Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 12:04


Autoru Poruka
Passion
Post  Tema posta: Re: ♥ Kraljevska porodica  |  Poslato: 09 Jan 2013, 16:02
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Princ Čarls: Hari je primitivac


Princ Čarls (64) otkrio je da njegov sin princ Hari (28) ne zna da se ponaša za stolom.

Slika

Princ Hari ne mari mnogo za protokol Bakingmenske palate

On kaže da se Hari dok jede retko služi priborom za jelo, stalno mljacka i razgovara. Takođe, princ Čarls tvrdi da njegov mlađi sin nikad ne koristi nož i viljuški. Iako ga je od detinjstva vaspitavao da se ponaša kao član kraljevske porodice, svojeglavi princ hranu radije jede prstima.

"Za stolom je poput primitivca. Ne obazire se na primedbe i tvrdi da mu je hrana tako ukusnija jer može da je oseti pod prstima", otkrio je Čarls u šou "This Morning".

Vesti


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: ♥ Kraljevska porodica  |  Poslato: 09 Jan 2013, 18:10
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Srećan rođendan, Kate Middleton!

Sve devojčice sanjaju isti san – lepog princa, kraljevsko venčanje u raskošnoj dugoj venčanici – sanjaju da postanu ono što je postala Kejt Midlton (Kate Middleton). Običnoj devojčici iz Berkšira uspelo je da od školske koleginice jednog od članova kraljevske porodice postane prava pravcata princeza koja će, vrlo verovatno, jednog dana biti i supruga britanskog kralja.

Kao najstarije dete uspešnog preduzimača Majkla (Michaela) i bivše stjuardese Kerol Midlton (Carole Middleton), 9. januara 1982. godine rođena je devojčica koja je dobila ime Ketrin Elizabet Midlton (Catherine Elizabeth Middleton). Novopečeni milioneri živeli su u modernoj porodičnoj šestosobnoj kući u zaseoku u oblasti Berkšir gde su pokrenuli sopstvenu kompaniju koja se bavila slanjem igračaka i svih neophodnih rekvizita za sve vrste proslava na kućnu adresu.

Sa trinaest godina, Kejt postaje student jednog koledža na kojem godina obrazovanja košta 15 hiljada britanskih funti. Mlada dama u to vreme bila je oduševljena netbolom i hokejom, a ostala je zapamćena kao pametna, sposobna i izuzetno uspešna učenica koja je ostvarila najviše ocene iz hemije, biologije i umetnosti. U julu 2000. godine, Kejt odlučuje da napravi godinu dana pauze sa studijama i odlazi u Firencu kako bi se bavila izučavanjem na ondašnjem Britanskom institutu, ali je učestvovala i u brodskoj trci oko sveta.

Slika
Prava dama sa stilom
U ovo vreme Kejt upoznaje princa Vilijama Artura Filipa Luisa od Velsa (Williama Arthur Philip Louis). Njih dvoje prvo postaju prijatelji, a zatim i cimeri, da bi negde oko Božića 2003. godine između njih planula ljubav. Vilijam i Kejt u aprilu 2007. godine na kratko raskidaju, ali nekoliko meseci kasnije odlučuju da ipak obnove svoju romansu. Tri godine kasnije, tokom njihovog zajedničkog odmora u Keniji, njena strpljivost se isplatila. Princ ju je zaprosio jednog novembarskog dana 2010. godine pruživši joj verenički prsten optočen safirima, koji je svojevremeno pripadao njegovoj tragično preminuloj majci, Lejdi Dajani (Ledi Diana).
Slika

Sklapanjem braka dobila je još i titule grofice i baronice
Lepa Kejt, poznata je po svojoj klasičnoj, elegantnoj i često uzdržanoj pojavi, ali je do sada primila mnoštvo kako kritika, tako i pohvala na račun svog stila. Plava haljina brazilske kreatorke koju je Midltonova nosila prilikom zvanične ceremonije veridbe uzburkala je čitavu modnu javnost. Mnogi su prizvali u sećanje prethodnu princezu od Velsa, Lejdi Di, koja je istim povodom nosila nešto konzervativniji komplet vrlo slične nijanse. U prošlosti je Kejt često trpela kritike na račun odabira svoje garderobe. Mnogi joj zameraju što ostavlja utisak da je sklona da se oblači potpuno staromodno i retko se odlučuje za šik kreacije renomiranih dizajnera. Po svemu sudeći, venčanica koju je Kejt Midlton nosila na venčanju sa Vilijamom od Velsa bila je misterija do samog kraja. Jedino je bilo sigurno da haljinu neće dizajnirati čuvena Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood) pošto je izjavila da gospođica Kejt “nema dovoljno stila da bi zaslužila da nosi neku od njenih kreacija”.

Pošto je čekala dugih sedam godina da je princ Vilijam konačno zaprosi, gospođicu Kejt Midlton mnogi su nazivali “Strpljiva Kejti”. S obzirom na to da potiče iz porodice koja pripada višoj srednjoj klasi, što se umnogome razlikuje od elitno aristokratskog porekla ma koje evropske princeze, mnogi nisu mogli ni da pretpostave da bi ova devojka mogla čak i da pomisli na to kako je baš ona idealna kandidatkinja za bračnog druga nekome iz britanske kraljevske porodice. Bilo kako bilo, ona danas slavi svoj 31. rođendan kao član kraljevske porodice i kao supruga budućeg britanskog kralja.

Srećan rođendan, Kejt!

Izvori fotografija: examiner.com, celebritystyle.about.com, au.ibtimes.com, mirror.co.uk

wanabe magazine



Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: ♥ Kraljevska porodica  |  Poslato: 10 Jan 2013, 16:09
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Princeza Kejt za 31. rođendan dobila kuću od 5,2 miliona evra?

Princ Vilijam odlučio je da svoju suprugu Kejt obraduje na njen 31. rođendan te joj je poklonio kuću vrednu 5.2 miliona evra, prenose svetski mediji.

Slika

Princeza Kejt juče je proslavila svoj 31.rođendan u kućnoj atmosferi sa porodicom budući da je zbog problema u trudnoći i dalje pod budnim okom lekara.

Iako princeza nije imala posebnih želja kada su pokloni u pitanju, Vilijam je odlučio da joj pokloni vilu u kojoj će moći da se sakriju od gužve kad god to požele, a pretpostavlja se da je nekretninu kupio u Hemširu ili Bakingemširu, gde je nedavno viđen u razgledanju.


Blic


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 11 Jan 2013, 13:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Promenjen zakon zbog kraljevske bebe

Ukoliko princ Vilijam i njegova supruga Ketrin dobiju devojčicu, ona će imati pravo na titulu princeze, zahvaljujući izmeni zakona na kojoj je insistirala kraljica Elizabeta Druga. Do sada je bilo pravilo da samo muški naslednici imaju pravo na titulu princa, dok su ćerke bile oslovljavane sa lejdi.


Slika

Britanska kraljica Elizabeta Druga objavila je da će, ako princ Vilijam i njegova trudna supruga Kejt dobiju devojčicu, beba zvanično nositi titulu princeze, menjajući tako pravilo koje je uvedeno 1917. godine.

Britanska kraljica objavila je da menja zakon koji je doneo njen deda, kralj Džordž Peti, po kojem samo muška deca mogu nositi titulu prinčeva, dok bi se ženska deca oslovljavala sa lejdi.

Prema odluci kralja Džordža iz decembra 1917. godine, samo sin Vilijama i Kejt, koja bi trebalo da se porodi sredinom godine, mogao bi se zvati princem, dok bi devojčica nosila titulu lejdi i ne bi je oslovljavali sa Baše visočanstvo.
Kraljica Elizabeta je, međutim, objavila jedan oblik kraljevskog obaveštenja koje menja to pravilo da bi se sva Vilijamova deca tretirala na isti način.

Slika

Ova promena se očekivala pošto su se Velika Britanija i još 15 država članica Komonvelta usaglasile oko promene pravila nasleđivanja, tako da muški naslednici više nemaju prednost kod prava na presto.

Vesti


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 17 Jan 2013, 11:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Princ Hari najpoželjniji neženja

Vragolastog dečka kraljevske porodice i pored svih skandala i dalje najviše žena na svetu želi za supruga

Slika

Princ Hari najpoželjniji neženja, prema jednom američkom časopisu koji je objavio listu 40 najpoželjnijih svetskih neženja.

Mlađi sin princa Čarlsa i ledi Dajane, samo prošle godine u svoj žuti dosije upisao je gole fotke, ispovest gole ljubavnice, snimke seksa i vruće žurke u Las Vegasu, ali sve to, čini se, samo mu je popravilo imidž poželjnog neženje.

Princ Hari tako je sa trona zbacio vladara među poželjnim neženjama, Džordža Klunija koji nije pao na drugo, već na 33. mesto.

Kurir


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 18 Jan 2013, 08:47
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Šta je sve Elizabeta II dobila za svoj jubilej

Kraljica Elizabeta II za dijamantski jubilej dobila umetnička dela, čaj iz Šri Lanke, set Olimpijskih medalja, pa čak i jednu bebu lame. Lista sadrži čak opisa 140 poklona

Slika



Umetnička dela, čaj iz Šri Lanke, set Olimpijskih medalja, pa čak i jedna beba lame, samo su neki od poklona koje je britanska kraljica Elizabeta II dobila prošle godine povodom svog dijamantskog jubileja.

Strani lideri, izaslanici, vlasnici luksuznih prodavnica, ali i obični građani poklonili su britanskoj kraljici čitavo malo bogatstvo, dostojno Ali Babine pećine.

Lista koju je objavila Bakingemska palata sadrži opise 140 poklona koje je kraljica dobila povodom 60-godišnjice vladavine - od Tifani srebrne kutije sa ogledalom koju joj je poklonio američki predsednik Barak Obama preko portreta i šest kutija čaja koje je dobila od predsednika Šri Lanke, do dragog kamenja, dar kuvajtskog emira.

Na spsiku je i 436 knjiga, 235 diskova i dividija, 81čipka i štrikani predmet, 78 kraljičinih portreta, 40 albuma digitalnih fotografija, 28 zidnih ukrasa, 19 kuhinjskih krpa i devet slagalica.

Kraljica je dobila i bebu lame, koja sada živi u zoološkom vrtu, a vlasnica je i jednog malog azijskog slona.

Njen suprug princ Filip je, takođe, dobio izvestan broj darova, poput Svarovski dvogleda, drvene kutije za cigare, poklon jordanskog kralja, piva i velikog zlatnog mača u kožnim koricama.

Kako prenosi Rojters, Bakingemska palata svake godine objavljuje detaljnu listu poklona koje su kraljica i njena porodica dobili, kao i posebnu listu na kojoj su darovi koje su primili prestolonaslednik Čarls i njegova deca.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 18 Jan 2013, 08:51
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Vilijam i Kejt najsavršeniji par

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i njegova supruga Ketrin, proglašeni su za najsavršeniji par na svetu u anketi koju je sproveo britanski kanal "Voč"

Slika
Princ Vilijam i Kejt Midlton / Tanjug-AP

LONDON - Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i njegova supruga Ketrin, proglašeni su za najsavršeniji par na svetu u anketi koju je sproveo britanski kanal "Voč" (Watć) i u kojoj je učestvovalo 1.000 ispitanika.

Princ Vilijam i Kejt Midlton uspeli su da ''pobede'' njihove dobre prijatelje Dejvida i Viktoriju Bekam koji su se našli na drugom mestu. Na trećoj poziciji nalaze se Anđelina Džoli i Bred Pit, dok su na četvrtom mestu Bijonse i Džej Zi, prenose britanski mediji.

Anketirani su na pitanje koji će se slavni par prvi rastati u 2013., prvo rekli da će to biti Keti Prajs i njen verenik Kiran Hejler, dok su se na drugom mestu našli budući roditelji Kim Kardašijan i Kanje Vest.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 26 Jan 2013, 14:50
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Vilijam i Kejt traže dadilju, kupuju joj automobil

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža će budućoj dadilji plaćati nešto više do 1.500 evra, a osim brige o bebi, ići će u prodavnicu, voziti ih, prati veš, peglati, šetati pse...

Slika

VELIKA BRITANIJA - Za kraljevsku dadilju automobil.

Osim brige za dete, kraljevska dadilja moraće da pere veš, pegla, da šeta pse i da priprema zdravu organsku hranu.

Vilijam I Kejt će joj plaćati nešto više od 1.500 evra mesečno.

"Tražimo ženu od poverenja koja će pre svega štititi našu i privatnost naše bebe", piše u oglasu koji su nedavno objavili princ i tri meseca trudna Kejt Midlton.

Kraljevski par ne traži tipičnu dadilju jer žele što više da budu s detetom i aktivno učestvuju u njegovom vaspitanju. Buduća dadilja će biti i njihova kućna pomoćnica. Ići će u kupovinu, voziće ih prema potrebi, a glancaće i srebro i porcelansko posuđe.

Imaće službeno radno vreme od ponedjeljka do petka od 8.30 do 17 sati, ali biće na naraspolaganju u bilo koje doba dana i noći. Pratiće ih na putovanjima, a o vaspitanju deteta savetovaće roditelje od Kejt.

Nova kraljevska dadilja proći će najstrože provere. Moraće da zadovolji visoke norme ponašanja, mora da ima iskustva u poslu, a poželjne su i dobre preporuke bivših poslodavaca.

Još se ne zna da li će dadilja svaki dan dolaziti na posao ili će živeti u Kensingtonskoj palati u Londonu. Šuška se da će Kejt i Vilijam idealnu kandidatkinju tražiti na prestižnim koledžima za dadilje Norlandu ili Kilternu. Obuka za profesionalnu dadilju koja od šefa dobija vlastiti automobil traje dve godine

Kurir

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 30 Jan 2013, 13:09
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Princa Alberta razbesneo film o njegovoj majci

Biografska drama "Grace of Monaco" predstavila je princezu Grejs Keli kao nesrećnu ženu koja je želela da pobegne od muža jer ju je stalno varao. Princ Albert je film sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi nazvao „gomilom laži“ i tražio izbacivanje nekih scena.

Slika

U novom filmu o životu Grejs Keli koju tumači Nikol Kidman, princeza je predstavljena kao tužna, usamljena žena koja je htela da pobegne od supruga jer ju je stalno varao.


Nikol Kidmen (levo) i Grejs Keli
Prema biografskoj drami Grace of Monaco, princ Renije bio je tiranin koji je suprugu prevario ubrzo nakon što je prvi put ostala trudna. Ceo svet bio je uveren da lepa glumica živi kao u bajci, a Grejs je bila očajna i usamljena.


Zbog uloge u Hičkokovom trileru Marni princeza je 1962. godine htela da pobegne u SAD. Odustala je jer se bojala da će joj suprug braniti da viđa decu, tada petogodišnju Karolinu i godinu dana mlađeg Alberta.

Grejsin sin princ Albert Drugi film je nazvao „gomilom laži". Od reditelja Olivijera Daua tražio je da izbaci sporne scene, ali je režiser odbio.

„Svaki film ima i fikcije. Bitno je da smo Grejs prikazali kao veliku i hrabru ženu", rekao je Dau.

Princ Albert se boji da će film naštetiti ugledu Kneževine Monako.

Scenario filma, čija se premijera očekuje početkom sledeće godine, razočarao je i Albertove sestre, princeze Karolinu i Stefani. Brinu se da će ih gledaoci doživeti kao „porodicu skandaloznih grubijana".

„Reditelj ne može očekivati našu podršku jer želi da zaradi na lažima", zaključio je Albert.

Slika
Princ Albert sa sestrama i suprugom

RTS

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sa kraljevskih dvora  |  Poslato: 30 Jan 2013, 16:37
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Princeza Kejt želi da njena majka bude kraljevska dadilja


Princeza Kejt smatra da bi njena majka Kerol bila idealna dadilja za njeno dete, te stoga već pravi planove kako će da je useli u palatu.


Slika

Vilijam i Kejt želeli su da dadilju za svoju prvu bebu pronađu preko oglasa, ali je Kejt onda shvatila da bi njena majka Kerol Midlton bila idealna osoba za tu ulogu jer je i sama odgajila troje dece.

Kejt želi da njena majka bude uz nju i na porođaju, a uveliko se prave pripreme za njeno useljenje u Kensingtonsku palatu u kojoj princ i princeza trenutno žive.

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 110 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker