu na konkurs je prijavila još jedna učesnica PGS - Saška Janković.

Tu je i bivši finalista “Idola” Dušan Zrnić, nekadašnji pobednik “Zvezda Granda” Dušan Svilar, potom Aleksandra Dabić, Nenad Cvijetić, a nezvanično saznajemo da su se na konkurs prijavili i neki “veterani”, poput Nede Ukraden, Neše Galije, Maje Nikolić…

Konkurs je trajao od 1. decembra 2012. godine do 22. januara. Nakon otvaranja koverata i provere ispravnosti pristiglih prijava, selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, preslušaće pristigle kompozicije i odabrati takmičare. Kako je saopštio RTS, sastav selekcione komisije, prema Pravilniku festivala, neće biti objavljivan, kako bi se osigurala regularnost izbora.

Na festivalu “Beosong 2013″ glasaće se isključivo putem SMS-a, građani Srbije izabraće predstavnika za “Pesmu Evrovizije” 2013. godine 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS porukama izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik 58. “Pesme Evrovizije” koja se održava u Malmeu u Švedskoj od 14. do 18. maja.


Telegraf

_________________
Slika


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 30 Jan 2013, 18:53
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
MALA BARA, MNOGO KROKODILA


Rat za Švedsku!


Navala izvođača na ovogodišnji „Beosong 2013“ dostigla je brojku od 171 prijavljenih na konkursu, a kako će u uži izbor ući samo 15 kompozicija koje će se predstaviti publici 2. februara, borba za odlazak u Švedsku, gde će se ovog marta održati Izbor za „Pesmu Evrovizije“ biće žestoka.


Slika


Zajedno smo i lepši i jači: Finalistkinje „Prvog glasa Srbije“ nastupiće kao trio | Foto: Goran Srdanov
Već je poznato da su se prijavila i brojna poznata imena, među kojima su predvodnica delegacije ruske firme za proizvodnju vagona Maja Nikolić i superfinalistkinje ovogodišnjeg muzičkog šou programa „Prvi glas Srbije“ Nevena Božović, Sara Jovanović i pobednica Mirna Radulović. Iz ovog nedavno završenog muzičkog takmičenja za „Beosong 2013“ konkurisala je i veoma hvaljena učesnica Saška Janković, koja će samostalno učestvovati, a prijavu je popunila i poznata pevačica srednje generacije Lana Toković.



Slika
Milena Živković i Maja Volk | Foto: Dimitrije Goll

I ćerka Maje Volk na konkursu!

Među brojnim muzičarima koji su podneli prijavu za učešće na „Beosongu 2013“ našla se i Milena Živković, ćerka poznatog dramaturga i voditeljke emisije „Žene“, koja je bila učesnica prve sezone takmičenja „Prvi glas Srbije“.
Maja Volk je i producent pesme svoje ćerke, a Milena je već postala prepoznatljiva po svojoj numeri „Leptir“ i spotu koji je uradila za tu pesmu. Kako smo saznali, Milena je predstojeći „Beosong“ prijavila baladu.

Među poznatim izvođačima koji su se prijavili za konkurs Radio-televizije Srbije su i zvezde „Granda“ Milan Mitrović, Milan Dinčić Dinča, Stefan Petrušić i Joca Stefanović, koji će zajedno okušati sreću, a posebnom kompozicijom predstaviće se njihova koleginica iz iste muzičke kuće Ivana Pavković.
Danijel Pavlović, brat pevačice Marije Šerifović i nekadašnji učesnik muzičkog šoua „Operacija Trijumf“, takođe je jedan od onih koji su konkurisali za ovogodišnji izbor za predstavnika naše zemlje na „Evrosongu“, koji će se održati u Malmeu. Osim Danijela, za „Beosong 2013“ prijavili su se i drugi bivši učesnici „Operacije Trijumf“ i nekadašnji članovi grupe „OT bend“ Vukašin Brajić, Nikola Sarić, Nikola Paunović i Đorđe Gogov.


Slika

Danijel Pavlović | Foto: Goran Srdanov
Kako smo saznali od službe za odnsose s javnošću RTS-a, o sudbini 171 kompozicije najpre će odlučivati komisija sačinjena od muzičkih stručnjaka, koji će odabrati 15 pesama za koje će publika glasati 2. februara.

Slika


Lana Toković | Foto: Masanori Jošida
- Na konkurs za „Beosong 2013“, otvoren 1. decembra 2012, pristigla je 171 kompozicija. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, preslušaće pristigle kompozicije i odabrati do 15 pesama koje će se takmičiti 2. i 3. marta.


Slika

Maja Nikolić | Foto: Oliver Bunić
Sastav selekcione komisije, prema pravilniku festivala, neće biti objavljivan kako bi se osigurala regularnost izbora. Podsećamo da će se glasati isključivo putem SMS-a, odnosno da će srpskog predstavnika na „Evrosongu“ izabrati gledaoci - saopšteno je iz službe za odnose s javnošću Radio-televizije Srbije.


Slika

Nataša Bekvalac | Foto: Zoran Ilić
Nataša Bekvalac: Ne idem na „Beosong“!

Pisanja pojedinih medija o prijavljivanju Nataše Bekvalac na konkurs Radio-televizije Srbije „Beosong 2013“ sa pesmom koju je za nju komponovao Željko Joksimović popularna pevačica je demantovala.
- Iako Željka veoma poštuje i kao autora i izvođača, Nataša se nije prijavila za učesće na „Beosongu“ niti je o tome u njenom timu bilo govora. Posvećena je isključivo radu na svom albumu i maksimalno je koncentrisana na koncertne aktivnosti - za „Alo!“ je demantovano iz Natašine PR službe.


Alo

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 30 Jan 2013, 19:24
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Bajaga u komisiji za izbor pesama za Beosong


Popularni pevač Momčilo Bajagić Bajaga biraće pesme koje će se naći na muzičkom festivalu Beosong 2013.godine


Slika

Na konkursu za Beosong prijavljena je 171 kompozicija, na osnovu koje će se birati pesma koja ide na Evrosong.
Bajaga predstavlja deo desetočlane komisije koja će doneti odluku o tome kojih 15 izvođača Srbije ide na Evrosong. Svaki član komisije, koja zapravo predstavlja žiri, daće svoj predlog od 15 pesama.
Oni koji budu imali najviše glasova žirija idu na Beosong. Nakon toga će predstavnika za pesmu Evrovizije birati građani SMS glasovima. Finalisti će se predstaviti građanima 3.marta, a među njima će najbolji, putem SMS glasanja, ići na Evroviziju.

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 31 Jan 2013, 10:57
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
I operski pevač iz "Talenta" ide na Beosong


Marko Milanović, harizmatični operski pevač, publici poznat iz šoua „Ja imam talenat“, gde je prošle godine osvojio treće mesto, prijavio se za učešće na predstojećoj Beoviziji. Tadašnji apsolvent prava je u međuvremenu postao diplomirani pravnik, sada radi kao asistent u advokatskoj kancelariji, ali nije napustio pevanje.

Slika

Marko Milanović, prošlogodišnji finalista „Talenta“
- Kada je u pitanju pesma za Beoviziju, ostao sam veran žanru jer je numera „Gde su sad“ koncipirana kao pop opera, tekst je na srpskom jeziku i predstavlja skup drevnih latinskih ljubavnih izvoda. Pesmu je radila producentska kuća „Sound Republic“, u prijatnom je maniru i podseća na Bočelija s njegovih popularnih albuma i mislim da će se publici dopasti jer je to inovacija na našoj sceni - kaže Marko Milanović za „Blic“.

On ponosno ističe da je u poslednjem periodu imao dosta samostalnih nastupa u galerijama, na velikim međunarodnim kongresima i književnim večerima.

- Tu bih istakao zatvaranje NIMUS-a, premijerno izvođenje dela na Internacionalnim horskim svečanostima u Nišu, nekoliko samostalnih recitala uz pratnju pijaniste, novogodišnji koncert sa omladinskom filharmonijom i nastup na stotom koncertu vokalne grupe „Konstantin“ - navodi talentovani pevač.

Osim muzičke karijere, učestvovanje u šouu „Ja imam talenat“ Marku je donelo i uhlebljenje. Tačnije, talentovani advokat je dobio posao zahvaljujući popularnosti stečenoj u emisiji.

- Posle „Talenta“ sam diplomirao i zaposlio se, pomogla mi je upornost jer sam imao želju da istrajem. Nije to bio neki vasionski uspeh - zaključuje Marko.

Blic

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 01 Feb 2013, 15:58
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
BEOSONG: Maja Nikolić, "Galija" i Dušan Svilar u borbi za "Pesmu Evrovizije"!

Predstavljamo vam učesnike "Beosonga" - na festivalu će učestvovati i Maja Odžaklijevska, grupa "Kal", Dušan Zrnić, Nevena, Mirna i Sara iz "Prvog glasa", Marija Mihajlović, Kristina Savić i drugi


Slika

Nakon što je RTS juče objavio autore i nazive 15 kompozicija koje će se takmičiti na “Beosongu”, počela su nagađanja ko su izvođači koji će se boriti za odlazak na “Evrosong”, a mi vam otkrivamo listu učesnika – od Maje Nikolić i “Galije”, preko Nevene, Mirne i Sare iz “Prvog glasa Srbije”, pa do grupe “Kal”.

Kao što je Telegraf objavio, čak četiri numere koje izvode učesnici “Prvog glasa” će učestvovati na “Beosongu” – tri superfinalistkinje će nastupiti sa numerom “Ljubav je svuda”, Saška Janković će pevati pesmu “Duga u tvojim očima”, a publici će se predstaviti i prošlogodišnji finalisti PGS-a, Aleksandra Dabić (“Moja svetlosti”) i Igor Terzija (“Savršen kraj”).

Mlade snage će predstavljati i pobednik “Zvezda Granda” Dušan Svilar (“Spas”), Kristina Savić, članica hora “Pozorišta na Terazijama” (“Za tebe živim”) i nekadašnji učesnik “Idola” Dušan Zrnić (“Što prolazim”).

Kao što bi sportski komentatori rekli, “Beosong” će predstavljati spoj mladosti i skustva, mada se forumaši već sprdaju da će festival ličiti na “Sabirni centar” – nastupiće i Maja Nikolić (“Blagoslov”), grupa “Galija” (“Ruža od baruta”) i Maja Odžaklijevska (“Anđeo s neba”).

Svoju šansu će tražiti i romski bend “Kal” (“Usne kadifa”), Marija Mihajlović (“Halo!”), dok se pretpostavlja da će numeru “Magija” Skaj Viklera izvesti Ana Stanić.

Za sada nije poznato ko će otpevati numere “Tren” i “Svetla pale se za nas” koje su komponovali Ivan Ilić i Maksim Kočetov.

Festival “Beosong” se održava 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS-om izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik na “Evrosongu” koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu u Švedskoj.

(A.N.)

telegraf

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 02 Feb 2013, 16:38
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
SKAJ VIKLER: Izvinjavam se svima onima koji su morali da plate "ulaznicu" za Beosong!

Poznati reper, čija se numera "Magija" našla među 15 pesama koje će se takmičiti na Beosongu, na Fejsbuku je ironično prozvao sve one koji su lobirali da bi se našli na festivalu

Slika

Bura oko izbora 15 pesama koje će se takmičiti na Beosongu se ne stišava. Dok sa svih strane pljušte kritike na njihov račun, članovi komisije RTS priznaju da su bile sporne tri pesme, ali tvrde da su profesionalno obavili svoj posao.

Dok gubitnici grme na sav glas, izvođači koji će se takmičiti na Beosongu ćute, a jedini se oglasio beogradski reper Skaj Vikler, koji je dodao ulje na vatru izjavom da se “unapred izvinjava svima onima iz Evrosonga, isto kao što bi njemu trebalo da se izvinjavaju oni koji su platili da bi se našli na festivalu”!

Vikler je na svom Fejsbuk profilu napisao:

- Ja se iskreno izvinjavam svima onima iz Beosonga, a naročito svima onima iz Eurosonga - rekao je jedan od najboljih srpskih muzičara, i dodao:

- Ne, ljudi, znam da su neki izgoreli zbog izbora… Ja se i vama svima izvinjavam, ono. Ono, samurajski, unapred se izvinim. Isto kao meni Mare, Jaje, Paaje i ostali što lobiraju, pa moraju još više love da zviznu na ulišku (ulaznicu, prim. nov)!

Drvlje i kamenje na članove selekcione komisije osuli su i Marija Šerifović, koja tvrdi da se nakon finalnog izbora komisija naknadno sazivala da bi pojedini izvođači ušli u Top 15, kao i kompozitor Vladimir Graić Graja, koji smatra da su pevačice “Granda” Vanja Mijatović i Ivana Pavković eliminisane da bi se omogućila laka pobeda devojkama iz “Prvog glasa Srbije”.

Šta se zaista dešavalo na sastancima komisije RTS, može samo da se nagađa. Priča se da je Momčilo Bajagić Bajaga hteo da podnese ostavku kada su na njega vršeni pritisci za koga da glasa, kao i da su se zbog toga članovi komisije ozbiljno posvađali.

S druge strane, direktor RTS Aleksandar Tijanić izjavio je da nije bilo svađe, već samo “različitih mišljenja”.

Drugi članovi komisije negiraju da je bilo pritisaka na njih – Vlada Maričić i Bilja Krstić za “Blic” kažu da je sve bilo regularno, kao i da su se svi složili oko izbora 12 pesama, a da se jedino “polemisalo” oko tri numere.

Na kraju, i RTS se oglasio saopštenjem u kojem se navodi da je selekciona komisija zasedala prema Pravilniku festivala, dakle iza zatvorenih vrata i u sastavu koji nije objavljivan dok njihov rad nije završen.

- Selekciona komisija radila je profesionalno i složno u jasno definisanom sastavu. Petoro članova komisije bili su Biljana Krstić, Momčilo Bajagić, Vladimir Maričić, Dragoslav Stanisavljević i Dobrosav Predić – piše između ostalog u saopštenju.

(Telegraf.rs / Blic, Fejsbuk / Foto: Last.fm)

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 06 Feb 2013, 19:01
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Sergej Ćetković: Predstavljaću Crnu Goru na Evrosongu 2014. godine


- Nudili su mi da ove godine predstavljam Crnu Goru na Evrosongu, ali nisam neko ko će da se prihvati tako nečeg i u poslednji čas spremi pesmu za deset dana - kaže za „Blic“ Sergej Ćetković, popularni pevač, dve nedelje uoči nastupa u beogradskoj Areni.


Slika

Svaki dan slavi ljubav: Sergej Ćetković
- Ako bog da, sledeće godine ćemo to na vreme uraditi. U tom slučaju neću praviti pesmu koja će se svideti Evropi, već ću biti ono što jesam. Produkcijski treba pratiti trend i biti na visini zadatka, ali se mora zadržati lični pečat - objašnjava Sergej.

Sergej Ćetković, kao miljenik ženke populacije prvenstveno zbog predivnih balada, glasa, ali i velikog srca, istakao je da je posle skoro tri godine spreman za Arenu uprkos uvek prisutnoj tremi, i pozvao Beograđane da praznik ljubavi proslave uz njegove note, te da se zaljube ako već nisu.

Slika
Za „Blic“ je otkrio da mu ne bi bilo boljeg poklona za dan ljubavi od Arene pune sveta koji će s koncerta otići ispunjenog srca i duše.

Usvojio i drugu ćerku
Očekivalo se da ćete se pri usvajanju drugog deteta po crnogorskim postulatima odlučiti za dečaka, ali to se nije dogodilo...
- Sve se promenilo, pa i taj crnogorski običaj. Najbitnije je imati decu, bez obzira na pol. Presrećan sam sa dve princeze Lolom i Milom koje su svakim danom sve vezanije, a supruga i ja smo ispunjeniji nego ikada.
Kojom pesmom ćete otvoriti koncert?
- Neka pesma ostane iznenađenje, a trajaće koliko publika bude želela, do tri sata. Radujem se koncertu koji smo repertoarski prilagodili samom povodu, odnosno danu Svetog Trifuna. Slavimo ljubav uz muziku u intimnoj atmosferi, iako ćemo biti u velikoj Areni. Na repertoaru će se naći stare pesme u novim aranžmanima, kao i dve nove kojima najavljujem svoj šesti album.

Gosti na koncertu biće...?
- Da li će biti domaćih gostiju, još ne znam, ali sam presrećan što mogu da najavim stranog gosta. Radi se o Italijanu Salu da Vinčiju sa kojim sam prepevao na italijanski moje „Poglede u tami“. Sal je krenuo svoj let ka zvezdama, u domovini je jako popularan. On je Napolitanac, sa svim divnim lirskim ukrasima, i što je najbitnije, savršeno peva. Arena je nadam se samo početak naše saradnje, i možda se ova ‘italijanska saradnja‘ desi na CD-u.

Kakvim poklonom ćete obradovati suprugu Kristinu za Dan ljubavi?
- Svaki dan slavim ljubav i poklone darujem bez povoda, a trudim da to prenesem na svoju publiku - da se stalno vole i ljube, a ne samo na Dan zaljubljenih.

Zbog koncerata i proba često odsustvujete od kuće. Kako je Kristini samoj sa decom?
- Bio sam protivnik, odnosno više sam smatrao kao pomodarstvo imati dadilje i kućne pomoćnice, ali definitivno je teško postići da sve funkcioniše besprekorno sa dvoje male dece u kući. Zbog toga sada imamo pomoć, i daleko nam je lakše.

Blic

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 07 Feb 2013, 11:50
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Spisak izvođača na "Beosongu 2013"

Srbija će svog predstavnika izabrati posle polufinalne i finalne večeri na festivalu "Beosong"
Radio televizija Srbije objavila je spisak autora i izvođača odabranih kompozicija koje će se 2. i 3. marta takmičiti na festivalu Beosong.


Slika

Pesmu "Moja svetlosti" otpevaće Igor Terzija, "Što prolazim" Dušan Zrnić, "Za tebe živim" Kristina Savić, "Savršen kraj" Aleksandra Dabić, numeru "Usne kadifa" izvešće grupa Kal, "Tren" Žarko Stepanov, a pesmu "Svetla pale se za nas" Ksenija Kočetova.

Maja Nikolić otpevaće pesmu "Blagoslov", "Spas" Dušan Svilar, "Ruža od baruta" Nenad Milosavljević, "Anđeo s neba" Maja Odžaklijevska, "Halo" Marija Mihajlović, pesmu "Ljubav je svuda" izvešće trio Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović.
Pesmu "Magija" otpevaće SKY's, a Saška Janković numeru "Duga u tvojim očima".

Srbija će svog predstavnika izabrati posle polufinalne i finalne večeri na festivalu "Beosong".
Tokom prve večeri, u polufinalu Beosonga, takmičiće se 15 kompozicija, a auditorijum i publika će SMS porukama odabrati pet prvoplasiranih.

Druge večeri, kada će biti odrđano finale, isključivo glasovi publike odlučiće ko će, od pet finalista, predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije u Švedskoj.

Muzički festival Beosong biće organizovan i realizovan u TV studijima Javnog medijskog servisa Srbije uz direktan prenos.

Kurir

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 07 Feb 2013, 12:30
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
ODŽAKLIJEVSKA: Neću na "Beosong", ispod časti mi je da se takmičim sa anonimcima!

"Nemam snage da se povinujem novim diktatima i ne mogu da prihvatim da se takmičim ako u startu znam da pesma nije jedino oružje", izjavila je poznata pevačica

Slika

Dok drugi kukaju što se nisu plasirali na “Beosong”, najstarija učesnica Maja Odžaklijevska za “Blic” kaže da ne želi da učestvuje na festivalu jer je umorna od ovakvih takmičenja, naročito kada je najmanje važno da li neka pesma valja ili ne!

- Ja sam se naučestvovala na festivalima i smešno mi je da se takmičim sa anonimnim pevačima. Nemam snage da se povinujem novim diktatima i ne mogu da prihvatim da se takmičim ako u startu znam da pesma nije jedino oružje. Znaš ili ne znaš da pevaš, imaš dobru pesmu ili nemaš, to bi trebalo da bude jedini kriterijum, a ne po principu dam ti, daš mi – priča Maja koja bi na “Beosongu” trebalo da nastupi sa numerom “Anđeo s neba” koju je komponovao Nikola Burovac.

- Kad mi je Nikola javio da idemo na “Beosong”, razbolela sam se, dobila sam temperaturu i groznicu – objašnjava pedesetosmogodišnja pevačica i napominje da joj “Evrosong” nije dovoljan izazov.
- Rekla sam Burovcu da, umesto mene, peva njegova talentovana supruga Milena Vučić. Neka se takmiče mladi, a ja sam svoje odslužila – zaključila je Maja Odžaklijevska.
(Telegraf.rs/izvor: Blic/Foto: Hello)

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 140 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker