Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 20 Jul 2025, 22:44

Autoru Poruka
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 20 Dec 2012, 12:17
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59

Joca Amsterdam preti svedoku?

Policajcu Zoranu Veljkoviću, koji je prošlog meseca svedočio na suđenju Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, prete nepoznate osobe. Njemu je stigla SMS poruka sa broja telefona koji je registrovan u SAD i u kojoj mu se na najgnusniji način preti, saznaju Večernje novosti.

Slika
Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam

Policijski sindikat Srbije u sredu je najoštije osudio pretnje koje su Veljkoviću upućene na mobilni telefon i zatraženo je od MUP da mu se pruži sva moguća zaštita.

- Veljković je učestvovao u privođenju Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam tokom proslave njegovog rođendana - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata.

- Preteća poruka, koja je prema prvim podacima, poslata sa Istočne obale SAD, potpisana je sa "Joca". Kolega Veljković je pre mesec dana svedočio na suđenju Jociću, pa smo zbog ove pretnje ozbiljno zabrinuti za njegovu bezbednost.

U toku je provera da li je eventualno Jocić ili neko njemu blizak pretio Veljkoviću. O događaju je napisana službena beleška, podneta je krivična prijava Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i o svemu je obavešten i sudija koja vodi postupak protiv Jocića.

Zoran Veljković je svedočio na suđenju Jociću novembra ove godine. Njemu se sudi za ometanje policajaca u obavaljanju službene dužnosti, jer se, kako navodi tužilac, opirao hapšenju. Veljković je na suđenju izjavio da je Jocić rekao policajcima:

- Šta je p.... jedne, šta ti hoćeš sa tim "heklerom", da ti ga nab.... u d...!

Ovaj pripadnik MUP je dodao i da je Jocić sve vreme privođenja pretio i psovao policiju.

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 20 Dec 2012, 12:58
Korisnikov avatar
rang
rang

Tuča u bloku 70: Kinezi se satarom cenjkali za igračke

Dvojica napadača, koja su stigla iz Novog Sada, isekla po butinama Vanga V. (33) zbog navodnog duga od 700 dinara

Slika

Arhivska fotografija
BEOGRAD - Drama!
Kineski državljanin Vang V. (33) povređen je juče oko devet sati u nesvakidašnjem incidentu u kineskom tržnom centru u Bloku 70! Vanga je, navodno zbog duga od 700 dinara, satarom dvaput po butini udario jedan od njegovih sunarodnika!

- Motiv krvavog obračuna i dalje nam je nepoznat. Prema jednoj verziji, dvojica Kineza navodno su došla iz Novog Sada po robu, ali posvađali su se s prodavcem igračaka jer su bili nezadovoljni cenom. Svađa je trajala nekoliko minuta, a onda je jedan od napadača utrčao u restoran koji se nalazi odmah pored prodavnice, dohvatio sataru i nasrnuo na Vanga! S druge strane, neki očevici tvrde da Vang uopšte nije radio u prodavnici igračaka i da uopšte nije učestvovao u svađi, već je samo hteo da spreči tuču trojice sunarodnika - kaže izvor Kurira iz istrage.

Slika

Prema rečima našeg sagovornika, postoji još jedna verzija obračuna Kineza.

- Čuli smo da postoji mogućnost da je svađa izbila i zbog duga od 700 dinara, napravljenog u restoranu na terasi tržnog centra. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim događajem, mada će biti teško budući da niko od kineskih državljana nije hteo da priča o incidentu - kazao je naš sagovornik.

Povređeni Vang V. je kolima Hitne pomoći prevezen u zemunsku bolnicu.

- On je sve vreme bio svestan. Na butinama je imao po jednu rasekotinu dužine od 10 do 15 centimetara, a nakon ukazivanja lekarske pomoći pušten je na kućno lečenje - kaže naš sagovornik.

Jedan od napadača uhapšen je odmah nakon povređivanja sunarodnika, dok je do zaključenja ovog broja Kurira potraga za drugim napadačem još trajala.

Iako su Kinezi u tržnom centru vrlo glasni i rečiti kad treba da prodaju svoju robu, juče nisu bili raspoloženi da daju izjave, a izgleda da su iznenada zaboravili jezik kojim su se vrlo dobro služili!

- Ja ne znati nista, ne pricati srpski - bio je odgovor u svakoj radnji u koju su juče ušli novinari Kurira.

Sekao po Knez Mihailovoj

Jučerašnji obračun nije prvi u kojem su akteri kineski državljani. Vang Lin Li je 25. marta 2007. s pulta grila u Sremskoj oteo nož za sečenje girosa, otišao u Knez Mihailovu i bez ikakvog povoda počeo da napada prolaznike! Prvi je stradao Marko Đ. koga je isekao po glavi, odsekao mu tri prsta desne ruke i povredio tetive leve ruke. Teške povrede naneo je i Emiru V., Radomiru L., Šabanu S. i Milanu S., posle čega je uhapšen.

Nervno rastrojeni Li je policajcima tvrdio da je „neko naručio njegovo ubistvo i da je morao da se osveti“. Kinez je umro 9. maja 2009. u bolnici Centralnog zatvora.

Kurir

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 20 Dec 2012, 12:59
Korisnikov avatar
rang
rang

Uroš Mišić podržao Grobare!

Navijač Crvene zvezde juče došao da podrži pristalice Partizana, pred izricanje presude zbog nereda na utakmici

Slika

Uroš Mišić po izlasku s robije
BEOGRAD - Promenio dres?
Uroš Mišić (24), navijač Crvene zvezde koji je 4. decembra odslužio kaznu zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, juče se pojavio u beogradskoj Palati pravde kako bi pružio podršku navijaču Partizana Ljubomiru Markoviću!

- Mišić se, na veliko iznenađenje prisutnih u sudu, pojavio u vreme iznošenja završnih reči, pred presudu navijačima Partizana kojima se sudi za izazivanje nereda na fudbalskoj utakmici OFK Beograd - Partizan 31. avgusta 2008. Nije ulazio u sudnicu, ali pozdravio ih je kad su uvođeni - kaže izvor Kurira.

Inače, nakon završnih reči juče su izrečene presude navijačima Partizana, pa je tako Marković, koji je već osuđen na 13 godina zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona, kažnjen sa godinu dana. Na istu kaznu osuđen je i Damjan Šobić, dok je Dragan Lovre osuđen na godinu i po dana.

LKurir

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Dec 2012, 12:56
Korisnikov avatar
rang
rang

Zapalila se kuća, izgoreo bračni par

Bračni par Svetozar (91) i Bona (90) Pešić, iz knjaževačkog sela Ošljane, izgoreo je u sredu uveče u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući. U pokušaju da ugasi vatru i spase roditelje, teške telesne povrede zadobila je njihova ćerka O. M. (70).

Slika
Foto: Ilustracija
Kako pišu "Novosti", komšija je nesrećnu ženu gurnuo u sneg, nakon čega je preko nje bacio ćebe i, nekako, uspeo da ugasi vatru. Ona je, kako je ustanovljeno, zadobila teške telesne povrede - opekotine po licu i rukama i zbrinuta je u knjaževačkoj bolnici. Trenutno, O. M. je van životne opasnosti.

Nekoliko ljudi iz komšiluka je potrčalo ka kući, ali se vatra toliko razbuktala da nisu uspeli da priđu kući. Komšije su pozvale vatrogasce i policiju, koji su, nakon dolaska uspeli da ugase požar. Nažalost, ovim starim ljudima nije bilo spasa.

Kako se pretpostavlja, žar iz šporeta ispao je na pod, dok su ukućani spavali. Vatra se ubrzo razbuktala, pa najstariji Pešići nisu imali vremena da pobegnu. U požaru je u potpunosti izgoreo unutrašnji deo kuće, deo krovne konstrukcije i sav kućni inventar, pišu "Novosti".

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Dec 2012, 12:57
Korisnikov avatar
rang
rang

Kristijanu Goluboviću pojačano obezbeđenje

Pred Višim sudom u Beogradu u četvrtak 20. decembra je ponovo počeo postupak protiv Aleksandra Kristijana Golubovića, optuženog da je tokom 2009. i 2010. godine organizovao kriminalnu grupu koja se navodno bavila preprodajom narkotika, pišu Večernje novosti.

Slika
Aleksandar Kristijan Golubović

Golubović je u Palatu pravde doveden iz Centralnog zatvora u kome se nalazi skoro dve godine. Prema nezvaničnim informacijama, zbog sumnje da je planirao da iskoristi dovođenje u zgradu suda u Savskoj ulici da bi pobegao, bilo je pojačano obezbeđenje.

U prilog ovome išla je i činjenica da je za razliku od ranijih suđenja, u četvrtak, pored pripadnika sudske i zatvorske straže u sudnici sedelo i nekoliko policajaca u civilu.
Golubović je u četvrtak rekao da je „suđenje farsa i da navodi tužilaštva nisu tačni“. Tvrdio je da mu je sve namešteno, ističući da je znao da je na "merama“ policije, od momenta kad je izašao iz zatvora u kojem je bio zbog iznude.

- To sam znao jer tetka moje bivše supruge radi u BIA - kazao je Golubović.
- Ona me je upozorila da pazim šta radim i pričam. Ni sam ne znam koliko su me puta zaustavili iz Inetrventne jedinice da me pretresaju. Skidali su me do donjeg veša, pretresali auto i nikada ništa nisu pronašli.

U prilog tvrdnji da se nikada nije bavio preprodajom droge, Kristijan je dodao da je "finansijskom istragom dokazano da nema pas za šta da ga ujede".

Vesti

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Dec 2012, 13:33
Korisnikov avatar
rang
rang

Pljačkaši hteli da ubiju čuvare para!

Lopovi pucali u kombi u kojem su bila trojica radnika preduzeća „Revnost“, ali nisu znali da je vozilo blindirano

Slika
Lopovi pobegli praznih ruku
NOVI SAD - Neuspela pljačka!
Dvojica razbojnika, za kojima policija traga, pokušala su juče da opljačkaju vozilo za transport novca preduzeća „Revnost“, koje je prevozilo pare NLB Kontinental banke, ali u tome nisu uspeli jer je kombi bio blindiran! Pokušaj pljačke dogodio se na Kaćkoj petlji, neposredno pred izlazak na auto-put Subotica-Beograd.

- Na samom skretanju ka autoputu ispred kombija se naglo zaustavio automobil iz kojeg su istrčala dvojica naoružanih muškarca! Pokušali su da iz kombija izvuku trojicu radnika obezbeđenja koji su se zaključali. Vozilo je bilo blindirano, pa razbojnici nisu mogli da uđu unutra. Vikali su na čuvare i pretili im, a onda su iz automatske puške ispalili nekoliko hitaca u pravcu vozača! Jedno tane se zabilo u staklo s vozačeve strane, ali je on ostao nepovređen - kaže izvor Kurir.

Budući da radnici obezbeđenja nisu hteli da izađu iz kombija, policija pretpostavlja da je razbojnicima bila namera da ubiju vozača!

- Očigledno nisu znali da je kombi blindiran! To je i spaslo vozača, a kad su shvatili da ne mogu da uzmu pare, napadači su bez plena pobegli. Po svemu sudeći, oni su bili upoznati s kretanjem kombija koji je prevozio novac NLB Kontinental banke za filijale na području Južnobačkog okruga - kaže sagovornik.

U poteru se uključio i helikopter MUP Srbije.

Slika

- Kod Titela je nađen zapaljen auto, za koji se pretpostavlja da su ga koristili pljačkaši. Prema poslednjim informacijama, dvojica osumnjičenih primećena su kako čamcem beže preko Tise - kaže naš izvor.

Pljačka veka u Ustaničkoj

Slična pljačka, ali uspešna, odigrala se 10. marta 2011. u beogradskoj Ustaničkoj ulici. Razbojnici su tada napali transportna vozila preduzeća „Sekuritas“ i odneli 83 miliona dinara Univerzal banke. Pljačkaši su presreli dva kombija, od radnika obezbeđenja oteli službene pištolje i odneli pet džakova s novcem. Ubrzo je uhapšeno 12 osumnjičenih, ali su svi oslobođeni zbog nedostatka dokaza.

Kurir

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Dec 2012, 15:05
Korisnikov avatar
rang
rang

7
Kristijan: U zatvoru sam završio životni fakultet

Kristijan Golubović izneo je danas deo svoje odbrane na ponovljenom suđenju pred Višim sudom u Beogradu. On je rekao da nije znao kako se trguje drogom dok nije u zatvoru upoznao ljude koji su u tome majstori. "Tamo sam završio životni fakultet", rekao je Kristijan Golubović.

Slika
Na optuženičkoj klupi osim Golubovića su Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić i Ferat Skenderovski.

Golubović je optužen da je organizovao grupu koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010, kada je policija prilikom hapšenja zaplenila 125 grama heroina.

- Morao sam da imam obezbeđenje sa pancirnim prslucima, pa sam angažovao Uroša Vukovića, koji je u ovom procesu oslobođen. Kako je moguće da on, koji je sa mnom bio 24 sata, nije kriv, a ja jesam. Sve je ovo farsa - počeo je sa izlaganjem Golubović.

On je istakao da ga je policija stalno pratila.

- Zašto bih to uradio u crkvi Svetog Marka, od tolikog grada. Iz te crkve sam 1998. otišao na Kosovo i vratio se u komi. Nisam ni znao kako se trguje drogom, u zatvoru sam saznao kako to rade profesionalci. Tamo sam završio fakultet života - rekao je Kristijan.

Sudija Snežana Petričić ga je upozorila da izlaganje fokusira na optužnicu, ali je nakon njegovog izlaganja zbog nedostatka vremena prekinula suđenje i nastavak zakazala za 27. decembar.

Blic

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Dec 2012, 15:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Pokušala da sa pištoljem uđe u Vučićevu kancelariju, pretila da će se ubiti ako ne uspe

Ljiljana M. (54) pokušala je jutros da uđe u zgradu Vlade Srbije u nameri da dođe do potpredsednika Aleksandra Vučića i ukoliko joj on ne pomogne izvrši samoubistvo, piše "Alo!", navodeći izvore bliske Vladi.

Slika

Aleksandar Vučić
Ljiljani M. je svojevremeno ubijen sin, a očajna žena nezadovoljna radom nadležnih organa želela je da uđe u zgradu u Nemanjinoj ulici i dođe do Aleksandra Vučića, a ako ne uspe u nameri - rešila je da se ubije, piše "Alo!".

U tome su je sprečili pripadnici Uprave za obezbeđenje ličnosti i objekata MUP-a koji su otkrili pištolj u torbi i time sprečili tragediju.

Blic

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Dec 2012, 16:20
Korisnikov avatar
rang
rang

Poginuo bračni par iz Kraljeva

Bračni par iz Kraljeva preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u naselju Čibukovac kod Kraljeva, saopšteno je danas iz policije.

Slika

Nesreća se dogodila juče oko 10.00, a Bratislav (80) i Milica T. (75) su podlegli povredama u kraljevačkoj bolnici. U nesreći su povređeni i Radovan M. (30) i Goran V. (38) koji je zbrinut u Kliničko bolničkom centru u Kragujevcu.

Press

Vrh
Passion
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 22 Dec 2012, 13:37
Korisnikov avatar
rang
rang

BOLESNO: [size=150]Direktorka škole još priziva demone?!

Majka učenika iz OŠ „Goce Delčev“ u Jabuci kod Pančeva dostavila Kuriru spis za koji tvrdi da je delo direktorke Biljane Đurović[/size]

Slika

Biljana Đurović nije želela da primi novinare Kurira
BEOGRAD - Bolesno!
Ne mogu da verujem da niko nije odreagovao posle pisanja Kurira o Biljani Đurović, direktorki Osnovne škole „Goce Delčev“ u Jabuci kod Pančeva! Ona je član sekte Ordo Templi Orientis (OTO), a i dalje ima funkciju direktorke. To je sramno! Dostavljam vam ove spise s direktorkinim rukopisom, koji lako možete uporediti sa rukopisom iz dnevnika, a na kojima se vidi kako priziva đavole!

Ovo je našoj redakciji poslala čitateljka koja se predstavila kao Ivana Petkoski. To joj, kako kaže, nije pravo ime, ali nije smela da otkrije pravo ime i prezime jer se plaši za bezbednost svog deteta koje ide u ovu školu. Prema „Ivaninim“ rečima, Biljana je član ove sekte 20 godina, o čemu je Kurir već pisao. U spisima koji su nam dostavljeni i koje je, navodno, sastavljala direktorka Đurović, navodi se obraćanje Bahusu, grčkom bogu seksa i vina, a nalaze se i sadržaji u kojima se obraća satanisti Alisteru Krouliju.
- Ne mogu više da ćutim, ona je u sve ovo uvukla i mog muža koji radi u školi - kaže „Ivana“.

Pozvali smo Biljanu Đurović sa željom da odemo kod nje u školu i uporedimo njen rukopis s onim kojim nam je dostavljen, ali ona za to nije htela ni da čuje.
- Vi niste normalni! Ni slučajno da niste došli - besno nam je odgovorila Đurovićeva.

Jozef Mlekov, načelnik kriminalističke policije u Pančevu, kazao je da je Policijska uprava pokrenula postupak.
- Prosvetna inspekcija, gradsko veće i mnogi roditelji čija deca idu u ovu školu poslali su nam dopise o direktorki. Mi smo pokrenuli postupak i radimo na ovom slučaju. Ovo je tek početak, ali nadamo se da ćemo ubrzo saznati šta se zaista dešava - kaže Mlekov.

Đurovićeva: Stiže kazna!

Slika
Posle razgovora u kom nam je stavila do znanja da ne želi da nas primi, direktorka nam je poslala preteću poruku.
- Klevetnike i lažove stiže najgora kazna. Nek vam je Bog upomoć, setićete me se uskoro - napisala je Đurovićeva, a nakon toga je na svom Fejsbuk profilu postavila status.

„Napokon da se javi novinarka Kurira, taman sam bila očajna što mi je popularnost opala. Tačno sam znala da će jadničci da skeniraju moj potpis, a onda su ga nalepili na neki dokument. Nazovinovinarka me je zvala, prekinula sam vezu budali i pomislila da je konačno vreme da se prijavim Templarima, u koje su me svrstali. Za degenerike koji nisu upućeni u pravni sistem, Srbija je sekularna država, a ne verska, i svako ima pravo da veruje u šta god želi“, napisala je direktorka.
Poruka Bahusu

Slika

„O, veliki bože Bahuse, svaku noć pijem u tvoju slavu i slavim tvoje misterije koje daju smisao ljudskim životima. Igrajmo po pionirskim pravilima, glave da okitimo lozom i bršljanom, a pod grlo da stavimo nož“

kURIR

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu