Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 29 Mar 2024, 10:23


Autoru Poruka
Gordy
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 29 Dec 2012, 05:18
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2012, 23:43
Postovi: 165

OffLine
Po meni evo dve najbolje, jedna malo starija, druga relativno novijeg datuma





i naravno, van konkurencije



Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 29 Dec 2012, 17:15
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
I zvezde Granda na Beosongu

Milica Todorović i Dušan Svilar prijavili su se za festival Beosong, na kojem će se u martu birati naš predstavnik za Evroviziju.

Slika

Milica Todorović igrala je glavnu ulogu u operi „Dom za vešanje“
Pored njih dvoje, Saša Popović iz svog tabora na Beosong šalje i jedan trio, tako da će zvezde „Granda“ u trci za Evroviziju imati čak tri predstavnika.

- Još nismo odlučili kojih troje pevača će činiti trio, ali pesma je odlična, autor je Vladimir Grajić Graja, kompozitor „Molitve“, koja je u izvođenju Marije Šerifović pobedila na Evroviziji. I pesme koje će otpevati Milica Todorović i Dušan Svilar zvuče svetski, a komponovao ih je čuveni Vojkan Borisavljević - priča Saša Popović, direktor „Granda“.

Slika

Pesmu za Milicu i Dušana komponovao je Vojkan Borisavljević
Milica Todorović je već nastupala na pozornicama širom sveta, budući da je igrala glavnu ulogu u operi „Dom za vešanje“ Emira Kusturice.

Dušan Svilar važi za izuzetno talentovanog mladog pevača koga mnogi nazivaju i naslednikom Zdravka Čolića.

Blic


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 30 Dec 2012, 00:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Esma Režepova predstavlja Makedoniju na Evroviziji

Esma Redžepova zajedno sa Vlatkom Lozanovskim će predstaviti Makedoniju na takmičenju za pesmu Evrovizije


Slika

"Neobičnim spojem iskustva i mladosti ova zemlja će imati jedinstven nastup i dostojno predstavljanje pred evropskom i svetskom javnošću" saopštila je makedonska državna radio-televizija.

Sledeća, 58. po redu, Evrovizija će biti održana u švedskom gradu Malmou od 14. do 18. maja 2013. godine. Makedonija će naknadno izabrati pesmu kojom će Redžepova i Lozanovski predstavljati svoju zemlju.

Srbija će svog predstavnika izabrati u martu sledeće godine na festivalu Beosong.


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 04 Jan 2013, 12:45
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Ko sve učestvuje na Evrosongu

Od učešća su definitivno odustali Slovačka, Portugalija, Bosna i Hercegovina i Turska

Slika

ŽENEVA - Na 58. Pesmi Evrovizije, koja će se održati u maju u Švedskom gradu Malmeu, takmičiće se predstavnici iz 39 zemalja, a od učešća su definitivno odustali Slovačka, Portugalija, Bosna i Hercegovina i Turska.

Na takmičenje su se prijavile Albanija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Crna Gora, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ukrajina i Velika Britanija.

Na ovogodišnjem Evrosongu takmičiće se tri zemlje manje nego prošle godine u Azerbejdžanu.
Posle prošlogodišnjeg odustajanja pred početak takmičenja, zbog političkih razloga, Jermenija se ove godine vraća na evrovizijsku scenu.

Poljska, Češka i Andora ni ove godine nisu pokazale interesovanje za učešće, pre svega zbog, kako su saopštili javni servisi tih zemalja, nedostatka finansija i budžetskih ograničenja.

Monako i Luksemburg, imaju nerešene vlasničke odnose u javnom servisu, a Lihtenštajn još nema status aktivnog članstva u Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU), zbog čega jedan od najmlađih javnih servisa u Evropi, 1FLTV, koji je osnovan 15. avgusta 2008. godine, nema dozvolu da učestvuje na takmičenju.

Od 39 zemalja koje se takmiče, šest se direktno plasiralo u finale - članice Velike petorke - Italija, Španija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, kao i domaćin Švedska.

Upravo zbog sistema takmičenja i "favorizovanja određenih zemalja", Turska je odlučila da se povuče sa Evrovizije.
Izvršni supervizor Pesme Evrovizije Jon Ola Sand navodi kako je iznenađen povlačenjem Turske jer javni servis te zemlje (TRT) nikad nije uputio zvanični dopis kojim se suprotstavlja sistemu takmičenja i načinu glasanja koje je na snazi od 2009. godine.

"Želimo da razgovaramo sa predstavnicima TRT kako bi smo pronašli održivo i prihvatljivo rešenje", rekao je Sand.
On je izrazio žaljenje zbog povlačenja Slovačke, Bosne i Hercegovine i Portugalije iz ekonomskih razloga.

EBU u saopštenju je iskazala saosećanje zbog ekonomskih pritisaka sa kojim se suočavaju njene članice, kao i da se traži način smanjenja troškova takmičenja, kako za zemlje učesnice, tako i za organizatora.

Novina u odnosu na prošlu godinu je da neće biti klasičnog žreba redosleda nastupanja, već će producenti Evrosonga samostalno odrediti redosled, kako bi učinili šou interesantnijim i kako ne bi došlo do situacije da dve ili više pesama zaredom budu istog ili sličnog ritma.

Ova odluka je izazvala kontroverze i naišla na negodovanje kod nekih zemalja, ali će ipak biti sprovedena.
Da bi se osigurala fer raspodela i raspoloživost karata za publiku i fanove u susednim zemljama, Referntna grupa je već sada napravila izuzetak i odredila da susedne Danska i Norveška nastupaju u različitim polufinalima.
Ova promena usledila je nakon uspešnog uvođenja sličnog sistema žrebanja za Dečiju pesmu Evrovizije koja je održana 1. decembra u Amsterdamu.

Redosled nastupanja 12 zemalja učesnica Dečjeg Evrosonga, određen je tako da se pesme sličnog tempa ne nađu jedna do druge, dok je samo prva, pretposlednja i poslednja pozicija određena slučajnim žrebom.
Ipak, 17. januara biće održan žreb nakon kog će se znati koja zemlja u kom polufinalu nastupa. Istovremeno biće obavljen žreb i u kojim polufinalima će glasati finalisti.

Neke zemlje već su odabrale svoje predstavnike, poput Makedonije koju pre predstavljati Esma Redžepova i Vlatko Stefanovski, Ukrajinu Zlata Ognjevič, Albaniju Adrijan Ljuljđuraj i Bledar Sejko, Litvaniju Andrijus Pojavis, Belorusiju Aljona Lanskaja.

Po deset najbolje plasiranih zemalja iz dva polufinala takmičiće se u finalu, zajedno sa učesnicima čije su zemlje direktni finalisti.

Čast da bude domaćin Evrovizije, Švedskoj je donela Lorin sa pesmom Euforija. Švedskoj je to bila peta pobeda, a do sada su pobeđivali 1974, 1984, 1991. i 1999. godine.
Takmičenje za 58. Pesmu Evrovizije biće održano 14. 16. i 18. maja.

Kurior


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 05 Jan 2013, 15:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
PREDOMISLILI SE: Grci ipak na "Evrosongu"!

U Malmeu će se takmičiti 39 zemalja, od učešća su odustale Turska, Bosna i Hercegovina, Poljska i Slovačka, a Jermenija će se nakon jednogodišnje pauze ponovo takmičiti

Slika


Iako su najavljivali da bi zbog teške ekonomske situacije bilo nemoralno da učestvuju na “Evroviziji”, Grci su se ipak predomislili u poslednjem trenutku, i biće među 39 zemalja koje će se takmičiti u Švedskoj!

Kao što je i ranije saopšteno, na “Evrosongu”, koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu, definitivno neće učestvovati Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina i Turska, a nakon jednogodišnje pauze ponovo učestvuje Jermenija.

Prema rečima supervizora “Evrovizije” Jona Ola Sanda, bez obzira na ekonomsku krizu, veliki broj zemalja odlučio je da se takmiči na “Evrosongu”.

Da podsetimo, za razliku od drugih zemalja, Turci su odustali od učešća jer su nezadovoljni sistemom glasanja, a Ola Sand kaže da je začuđen tom odlukom budući da predstavnici Turske nikada nisu uložili zvaničan prigovor na tu temu, i dodaje da će Evropska radiodifuzna unija (EBU) pokušati da kroz razgovore sa Turcima pronađe zadovoljavajuće rešenje ovog problema.

(A. N. / Izvor i foto: Eurovision.tv)


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 15 Jan 2013, 20:39
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Hrvatska u Malmeu sa pesmom "Mizerija", izvođača će izabrati naknadno

Pesma Gorana Topolovca iz Duge Rese "Mizerija" predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem Evrosongu, čiji je domaćin od 14. do 18. maja švedski grad Malme, a izvođač će biti izabran naknadno, prenela je danas Radio televizija Hrvatske.


Slika

Odluku je donela stručna Komisija za izbor pesme za Evrosong nakon preslušanih kompozicija pristiglih na javni poziv. Članovi Komisije, v.d. urednika Zabavnog programa HRT-a Velimir Đuretić, muzički producent i aranžer Nikša Bratoš i producent Ante Pecotić, odabrali su i rezervna pesmu "Celi svet za beli cvet" autora Miroslava Buljana iz Zagreba.

Nakon izbora pesme, sledi izbor izvođača o kojem će odlučivati Đuretić, Bartoč i Mojmir Čačija, dok su njihove zamene Vesna Karuza i Pecotić.

Početkom februara očekuje se da će biti završen i finalni audiozapis pesme kojom će hrvatski predstavnici nastupiti u Malmeu na 58. Evrosongu, čije su polufinalne večeri predvidjene 14. i 16. maja, dok je završnica evropskog festivala "lakih nota" na programu 18. maja.

Blic


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 17 Jan 2013, 11:40
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Milica Todorović odustala od "Beosonga"

"Milica je definitivno odlučila da ne učestvuje na ovogodišnjem "Beosongu", ali se zahvaljuje svim fanovima na velikoj podršci", stoji na Fejsbuk fan stranici popularne pevačice

Slika


Milica Todorović neće učestvovati na nacinalnom takmičenju “Beosong”, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na pesmi “Evrovizije” u Švedskoj. Svoju odluku, iz za sada nepoznatih razloga, nekadašnja zvezda “Granda” saopštila je preko svog Fejsbuk naloga.

- E da, zaboravih da vas obavestim da ne idem na “Beosong”. Odustala sam! – napisala je Milica na svom Fejsbuk nalogu, što je kasnije potvrđeno na njenoj fan stranici.


Da podsetimo, konkurs za “Beosong” traje do 20. januara, a pored Dušana Svilara i “OT benda”, na nacionalnom muzičkom takmičenju učestvovaće i finalistikinje “Prvog glasa Srbije” Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović.

(Telegraf.rs / Life Content / foto: Hello)



Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 18 Jan 2013, 09:51
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Počela trka za srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije

Borba za kartu koja vodi na Evrosong 2013. u Malme polako se zahuktava. Publika će birati našeg predstavnika nakon dvodnevnog festivala Beosong, koji će se održati u martu, a poslednji datum za prijavu izvođača je 20. januar.

Slika
Vukašin Brajić, Nikola Paunović i Đorđe Gogov u studiju Marka Kona

Favoriti za Evroviziju iz 2009. godine, momci iz emisije “Operacija trijumf”, poznati kao “OT bend“, vraćaju se na takmičenje, ali bez Nikole Sarića Sajka. Vukašin Brajić, Nikola Paunović i Đorđe Gogov u studiju Marka Kona uveliko uvežbavaju svoju numeru.


- Imamo mnogo više iskustva sada nego pre četiri godine, kada smo na Beoviziji zauzeli drugo mesto pesmom „Blagoslov za kraj“. Od tada je svako od nas dosta radio na svom ličnom napretku, što ćemo i dokazati. Pesma “Thank you for a good times” je upravo ono što se traži i potpuno je drugačija od onoga što smo do sada svirali - rekao je za “Blic” Vukašin.


Na forumima na kojima se već raspravlja o ovoj temi velike šanse se daju Danijelu Pavloviću, a ni mladi pevač ne krije da bi voleo da se nađe na evrovizijskoj sceni u maju.


- Spreman sam za Evroviziju. Imam odličnu pesmu, dao sam sve od sebe i mislim da je ovo s čime ću nastupiti na Beosongu najbolje što sam u svojoj karijeri napisao - izjavio je pevač.


Slika

Iako nadmetanje za “Prvi glas Srbije” još uvek traje, a Mirna Radulović je jedan od favorita, njena majka Kristina Jakovljević je za “Blic” rekla kako je najveća želja njene ćerke da predstavlja svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju.


- Mirna je na svet došla glavom, tako sam je i učila da ide dalje. Ima samo svoj talenat. Njen san je Evrovizija - rekla je Mirnina mama.


Blic

_________________
Slika


Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 22 Jan 2013, 11:08
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58
Postovi: 10711

OffLine
Evrosong: Srbija bira pesmu u martu

Evropa se polako priprema za najveći muzički festival, koji će biti održan u Švedskoj. Mirna, Sara i Nevena mogući kandidati

Slika

PREDSTAVNIK Srbije na ovogodišnjem “Evrosongu” nastupiće u drugom delu prvog polufinala, odlučeno je u sredu žrebom u švedskom gradu Malmeu, gde će od 14. do 18. maja biti održano ovo takmičenje. Od 39 zemalja učesnica, u prvom polufinalu nastupiće 16, u drugom 17 izvođača, dok su se u finale direktno plasirale zemlje “velike petorke” i domaćin - Francuska, Nemačka, Španija, Velika Britanija, Italija i Švedska.


Od bivših jugoslovenskih republika u našoj grupi su Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Posebnim žrebom određen je i način glasanja finalista u polufinalima. Velika Britanija, Švedska i Italija će glasati u prvom, a Francuska, Nemačka i Španija u drugom polufinalu. Pod kojim rednim brojem će učesnici nastupiti, biće utvrđeno nakon što sve zemlje izaberu predstavnike, a producenti “Evrosonga” će samostalno odrediti redosled. Ceremonijom simbolične predaje ključeva grada, Malme je u sredu i zvanično postao grad domaćin 58. “Evrosonga”.

Srbija će izabrati predstavnika na festivalu “Beosong” 2. i 3. marta, a konkurs za prijavu kompozicija produžen je za još jedan dan. S obzirom na to da je konkurs otvoren do 20. januara (nedelja neradan dan), RTS je saopštio da će u skladu sa zakonom primati prijave i u ponedeljak. Prve večeri “Beosonga” takmičiće se najviše 15 kompozicija, a publika će putem SMS poruka izabrati petoro najboljih finalista koji će se predstaviti i sutradan 3. marta, kada će gledaoci odlučiti koja će pesma i izvođač predstavljati našu zemlju u maju u Švedskoj.

SLOGAN - MI SMO JEDNO

ORGANIZATORI “Evrosonga” i zemlja domaćin Švedska predstavili su zvaničan slogan ovogodišnjeg takmičenja, koji glasi “Mi smo jedno” i slavi različitost među ljudima. - Za zaštitni znak izabrali smo šarenog leptira, koji najbolje simbolizuje različitost - kaže supervizor “Evrosonga” Jol Ola Sang. - Iako ih ima više hiljada vrsta, u različitim oblicima i bojama, svi leptiri imaju isto ime. Ako se svi ujedinimo i radimo zajedno, možemo postići sve. Mi smo jedno.


Već se uveliko nagađa o potencijalnim učesnicima nacionalnog izbora. Spekuliše se da “Beosong” čeka i finalistkinje “Prvog glasa Srbije” - Saru Jovanović, Nevenu Božović i Mirnu Radulović, za koje je Saša Milošević Mare, član žirija ovog muzičkog takmičenja, već komponovao pesmu.


Među kandidatima koji žele da oprobaju sreću na “Beosongu” je pop pevač Danijel Pavlović, brat prve i za sada jedine srpske evrovizijske pobednice Marije Šerifović. Ona je nedavno za “Novosti” rekla da bi volela da Danijel ove godine predstavlja Srbiju na “Evrosongu” i da će mu pomoći savetima i iskustvom. Nameru da nastupi na “Beosongu” imala je i “zvezda Granda” Milica Todorović, koja se još pre zatvaranja konkursa predomislila i odlučila da, ipak, odustane od učešća. Bivši članovi “OT benda” Vukašin Brajić, Đorđe Gogov i Nikola Paunović, koji su na poslednjoj “Beoviziji” 2009. godine osvojili drugo mesto iza Marka Kona, spremaju se za učešće na ovom muzičkom festivalu.


Novosti

_________________
Slika


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Pesma Evrovizije  |  Poslato: 27 Jan 2013, 13:23
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Albanci pokrali Bajagu! VIDEO


Pesma kojom će se naše komšije predstaviti na prestižnom evropskom festivalu neverovatno liči na veliki hit popularnog srpskog rok benda

Slika



Naime, Albaniju će na ovogodišnjem „Evrosongu“ predstavljati Adrian Lulgjuraj i Bledar Sejko sa pesmom „Identitet“. Sve to ne bi bilo zanimljivo da muzika od ove pesme ne liči na veliki hit „Bajage i Instruktora“ – „Plavi safir“.

I ranije su se beležili slučajevi da se pojedine zemlje na ovom festivalu predstavljaju sa plagijatima, a na vama ostavljamo da procenite da li je to i u ovom primeru slučaj.





Puls

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 160 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker