|
Autoru |
Poruka |
Tina
|
 |
Tema posta: Kerber | Poslato: 28 Maj 2012, 16:46 |
|

rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 15:32 Postovi: 537
|
Bolje da sam druge ljubio
Dm U tvojoj kosi sam sakrio zvezde C B Mesec u kuci od dlanova Dm Ispod kaputa dve ranjene ptice C B I dugu iz moga jastuka
Prelaz:
------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ -------7-7-7-7-7-7-7-7---3-5-----7-- -------5-5-5-5-5-5-5-5---1-3---7-5-- -------------------------------5---- mutet . . . . . . . .
C Dm Jeftina noc za sve C Dm Neverne drugove C Dm I ceo svet nek sagori B C Samo da tebe prebolim
Refren: Gm A B F C Bolje da sam druge ljubio Gm A B Dm C Radosti moja, moja nevero Gm A B F C K'o besan pas lajem nocima B BC Na tvoje prozore
Refren: (modulacija 1 ton) Am B C G D Bolje da sam druge ljubio Am B C G D Radosti moja, moja nevero Am B C G D K'o besan pas lajem nocima C Na tvoje prozore
refren I 2.gitara ----------------- ----------------- ----------------- x3 --------------5-- -5-x--7-8--3--3-- -3-x--5-6--1-----
----------------- ----------------- ----------------- -3-3-3-3-3-3-3-3- -1-1-1-1-1-1-1-1- -----------------
refren II 2.gitara ----------------- ----------------- ----------------- ---------------7- x3 -7-x--9-10--5--5- -5-x--7-8---3---- mutet .
|
|
|
|
|
Tina
|
 |
Tema posta: Re: Kerber | Poslato: 28 Maj 2012, 16:47 |
|

rang

|
Izmedju jave i sna
Bm C# G# D# Kao mala gnezda na granama Bm C# G# Puna starih letova Bm C# G# D# Kao mrtvo srce od secanja Bm C# G# Kao prva radost decija.
Ti si moja prosla i buduca Svedok koji ne laze Ti si moja prva i poslednja Cujem nocu tvoje korake.
F# G# C# F# Vrata samo vetar otvara G# Bm Zebem kao zaseda F# G# C# F# Mo---ja pesma vise ne peva F7 Crna joj je haljina.
refren: Bm C# F# G# Ja sam ulica za tvoj povratak Bm C# G# Izmedju jave i sna Bm C# F# G# Ja sam poslednje tvoje skoloniste Bm F# G# Nemas, nemas gde.
|
|
|
|
|
Tina
|
 |
Tema posta: Re: Kerber | Poslato: 28 Maj 2012, 16:48 |
|

rang

|
Jos ovu noc mi daj
Dm C Odlazi noc, vozi tramvaji G Dm poslednju partiju Nestajem nosi me vetar k'o zgazenu hartiju Odlazi noc, plasljive oci sanjivo pitanje Sacekaj da rasanim reci sacekaj svitanje.
B Gm Jednom kad noc probudi te F A kad ne bude vazno ko pre B Gm priseti se barem na tren F A jednom kad ne bude me
Dm B F Hej, jos samo ovu noc mi daj A ne treba vise Dm B F A Hej, i bice dovoljno za kraj
Umire noc, poslednju zvezdu skirvaju oblaci Ne plasi se jednom kad snove probude koraci
***VERZIJA 2***
SOLO: E||----------------------------|------------------------------------| B||----------------------------|------------------------------------| G||--9--10p9---------12b-------|--14--15p14-12--14p12----------12---| D||----------12--10------------|----------------------12---/14------| A||----------------------------|------------------------------------| E||----------------------------|------------------------------------|
--------------------------------|----------------|| ------------18------------------|----------------|| ----14--15------15----14p12-14--|----14h15-14----||x2 --------------------------------|----------------|| --------------------------------|----------------|| --------------------------------|----------------||
***VERZIJA 3***
Uvod: (na el. gitari,magneti na "clean"poziciji) E---------1-|---------0-|--------3----------------|---1---| H-------3---|-------1---|-------3-3---------------|---3---| G-----2-----|-----0-----|-----0-----0-------0-----|---2---| D---0-------|---2-------|---0---------0-----0-----|---0---| A-----------|-----------|-----------------2--2323-|-------| E-----------|-----------|-------------------------|-------|
gitare.info
|
|
|
|
|
Tina
|
 |
Tema posta: Re: Kerber | Poslato: 28 Maj 2012, 16:50 |
|

rang

|
Mezimac
A A E|----|--------------------------------|--------------------------------| H|----|5-------------------------------|5-------------------------------| G|6h7-|----7p6-7---6p4-6-----------6h7-|----7p6-7---6p4-6---------------| D|----|--------------------7-----------|--------------------7-----------| A|----|--------------------------------|--------------------------------| E|----|--------------------------------|--------------------------------|
Fism Fism E|----|--------------------------------|--------------------------------| H|----|5-------------------------------|5-------------------------------| G|6h7-|6---7p6-7---6p4-6-----------6h7-|6---7p6-7---6p4-6---------------| D|7h9-|----9p7-9---7p6-7---7-------7h9-|----9p7-9---7p6-7---7-----------| A|----|--------------------9-----------|--------------------9-----------| E|----|--------------------------------|--------------------------------| /-------------------------- ovo su dve gitare -------------------------/
Strofa: A Otac pita sta cu biti sutra Fism A sta sam ne znam ja ni ovog jutra Majka kaze da sam bela vrana Da sam isti ko cupavci sa ekrana
Refren: D Gde ste vile i carobnjaci Fism Svi pegazi detinjstva mog gde ste sad Gde ste moji verni junaci Spasite sada mezimca svog gde ste sad
Ne spavam vise ko ostali ljudi U snovima meni uvek se zbog neceg sudi Presuda glasi gitaru spali A pravo zalbe nisu mi cak ni dali
Korisceni akordi: A -577655 Fism-X 9 11 11 10 9 D -X57775
gitare.info
|
|
|
|
|
Astra
|
|

Administrator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58 Postovi: 10711
|
Dodik ugostio Čolića!

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, ugostio je u petak u svom kabinetu legendarnog pevača Zdravka Čolića, a povod njihovog druženja bio je Čolin koncert u Banjaluci. Zdravko je sa zadovoljstvom razgovarao sa predsednikom i izrazio zadovoljstvo što su se sreli.
- Zahvaljujem se predsedniku Dodiku na pozivu, drago mi je da sam ponovo u Banjaluci. Praksa je da kada pravim turneje po bivšoj Jugoslaviji obiđem što više mesta. Srećan sam što nastupam za publiku koja prati moj rad godinama - rekao je Čola. - Upoznao sam Čolića s opštom situacijom u RS i kako se sve kreće, iz potrebe da sazna gde nastupa. On godinama ovde ima svoju brojnu publiku i iz tih razloga smo dali podršku njegovom koncertu - dodao je Milorad Dodik. Alo
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
Prozor kraj đardina
Dok kasna noćna ura bati s kampanela U prsi tisno, jedva se diše Ja opet vidin jedno dite srid tinela Od srca kida i pismu piše
Jedna zvizda ća je pala Dušu čistu mu je takla On će slipo da je slidi Sve do raja il' do pakla...
I svitli, svitli jedan prozor kraj đardina A iza škura još korde zvone I jeca, jeca ona ista mandolina "kasna je ura" - mater ga zove
I svitli, svitli jedan prozor moga grada Dok od lipote srce se cipa I neka leti nebu ova serenada Adio moja mladosti lipa
Dok kasna noćna ura bati s kampanela Pijana luna s neba se smije Ja opet vidin jedno dite srid tinela A ništa nije, nije ka prije
Jedna zvizda ća je pala Dušu čistu mu je takla On će slipo da je slidi Od te noći iza cakla...
I svitli svitli, i svitli svitli prozor kraj đardina
|
|
Senka
|
|

Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07 Postovi: 45984
|
Lipa si, lipa
Dođi u ponoć - prođi niz skaline Ako se nisi drugom obećala Za tobom noćas plaču mandoline Najlipša ružo ikad procvitala
Lipa si, lipa, anđeli ti sliče Lipa si, lipa, usne tvoje liče. Jubi me, jubi i kad zora sviće Sa neba pada po nama cviće, Sa neba pada po nama cviće.
Dođi u ponoć - prođi kraj fontane Da misec vidi tvoje lipe oči A ti mu reci da ih čuvaš za me I da ćeš noćas meni vilo doći
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

Pridružio se: 15 Maj 2012, 10:01 Postovi: 7882 Lokacija: Marakana, Sever
|
BORISAV ĐORĐEVIĆ - BORA  1. 11. 1952, Čačak Muzičku karijeru započeo je u rodnom Čačku 1965. godine. Bilo je to vreme kad je gotovo svaka druga ulica u Čačku imala grupu. Prvi bend u kom je Bora svirao zvao se HERMELINI. Grupu su činili: Borko Ilić (solo gitara), Prvoslav Savić (ritam gitara), Aca Dimitrijević (bubnjevi) i Bora (bas i vokal). Grupa je uglavnom svirala po Čačku i okolini. Njihov prvi nastup bio je u okviru čajanke u školi, a svirali su klasičan repertoar toga vremena. Bora se potom selio po raznim grupama: DEČACI SA MORAVE, VESNICI LJUBAVI, SAFIRI, ČAČANSKI PLEMIĆI… itd.  ČAČANSKI PLEMIĆI 1967: Đani, Nehia, Bora, Čarli, Nauma U grupi PORS (Poslednji ostatak romantičnog sveta) radio je zajedno sa R.M.Točkom (kasnije vođom grupe SMAK), koji je svirao gitaru i pevao drugi vokal. Međutim, burne godine odrastanja donosile su i prve nevolje. Bora je sa društvom u to vreme upadao u tuđe, bogataške stanove. Od tako stečenog novca kupovali su instrumente u Beogradu. Posle tri godine podzemnih aktivnosti uhvaćeni su. Bora je sedam dana bio u istražnom zatvoru. Potom je izbačen iz gimnazije. Konačna presuda je glasila: oslobođen uz pojačan nadzor roditelja i povremenu kontrolu organa starateljstva. Za mali Čačak to je bila velika bruka, pa su roditelji odlučili da se presele u Beograd. Godine 1970, Bora se upisao u Petu beogradsku gimnaziju. Pošto je u novinama pročitao oglas u kome su se tražili izvođači rok-opere "Isus Hrist superstar", krenuo je u Dadov na audiciju i - prošao. Zatim je otišao na glavnu audiciju u Atelje 212 i dobio ulogu jednog od apostola. Iste te 1972. godine formirao je akustičarsku grupu ZAJEDNO, gde je pevao i svirao akustičnu gitaru. Pored Bore, grupu su činili: Vukica Stefanović (vokal), Gordana Stefanović (vokal), Ivana Kačunković (vokal) i Đorđe Petrović (klavijature). Kasnije im se pridružio Dragoslav Vučković (akustična gitara).  ZAJEDNO 1972: Ivana, Vukica, Bora, Đorđe, Gordana Povremeno, s njima je pevao Nenad Stekić, tadašnji evropski rekorder u skoku u dalj. Prvi nastup su imali u Narodnom univerzitetu "Stari grad", a zatim su gostovali na raznim manifestacijama tipa "Hit parada '74". Svoj prvi reklamni singl grupa ZAJEDNO snimila je 1974. godine za Studio B. Na A-strani singla bila je pesma "Ostrvo cvijeća", a na B-strani njena varijanta na engleskom jeziku - "The Island of Flowers". Bora je radio muziku na tekst Zorana Modlija i pevao. oficijelni sajt Riblje Corbe
Poslednji put menjao Komsinica dana 18 Jun 2012, 14:47, izmenjena samo jedanput
|
|
|
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

|
MIROSLAV ALEKSIĆ - MIŠA  16. 8. 1953, Beograd Muzičku karijeru započeo je u Beogradu 1970. godine. Prva grupa u kojoj je svirao zvala se ROYALI, a činili su je: Saša (klavijature), Spasa (bubnjevi), Srle (ritam gitara) i Miša (bas i vokal). Ovoj postavi se kasnije pridružio i gitarista Dragan Štulović - Štuks, kasnije član grupe S.O.S. Svirali su, uglavnom, na školskim igrankama u Jednaestoj beogradskoj gimnaziji. Godine 1970, u organizaciji emisije "Veče uz radio" održano je takmičenje školskih bendova na kojem su ROYALI zauzeli drugo mesto. Pobedila je grupa HRIST I LUCIFER, u kojoj su svirali Boris i Tucko, danas poznati režiseri. Sledeće godine Miša odlazi u Ameriku preko organizacije "American Field Service", da tamo završi četvrti razred gimnazije (Pikesville High School). Vrlo brzo se upoznao sa drugim muzičarima koji su pohađali istu školu, i tako je nastao rokabili bend pod nazivom SHI-MA-FUH (Ši-ma-fa) - što je bila skraćenica najčešće američke psovke (shit mother fucker).  SHI-MA-FUH, USA 1971 Bend je svirao samo rock'n'roll obrade, i to uglavnom pesama tada veoma popularnog američkog benda ŠA-NA-NA. Miša nije bio oduševljen ovom svirkom jer je tada bio fasciniran tvrđim zvukom i muzikom grupa GRAND FUNK, LED ZEPPELIN, DEEP PURPLE. Zato je, po povratku u Jugoslaviju 1972. godine, oformio bend S.O.S. Mnogi su ovaj bend zvali "Sos", iako je ideja bila da naziv benda bude skraćenica za poziv u pomoć. Čak je i na reklamnim plakatima bio slogan: "Ako vam je hitno potrebna pomoć u vidu dobre muzike, pozovite u pomoć grupu S.O.S."  PRVA POSTAVA GRUPE S.O.S. 1972: Štuks, Tasa, Stiv, Miša Grupa je prvo nastupala kao kvartet, u postavi: Dragan Štulović - Štuks (gitara), Aleksandar Tasić - Tasa (gitara), Stevan Stevanović - Stiv (bubnjevi) i Miša (bas i vokal). Kada je Tasa napustio bend, S.O.S. je nastavio kao trio. U toj postavi svirali su punih pet godina (1972-76).  NAJPOZNATIJA POSTAVA GRUPE S.O.S. 1972: Štuks, Stiv, Miša Bend je svirao svuda - po Vojvodini, na socijalističkim slavama, na raznim smotrama, dobrotvornim koncertima, gitarijadama (Trstenik '73, Tesla '74, Hit paradi '74)… Miša je u to vreme komotno mogao da bude profesor geografije, s obzirom da je često svirao u mestima koja postoje samo na vojnim kartama.  DIPLOMA DODELJENA GRUPI S.O.S. - Miši Akeksiću, 1973. Grupa S.O.S. snimila je za PGP RTB tri singl-ploče: "Nestvaran san”/”Stari sat" (1973), "Tražim”/”Magnovenje" (1974), "Čovek i pčela”/”Znam kako je" (1975) i jednu ploču zajedno sa grupom ZAJEDNO: "O, ruk ćale”/”Glavna ulica".
|
|
Komsinica
|
|

Forumski novinar

|
Lutka sa naslovne strane
Dajes da te vole glumci, reziseri, novinari, ljudi neznani i znani, pojesce te brzo velegradske zveri ali, ti ces biti na naslovnoj strani.
Statiraces mozda u ponekom filmu, mozda ces reklamu snimiti za TV, menjace te ko sto razmenjuju reci, iza tvojih ledja pricace viceve.
Ti si savrsenstvo, bez mane, ti si deo vojnickih snova, ti si lutka sa naslovne strane i treba ti lova.
Svi vole tvoje idealne mere, trpeces staracke ruke na sebi, ali to je deo tvoje karijere pa zasto onda otrpela na bi.
Slavni fotograf seksi-magazina slikace svoje umetnicko delo, nezreli klinci otvorenih usta gledace tvoje mlado, golo telo.
Slavni fotograf seksi-magazina slikace svoje umetnicko delo, nezreli klinci otvorenih usta gledace tvoje mlado, golo telo.
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|