|
Autoru |
Poruka |
Mrazko Mazić
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 23:07 Postovi: 513 Lokacija: Xanadu
|
A ja, ja se kockam sa prevarantom životom, iz rukava on svakoga dana izvuče nekog keca. I stariji mi kažu:"Sad si u pravom dobu!" A u ulici Jovana Cvijića rastu druga deca.
_________________ KAD ZAĆUTIM, OKRENEM SE I ODEM, TO NE ZNAČI DA SI TI POBEDIO. TO ZNAČI DA VIŠE NISI VREDAN MOG VREMENA.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
''Ona se, slučajno, udala 18. maja 1980. Da se udala za mene, verojatno bih, kao pravi muž, ponekad i zaboravio taj datum. Ovako, zapamtio sam ga zauvek......''
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
'Ipak, sve teče, a u tome se naročito ističe Dunav. Gledam ga često odavde. Sa druge strane puta su vinogradi koji se naglo spuštaju do pruge, a od samih šina, pa do daljnjeg, proteže se Veliki Tihi Rit, moj omiljeni pejzaž i sedativ. Strašan je... Jedan sam od najvernijih slušalaca njegove tišine, i već nekoliko puta mi se pred zoru učinilo da čujem udaljene korake, frktanje konja i došaptavanje na nekom jeziku koji nisam razumeo. Naravno, niko mi nije poverovao...
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Bez'te, curice, s' glavne ulice kada prodje sin jedinac, stikla kleca sitne su vam udice, korzom plovi stuka sto se retko peca
Zbogom totice, male skotice madjarice, svadjalice, srcolomke prave ste lepotice, zali Boze hvaliti vam druge momke
Videh pendzer u Beckereku i u njemu povrh lale tog trenutka procvetale zasja pramen ridi kao krila tetreba
Ni do ceg' mi vise nije snevam zemlju i saksije meni, babo, od te zemlje vise ne treba
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Nema tih reči koje mogu nadomestiti šibanje godina u lice, i nema te priče od koje se može isplesti mreža za hvatanje vremena…
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
...Ne boj se, imam ja priličan cug...
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Nije to jednostavno kao što misliš… Nisi čuo da u nekim igrama dame biraju? Znaš, ja sam već svašta prošao… I pomalo istrošio baterije, na žalost… Pa se ponekad osećam kao imela u zelenim krošnjama njene mladosti. Kao nepotrebni prigušivač na revolveru svih tih raspucanih emocija. Njen smeh je glasniji, njen bes strasniji, u svakom našem ehu Ona odzvanja kad ja uveliko utihnem, mesečina se veselo sanka po svili njene kože dok tu, odmah pored, tama u kalupima mojih bora izliva strune za svoju melanholičnu lutnju. Da li sam time što je toliko volim stekao pravo da je sad povlačim za ruku kad zastane pred izlozima koje sam ja već odgledao, i da joj sebično prepričavam sva ona uzbudljiva poglavlja koja čezne da pročita? Da li sam time što sam zapalio tu buktinju stekao pravo da sad njen uzdrhtali plamen umaram u promajnim pećinama svoje rezigniranosti, i da li se ona uopšte rasplamsala zato što sam je ja zapalio, ili bukti naprosto zato što je Buktinja, sam đavo će ga znati?
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Ti modri podočnjaci su kao vlažni pesak upijali dremljive talase sjaja po kojima sam njene oči nekad lako pronalazio i u najvećim gužvama pogleda... Ili su za sve krivi samo ovi dugi intervali izmedju nasih vidjenja? Meseci, proleća, zime, koje su nas naučile da kao stari ratnici prvo prebrojimo oziljke i brazgotine zaradjene u borbi sa Vremenom, pa da se tek tad oprezno osmehnemo jedno drugom...?
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Lud sam za tobom ali ovo jeste vrijeme ludih i ja ću za nas osedlati strah a ti me ljubi do zla dok ne izgubim dah.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Suviše tajni u očima, u zlatni okov je prstić pao. Molio me dugi pogled da je kradem... Do vraga, kafa je gorčila, al' taj sam ukus od nekud' znao. Probao sam, jednom davno, divlji badem...
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|