Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 13 Maj 2025, 09:38

Autoru Poruka
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 28 Dec 2012, 15:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55

Novak protutnjao pored Ferera

Prvi reket sveta Novak Đoković novu sezonu započeo je trijumfom nad Davidom Fererom u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

Slika

Novak je do plasmana u finale došao sa 6:0, 6:3, posle malo više od jednog sata igre, a za titulu će se boriti sa boljim iz susreta između Janka Tipsarevića i Nikolasa Almagra.

Duel Tipsarevića i Almagra na programu je od 14 časova.

Novak je odlično ušao u meč i bez ikakvih problema osvojio prvi servis gem na meču. Srpski teniser je u tom gemu napravio samo jednu grešku, kada je pri vođstvu 30:0 poslao loptu u mrežu. U narednom gemu Đoković je nastavio dominaciju, pošto je došao do brejka, a odmah potom poveo sa 3:0. Prvi reket sveta je uglavnom igrao udarce sa osnovne linije i tako terao Ferera da se mnogo više kreće od njega, a ujedno i napravi više grešaka, što je rezultiralo ubedljivim vođstvom.

U narednom gemu Novak je počeo više da izlazi na mrežu i bez problema je sve vraćao Fereru, a posle još jednog brejka, lako je došao na korak od osvajanja prvog seta. Španac je u šestom gemu pružio najveći otpor Novaku, ali je najbolji teniser sveta ipak preokrenuo i osvojio set bez izgubljenog gema.

Na početku drugog seta, Novak se dosta pomučio da bi sačuvao svoj servis, da bi Ferer potom konačno osvojio prvi gem na meču. Španac nije krio zadovoljstvo što je konačno uspeo da osvoji gem, a i publika je to pozdravila. Španac je u narednom gemu iskoristio lošiju igru Đokovića i stigao do brejka, da bi Novak potom ubrzao i uzvratio istom merom za 2:2. Od tada Novak je samo u pojedinim trenucima pružao Fereru šansu da ga ugrozi, pa je nanizao još tri gema i već u osmom imao priliku da završi meč. Ipak, Španac je uspeo da se odbrani i samo malo produži meč, pošto je Novak već u sledećem gemu bez izgubljenog poena došao do trijumfa.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 29 Dec 2012, 12:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Novaka motiviše het-trik u Melburnu

Novak Đoković rekao je da bi voleo na početku sezone da osvoji Australijan open i udje u istoriju kao igrač kome je to pošlo za rukom tri godine zaredom.

Slika

Đoković je prvi Gren slem sezone osvajao 2008. i 2011, dok je u finalu ove godine bio bolji od Španca Rafaela Nadala sa 3:2.

"Motiviše me podatak da niko nije uspeo tri puta zaredom da osvoji Australijan open. Nadam se da će meni poći za rukom", rekao je Đoković.

Srpski teniser se plasirao u finale egzibicionog turnira u Abu Dabiju, pošto je u polufinalu pobedio Španca Davida Ferera sa 6:0, 6:3.

On je dodao da ozbiljno shvata takmičenje u Abu Dabiju, jer je to odlična provera pred početak sezone.

"Ovde učestvuju najbolji teniseri i dobra stvar je u tome što igrači mogu da vide gde se trenutno nalaze u odnosu na protivnike. Ozbiljno pristupam svakom meču, ali sam donekle i opušten, jer ne branim poene. Ferer ima uspešnu godinu iza sebe i mogu da budem zadovoljan pobedom", rekao je Đoković uz konstataciju da podloga u Abu Dabiju odgovara njegovom načinu igre.

On će od 14 sati igrati u finalu protiv Španca Nikolasa Almagra, koji je bio bolji od Janka Tipsarevića sa 2:6, 7:6 (7:3), 6:2.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 30 Dec 2012, 10:02
Korisnikov avatar
rang
rang

Novak: Uživao sam u Abu Dabiju

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je posle obrane titule na egzibicionom turniru u Abu Dabiju da je zadovoljan i da se odlčno zabavio.

Slika

Đoković je do titule na startu nove sezone došao trijumfom nad Špancem Nikolasom Almagrom sa 6:7, 6:3, 6:4.

“Bilo je ovo ponovo fantastično iskustvo za mene. Ovo je sjajan turnir, sa odličnim mečevima, veoma teškim, i to protiv veoma jakih protivnika, ali i pred neverovatnom publikom”, rekao je Đoković.

Đoković je pohvalio igru svog protivnika u finalu i istakao da je zadovoljan svojom igrom.

“Niko je odigrao odlično. Imao je jake udarce sa osnovne linije i nije mi davao mnogo vremena da mu odgovorim na sve to. Meč je bio poprilično izjednačen, a zadovoljan sam kako sam igrao. Ovo je vrhunski turnir i svi smo želeli da vidimo kako smo se pripremili za novu sezonu. Nadam se da ću sledeće godine biti ponovo ovde, da ponovo pokušam da odbranim titulu”, istakao je Đoković, “Uživao sam tokom finala, nadam se da je tako bilo svima koji su nas gledali”.

Almagro je do mesta na turniru došao tek pre nekoliko dana, kada je njegov sunarodnik otkazao učešće, a i on je zadovoljan svojim rezultatom.

“I ja sam se zabavio. Zahvaljujem se organizatorima koji su me pozvali u poslednjem trenutku, sjajan je osećaj biti ovde. Čestitam Novaku, on je zasluženo prvi na svetu i pobednik ovog turnira”, istakao je Almagro.

Novaka novi izazov očekuje u ponedeljak, u prvom kolu Hopman kupa u Pertu, kada će zajedno sa Anom Ivanović igrati protiv Italije, čije boje brane Frančeska Skjavone i Andreas Sepi. Pored Italije, u grupi sa našim timom su i Australija i Nemačka.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 01 Jan 2013, 12:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Troicki pobedio na prelazu u 2013.

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dohi.

Slika

U poslednjim satima 2012. Viktor je savladao Nemca Bjerna Faua u tri seta 6:3, 3:6, 6:4. Meč je trajao 106 minuta.

Protivnika u narednoj rundi Viktor će saznati tek sledeće godine, pošto se u utorak sastaju Giljermo Garsija Lopes i Lukaš Lacko.

Troicki je od početka meča dominirao, iskoristio prvu brejk priliku i nije izgledalo da će se toliko mučiti sa rivalom, kojeg je do Dohe oba puta pobedio.

Mešutim, serija propuštenih prilika otegla je meč, koji se završio dva sata i pet minuta pred ulazak u 2013.

“Mislio sam da ću možda i na terenu dočekati Novu godinu”, našalio se Viktor. “U Novoj godini se nadam da ću opet biti u Top 20, da ću igrati malo konstantnije, slično onome što sam radio 2011”.

Meč sa Fauom on je ocenio kao očekivano težak.

“Znao sam da će biti teško, početak je sezone i zadovoljan sam što sam pobedio. On je jedan od najbržih tenisera na Turu, sve je stizao”, rekao je Troicki i zahvalio se publici što je odlučila da novogodišnju noć provede sa teniserima.

Treći reket Srbije takmičiće se i u dublu, gde će u paru sa Slovencem Gregom Žemljom u utorak ili sredu igrati protiv Nemaca Kristofera Kasa i Filipa Kolšrajbera.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 01 Jan 2013, 12:45
Korisnikov avatar
rang
rang

JJ se povukla sa turnira u Šenženu

Srpska teniserka Jelena Janković povukla se sa turnira u kineskom Šenženu i to pre prvog kola, ali razlog za sada nije poznat.

Slika

Jankovićeva je u prvom kolu trebalo da igra protiv Amerikanke Džesike Pegule, koja je plasman na turnir izborila kroz kvalifikacije.

Ipak, umesto Jelene, koja je bila postavljena za trećeg nosioca, u glavnom žrebu se našla domaća teniserka Đi-Mao Žu, koja je pobedila Amerikanku sa 6:4, 6:2.

Posle Jeleninog povlačenja, Bojana Jovanovski je ostala jedina srpska predstavnica u Šenženu, a ona je bila uspešna u drugom kolu, pobedom nad Kineskinjom Jing-Jing Duan sa 6:3, 6:1.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 01 Jan 2013, 12:47
Korisnikov avatar
rang
rang

Bojana odlična na startu 2013.

Mlada srpska teniserka Bojana Jovanovski na odličan način je započela Novu 2013. godinu, trijumfom u drugom kolu turnira u Šenženu.

Slika

Jovanovski je slavila protiv domaće teniserke Jing-Jing Duan sa 6:3, 6:1, posle 57 minuta igre.

U narednom kolu, Bojanu očekuje težak posao, pošto je očekuje duel sa prvom zvezdom kineskog tenisa Na Li, koja je inače postavljena za prvog nosioca u Šenženu. Na Li je u drugom kolu slavila protiv Mandi Minele iz Holandije sa 6:4, 6:0.

Bojana je u svom prvom meču 2013. godine prikazala odličnu igru, a u prilog tome ide i to što je imala šest brejk prilika i sve ih je iskoristila. Problema je i dalje imala sa prvim servisom, ali Duanova nije mogla da joj parira ni u jednom aspektu igre i srpska teniserka je zasluženo slavila i prošla dalje.

Jovanovski je tako ostala jedina srpska predstavnica u Šenženu, pošto se Jelena Janković povukla sa turnira još pre njegovog početka.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 02 Jan 2013, 11:05
Korisnikov avatar
rang
rang

HK: Novak i Ana u borbi za finale

Novak Đoković i Ana Ivanović sastaju se od 10.45 časova po srednjeevropskom vremenu sa selekcijom Australije u grupi A Hopman kupa.

Slika

Domaću selekciju u Pertu predstavljaju Bernard Tomić i Ešli Barti.

Njih dvoje su u prvom kolu savladali reprezentaciju Nemačke, dok su Đoković i Ivanovićeva bili bolji od Italije. Pobednik ovog duela će skoro sigurno obezbediti plasman u finale.

Đoković i Tomić su se do sada tri puta sastali, a najbolji teniser sveta zabeležio je sve tri pobede (Vimbldon 2011, Rim i Toronto 2012. godine). Sa druge strane, Ivanovićeva nije do sada igrala sa 16-godišnjom Ešli Barti.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 02 Jan 2013, 13:44
Korisnikov avatar
rang
rang

Pert: Novak poražen od Tomića

Najbolji teniser sveta izgubio je singl na Hopman kupu u Pertu od domaćeg igrača Bernarda Tomića sa 2:0 (6:4, 6:4), posle čega je Australija povela protiv Srbije sa 1:0

Slika

Teniska reprezentacija Australije povela je sa 1:0 protiv Srbije u meču A grupe Hopman kupa koji se igra u Pertu. Vodeći poen Australiji doneo je Bernard Tomić koji je sa 6:4, 6:4 pobedio prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Srpski teniser nije bio ni blizu kvaliteta koji se od njega očekivao, dok je Tomić snažnim servisima i odličnim kretanjem zasluženo došao do pobede. Koliko je Đoković bio van forme, najbolje govori podatak da je tokom meča imao samo jednu brejk šansu - u osmom gemu prvog seta, za razliku od serije brejk prilika njegovog australijskog protivnika.

Ana Ivanović će u nastavku meča, u susretu sa Ešli Barti, pokušaati da zadrži Srbiju u igri za prolazak u finale Hopman kupa. Meč se završava dublom Đoković/Ivanović - Tomić/Barti.

Novosti

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jan 2013, 00:40
Korisnikov avatar
rang
rang

Đoković: Ovo je bio Anin dan!

Novak Đoković izjavio je da je Ana Ivanović najzaslužnija za pobedu Srbije nad Australijom 2-1 u Hopman kupu.

Slika

"Bio je ovo Anin dan! Zahvaljujući njenoj sjajnoj igri, izvukli smo pobedu protiv Australije. Jedva čekam meč sa Nemačkom u petak, nadam se da ćemo se plasirati u finale“, izjavio je Đoković, koji je u singlu izgubio od Bernarda Tomića sa 6:4, 6:4.

"Nije bio moj dan, a Tomić je igrao zaista dobro i snažno, pa je zasluženo pobedio. Već neko vreme govorim da je on jedan od momaka koj dolaze. Veoma je talentovan, zna da igra, ali važno je da igra dobro u kontinuitetu“, dodao je Novak.

Ana Ivanović je uspela da nadomesti Đokovićev poraz trijumfom nad Ešli Barti, a zatim su Ana i Novak slaviili u miksu za konačni trijumf Srbije.

B92

Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: TENIS  |  Poslato: 03 Jan 2013, 12:27
Korisnikov avatar
rang
rang

Španija u finalu Hopman kupa

Teniska reprezentacija Španije plasirala se u finale Hopman kupa u Pertu pošto je u poslednjem kolu B grupe savladala SAD sa 2-1.

Slika

Plasman Španije u finale tog prestižnog turnira je veoma zanimljiva priča, imajući u vidu činjenicu da su je do njega došla bez ikakvih sopstvenih zasluga.

Amerikanac Džon Izner je zbog povrede desnog kolena bio prinuđen da preda mečeve tako da su Španci osvojili oba poena bez borbe. U singlu pobeda je upisana Fernandu Verdasku, a u dublu Verdasku i Anabel Medini Gariges.

U jedinom meču koji je odigran, Serena Vilijams je savladala Garigesovu sa 6:3, 6:4.

Protivnik reprezentaciji Španije u finalu Hopman kupa biće pobednik A grupe u kojoj vodi Srbija sa maksimalnim učinkom od dve pobede iz dva meča. Australija i Italija imaju po jednu pobedu i poraz, a Nemačka, sa kojom se Srbija sastaje u nedelju u poslednjem kolu, je bez pobede.

B92

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu