Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 13 Maj 2025, 11:21

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jan 2013, 12:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Kraj za Bojanu u četvrtfinalu

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na turniru u Šenženu u četvrtfinalu, porazom od domaće zvezde Na Li.

Slika

Na Li je do trijumfa u tom duelu došla sa 6:3, 6:3, posle jednog sata i 35 minuta igre.

U polufinalu, najveća zvezda kineskog tenisa će igrati protiv bolje iz susreta sunarodnice Šuai Peng i Anike Bek iz Nemačke.

Kineska teniserka je od početka susreta sa Jovanovski potvrdila ulogu favoritkinje. Na Li je krenula ofanzivno, vrlo brzo došla do brejka i zadržala ga do kraja seta. Još ubedljivija je bila u drugom setu, ali je Bojana uspela da joj pripreti baš kada je servirala za meč pri rezultatu 5:2. Jovanovski je tada uspela da spasi nekoliko meč lopti i dođe do brejka, ali tako samo malo produži meč, pošto je Kineskinja već u sledećem gemu uzvratila istom merom i došla do trijumfa.

Turnir u Šenženu se igra za nagradni fond od 500.000 dolara.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jan 2013, 19:45
Korisnikov avatar
rang
rang

Ferer na pobedu od br. 4

David Ferer plasirao se u polufinale turnira u Dohi i stigao na jednu pobedu od plasmana na četvrto mesto ATP liste.

Slika

Španski teniser je u četvrtfinalu lako i ubedljivo savladao Paola Lorencija sa 6:3, 6:0.

Ukoliko pobedi Bolelija ili Davidenka u polufinalu Ferer će prestići Rafaela Nadala i postati španski reket broj jedan posle osam godina i više od 400 nedelja.

Lorenci se dobro držao samo u prvom setu, a u drugom je bio počišćen sa terena. Ferer je dobio 20 od poslednja 24 poena na meču. U drugom polufinalu sastaju se Gaske i Brands.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 04 Jan 2013, 10:51
Korisnikov avatar
rang
rang

Srbija open se briše iz kalendara!

Posle samo četiri izdanja ATP turnir serije 250 Srbija open neće se više igrati, potvrđeno je za B92.

Slika

Kako nam je rečeno, ATP će u saradnji sa 'Family sportom' u petak saopštenjem zvanično potvrditi ovu inforamciju.

Tu vest prvi je objavio na svom Tviter profilu predstavnik ATP i teniser Sergej Stahovski.“Dragi navijači, velika je šteta ali ATP turnira u Beogradu neće biti. Ova nedelja će biti prazna u kalendaru. Nadam se da je samo za ovu godinu”, napisao je Ukrajinac koji se ne slaže sa odlukom ATP.

“Ne sviđa mi se što je ATP odličio da izbaci neke turnire iz kalendara bez dogovora sa igračima.”

Turnir Srbija open igrao se od 29. aprila do 5. maja i imao je četiri izdanja. Dva puta je trofej osvajao Novak Đoković, a po jednom Andreas Sepi i Sem Kveri.

Zanimljivo je međutim da u zvaničnom ATP kalendaru za 2013. godinu stoji da će se turnir igrati.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 04 Jan 2013, 10:52
Korisnikov avatar
rang
rang

Ana i Novak protiv Nemaca za finale

Ana Ivanović i Novak Đoković sastaju se u petak sa selekcijom Nemačke u poslednjem kolu grupe A Hopman kupa.

Slika

Meč počinje u 10.45 časova po srednjeevropskom vremenu.

Timu Srbije pobeda je neophodna da bi obezbedio mesto u finalu takmičenja, s obzirom da je Australija u četvrtak savladala Italiju i ima dve pobede.

Novak Đoković će igrati sa Tomijem Hasom sa kojim ima skor 4-2. Oba trijumfa Nemac je zabeležio 2009, dok je srpski teniser slavio pobede u oba prošlogodišnja meča na turnirima Masters serije u Šangaju i Torontu.

Anina protivnica je 25-godišnja Stefani Malek sa kojom se do sada nije sastajala. Malek se nalazi na 112. mestu na WTA listi, a osvojila je ukupno osam titula u karijeri.

U grupi B situacija je jasna, u finale će selekcija Španije koja ima maksimalan učinak. Špance u Pertu predstavljaju Fernando Verdasko i Anabel Medina Gariges.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 05 Jan 2013, 10:32
Korisnikov avatar
rang
rang

Mari – Dimitrov u finalu Brizbejna

Britanac Endi Mari plasirao se u finale ATP turnira u Brizbejnu pošto mu je japanski teniser Kei Nišikori predao meč u drugom setu zbog povrede kolena.

Slika

Mari je prethodno dobio prvi set sa 6:4, a u drugom je poveo sa 2:0, pre nego što je Nišikori odustao zbog povrede.

Protivnik Mariju u završnom meču turnira koji se igra za nagradni fod od milion i 436.630 dolara, biće Bugarin Grigor Dimitrov.

Dimitrov je u prvom polufinalu savladao Kipranina Markosa Bagdatisa sa 6:3, 5:7, 7:6(5).

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jan 2013, 11:28
Korisnikov avatar
rang
rang

Mari se mučio, ali osvojio Brizbejn

Treći teniser sveta Endi Mari pobednik je turnira u Brizbejnu, pošto je u finalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-0, po setovima 7:6 (7-0), 6:4.

Slika

Škot je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine, kada je u finalu dobio Dolgopolova.

To je ukupno 25. trofej u karijeri za Škota, a Dimitrova je dobio drugi put u isto toliko međusobnih okršaja, posle pobede u Bangkoku 2011. godine.

Dimitrov, od kojeg se se već duže vreme očekuje da ’eksplodira’ i opravda talenat, propustio je veliku šansu u prvom setu. Već na startu Bugarin je napravio brejk i čuvao je tu prednost sve do vođstva 5:3, ali je tada izgubio servis.

Pri vođstvu 6:5 Dimitrov je imao i set loptu na Marijev servis, ali se Škot izvukao i potom je protutnjao kroz taj brejk bez izgubljenog poena.

I u drugom setu Bugarin je prvi napravio brejk i poveo je sa 4:3, ali onda je usledio neobjašnjiv pad – Mari je osvojio tri naredna gema, uz dva brejka, i došao je do trofeja za 92 minuta igre.

„Ovu pobedu posvećujem jednom od svojih najboljih prijatelja. On je kod kuće i gleda, prebrodićeš ti to“, rekao je Mari na dodeli trofeja suzdržavajuću suze.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jan 2013, 11:29
Korisnikov avatar
rang
rang

Janko igra za 4. titulu (12.30h)

Srpski teniser Janko Tipsarević od 12 časova i 30 minuta igraće finale turnira u Čenaju, a njegov protivnik biće Španac Roberto Bautista-Ahut.

Slika

Španac ima 24 godine, trenutno je 80. na ATP listi, a do sada je eliminisao Kavčiča, Bahingera, Berdiha i Pera.

Tipsarević i Batusta-Ahut do sada se nisu sastajali, a Janko će pokušati da dođe do četvrte titule u karijeri. Tipsarević je prošle godine bio na korak do titule u Čenaju, ali je izgubio u finalu od Raonića, iako je dobio prvi set.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 06 Jan 2013, 11:36
Korisnikov avatar
rang
rang

Ana: Moram da verujem u sebe

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je u intervjuu za portal The Tennis Space da mora da veruje u sebe ukoliko želi da ostvari dobre rezultate ove sezone.

Slika

"U pauzi sam radila na servisu , ali više mo se (trener) Najdžel (Sirs) i ja posvetili nekim detaljima. Osećam da mi je igra tu, samo je potrebno da igram dobro u kontinuitetu i da verujem u sebe. U tom slučaju mogu da imam sjajnu godinu“, rekla je Ivanovićeva.

"Radila sam i sa novim kondicionim trenerom, njegove metode malo su drugačije i to je dobro jer onda trening postaje zanimljiviji. Imam i novog fizioterapeuta, koji će putovati sa mnom u Australiju. Takođe, tu je i sparing partner Džo Sirijani“, dodala je Ana.

Australijan open (14-27. januara) prvi je GS turnir u sezoni, a Ivanovićeva je u Melburnu 2008. godine bila vicešampionka.

"Uz Rolan Garos, to je moj omiljeni turnir. To je oduvek bio poseban turnir za mene jer imam rodbinu u Melburnu. Sada sm starija i roditelji ređe putuju sa mnom, ali u Australiju ipak dolaze, znaju šta je dobar turnir. Volim što ću biti u krugu porodice, a u stričevoj kući tradicionalno spremamo srpski roštilj. Ne mogu da zamislim bolje mesto da budem u njemu u januaru nego što je Australija“.

Na pitanje kako je provela odmor, Ana odgovara:

"Planirala sam da idem u Njujork sa bratom Milošem, Soranom Kirsteom i jednim porodičnim prijateljem, ali otkazali smo to zbog užasnog vremena. Umesto toga, Sorana i ja smo bile kod Miloša u Londonu nekoliko dana, a dosta vremena provela sam i kod roditelja u Beogradu“.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 08 Jan 2013, 10:31
Korisnikov avatar
rang
rang

Novak: Čestitam Nikola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je najboljem juniorskom teniseru sveta Nikoli Milojeviću.

Slika

Mladi 17-godišnji Milojević u nedelju je obezbedio mesto broj jedan na juniorskoj listi u svetu.

“Iskrene čestitke našem Nikoli Milojeviću, najboljem junioru na svetu - novoj nadi srpskog tenisa”, napisao je Novak na svom Facebook profilu.

Srbija sada može da se pohvali da u istom trenutku ima najboljeg seniorskog i najboljeg juniorskog tenisera sveta. Ne treba naravno zaboraviti ni Lasla Đerea koji je takođe među najboljih pet na svetu u juniorskoj konkurenciji, ali ni Janka Tipsarevića koji je deveti na ATP listi.

Tu su naravno i Ana Ivanović, Jelena Janković, Viktor Troicki, Bojana Jovanovski…

Srbija je definitivno postala zemlja tenisa.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 08 Jan 2013, 10:33
Korisnikov avatar
rang
rang

AO: Novak prvi, Janko osmi, Ana 13.

Srbija će na Otvorenom prvenstvu Australije imati četiri nosioca u singlu, po dva u obe konkurencije.

Slika

Novak Đoković je prvi, a Janko Tipsarević osmi nosilac među muškarcima. Ana Ivanović je na trinaestom, a Jelena Janković na 22. mestu kod teniserki.

Viktor Troicki, koji je trenutno na 38. mestu, nije nosilac, a odustajanje Rafaela Nadala pomerilo je sve koji su iza njega na listi. U muškoj konkurenciji drugi nosilac je Rodžer Federer, treći Endi Marej, a slede David Ferer i Tomaš Berdih.

Neobično je to što domaćin, tradicionalna velesila svetskog tenisa, nema nosioca u muškoj konkurenciji, pa će Sam Stosur braniti čast zemlje kengura.

U ženskoj konkurenciji prvi nosilac je Viktorija Azarenka. Posle nje redom idu Marija Šarapova, Serena Vilijams, Agnješka Radvanska i Anželik Kerber, baš kako stoje na WTA listi.

Žreb je zakazan za petak, a prvi mečevi igraju se u noći između nedelje i ponedeljka.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu