Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 28 Mar 2024, 18:27


Autoru Poruka
Passion
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 07 Jan 2013, 20:36
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
"Prijatelji" u deset sezona spavali sa 135 ljudi

Šest glumaca iz serije "Prijatelji" imalo je oko 135 seksualnih partnera tokom deset sezona legendarnog sitkoma, izračunali su obožavatelji.

Slika

Serija "Prijatelji" je osvojila publiku širom sveta

Najviše partnerki imao je Džoi Tribijani, oko 52. Monika i Rejčel su imale oko 15 muškaraca, dok je Fibi bila sa više od 30.


Lik Rejčel koju je igrala Dženifer Eniston je iz cele ekipe serije "Prijatelji" jedina bila za veze. Od muškaraca, za veze je najviše bio Dejvid Švimer koji je igrao Rosa u seriji.



Vesti


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 09 Jan 2013, 16:09
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
Ljubav i kazna & Kako vreme prolazi - Promo (Prva)




Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 09 Jan 2013, 22:51
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
KAKO VREME PROLAZI


U najuspešnijijoj turskoj seriji iz 2010. godine pratimo dramatične događaje ispletene oko ljubavne prevare koja uništava porodicu Akarsu.

Godina je 1967. Kapetan duge plovidbe Ali Akarsu provodi puno vremena odvojen od svoje porodice. Dok je on na putovanjima, supruga Džemile se brine o kući i njihovo četvoro dece.
Jednog dana Ali se vraća kući i menja život svojoj porodici. Alijevo ponašanje postaje krajnje neobično i na površinu izbija mračna strana njegove ličnosti. Džemile pokušava da pronađe razlog njegovog izmenjenog odnosa prema njoj i u Alijevom džepu otkriva pismo koje je dokaz da Ali ima ljubavnicu. I dok se Džemile razmišlja može li preći preko prevare i oprostiti, Ali se odlučuje za rasturi porodicu birajući mladu ljubavnicu Karolin. Ovaj trenutak je prekretnica za porodicu Akarsu kojoj predstoji dugo i bolno razdoblje ispunjeno traumatičnim sećanjima i nerazjašnjenim odnosima.

Uloge: Erkan Petekaja, Ajča Bingol, Vilma Eles, Jildiz Čari Atiksoj, Mehmet Gurhan
Produkcija: Turska, 2010.


KVPZAVIRITE S01 E01




Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 10 Jan 2013, 15:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
“Águila Roja”

Možda u Srbiji nema popularnost “Sulejmana Veličanstvenog” (Muhtesem Yüzyil), možda suviše brutalna, možda puna komplikovanih zapleta za ove prostore, ali nesporno genijalna serija “Crveni orao” (Águila Roja) osvojila je svet. Zemlje Hispanske Amerike (Bolivija, Kuba, Meksiko, Urugvaj, Portoriko, Argentina, Peru), SAD, Francuska, Belgija, Poljska, Bugarska i Srbija samo su neke od preko 20 zemalja u kojima se ova serija prikazivala.

Slika

“Crveni orao” – glavni likovi
Priča s početka deluje posve uobičajeno, nimalo jedinstveno – osveta zbog koje običan čovek postaje neobičan superheroj pod imenom Crveni orao. Iako bi se moglo reći da je ovakva tematika široko rasprostranjena, ona je samo kalup – početna motivacija protagoniste da obuče kostim i spasava ljude. Gonsalo de Montalvo (Gonzalo de Montalvo) je gradski učitelj, čovek čija je voljena žena jedne noći kukavički ubijena. On i njegov sin Alonso (Alonso) ostaju sami. Neutešan i ophrvan željom za osvetom, Gonsalo odlučuje da iskoristi veštine koje je naučio na Dalekom Istoku i, obukavši kostim nindže, uz pomoć svog oružja (koje nikad nije vatreno), krene u potragu za ubicom svoje žene, rešen da ga ubije.

Ali priča još u prvoj epizodi ne ostaje ovako jednostavna. U igru ulaze Satur (Sátur), beskućnik koji će mu postati štitonoša, životni pratilac; Margarita (Margarita), njegova svastika u koju je oduvek bio zaljubljen; Markiza od Santiljane, lukava i prepredena plemkinja, njegova poznanica iz detinjstva; Ernan (Hernán), svirepi gradski komesar; frajle Agustin (Agustín), zagonetni franjevac i njegov mentor i mnogi drugi likovi. Tajne se povećavaju. Životne zagonetke takođe. Zaplet više nije tako jednoličan – hrabri učitelj pokušava da odgonetne misteriju svoje porodice, pronađe izgubljenu braću, uspostavi pravdu, shvati i otkrije uzroke mnogih događaja, pronađe svoje “ja”.

Slika
David Hener u ulozi Gonsala de Montalva – privukao je pažnju publike nežnijeg pola

Gonsalo, kao Crveni Orao, pod punom opremom
“Crveni orao” je, kao i svaka španska serija, odraz mnogih žanrova – istorijska drama, ljubavna romansa, akcioni triler… Nikad ne možete biti u potpunosti uvereni kojoj vrsti pripada. Iako će nas, prvenstveno, zabaviti – serija pruža i mnogo korisnih podataka. Kako se vremenski radnja odvija u Zlatnom dobu Španije (Siglo de Oro), koje je specifično po “umetničkom bumu”, vladavini dinastije Habzburgovaca i otvorenosti Španije ka celom svetu, pa, ujedno, i njenom prostiranju na nekoliko kontinenata, “Crveni orao” nije samo komercijalno, već i kompleksno umetničko delo. Nekoliko likova su čak i istinite ličnosti: doktor Huan de Kalatrava (Juan de Calatrava), kralj Filip IV (Felipe IV), markiz od Santiljane, i poznati slikar ovog perioda – Muriljo (Murillo) – koji je u seriji tek dečak.

To što doprinosi kulturnom uzdizanju gledalaca, ne znači da je serija dosadna – akcija, epizodni zapleti, ljubavne i strastvene afere, porodične tajne i smrtonosne misterije su konstantni motivi koji podižu napetost i drže pažnju. Brutalnost i erotika doprinose realističnosti, nasuprot koje stoje fantazija i mistika toga doba. Iako se radnja odvija u dalekoj prošlosti, postoje pitanja kojima se serija bavi, pitanja koja su svevremena i koja po svojoj psihološkoj analizi čine seriju vrlo modernom – pitanja smrti i života, istine i laži, patnje i sreće, bogatih i siromašnih, plemenitosti i oholosti, zatočeništva i slobode, krivice i pravde, morala i nemorala, religije i svetovnog života, pa kako je to doba cvetanja nauke, donekle i pitanja ateizma i vere.

Slika
Gonsalo i njegova svastika Margarita
Slika

Ljubav ne pita, samo dela!
Ako izuzmemo male nedoslednosti i nerealne situacije, ono što bi se jezikom filma nazvalo “holivudski događaji”, jer, i pored svih istorijskih činjenica, ipak je to fiktivna priča, scenario za ovaj projekat je savršen. Replike koje likovi izgovaraju odražavaju odličan talenat, vidnu požrtvovanost, usredsređenost i zalaganje dramaturga koju su radili na njemu. Rediteljski deo je, iako vremenska odrednica serije nije zahtevala neke specijalne efekte, još bolji i kompleksniji, gotovo u rangu sa holivudskim ostvarenjima. Zbog uverljivih kostima, raznovrsnih rekvizita, bajkovitih filmskih lokacija od kojih zastaje dah, brojnih glumaca i još brojnijih statista, ovaj televizijski spektakl spada u jedne od najskupljih u Španiji.

Slika


Slika
Inma Kuesta (Margarita) i Mirjam Galjego (Markiza od Santiljane)
Glumačku postavu čine: David Haner (David Janer), Havijer Gutijeres (Javier Gutiérrez), Pepa Aniorte (Pepa Aniorte), Inma Kuesta (Inma Cuesta), Mirjam Galjego (Miryam Gallego), Giljermo Kampra (Guillermo Campra), Fransis Lorenso (Francis Lorenzo), Santjago Molero (Santiago Molero), Rodžer Berueso (Roger Berruezo), Elisa Moulia (Elisa Mouliaá), Monika Kruz (Mónica Cruz) i Oskar Kasas (Óscar Casas), najmlađi brat proslavljenog španskog glumca Maria Kasasa (Mario Casas).

Slika
Prelepa Monika Kruz, sestra holivudske dive Penelope Kruz

Slika
Elisa Moulia (Irene) i Rodžer Berueso (Martin), mladi i perspektivni glumci pred kojima je zlatna karijera
Iza “Crvenog orla” stoji i više no uspešna produkcijska kuća “Globomedia” i televizija “RTVE” (Televisión Española). Pored serije, snimljen je i istoimeni film, sa istom glumačkom ekipom, a postoje i brojne, kako društvene, tako i video igre na ovu temu. U Srbiji se, po drugi put, serija emituje na televiziji “Happy”. Ali sada, za razliku od prošlog puta, biće prikazane sve četiri sezone koje su snimljene. Uskoro u Španiji počinje emitovanje pete sezone i snimanje šeste. Iako traje sat i 20 minuta, što je uobičajena metraža španskog serijskog programa, kod nas se, nažalost, jedna epizoda seče i prikazuje kao dve, čime se ubijaju epizodni zapleti i rastura jedna celina.

Zasucite rukave, zaustavite dah, izdvojite vreme i neka vam katana uvek bude oštra! Ulazite u jedan opasan, ali čaroban svet španske kulture! Ukoliko, dok šetate ulicama Beograda, pronađete jedno dugačko i kruto crveno pero, znaćete koji junak je posetio našu prestonicu…



wanabe magazine


Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 17 Jan 2013, 12:04
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59
Postovi: 4951

OffLine
“Buffy, the Vampire Slayer”

Kaže se da o knjigama ne treba suditi na osnovu korica, a možda bi trebalo da postoji i pravilo da o TV serijama ne treba suditi na osnovu naziva. Mnogi su spremni da otpišu serije iz žanra fantastike kao neozbiljne, bez obzira na mnoge kvalitetne serije koje su pokazale kako se ovaj žanr može koristiti da se na originalniji način kaže mnogo toga o stvarnom svetu i problemima sa kojima se svi suočavamo. Američka serija “Bafi, ubica vampira” (Buffy, the Vampire Slayer), koja se prikazivala sedam sezona (1997-2004), nalazi se na mnogim listama najboljih serija svih vremena i predstavlja predmet mnogih akademskih radova na američkim univerzitetima.


Slika

Tvorac serije Džos Vidon (Joss Whedon) seriju je zamislio kao feminističku subverziju horor stereotipa. Bafi Samers (Buffy Summers), majušna plava kalifornijska tinejdžerka, deluje kao osoba čija je uloga u horor filmovima da vrišti i brzo završi kao žrtva nekog monstruma – ali je u stvari upravo ona strah i trepet za čudovišta.


Pored svojih supermoći i borilačkih veština i velike hrabrosti, Bafi je dosetljiva, energična, pragmatična, a među njena “oružja” spada i smisao za sarkastične replike
Kuća 20th Century Fox otkupila je njegov scenario i 1992. po njemu snimila veoma loš film “Bafi, ubica vampira” u režiji Fran Rubel Kuzui (Fran Rubel Kuzui) sa Kristi Svonson (Kristy Swanson) u glavnoj ulozi. Od Vidonove ideje nije mnogo ostalo u konačnoj verziji filma, koji je bio tipična tinejdžerska komedija, ali je on 1997. dobio priliku da svoju viziju pretoči u stvarnost stvaranjem istoimene TV serije za stanicu WB, sa Sarom Mišel Giler (Sarah Michelle Gellar) u glavnoj ulozi.

Serija je inteligentna sinteza drame, horora i komedije u kojoj su likovi i ljudski odnosi u prvom planu, a demoni metafore za probleme stvarnog života. Bafi je poslednja u nizu devojaka koje su kroz istoriju bile sudbinski odabrane da budu obdarene natprirodnom snagom, kako bi štitile čovečanstvo od raznih čudovišta. Mada na svojim tananim plećima nosi ogromnu odgovornost za spasavanje celog sveta, ona je istovremeno i prava tinejdžerka koja voli modu, izlaske i momke i pokušava da vodi normalan život, ali to često nije lako. Živi sa majkom koja ne zna za kćerkin tajni život, koji joj u školi donosi mnogo problema. U borbi protiv vampira i drugih čudovišta presudnu pomoć joj pruža Rupert Džajls (Rupert Giles), školski bibliotekar, čiji je pravi poziv da bude njen Čuvar (Watcher), odnosno mentor koji je uči i savetuje o dužnosti ubice vampira. Bafi se veoma oslanja na svoje najbolje prijatelje: pametnu, ali stidljivu Vilou (Willow), i nesigurnog šaljivdžiju Zandera (Xander).

Slika
Jedna od glavnih tema serije je i važnost prijateljstva - Bafi sa najboljim prijateljima: Vilou, Zanderom i svojim mentorom Džajlsom
Prve tri sezone serije, tokom kojih su naši junaci u srednjoj školi, zasnivaju se na metafori da je srednja škola pakao: razni demoni sa kojima se junakinja suočava obično predstavljaju probleme kakvi su siledžijstvo i vršnjačko maltretiranje, preambiciozni roditelji, beskrupulozni školski treneri, seksualni i ostali predatori.

Među glavnim odlikama ove serije jesu britke replike, specifičan humor, brojne reference na pop-kulturne fenomene, poigravanje sa jezikom i karakterističan govor koji je popularno nazvan “Buffy Speak”. Serija je brzo postala kultni hit i pobrala pohvale kritike, postajući vremenom kvalitetnija i kompleksnija nego što je to iko očekivao, posebno od druge sezone.

Slika
Bafi je svoju prvu pravu romansu doživela sa zagonetnim “dobrim” vampirom Ejndželom, ali je ova veza dobila šokantan i tragičan obrt
Jedan od najvećih kvaliteta serije su živopisni i kompleksni likovi. Svi oni, uključujući glavnu junakinju, imaju ozbiljne mane i u stanju su da prave velike greške i menjaju se, nabolje ili nagore, pod uticajem godina i iskustava. Nije retkost da junaci pokažu svoju mračnu stranu, ali i da negativci dobiju šansu za iskupljenje.

Mnogi od sporednih likova serije postali su izuzetno popularni. Zgodni, zagonetni vampir Ejndžel (Angel), koji je ciganskom kletvom osuđen da ima dušu, odnosno savest koja ga muči, postao je glavni junak uspešne spinof serije “Ejndžel” (Angel, 1999-2005). U originalnoj postavi serije bila je i Kordelija (Cordelia), u početku stereotipna razmažena srednjoškolska “kučka”, koja je kasnije pokazala svoje drugo lice. Među likovima koji su se kasnije pojavili i doživeli veliku popularnost su flegmatični muzičar, vukodlak Oz (Oz); Anja (Anya), koja posle hiljadu godina života kao demon mora da nauči da ponovo bude ljudsko biće; i buntovna i nepredvidiva Fejt (Faith), takođe ubica vampira, koja ima veoma složen rivalsko-prijateljski odnos sa Bafi. Možda najpopularniji lik serije je Spajk (Spike), sarkastični vampir blajhane kose i pank imidža.

Slika
Sarkastični, seksepilni “bad boy” vampir Spajk po prvi put se pojavio u drugoj sezoni kao negativac, da bi kasnije postao jedan od najistaknutijih likova serije
Vremenom je serija, prateći odrastanje svojih junaka, postala sve mračnija i eksplicitnija, a Džos Vidon je dokazao da je spreman da “ubija” popularne likove, da svoje junake izloži svim mogućim patnjama i da se bavi temama kao što su depresija, bolesti zavisnosti, seksualno nasilje i katastrofalne veze. Zato je dobro došlo to što se poslednje dve sezone serije sa WB, kanala pretežno namenjenog tinejdžerima, preselila na UPN, koji je pružao najveću moguću slobodu koja se na američkoj televiziji može naći van kablovskih kanala.

Serija je vremenom takođe postala eksperimentalnija i neke od najcenjenih epizoda “Bafi” predstavljaju uspešne eksperimente sa formom: epizoda bez govora, mjuzikl-epizoda, epizoda koja se većinom sastoji iz snova glavnih likova i epizoda koja bez muzičke podloge na potpuno ogoljen i realističan način prikazuje neposredne reakcije na smrt člana porodice.

Slika
Vilou i Tara su bile jedan od prvih pravih lezbijskih parova na američkoj televiziji, a da pritom njihova homoseksualnost nije fetišizirana ili tretirana kao glavna karakteristika njihovih likova
Skoro deceniju pošto je prikazana njena poslednja epizoda, “Bafi” i dalje uživa kultnu popularnost, kako među fanovima koji na internetu još raspravljaju o tome ko je bolji frajer, Ejndžel ili Spajk, i porede ih sa vampirima iz serija “Vampirski dnevnici” (The Vampire Diaries) ili “Prava krv” (True Blood), tako i među kritičarima i univerzitetskim profesorima koji o ovoj seriji pišu eseje. Na “Bafi”, kao jednu od omiljenih serija koja je izvršila uticaj na njihov rad, pozivaju se autori serija u rasponu od “Veronike Mars” (Veronica Mars) do “Izgubljenih” (Lost) ili nove verzije “Doktora Hu” (Dr Who).

wanabe magazine


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 26 Jan 2013, 15:20
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
“Elementary”

“Elementary” je američka televizijska drama premijerno prikazana 27. septembra 2012. godine. Ova nova adaptacija poznate priče Artura Konana Dojla (Arthur Conan Doyle) izazvala je burne reakcije među ljubiteljima priče o Šerloku Holmsu kada se saznalo da će lik Džona Votsona (John Watson) tumačiti žena. Oprečna mišljenja izazvala je i činjenica da se radnja po prvi put, umesto u Londonu, odigrava u Njujorku.

Slika

Novi Šerlok, nova Votson, novi grad
Džoni Li Miler (Jonny Lee Miller) tumači ulogu modernog Šerloka Holmsa, deduktivnog genija koji je koristio svoju neverovatnu moć zapažanja i zaključivanja u rešavanju slučajeva, sarađujući sa Skotland Jardom (Scotland Yard). Pored neverovatnog talenta, Šerlok se u rešavanju slučajeva koristio i opijatima. Preterana konzumacija kokaina dovela ga je na rehabilitaciju posle čega se dobrovoljno povukao, preselivši se u Njujork.

Slika

Potpuno novog Šerloka igra talentovani Džoni Li Miler
Tamo obnavlja poznanstvo sa kapetanom njujorške policije Tomijem Gregsonom (Tommy Gregson) kojeg je upoznao na zajedničkoj istrazi njujorške i londonske policije. Njihovo prijateljstvo se nastavlja u Njujorku. Zahvaljujući Gregsonu vraća se na mesto savetnika u istragama. Iako iritiran njegovom ekscentričnošću, Gregson gaji simpatije i poštovanje prema Šerloku.

Holms ubrzo biva prisiljen da živi sa doktorkom Džoan Votson koju je njegov otac unajmio kao podršku u postrehabilitacionom oporavku. Džoan je bivši hirurg, ali se nakon smrti pacijenta povukla iz sveta medicine.

Slika

Džoan Votson je nova Šerlokova savetnica u odvikavanju od droge
Šerlok i Votson, oboje bežeći od loših uspomena i bivših karijera, prinuđeni su da žive zajedno. Prateći i posmatrajući Šerloka u rešavanju policijskih misterija, ona uči da deduktivno zaključuje i tako postaje važan član ekipe koja uspešno rešava zločine u Njujorku.

Nezaobilazan član ekipe je i Markus Bel (Marcus Bell), mladi detektiv koji se najteže prilagođava Šerlokovoj specifičnoj metodi u razotkrivanju zločinaca.

Slika
Prinuđeni da žive zajedno, Šerlok i Votsonova postaju prijatelji i saradnici
Novi slučajevi u tandemu Holms-Votson donose i u seriju “Elementary” poznata imena iz originalne priče Artura Konana Dojla kao što su profesor Morijarti (Professor Moriarty), Šerlokov najveći neprijatelji i misteriju oko lika Ajrin Adler (Irene Adler).

Iako je najava početka emitovanja serije propraćena negativnim komentarima i poređenjima sa BBC-ijevom verzijom Šerloka Holmsa, prvih 12 epizoda CBS-ove verzije pokazale su veliku gledanost, pa je najavljeno snimanje sve 23 epizode prve sezone.

Uloge u ovoj uzbudljivoj i podjednako duhovitoj detektivskoj drami tumače Džoni Li Miler, uloga njegove asistentkinje Džoan Votson (Joan Watson) poverena je Lusi Liu (Lucy Liu). Lik kapetana Gregsona igra Ejdan Kvin (Aidan Quinn), a detektiva Markusa Bela tumači Džon Mičel Hil (John Michael Hill).




Wanabe magazine

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 27 Jan 2013, 15:55
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Deset humorističkih serija koje svi volimo da gledamo

Jedan od recepata za dug život jeste smeh, pogotovo ako ga trošite na omiljene serije i filmove. Uživajte u sledećem izboru i potrudite se da izdvojite makar pola sata na gledanje svojih omiljenih televizijskih junaka.

“Vil i Grejs” (Will and Grace)

Zna se zašto su lideri. Divno cinični Vil (Will), blesavo izgubljena Grejs (Grace), urnebesno smešan Džek (Jack) i genijalno komična Karen (Karen) nasmejaće vas do suza. Svaka epizoda je priča za sebe i u svakoj, bez obzira koliko je zabavna, možete uočiti neke segmente koje liče na vaš život i život ljudi oko vas. Pojačajte i kikoćite se na sav glas.

Slika

Idoli za sva vremena
“Prijatelji” (Friends)

Omiljena šestorka je popularnija više nego ikad. Njihove replike ponavljamo u svakodnevnom govoru, a za svaku epizodu koju pogledate imate osećaj kao da je prvi put gledate. Zato je tako jedinstvena i neponovljiva.


Slika
Smatra se jednom od najboljih televizijskih serija, možda čak i najboljom
“Dva i po muškarca” (Two and a Half Men)

Dovoljno je reći Čarli Šin (Charlie Sheen). Priča o dva brata i malom detetu. Svaka epizoda ove rimejk serije nateraće vas da vrištite od smeha. Sjajne Čarlijeve replike i genijalni zaključci dovoljni su da pola sata dnevnog vremena posvetite životu ove popularne trojke.

Slika

Serija čije se epizode i danas snimaju
“Vesele sedamdesete” (That ’70s Show)

Slika
A ko njih ne obožava? Ešton Kučer (Ashton Kutcher) je samo jedan od razloga zašto je ova serija toliko uspešna. Vratiće vas u prošla vremena kada su fore i fazoni za uspešno startovanje i zaljubljivanje bile daleko inovativnije i zanimljivije. Svaki lik je specifičan i zbog toga je ova komedija prepoznatljiva u svetu.


Tinejdžeri čije se dogodovštine i danas pamte i prepričavaju
“Nova devojka” (New Girl)

Slika

Može se reći da je ova serija doživela veliki uspeh za kratko vreme. Ovo je priča o jednoj devojci koja svoje lične i emotivne probleme doživljava na jedan opušten i veoma komičan način. Okružena je svojim prijateljima i blesavim cimerima koji je u svemu podržavaju.

Slika

U toku je snimanje druge sezone ove sjajne serije
“Stažisti” (Scrubs)

Ovo je jedna od najgenijalnijih, ali istovremeno i jedna od najbesmislenijih serija ikada snimljenih. Prati život tek zaposlenih stažista koji kroz urnebesne situacije i bizarne medicinske slučajeve uče životne lekcije. Bil Lorens (Bill Lawrence) je ideju za snimanje dobio zahvaljujući svojim prijateljima, danas uspešnim lekarima, koji su mu preneli avanture iz doba kada su bili stažisti.


Nezamenljiva i nezaboravna ekipa lekara
“Svi gradonačelnikovi ljudi” (Spin City)

Jedna od najboljih serija, više puta nagrađivana, ali i kritikovana. Govori o samom gradonačelniku Rendalu Vinstonu (Randall Winston), tačnije o njegovom vernom pomoćniku, zameniku Majklu Flertiju (Michael Flaherty) koji je okružen neviđeno smešnim prijateljima i ljudima bez kojih ne bi mogao da zamisli svoj dan. Sam gradonačelnik je totalna suprotnost osobi kakva bi trebalo da bude i zato je ova serija toliko zabavna.

Slika

Ova serija svojim gledaocima pruža proniciljiv, zajedljiv i zasigurno sjajan humor
“Houp i Fejt” (Hope and Faith)


Priča o dve sestre koje su dva različita sveta, ali uprkos nesuglasicama i velikim razlikama jedna za drugu bi učinile sve. Obe imaju drugačiji život, ali opet, jedna sestra ne može da živi bez druge. Fejt Ferfild (Faith Fairfield) je dugo živela odvojeno od sestre i shvativši da nije doživela veliku popularnost u belom svetu, vraća se kod svoje sestre Houp (Houp), domaćice i porodične žene, što naravno izaziva različite reakcije od strane njene porodice.

Slika
Omiljene televizijske sestre
“Kako sam upoznao vašu majku” (How I Met Your Mother)

Antologijska serija koja je proteklih godina doživela veliku popularnost. Radnja serije se bazira na retrospektivi komičnih događaja. Ideja snimljenih epizoda jeste prepričavanje ludorija i dogodovština prijatelja koji svojoj deci objašnjava kako je upoznao njihovu majku. Ne možete da se ne nasmejete.

Slika

Krajem 2012. godine je objavljeno da će serija imati još jednu, devetu sezonu
“Štreberi” (The Big Bang Theory)

Ovo je američka humoristička serija idealna za svaki uzrast i pol. Govori o raspuštenim studentima koji svojim postupcima i genijalnim, ponekad i primitivnim razmišljanjima objašnjavaju poentu života i sve ono što im se dešava, šta ih čini srećnim, nesrećnim, zbog čega im je život zatucan, pomalo nepravedan, a svakako smešan.

Slika

Svi im se dive zbog stavova i vrednosti koje zastupaju

wanabe magaizne

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 31 Jan 2013, 10:14
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
Majk nije za „Red i zakon“

Vest da će Majk Tajson dobiti epizodnu ulogu u seriji „Red i zakon“, izazvala je ogorčenje među aktivistima protiv seksualnog nasilja koji peticijom pokušavaju da spreče da se nekadašnji bokserski šampion osuđivan za silovanje nađe u ovoj seriji.

Slika

Aktivisti iz SAD-a koji se bore protiv seksualnog nasilja uputili su protest producentima serije Red i zakon, jer smatraju da je neprimereno da osuđivano lice kao što je Majk Tajson dobije ulogu u policijskoj TV seriji.

Slika

Tajson bi trebalo da se pojavi u jednoj epizodi, ali kako je do sada prikupljeno 6.300 potpisa aktivista, neizvesno je da li će produkcija popustiti pod pritiskom, piše Dedlajn.


Tajson u filmu „Mamurluk u Vegasu“
Bivši američki bokser trebalo je u 14. sezoni popularne krimi serije da pokaže svoje glumačko umeće kroz lik Redžija Rodsa, ubice osuđenog na smrt.
Inače, Tajson je već igrao u filmovima Mamurluk u Vegasu, Mamurluk u Bangkoku i Mrak film 5.

RTS

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Sleepy
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 05 Feb 2013, 20:11
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Jul 2012, 16:11
Postovi: 847

OffLine
Serija četvrtkom: “The Carrie Diaries”


Kada su se pojavile dve nove knjige poznate američke spisateljice Kendas Bušnel (Candace Bushnell) pod nazivom “The Carrie Diaries” i “Summer and the City: A Carrie Diaries Novel” bilo je očigledno da će ubrzo biti snimljena i serija ili bar film. Posle brojnih sezona serije “Seks i grad” (Sex and the City) i dva filmska ostvarenja, delovalo je kao da je priča završena i da neće imati šta više da se kaže na ovu temu. Ali knjige, iako dočekane na nož, osporile su ovu tvrdnju.



Slika


Keri Bredšo (Carrie Bradshaw), modna ikona 20. i 21. veka, moderna znamenitost Njujorka, ušla je u istoriju. Ali mnogi i ne razmišljaju koliko njena priča, koju svi obožavamo, zvuči pomalo paradoksalno. Prvo je postojala Keri Bredšo iz novinskih kolumni i knjige “Seks i grad”, koja je u Njujork došla iz Engleske, koja se opija, izlazi na žurke i završava neudata. Zatim postoji svima poznatija Keri iz serije “Seks i grad”, koja piše o svojim vezama i veruje u ljubav, ali koja ne ume da kuva i koja je, kako smo u jednoj epizodi saznali, vrlo rano ostala bez oca.

Takođe, sudeći po filmovima, ta ista Keri završava udata za gospodina Zverku, a iz kratkih retrospekcija otkrili smo da je prvo upoznala Šarlot, zatim Mirandu, a na kraju Samantu. A onda su se pojavile knjige o njenom tinejdžerskom životu odakle saznajemo da je imala tri sestre, da joj je zapravo majka umrla, a ne otac, da je umela da kuva, jer je ona kao najstarija sestra preuzela ulogu domaćice, i da je po dolasku u Veliku jabuku prvo upoznala Samantu, a zatim Mirandu, pa tek onda Šarlot. I sad je na vrata pokucala i nova serija koja je još malo zamrsila Kerinu pojavu nekim novim podacima. Naposletku se moramo zapitati: da li svi tvorci koji su učestvovali u izgradnji ovog lika zaista nisu mogli da se usklade ili je to mana stvaralačke igre?


Slika


Serija “The Carrie Diaries” koja je pre tri nedelje tek počela da se emituje na kanalu CW izazvala je bujicu komentara, izneverila mnoga očekivanja, ili štaviše, nadmašila ih. Sa tehničke strane, ona je solidno urađena: epizode od po 40 minuta, odlični uglovi snimanja, neupadljiva šminka, uverljivi kostimi i reprezentativna muzika tog vremena. Epizodni zapleti, bar u prve dve epizode, nisu toliko snažni niti uobličeni, kao što su to bili u seriji “Seks i grad”, ali sa dramaturške strane, osim nekoliko nelogičnosti, sve je na svom mestu – uverljivost, tečni dijalozi i duhovite replike.

Međutim, iako zasnovana na dvema knjigama koje je Kendas Bušnel napisala nakon serije “Seks i grad” i njenih filmskih derivata, serija “The Carrie Diaries” predstavlja potpuno novu priču, te se pomenuta “zasnovanost” odnosi samo na imena likova i pokoji događaj. Keri u seriji odlazi u Njujork već u prvoj epizodi kako bi radila u advokatskoj firmi (iako se u knjigama to događa tek u drugom delu, kad upiše letnji kurs pisanja), upoznaje modnog stilistu “Interview” magazina (lik koji u knjigama i ne postoji), a nekoliko likova, kao što su njena sestra Misi (Missy), prijatelj/nesvesna simpatija Džordž (George) i najbolja prijateljica Lejli (Lali) uopšte ne postoje. Za Džordža još ima nade, budući da su prikazane tek tri epizode, ali izostavljanje Lejlinog lika deluje potpuno neosnovano. Ona je jedan od ključnih likova za celokupnu priču i izgradnju Kerine ličnosti, jer zbog njene izdaje, Keri počinje da postavlja pitanja koja su njeno pisanje učinila specifičnim i prepoznatljivim.



Slika


Kako su protagonisti uglavnom tinejdžeri, serija se bavi svevremenim temama odrastanja, prvog seksualnog čina, lojalnosti, poverenja, porodičnih odnosa, prihvatanja homoseksualnosti, pitanjem ljubavi, uspeha i snova. Propoveda vedrinu i optimizam jednog pomalo idealizovanog sveta, nasuprot surovom realizmu spisateljskog stila Kendas Bušnel.

Ulogu mlade Keri igra Anasofija Rob (AnnaSophia Robb), a još neke od njenih kolega su i: Ostin Batler (Austin Butler), Kloi Bridžis (Cloe Bridges), Brendan Duling (Brendan Dooling), Elen Vong (Ellen Wong), Kejti Fajndlej (Katie Findlay), Stefanija Oven (Stefania Owen), Frima Edžimen (Freema Agyeman), Met Lečer (Matt Letcher). Producenti serije su Džoš Švarc (Josh Schwartz) i Stefani Sevedž (Stephanie Savage), producenti “Tračare” (Gossip Girl), kao i sama spisateljica Kendas Bušnel. Scenaristkinja je Ejmi B. Haris (Amy B. Harris), autorka originalne serije “Seks i grad”.


Slika


Jedni će osporiti ovo delo i frknuti sa izgovorom da je vreme da se priča o Keri Bredšo već jednom završi, drugi će biti potpuno ravnodušni, nekima će se serija veoma svideti, a neki će je, najverovatnije nove generacije, voleti više nego “Seks i grad”. Ali jedno je sigurno – Keri Bredšo jeste ikona našeg vremena i kao takva živeće večno.


Wannabe


Vrh
MeGi
Post  Tema posta: Re: Sve novosti i najave o serijama  |  Poslato: 07 Feb 2013, 12:07
Korisnikov avatar
Born to die

Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51
Postovi: 40996

OffLine
VRUĆI SLUČAJ: Gola Hrvatica u krimi seriji

Nakon što je glumica Ivana Milićević pre nekoliko nedelja izazvala veliko interesovanje zbog scene oralnog seksa, u novom nastavku prošetala se potpuno gola i odradila još jednu vruću akciju

Slika

Hrvatska glumica Ivana Milićević, koja je rođena u Sarajevu, još jednom je privukla pažnju žestokom scenom seksa u novoj kriminalističkoj seriji “Banshee“.

Glumica u ovoj seriji tumači lik Keri Houpvel, bivše devojke i saučesnice u zločinu osuđenog kriminalca Lukasa, koji nekadašnju dragu dolazi da potraži u mirnom pensilvanijskom gradiću po kojem je serija dobila ime.

Po fotografiji, rekli bismo da je serija u kojoj igra Ivana Milićević odlična. Nakon što je pre nekoliko nedelja izazvala veliko interesovanje zbog scene oralnog seksa, u novom nastavku prošetala se potpuno gola i odradila još jednu vruću akciju.

Ivana je nedavno izjavila da je pre snimanja takvih scena poprilično nervozna, pa često i izgubi apetit.
“To je kao strah od Boga. U fazonu - nisam gladna uopšte“, ističe glumica.

Kurir

_________________
Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 54 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker