Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 04 Maj 2025, 15:55

Autoru Poruka
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 12 Jan 2013, 22:26
Korisnikov avatar
Laki

Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12

"Završiću našu priču s jednim ‘moglo je biti, ali nije’.
I ko zna, kroz par godina kad sretnemo se, pričaćemo o nama kroz šalu, možda, mada ni jednom ni drugom neće biti smešno u dubini duša.
A onda jednog jutra shvatićeš kao i ja da oni što se bude na drugoj strani kreveta nisu mi.
I više neće biti smešno, već tužno.
Nedostajaće mi ona tvoja druga strana mene da upotpuni mozaik moje životne priče."

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 12 Jan 2013, 22:32
Korisnikov avatar
Laki

Desilo se upravo ono što sam slutio da će se jednom desiti. Postalo mi je svejedno…

NISI TI, LUTKO, NIGDE ZAKASNILA. I DA SI SE POJAVILA TEK ZA DESET GODINA, OPET BI STIGLA U PRAVO VREME. RETKI NAĐU RETKE… KAD-TAD.

Poželela sam da budemo malo sami”, rekla mi je. Vidiš kako je to? A ja sam poželeo da budemo puno sami. Odavno još..

Sve prave ljubavi su tužne? Ma ne, otkud ti to? Sve prave ljubavi su… tajne..

TAKO TO BIVA, ČUDNI SU MAGNETI U NAMA … NIŠTA NAS NE PRIVLAČI TAKO DOBRO KAO ODBIJANJE

Slika

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 12 Jan 2013, 22:37
Korisnikov avatar
Laki

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 12 Jan 2013, 22:47
Korisnikov avatar
Laki

"Ja sam neko sasvim običan, manje bitan… Samo jedna mala duša na ovome svetu… Ali opet, ja sam neko ko je ceo svoj svet video u tebi."

Sorry, Plavi… Pošaljem katkad srce na raport glavi…
Od starog društva… Ništa… Neko je puko, neko je svirno…
Ma. ti si super, brate, ako stvarno spavaš mirno.

MENE NIJE MOGLO PREVARITI TO STO JE IZGLEDALA KAO POLOVNI ANDJEO. ZNAO SAM DA NEMA POLOVNIH ANDJELA. IMA IH SAMO UMORNIH

Al’ me na svilen gajtan veži kao zvonce i samo cimni kad poželiš, ja ću ti zazvoniti.

Slika

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 14 Jan 2013, 01:36
Korisnikov avatar
Laki

Slika

Slika

Slika

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 14 Jan 2013, 01:38
Korisnikov avatar
Laki

O, Bože moj...
Na koga sam samo tako glup?
Nije ni čudo da nisam završio fakultet...Uzdahno sam duboko, odahnuo još dublje, i oslonio se na dovratak oprezno, kao da bi mi ga neko iz šale mogao izmaći? Tako se otprilike i Ona oslonila na jednu osamljenu omoriku ukošenu nad kanjonom Morače, pri povratku s mora, a meni nije bilo ni na kraj pameti da za to nisu krive samo serpentine i tri tuceta celzijusa u vazduhu...
- Nije ti dobro mila? Šta bi to moglo biti?
Pogledala me je zagonetno, ali njene oči i nisu ništa drugo nego dve trepćuće zagonetke, koje, eto, ni tad nisam uspeo odgonetnuti. Sigurno mi je i kasnije, na svoje šifrovane načine, ukazivala na male promene koje su bile prvi vesnici Velike Promene, ali te poruke u boci su, na nesreću, zalutale negde u Moru Nemira po kom sam tih dana jezdio kao ukleta lađa...

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 14 Jan 2013, 01:40
Korisnikov avatar
Laki

Pa se ponekad osećam kao imela u zelenim krošnjama njene mladosti. Kao nepotrebni prigušivač na revolveru svih tih raspucanih emocija. Njen smeh je glasniji, njen bes strasniji, u svakom našem ehu Ona odzvanja kad ja uveliko utihnem, mesečina se veselo sanka po svili njene kože dok tu, odmah pored, tama u kalupima mojih bora izliva strune za svoju melanholičnu lutnju. Da li sam time što je toliko volim stekao pravo da je sad povlačim za ruku kad zastane pred izlozima koje sam ja već odgledao, i da joj sebično prepričavam sva ona uzbudljiva poglavlja koja čezne da pročita? Da li sam time što sam zapalio tu buktinju stekao pravo da sad njen uzdrhtali plamen umaram u promajnim pećinama svoje rezigniranosti, i da li se ona uopšte rasplamsala zato što sam je ja zapalio, ili bukti naprosto zato što je Buktinja, sam đavo će ga znati?

Slika

Vrh
LaYa
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 14 Jan 2013, 01:45
Korisnikov avatar
Laki

Spusti svetla, oduzmi gas, smesnih stvari se bojimo
Mislis da neko pita za nas, kao da ne postojimo
Stavi misli u prazan hod, stresi zvezde k'o dudove
I polako nasuci brod na te plisane sprudove
I sanjaj

Vrh
Bubi
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 14 Jan 2013, 03:01
Korisnikov avatar
Black Woman

Pridružio se: 23 Maj 2012, 23:20

Nisam te nikad cuvao
nisam te nikada mazio, pazio
tvoju sam ljubav gazio
svemu smisljao broj

Nisam te nikad stedeo
i nisam umeo stati i ostati
sta ce od mene postati
mali andjele moj

Vrh
Astra
Post  Tema posta: Re: Sav taj Balašević  |  Poslato: 14 Jan 2013, 04:01
Korisnikov avatar
Administrator
Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58

Blagim pokretom sam oterao jato anđela sa njenog uzglavlja, i privukao nezgrapnu «školsku» stolicu bliže krevetu...
Bilo mi je potrebno par sekundi da se priviknem na potpuno zamračenu sobu, i mnogo više da se priviknem na to kako Ona izgleda...
Obično bi zaspala pre mene, a umela je da spava tako lepo, i voleo sam da posmatram tu opuštenost lenje mačke, i izvesni čedni detinji poluosmeh koji se pojavljivao jedino tad...
Na prvom od četiri kreveta takozvane «šok sobe», ležala je pokrivena do grla, prevrnutih očiju, dišući ubrzano, duboko, zastrašujuće odsutno...
Na susednom ležaju raspadala se neka nesretna žena, ona je jedina bila budna, i gledala me tupo, bez izraza, njen pogled me je vukao kao sidro...
Anamaria se nije pomerala, glavica joj je bila zabačena preko tvrdog i visokog jastuka, i, ako je sanjala, sanjala je da propada u kakav sivi beskrajni ambis koji se okreće kao matica, pokušao sam da prekinem tu moru...
- Sanjaš, ljubavi... Sve je u redu... Tu sam, kraj tebe, ne brini... Dotakao sam isprani beli čaršav pažljivo, vrhovima prstiju, pokušavajući da nađem njenu svilenu mišicu, ali dodirnuo sam nešto hladno i nezainteresovano, kao da sam takao onaj mali jutani džak nabijen peskom, kojim se podupiru dolme uoči poplave...
To me je uplašilo još više, i morao sam da ustanem da bih se, ne pritiskajući je, približio njenom licu, ali ni moj nagli pokret nije izazvao promenu u ribljem pogledu Žene pored. Samo je užasavajuće «nešto» što se mrdalo u providnoj plastičnoj kesi na njenom stomaku ukazivalo da je uopšte živa...
- Anamaria... Eh, ti... Ludice moja mala...
OK...
Naravno da mi je jasno da nisam Princ, ali u bajci baš nije precizirano da li se uopšte i neko pre Princa setio da poljubi Uspavanu Lepoticu?
Pa, da...
Taj dripac je možda i ušao u legendu naprosto zato što mu se posrećilo da naiđe prvi?

Slika

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu