|
Autoru |
Poruka |
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 12 Jan 2013, 10:14 |
|

rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55 Postovi: 4287
|
Srpski dan na otvaranju Ozi Opena Troje najbolje rangiranih tenisera Srbije igraće na Rod Lejver Areni prvog dana Otvorenog prvenstva Australije  Posle dva uvodna meča ženskog turnira Novak Đoković zatvara dnevni program okršajem sa Polom Anrijem Matjeom, treba ih očekivati oko 5 ujutro po našem vremenu.
U večernjem programu gledaćemo najpre Janka Tipsarevića, čiji duel sa Lejtonom Hjuitom počinje u 9 ujutro po našem vremenu, a posle tog duela dan zatvaraju Ana Ivanović i Melinda Cink.
Do ovog trenutka organizatori su objavili samo parove koji će igrati na tri arene - Rod Lejver, Hajsens i Margaret Kort, dok će kasnije tokom vikenda biti saopšten kompletan program prvog dana.
Ipak izvesno je da će prvog dana na teren i Jelena Janković, koja je u istoj šesnaestini žreba sa Anom Ivanović. Njena rivalka je Johana Larson.
Isto važi i za Viktora Troickog, koji je u istoj šesnaestini žreba sa Novakom Đokovićem. Viktor na startu igra sa Radekom Štepanekom.
Takođe, Bojana Jovanovski bi trebalo da igra u ponedeljak, jer njena potencijalna rivalka u četvrtfinalu Serena Vilijams otvara program na Hajsensu. Prva Bojanina protivnica je Marija Teresa Toro-Flor.
U tom slučaju utorak bi bio potpuno slobodan dan za srpske tenisere, no više detalja o tome u naredna dva dana.
Program na Rod Lejveru u 1 po ponoći po srpskom otvara Marija Šarapova, prošlogodišnja finalistkinja, koja igra sa zemljakinjom Olgom Pučkovom, pre nego što jedini domaći nosilac u obe konkurencije Samanta Stosur ukrsti rekete sa Kai Čen Čang. Posle njih teren preuzimaju Srbi i drže ga do kraja dana.
Na Hajsensu program otvaraju teniserka godine za 2012. Serena Vilijams i Galina Voskobojeva, a na Margaret Kortu Na Li igra protiv naše komšinice Sesil Karatančeve. Odmah posle meča na teren će i Australijanka rođena pre 25 godina u Beogradu Bojana Bobušić, koja je dobila vajld kard i igra sa Agnješkom Radvanskom.
Bobušić je svojevremeno na juniorskom Vimbldonu izbacila Karolinu Voznijacki, ali se posle srednje škole opredelila za fakultet, pa je profesionalnim tenisom počela da se bavi tek sa 22. Do specijalne pozivnice stigla je pobedom na kvalifikacionom turniru, gde je savladala tri bolje rangirane rivalke. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 12 Jan 2013, 10:16 |
|

rang

|
Vesna Dolonc ušla u glavni žreb AO Srbija će u pojedinačnoj konkurenciji Australian Opena imati sedam predstavnika, jer je Vesna Dolonc uspešno prošla kroz kvalifikacije.  U trećoj rundi Dolonc je ubedljivo pobedila Kanađanku Stefani Diboa - 6:1, 6:0 - za 65 minuta igre.
Ona će se u glavnom žrebu u ženskoj konkurenciji pridružiti Ani Ivanović, Jeleni Janković i Bojani Jovanovski, a tokom vikenda saznaće kakav joj je žreb. Ovo će 118. igračici sveta biti drugi nastup na glavnom turniru prvog gren slema sezone.
Već na startu meča bilo je jasno da reprezentativka Srbije dominira u meču - u četiri servis gema prvog seta prepustila je rivalki samo 4 poena, dok se na drugoj strani u svakom gemu Kanađanke igalo na razliku, a i u tome je bila bolja Dolonc, koja je napravila dva brejka iz 5 prilika.
U drugom setu se Vesna malo mučila sa servisom, načinila je tri duple greške i dozvolila rivalki dve brejk lopte, ali je uspela da ih odbrani.
Na drugoj strani ona je briljirala kada god bi Diboa servirala - ne samo što joj je uzela sva tri gema, već je to činila bez previše problema, svaki put koristeći prvu šansu i svodeći kanađansku an samo 7 poena na sopstveni servis.
Dolonc će se u glavnom žrebu naći ponovo posle odličnog nastupa 2011, kada je stigla do trećeg kola, eliminsavši Marion Bartoli. Ovo će joj biti drugi put da igra na gren slemu od kada brani boje Srbije, posle poraza u prvom kolu prošlog Vimbldona, a ukupno osmi gren slem. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 12 Jan 2013, 23:34 |
|

rang

|
Prvenac Tomića u Sidneju Australijski teniser Bernard Tomić trijumfovao je na turniru u Sidneju, pobedom u finalu nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom. Tomić je do titule došao sa 6:3, 6:7 (3.7), 6:3, posle jednog sata i 55 minuta igre.
Tomiću je to prvi trofej u karijeri zahvaljujući kojem je postati prvi reket Australije, pošto će na ATP listi preteći Marinka Matoševića.
20-godišnji Tomić je deveti Australijanac koji je uspeo da trijumfuje u Sidneju, a prvi od Lejtona Hjuita koji je to učinio 2005. godine.
„Osećaj je neverovatan. Bio je ovo dug put, ali sam konačno došao do trofeja. Nadam se da mi neće biti poslednji“, rekao je Tomić.
Tomić iza sebe ima turbulentnu godinu, pošto je više pažnje privlačio svojim ponašanjem van terena, nego igrom na njemu, ali je po svemu sudeći to sve ostavio iza sebe. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 12 Jan 2013, 23:36 |
|

rang

|
Hjuit najbolju u Kujongu Australijanac Lejton Hjuit trijumfovao je na egzibicionom turniru u Kujongu, pobedom nad Huanom Martinom del Potrom iz Argentine sa 6:1, 6:4. Hjuit se tako na najbolji mogući način spremio za svoje 17. učešće na Australijan Openu, gde ga na startu, već u ponedeljak, očekuje duel sa srpskim teniserom Jankom Tipsarevićem.
„Igrao sam svoj najbolji tenis posle dugo vremena“, rekao je Hjuit.
Pre pobede nad Del Potrom, Hjuit je slavio protiv Čeha Tomaša Berdiha i Miloša Raonića iz Kanade. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 13 Jan 2013, 11:42 |
|

rang

|
RF: Nestrpljiv sam da turnir počne Rodžer Federer izjavio je pred početak Australijan opena da namerno nije igrao nijedan pripremni turnir kako bi bio svež za Melburn.  "Znam da neću osvojiti svaki turnir koji igram, ali važno je da uživam i da se trudim da doguram što dalje, kao što sam to činio prošle godine. Igram svaki meč da dobijem“, rekao je Federer pred svoj 53. Grend slem turnir u karijeri.
Komentarišući činjenicu da još nije odigrao nijedan turnir u 2013, Rodžer je rekao:
"Poslednjih mesec i po dana bili su veoma opuštajući. Stigao sam u Melburn dva-tri dana ranije nego prethodnih sezona, što mi je baš prijalo. Namerno nisam igrao nijedan pripremni turnir kako bih bio svež za početak Australijan opena. Nadam se da ću daleko da doguram, to mi je cilj“.
Federer kaže da mu motivacije ne manjka.
"Spreman sam i željan da turnir počne, to su osećanja koja trenutno preovlađuju u meni. Dokle god je to slučaj, znači da veoma volim ovo što radim. Danas uživam mnogo više radeći u teretani nego ikada ranije. Stvari mi imaju smisla, znam zašto nešto radim, znam da je to neophodno“.
Rodžer u prvom kolu igra sa Benoom Perom, a analizu žreba pročitajte u našoj rubrici „Teme“. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 13 Jan 2013, 11:44 |
|

rang

|
Dolonc: Nadam se debiju u Čairu Srbija će ove godine na Australijen openu imati jednog predstavnika više, Vesna Dolonc će prvi put kao srpska teniserka igrati na Gren slemu.  Doloncova se prošetala kroz kvalifikacije i izborila duel sa Marion Bartoli u prvoj rundi. Za nju ovaj uspeh označava povratak na veliku scenu.
"Divan je osećaj da sam opet na velikom turniru. Mnogo sam radila, imala sam neke povrede, sada se sve isplaćuje. Srećna sam jer sam napravila dobar rezultat za Srbiju", rekao je 23-godišnja Dolonc u intervjuu za "Sportski žurnal".
"Nije mi prvi da igram u Melburnu, pre dve godine sam ovde pobedila Bartoli u drugom kolu. Ali, ovo mi je prvi put da sam ovde kao srpska teniserka", kaže rođena Moskovljanka.
Duel sa Slovačkom u Fed kupu je sve bliži. Otkako je prošlog maja rešila da igra kao Srpkinja, čeka dozvolu da debituje u za našu reprezentaciju.
"Mislim da ću igrati. Čekam još jedan dokument i nadam se da ću ga dobiti do meča u Nišu. Volela bih da debitujem u Čairu. Moj tata je iz Niša, tamo je moj ujak, prijatelji mog oca. Biće perfektno. Siguran sam da možemo da pobedimo Slovačku. Bila sam u Nišu prošle godine da završim neke dokumente i da izvadim novi srpski pasoš. Ne znam još ko će igrati za nas, ali možemo da osvojimo prvo mesto", uverena je Dolonc. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 13 Jan 2013, 12:16 |
|

rang

|
AO: Srpski ponedeljak Raspored mečeva prvog dana Australijan opena izvešće na teren sve srpske predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji. Žestoko već od starta!
Ljubitelji tenisa u Srbiji gledaće svoje ljubimce na terenima Melburna već u ponedeljak. I Anu i Jelenu i Novaka i Janka i Viktora!
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, istrčaće na okršaj sa Pol Anri Matjeom oko pet sati ujutro po srednjoevropskom vremenu. Posle mečeva u ženskom singlu: Pučkova - Šarapova i Stosur - Čen Čang.
U devet sati navijači nega budu uz ekrane, pošto će Janko Tipsarević na "Rod Lejveru" igrati jedan od najzanimljivijih mečeva prvog dana. Rival će mu biti Lejton Hjuit. Odmah potom na istom terenu igraće Ana Ivanović, protiv Melinde Cink.
Otprilike istovremeno na teren će i Viktor Troicki, a rival će mu biti Radek Štepanek.
Jelena Janković igraće tri sata posle ponoći sa Šveđankom Johanom Larson, dok će Vesna Dolonc oko pet igrati protiv domaće teniserke, Olivije Rogovske.
Mondo
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 14 Jan 2013, 12:17 |
|

rang

|
Dobar test, Novak prošao u tri seta Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Pol-Anrija Matjea sa 6:2, 6:4, 7:5 u prvom kolu Australijan opena. Francuz je bio nezgodan rival za prvo kolo, u svakom setu pružao je jači otpor nego u prethodnom, ali Novak je ipak rutinski stigao do pobede za jedan sat i 44 minuta igre.
U drugoj rundi Đokovića čeka Rajan Herison, koji je u četiri seta izbacio Santijaga Hiralda. Ukupno, Novak je imao 31 viner i 15 neiznuđenih grešaka, a Matjeov odnos bio je 27/32.
Već u prvom gemu Novak je napravio brejk - kod izjednačenja je imao sreće jer je lopta dokačila mrežu i prešla u polje Francuza, a onda je Matje pogrešio i srpski teniser poveo je sa 1:0.  Đoković se odlično kretao i pretio je na servis Matjeu, a svoje gemove osvajao je bez većih problema. Francuz je hvatao loptice u penjanju trudio se da što više napada, tako da je viđeno nekoliko atraktivnih poena.
Iako je Matje na momente uspevao da parira Đokoviću, srpski teniser bio je na svakoj loptici, čisto je udarao lopticu, a do novog brejka Novak je došao lepim pasing šotom iz bekhenda – 4:1.
Tada je set odlučen, a Đoković je ubrzo stigao do vođstva - 6:3 za 31 minuta igre.
Već na početku drugog seta zahvaljujući sjajnom riternu Novak pravi brejk, a zatim ga je i materijalizovao preokretom u narednom gemu - od rezultata 0:40 Novak je izvanrednim servisima osvojio gem i poveo 2:0.  Matje je igrao sasvim dobro, ali stekao se utisak da se Novak trudi taman onoliko koliko mu je potrebno da 'neoštećen' završi meč - do kraja seta Novak bio bliži brejku, nije ga napravio, ali je rutinski osvajao 'svoje' i dobio je set sa 6:4.
Matje je postepeno dizao nivo igre, poeni su trajali kraće, a Francuz je bio veoma siguran na svoj servis. Jedno vreme meč je tekao prilično monotono, bez mnogo lepih poena i bez ikakvih uzbuđenja.
Tako je tekao ceo treći set sve do 11. gema, kada Novak divnim lobom stiže do 0:30. Ubrzo je Đoković stvorio dve vezane brejk lopte i realizovao je drugu iznudivši grešku Matjea za 6:5. Bilo je jasno da je meč rešen, a Đoković je u sledećem gemu realizovao već prvu meč loptu za prolaz dalje.
Sa Rajanom Herisonom, suparnikom u drugoj rundi, Đoković je igrao dva puta i oba puta je pobedio - 2011. u Sinsinatiju bilo je 6:2, 6:3, a prošle godine na Vimbldonu rezultat je glasio 6:4, 6:4, 6.4. B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 14 Jan 2013, 12:19 |
|

rang

|
Jelena: Ne razmišljam o meču s Anom Posle pobede nad Johanom Larson u prvom kolu, Jelena Janković rekla je da još ne misli na eventualni meč sa Anom Ivanović u trećem kolu.  Jankovićeva je na startu prvog Gren slema sezone protiv Larsonove slavila sa 6:2, 6:2, i u narednom kolu će igrati protiv Marije Žoao Keler.
“Da budem iskrena, ne razmišljam toliko unapred, želim da idem korak po korak. Obe moramo prvo da dođemo do treće runde, tako da idemo meč po meč i videćemo šta će se dogoditi”, izjavila je Jelena.
Jankovićeva je istakla da je protiv Larsonove uradila sve što je bilo potrebno da pobedi, ali da je mogla da odigra i bolje.
"Uslovi su bili veoma teški. Vetar nas je ometao i nije bilo lako kontrolisati poene, tako da sam morala dosta da se krećem. Prvi mečevi nikada nisu laki. Uz to, ovo mi je bio prvi međusobni susret sa Larsonovom, ali sam uradila sve što je trebalo za pobedu. Ipak, bilo je mnogo stvari koje sam mogla da uradim bolje", istakla je Jankovićeva, "Zadovoljna sam što sam prošlam, nije lako igrati protiv nekoga koga ne poznajete u ovakvim uslovima". B92
|
|
|
|
|
Tesa
|
 |
Tema posta: Re: TENIS | Poslato: 14 Jan 2013, 12:21 |
|

rang

|
Đoković: Sve je bilo kako treba Novak Đoković zadovoljan je učinkom prvog dana Australian Opena, u kojem je pobedio Pola Anrija Matjea u tri seta.  Đoković, koji u Melburnu brani dve vezane titule, zadržao se na terenu manje od dva sata.
Po očekivanju, Matje je bio vrlo čvrst protivnik, postupno je podizao nivo igre iz seta u set i doprineo da publika prisustvuje kvalitetnom meču.
"Hvala publici, znam da su zadovoljni kada gledaju vrhunske tenisere i drago mi je što smo mogli da im priuštimo lepa dva sata. Zadovoljan sam i svojom igrom i uopšte dobrim mečom, posebno u drugom i trećem setu, kada je Matje igrao vrlo dobro. U trećem setu bilo je vrlo teško doći do brejka, jer je zaista dobro servirao".
Đokovićeva taktika za ovaj meča, sa više skraćenih lopti nego obično, privukla je pažnju novinara na Rod Lejver Areni.
"Poznajem Matjea odlično, on je vrlo dobar igrač, ima izrazito brze ruke. Zato sam morao da se trudim da ga nateram da što više trči", objasnio je Nole.
Nepredvidiva melburnska klima bila je milostiva prema teniserima prvog dana.
"Činjenica je da ovde svašta može da vas sačeka na terenu, od 45 stepeni preko dana do prohladnih večeri. Danas je bilo veoma lepo vreme, ne previše vruće i uz blagi povetarac, sasvim mi je odgovaralo".
Vremenski uslovi utiču i na način na koji se igra.
"Melburn je poznat po tome što je tokom večernjih mečeva vlažniji vazduh, pa loptica putuje sporije. Zato je potrebno biti spreman na duže mečeve u tom terminu".
Novak je od gren slemova najviše uspeha u karijeri imao upravo u Melburnu, gde je slavio tri puta.
"Volim ovaj turnir i volim ovaj teren. Odgovara mi i podloga i atmosfera. Pred nama su dve nedelje tenisa, nadam se da će publika opet uživati".
Srpskog asa u drugoj rundi čeka momak koji je još uvek samo velika američka nada - Rajan Herison. B92
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 26 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|