Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 21 Jul 2025, 00:00

Autoru Poruka
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 10 Jan 2013, 14:21
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59

Nađena četiri mrtva mladića kod Paraćina

Policija je jutros oko 8.30 u jednoj kući u selu Svojnovo na planini Juhor kod Paraćina našla tela četvorice mladića, starih između 17 i 20 godina, potvrdila je agenciji Beta portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Slika

Prema nezvaničnim informacijama, njih je jutros našao otac jednog od mladića, koji ih je i odvezao u kuću. Četvorica momaka su sinoć otišli u njegovu vikendicu na roštilj. Pretpostavlja se da su otrovani ugljen-monoksidom.

Kako "Vestionline" nezvanično saznaju dvojica mladića su pronađena za stolom, a dvojica u krevetu. Uviđaj je u toku, a komepletno više tužilaštvo vrši istragu šta se tačno desilo ove kobne noći.

Dvojica od stradalih mladića su u Svojnovo došli kako bi novogodišnje i božićne praznike proveli s porodicama. Jedan od njih je učio za sveštenika, a drugi je pohađao birotehničku školu. Ostali mladići su se školovali u Paraćinu.
Srbija Paraćin Trovanje ugljen-monoksidom Svojnovo

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 10 Jan 2013, 14:22
Korisnikov avatar
rang
rang

Fantom siluje i krade po Zaječaru

Policija u Zaječaru traga za osobom koja je 5. decembra prošle godine, najpre omamila, a potom i silovala Tatjanu Danković (33), koja boluje od cerebralne paralize. Nakon toga, silovatelj je iz stana, u kome ova devojka živi sa svojom polupokretnom majkom i očuhom, ukrao ikone, pribor za jelo, oko 5.000 dinara i mobilne telefone, pišu "Večernje novosti".

Slika

Foto: Ilustracija
- Uveče 5. decembra sa skrivenog broja telefona pozvao je čovek koji se predstavio kao Zoran Jovanović - ispričala je Mirjana Danković, Tatjanina majka. - Kazao mi je da je vojni policajac i da mu je broj telefona dao naš zajednički prijatelj. Pitao me je da li može da dođe na kafu i upoznavanje. Rekao je da je iz Niša premešten u Zaječar, da je usamljen i da želi da se druži sa nama. Nisam ništa posumnjala i pozvala sam ga da svrati, rekla je ona.

Neznanac je u kuću Dankovića doneo kafu i sok. Dok su mu ukućani kuvali kafu, on im je sipao sok.

- Čim sam popila prvi gutljaj, osetila sam da je gorak - kroz suze govori Tatjana Danković, kojoj je donji deo tela potpuno nepokretan. - Nakon desetak minuta, osetila sam neopisivu slabost i nesvesticu. Kao kroz izmaglicu, osetila sam da me neko skida sa kolica i polaže na krevet. Kako se ispostavilo, Dankovići su bili drogirani i omamljeni sokom koji im je neznanac sipao u čaše. Osvestili su se tek nakon 12 sati neprekidnog sna.

- Čula sam zvonjavu na vratima i pokušala da ustanem, ali nisam mogla - priča Mirjana Danković. - Nekako sam se pridigla i na krevetu videla moju nepokretnu ćerku. Bila je gola od pojasa naniže.

- Odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć, koji su ubrzo došli u naš stan - nastavlja Mirjana. Uniformisanim policajcima sam ispričala šta se desilo. Oni, međutim, kao da nisu poverovali mojoj priči. Sačinili su zapisnik i otišli.

Nekoliko dana pred Novu godinu, Mirjanu je pozvao jedan inspektor iz Policijske uprave iz Zaječara. Pitao ju je koje su joj marke mobilni telefoni koji su joj ukradeni.

- Tog inspektora sam pitala šta su učinili povodom toga što mi je ćerka silovana. On je neljubazno odgovorio da vodim računa šta pričam i ne klevećem ljude za nešto za šta nemam dokaza - kaže Mirjana.

Pre nekoliko dana na istovetan način opljačkan je još jedan meštanin Zaječara, koji je dao oglas da izdaje sobu. Kako se nezvanično saznaje, kod njega je došao isti počinilac, omamio ga na istovetan način kao i Dankoviće i iz kuće mu ukrao gotovo kompletan inventar i novac. Tek tada je klupko počelo da se odmotova.

- Opet su me, u utorak, pozvali iz policije, ali su tada bili neuporedivo ljubazniji. Odveli su moju ćerku na pregled kod ginekologa, što je trebalo odmah da urade. I, lekari su potvrdili da je Tatjana silovana - revoltirana je Mirjana.

- Ako je bilo eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika, to će, naknadnom istragom, biti utvrđeno u najkraćem mogućem roku - rekla je Sanja Dimitrijević, portparolka Policijske uprave iz Zaječara.

Ona je apelovala na građane da odmah prijave organima reda ukoliko primete osobu za kojom se traga. Rekla da ta osoba ima oko 50 godina i beleg na desnom obrazu.
Srbija

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 10 Jan 2013, 15:19
Korisnikov avatar
rang
rang

LESKOVAC: Tinejdžer ubio oca kamenom!

Oko ponoći 7. januara, na seoskom putu u selu Popovac, D. S. (19) je sustigao svoga oca S. S. (63) i nakon kraće rasprave udario ga kamenom u glavu, a zatim nastavio da ga gađa kamenjem u glavu i telo

Slika

Leskovačka policija je uhapsila i odredila zadržavanje D. S. (19) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je ubio oca S. S. (63) iz Leskovca, saopštila je Policijska uprava u Leskovcu.

Sumnja se da je D.S. oko ponoći 7. januara, na seoskom putu u selu Popovac, sustigao svoga oca S. S. i nakon kraće rasprave udario ga kamenom u glavu.

Od zadobijenog udarca S. S. je pao na zemlju, a osumnjičeni je nastavio da ga gađa kamenjem u glavu i telo.

Nakon toga osumnjičeni je otišao do kuće svoje tetke, kojoj je rekao da je na seoskom putu pronašao telo svoga oca sa povredama u predelu glave.

Policija je sa lica mesta izuzela kamen na kojem se uočavaju tragovi nalik na krv, dok je obdukcijom utvrđeno da je smrt nasilna i da je nastupila usled povreda glave prouzrokovane tupim predmetom.

D. S. će u toku dana biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 11 Jan 2013, 00:27
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57

Zaplenjena rekordna količina marihuane

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj danas je zaplenjeno više od 900 kilograma opojne droge marihuane - skanka.

Slika

Droga je zaplenjena u zajedničkoj akciji pripadnika Uprave Carina i Granične policije Srbije. Policija i carinici su drogu otkrili u kamionu iz Makedonije koji je išao za Švajcarsku.

"Za pregled smo se odlučili analizom rizika, jer je učestalo krijumčarenje narkotika iz Makedonije za zapadnu Evropu", rekao je agenciji Beta vođa tima za suzbijanje krijumčarenja Vladimir Kovačević. Prema njegovim rečima, opojna droga je bila sakrivena u kuhinjskim elementima koje je vozač iz Makedonije pokušao da prokrijumčari preko teritorije Srbije.

"Ova količina zaplenjene marihuane je najveća ikada na ovom graničnom prelazu, a verovatno i u Srbiji", kazao je pomoćnik komandira stanice Granične policije Batrovci Branko Bačić. On je dodao da će nakon završenog uviđaja, državljaninu Makedonije koji je pokušao krijumčarenje, biti određeno policijsko zadržavanje i da će u zakonom predviđenom roku biti sproveden istražnom sudiji.

Press Online

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 11 Jan 2013, 09:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Tragedija u poznatom turističkom letovalištu: U požaru u hotelu sedmoro mrtvih

Sedam osoba poginulo rano jutros na Filipinima u požaru koji je izbio u jednom hotelu u gradu Olongapo.

U požaru koji se dogodio rano jutros u jednom hotelu na Filipinima poginulo je sedmoro ljudi - tri Amerikanaca, tri Filipinke i jedan južnokorejski državljanin, saopštile su vlasti.

Požar se dogodio u malom dvospratnom hotelu u popularnom turističkom mestu Olongapo, bivšoj američkoj pomorskoj bazi zapadno od prestonice Manile, javio je AP.

Policija je saopštila da lokali i hotel u susedstvu nisu oštećeni u požaru koji je trajao tri sata.

Uzrok požara još nije utvrđen.

S media

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 11 Jan 2013, 11:41
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Devojčica i majka umirale u hodniku zgrade, niko od stanara nije hteo da pomogne

Kruševljane je šokirala hladnokrvnost kojom je Radoslav Marinković (67) upucao Danijelu Milićević (42) i njenu šestogodišnju ćerkicu M.M. u hodniku zgrade u ulici Gavrila Principa 14 ali možda još više bezosećajnost stanara zgrade K16 koji su ostali iza zaključanih vrata dok su nemoćna žena i dete krvarili na stepeništu!

Slika

Ubica je smrtonosne hice ispalio oko 18.30 sati a Hitna pomoć je prvi poziv iz zgrade dobila tek 15 minuta kasnije!

- Bila sam u kuhinji kada sam čula dva pucnja.Brzo sam istrčala i videla Danijelu i malu kako leže na stepeništu. Pitala sam Danijelu „Ko je to učinio?“ a ona mi je samo očima pokazala na M. koja je tražila vodu.Pozvala sam sina koji je doneo ćebe i vodu i iz ruke je dala devojčici. U ćebetu smo je poneli do stana komšinice ali joj nije bilo spasa - vidno traumirana,priča Violeta Radenković koja je jedina pritekla u pomoć Danijeli i M. iako je pre desetak dana imala tešku operaciju.

Violeta priča da je glasno dozivala komšije da pomognu povređenima, lupala na vrata ali niko nije želeo da otvori niti da pozove pomoć.

- U jednom stanu su mi rekli da je sama kriva i zalupili mi vrata ispred nosa! Tek je komšija sa prvog sprata pozvao Hitnu pomoć nakon desetak minuta.Kada je stigla Hitna pomoć sestra je tražila da pozovu još jedno vozilo a svi su nemo stajali.Niko nije hteo ni da joj donese makaze kako bi Danijeli isekla trenerku! Svi su stajali i gledali a kada su ih odneli i milicija došla okupili su se ispred zgrade da komentarišu. Strašno kakvi smo ljudi postali. Volela bih da u policiji proverim koliko je bilo poziva iz zgrade. Sumnjam da je bilo više od dva, tri a svi su čuli pucnjeve - kaže Violeta dodajući da je prošle godine ispred zgrade metalnom šipkom pretučen čovek ali ni tada niko nije pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Stanari juče nisu bili raspoloženi da reporteru "Blica" otvore vrata dok su ljudi koje smo sretali u hodniku uglavnom slegali ramenima na pitanje da li su poznavali Danijelu i malu M. i zašto nisu pokušali da im pomognu. Na većini vrata nema tablica sa imenima vlasnika a neki su nam priznali da slabo poznaju svoj komšiluk i da “gledaju svoja posla”.

Blic

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 12 Jan 2013, 11:40
Korisnikov avatar
rang
rang

Požarevac: Poginuli brat i sestra

U teškoj saobraćajnoj nesereći, na obilaznici kod Požarevca poginulo dvoje mladih. Milica (15) odmah izdahnula, a Milan (19) u bolnici. Još dvoje povređenih

Slika

TRAGEDIJA u Požarevcu. Na obilaznici kod ovog grada, na magistralnom putu koji vodi ka Velikom Gradištu, u petak se dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginuli brat i sestra Milan (19) i Milica (15) Josimović iz sela Petka, kod Požarevca. Devojčica je izdahnula na licu mesta, dok je Milan podlegao povredama u operacionoj sali. U nesreći su teško povređena i dvojica mladića, Aleksandar M. (18) iz Požarevca i Miloš S. (18) iz Lučice, koji je, u komatoznom stanju, prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

Nesreća se dogodila oko 13 časova, kada, kako navode u požarevačkoj policiji, “fijat punto”, sa četvoro mladih ljudi, nije ustupio prvenstvo prolaza kamionu “Dunav gradnje” iz Velikog Gradišta, što je izazvalo direktan sudar.

- Putničko vozilo, kojim je upravljao Milan Josimović, od siline udara odbačeno je nekoliko metara i završilo je u jarku pored puta - saopštili su u policiji.

Prema navodima lekara, Milan je odmah po prijemu operisan, ali je, nažalost ubrzo izdahnuo. Drugi mladić, iako, takođe operisan, i dalje je u teškom stanju, dok je treći prevazen u beogradski Urgentni centar i nalazi se u komi - rekao nam je dežurni lekar Jovan Milojković.

Prema pričama očevidaca, prizor nakon nesreće bio je stravičan. Čuo se jak prasak.

- Iz jarka pored puta, gde je bio slupani automobil, čuli su se jauci i dozivanje u pomoć. Odmah smo pritrčali, a za nekoliko minuta stigla je i Hitna pomoć. Nažalost, za devojku je bilo kasno - ispričali su očevici, koji žive u blizini ove požarevačke obilaznice

Novosti

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 12 Jan 2013, 11:51
Korisnikov avatar
rang
rang

POTRESNA ISPOVEST DEVOJKE: Miloš mi je samo rekao: „Jao, srce" i umro

Sanji A. (15) njen momak Miloš Atanasković (17), samo nekoliko sekundi pre smrti, telefonom rekao da je voli, a onda se požalio da ga steže u grudima i prekinuo vezu

Slika

PARAĆIN - Očajna!
- Ljudi mi govore da je mrtav, ali ja im ne verujem. Čekam da moj Miloš dođe, da me pomiluje po kosi, kako je to uvek radio, i poljubi!

Ovako je svoju ispovest za Kurir počela Sanja A. (15), devojka tragično nastradalog Miloša Atanaskovića (17), koji je, zajedno s nerazdvojnim prijateljima Jovanom Ilićem (17), Đorđem Marjanovićem (16) i Markom Živkovićem (21) u četvrtak nađen mrtav u vikendici nadomak Svojnova kod Paraćina.

Sanja se s Milošem čula telefonom samo nekoliko sekundi pre nego što je mladić umro, najverovatnije od trovanja ugljen-monoksidom.

- Čuli smo se u 19.13 sati. Bio je veseo, a po njegovom glasu sam shvatila da je malo i popio. Nekoliko puta me je pitao: „Srećo moja, je l’ me voliš?“ i ponavljao koliko mu značim! Pred kraj razgovora sam čula i njegove drugove. Šalili su se i dobacivali. Nisam htela više da mu smetam, pa sam kroz osmeh rekla: „Ajde, ti prekini vezu, znaš da ja nemam snage, a red je da se posvetiš drugarima“ - priča Sanja kroz suze.

Miloš, međutim, nije prekinuo vezu, ali je s druge strane linije usledio muk!

- Pomislila sam da se možda naljutio... Onda je, gotovo stenjući, procedio: „Jao, srce, jao“. Tad se veza prekinula - kaže devojka.

Drhteći i gušeći suze, ona priča kako je istog momenta osetila strah.

- Prošla me je jeza, u sekundi me preplavio strah da sam ga izgubila! Stezalo me u grudima i jedva sam disala. Pokušala sam da se smirim i objasnim sebi da je u vikendici loš signal i da se zato prekinula veza. Pozvala sam ga ponovo, ali se nije javljao. Neprekidno sam ga zvala, skoro do ponoći. Zaspala sam s telefonom u ruci - priseća se Sanja i dodaje:

- Ustala sam sa istim osećanjem straha. Upalila sam TV i pustila vesti. Kad sam čula da su u vikendici u Svojnovu nađena četiri mrtva mladića, znala sam da je reč o mom Milošu! Nekoliko minuta kasnije pozvala me je njegova sestra Marija i potvrdila moje najgore strahove - jecajući nam priča Sanja.

Slika
Miloš Atanasković Marko Živković

Otac Bojan: Sve mi je sumnjivo

Bojan Atanasković, otac nastradalog Miloša, izrazio je juče sumnju u ispravnost obdukcionog nalaza u kom se navodi da su se njegov sin i trojica Miloševih prijatelja ugušili ugljen-monoksidom!

- Ne verujem da je to uzrok smrti mog sina! Nikad nismo imali problem s tim agregatom za koji tvrde da je procurio - kaže otac.

Očaj nije mogla da sakrije ni Miloševa sestra Marija.

- Stojim pored sanduka i gledam Miloša. Iako je tu, pored mene, iako smo išli da organizujemo sve detalje sahrane, i dalje nisam svesna da ga nema. Ljudi kukaju i plaču pored mene, a ja sve vreme sebe ubeđujem da je ovo ružan san i da će moj brat da me probudi iz njega - kazala je Marija.

U zvaničnu verziju smrti ne veruju ni rođaci Marka Živkovića.

- Sreća je da su se novine zainteresovale za ovaj slučaj! Sigurni smo da se nisu otrovali ugljen-monoksidom, oni su ubijeni! To treba da nam pomognete da istražimo - rekao je jedan od mladića koji su došli u dom Marka Živkovića.

Slika
Đorđe Marjanović Jovan Ilić

Celo selo zavijeno u crno

U kući nastradalog Đorđa Marjanovića pored roditelja nemo su stajali svi koji su došli da im pruže utehu.

- Celo selo je obuklo crninu. Više nikad neće biti isto. Ovih zlatnih dečaka više nema i mislim da ih ni priča o tome kako su umrli neće vratiti - rekao nam je jedan od meštana Svojnova.

Rođaci Jovana Ilića kažu da će na sahranu doći svi koji su poznavali četvoricu dečaka.

- Javljeno nam je da će doći njihovi drugari iz Beograda, Paraćina i Ćuprije... Doći će da zajedno ispratimo našeg Jovana - kazala je Jovanova rođaka.
Obdukcija: Trovanje ugljen-monoksidom uzrok smrti

Toksikološka analiza krvi nastradalih mladića pokazala je „visoku koncentraciju ugljen-monoksida“, čime su potvrđeni rezultati obdukcije, koja je takođe pokazala da je trovanje ovim gasom uzrok smrti četvorice prijatelja.

- Analiza krvi rađena u laboratoriji VMA u Beogradu potvrđuje da je smrt četvorice mladića nastupila kao posledica trovanja ugljen-monoksidom - kazao je sudija Višeg suda Zoran Petrović.

Inače, još nije poznato da li je ugljen-monoksid nastao sagorevanjem iz peći na drva ili agregata na naftu, što je, kako se pretpostavlja, verovatnije. Agregat koji je snabdevao vikendicu strujom nalazio se u prostoriji pored sobe u kojoj su nađena tela mladića.

Između dve prostorije je bio zatvoreni prozor, ali se pretpostavlja da je gas tuda mogao da prođe.

Tek kad umrem, prestaće da me boli

Brišući suze, ona je rekla da se s Milošem zabavljala pet meseci.

- Prvo smo se dopisivali preko Fejsbuka, a onda smo se sreli u centru Paraćina. Zavoleli smo se na prvi pogled. Sad mi svi govore da sam mlada i da vreme leči sve, ali lažu!

Miloš je bio moja prva i najveća ljubav. Voleću ga do smrti i tek kad umrem, prestaće da me boli - kaže Sanja.

Slika
Miloš i Sanja pet meseci bili u vezi

Kurir

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 14 Jan 2013, 19:32
Korisnikov avatar
rang
rang

CG: Još nema službenih informacija o ubojstvu Luke Popovića

Na Žabljaku se oko ponoći dogodilo ubojstvo. Kako prenose podgorički mediji stradao je 30-godišnji Luka Popović na koga je pucao  Pljevljak  Jovica  Zindović , bivši zet braće Darka i  Duška Šarića , koji je uhapšen.

Kako je i zašto došlo do ubojstva još službeno  nije poznato. Zindović i Popović su navodno sa društvom proslavljali pravoslavnu Novu godinu u istom hotelu .

Zindović  je 2008. godine uhapšen po Interpolovoj potjernici kao jedan od osumnjičenih za ubistvo Miša Vujičića.

slobodnaevropa

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 14 Jan 2013, 19:34
Korisnikov avatar
rang
rang

Ubijena devojka u Resniku, uhapšen osumnjičeni

Slika

BEOGRAD, 14. januara 2013. (Beta) - U porodičnoj kući u Resniku u ponedeljak ujutru je nožem ubijena jedna devojka, rečeno je u Birou za saradnju s medijima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U MUP-u su agenciji Beta rekli da je osumnjičeni uhapšen.

Mediji pišu da se nesreća dogodila u Ulici Palih boraca u Resniku gde je osumnjičeni V.J. (22) nožem izbo po vratu svoju devojku M.Z. (23) koja je na licu mesta preminula od zadobijenih povreda.

Osumnjičeni V.J. će nakon policijskog saslušanja biti priveden kod istražnog sudije.

(Beta, 14.01.2013)

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu