|
Autoru |
Poruka |
Passion
|
|

rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
Na napadača na decu u Kini uticale glasine o sudnjem danu
Kineske vlasti su danas saopštile da su na čoveka koji je ispred škole u centralnoj Kini nožem povredio 23 dece i jednu stariju osobu, "psihološki uticale" glasine o predviđanjima sudnjeg dana.

Min Jongđun je osumnjičen da je u petak ušao u kuću jedne starije žene i ubo je kuhinjskim nožem. On je zatim otišao ispred osnovne škole u selu Čenpeng u provinciji Henan, gde je nožem povredio 23 dece pre nego što su ga savladali školski čuvari i policija.
Min je uhapšen i optužen da je ugrozio javnu bezbednost, preneo je AP. U saopštenju oblasnih vlasti navedeno je da će policija ispitati Minovo psihičko stanje, ali da prvi nalazi istrage ukazuju da je on bio pod snažnim uticajem "glasina o sudnjem danu". Poslednjih meseci i u Kini je bilo dosta rasprava na Internetu o kalendaru Maja koji navodno predvidja smak sveta u petak.
U Kini je poslednjih godina bilo više sličnih napada na škole i obdaništa koje su izveli mentalno poremećeni ljudi ili oni koji su izgubili posao i osećali se zapostavljeni u periodu privrednog buma. Nasilje nad decom izazvalo je gnev javnosti, pa su vlasti preduzele mere da se zaštite mladi u zemlji gde bračni parovi imaju po jedno dete. Godine 2010. jedan čovek je posekao 28 dece, dva vaspitača i čuvara u jednom zabavištu u istočnoj Kini. Blic
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
U eksploziji u Pakistanu ubijeno 12 ljudi
Najmanje 12 ljudi poginulo je, a pedesetak je povređeno, kada je bomba danas eksplodirala na autobuskoj stanici u pakistanskom gradu Džamrudu nedaleko od avganistanske granice, saopštili su bezbednosni zvaničnici. Bomba je eksplodirala pokraj od autobuske stanice, na kojoj je veliki broj ljudi čekao prevoz, navode zvaničnici.
- Dvanaest osoba je ubijeno, a pedesetak je povređeno. U eksploziji je oštećeno 10 vozila i petnaestak prodavnica - kazao je visoki lokalni zvaničnik Džehangir Azam. - Prema prvim informacijama, uzrok eksplozije bio je automobil pun eksploziva - naveo je drugi lokalni zvaničnik Mutahir Zeb. Plemenski okruzi na severozapadu Pakisrana smatraju se uporištima talibanskih pobunjenika i grupa povezanih sa Al-Kaidom i u njima se događa veliki broj ubistava i dejstava američkih bespilotnih letelica. Nova eksplozija dogodila se nakon krvavog vikenda u Pešavaru, velikom gradu za severozapadu Pakistana na ulazu u plemenske zone. Pakistanski talibani preuzeli su odgovornost za napad na aerodromu u Pešavaru u subotu uveče u kojem je ubijeno pet ljudi. Blic
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Deset devojčica poginulo u eksploziji u Avganistanu
Deset devojčica poginulo je jutros kada je eksplodirala bomba dok su skupljale drva za ogrev pored svog sela u istočnom Avganistanu, rekao je jedan zvaničnik. Nije još poznato čime je aktivirana eksplozija izvan sela Davlacai u provinciji Nangarhar, rekao je administrator oblasti gde se selo nalazi telefonom za agenciju AP sa mesta nesreće.
 Devojčice su bile stare od devet do 13 godina i sve su iz različitih porodica, rekao je on. Još dve osobe su teško povređene i nalaze se u kritičnom stanju u bolnici, dodao je. Nije mogao da precizira da li je eksplozija od novo postavljene bombe ili od neeksplodirane mine, kojih još ima dosta u poljima i ruralnim oblastima posle više decenija sukoba u zemlji. On je dodao da policija još pretražuje mesto nesreće da bi pokušala da utvrdi koja vrsta eksploziva je u pitanju. Blic
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Američki san: Beskućnik, pa milijarder
Biznismen Džon Pol Dežoria primer je američkog sna, od siromašnog detinjstva i prvog posla sa devet godina do Forbsove liste milijardera. Džon Pol Dežoria (68) danas je suvlasnik uspešne kompanije Pol Mičel sistems ali nije od onih rođenih "sa srebrnom kašikom u ustima". Pravi je "self made man", rođen je pre sedam decenija u veoma siromašnoj porodici koja se rasturila kada je imao dve godine. Prvi posao raznošenja božićnih čestitki dobio je sa devet, a sa srednjom školom se se upustio u svet malog biznisa.

Već u svojoj 22. godini, ispričao je za CNBC, prvi put u životu postao beskućnik. Supruga, "nespremna za brak i roditljestvo" napustila je Džon Pola i dvogodišnjeg sina, odnevši im pritom sav novac. Nekoliko dana prioveli su na ulici a Dežoria je neko vreme skupljao i boce, dok mu nije pomogao jedan prijatelj. Drugi je put bez doma ostao u vreme osnivanja kompanije Pol Mičel sistems. Iz brakorazvodne parnice sa drugom suprugom je izašao bez dolara u džepu, samo sa sinom iz prvog braka. I tada je nekoliko nedelja spavao u automobilu, hranio se za 99 centi u restoranima brze hrane.
Sa ulice i usputnih poslova Dežoria je uspeo da uđe u svet marketinga a osamdesetih godina slučajno ulazi i u industrija ulepšavanja. Svog partenra Pola Mičela, tada firezera, upoznao je na nekoj konvenciji na Floridi. Taj dvojac, ispostaviće se blagorodan, biznis je počeo sa 700 dolara. Osmislili su svoj prvi proizvod i krenuo da kucaju od vrata do vrata. Nakon dve godine zarađivali su dovoljno da podmire sve račune, i da im ostane nešto "preko".
Danas je Pol Mičel sistems svetski poznata kompanija u branši proizvoda za negu kose. Ali, to nije jedini biznis kojim se Dežoria bavi. U poslu je i sa tekilom, kao suvlasnik Patron Spirits, kao i u ješ nekoliko drugih. "Retko sretnem nekoga ko ne zna barem nešto o mom poreklu i životu. Ljudi me tada obično pitaju jesam li zaista živeo u automobilu, skupjlao boce, dva puta bio beskućnik... Ispostavi se da u životu radiš sve što moraš kako bi stigao do cilja. Bitno je da ne odustaneš na svom putu i stvari će s vremenom biti bolje a pritom mislim da nema potrebe da kradeš ili 'gaziš preko leševa'".
Kako i obično, iza nekog uspešjnog čoveka stoji žena. U Džon Polovm slučaju to nisu supruge već - majka. Dežoria tvrdi da nikada ne bi uspeo da nije slušao svoju majku, koja je u njega usadila radnu etiku i baš ona mu govorila da "u životu možeš da radiš štagod želiš, samo nikada nemoj da odustaneš." Recep za uspeh Dejorije je jednostavan - radite ono što rade uspešni.
"Razlika između neuspešnih i uspešnih ljudi u tome da oni neuspešni ne žele da rade ono što rade uspešni, na primer da kucaju na svaka vrata. Od njih deset, devet će se onom ko na njih kuca zalupiti pred nosom, no ona jedna će se otvoriti. To sam naučio u marketingu", kaže ovaj biznismen čiju je imovinu Forbs lista procenila na četiri milijarde dolara.
(MONDO, foto arhiva) BOGATAŠI
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Odšteta radnici zbog povrede tokom seksa
Australijska vlada platiće odštetu jednoj svojoj bivšoj radnici kojoj je pala lampa na glavu tokom seksa sa kolegom na službenom putu. Ilustracija: Guliver/Getty Images Australijanka zaposlena u državnoj službi, koja se povredila tokom seksa u motelu na poslovnom putu, dobila je petogodišnju sudsku bitku protiv federalne vlade, koja će morati da joj isplati nadoknadu.

Federalni sud je ovog meseca odbio žalbu vladine osiguravajuće kompanije Komker (Comcare) na sudsku odluku po kojoj je žena povređena na radnom zadatku. Australijanka, koja iz pravnih razloga nije identifikovana, boravila je 26. novembra 2007. godine u motelu u gradu Naura, 160 kilometara južnog od rodnog Sidneja, kada je imala seksualni odnos sa kolegom. Tada je bila u kasnim 30. godinama.
Tokom seksa, deo svetiljke iznad kreveta je otpao i pao joj na lice, povredivši joj nos i usta. Povrede su joj sanirane u bolnici, a kasnije je patila od depresije i nije nastavila da radi za vladu. Još nije poznato koliko će novca žena dobiti. Komker razmatra mogućnost žalbe Visokom sudu, najvišoj sudskoj istanci u Australiji.
(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Zbog ciklona evakuisana letovališta na Fidžiju
Više od 3.500 ljudi evakuisano je danas iz poznatih turističkih mesta na Fidžiju, pošto je najjači ciklon "Evan" u poslednjih 20 godina pogodio arhipelag u Tihom okeanu

SUVA, Fidži - Više od 3.500 ljudi evakuisano je danas iz poznatih turističkih mesta na Fidžiju, pošto je najjači ciklon "Evan" u poslednjih 20 godina pogodio arhipelag u Tihom okeanu, tri dana pošto je olujno nevreme odnelo četiri ljudska života i uništilo na hiljade domova u obližnoj Samoi.
Ciklon "Evan" doneo je vetar destruktivne jačine s udarima do 270 kilometara na čas i obilnu kišu, što će verovatno dovesti do poplava, pošto oluja dobija na jačini prelaskom na severozapadnu stranu glavnih ostrva Fidžija - Vanua Levu i Viti Levu, prenela je agencija Rojters.
Turistička letovališta na mnogim ostrvima Fidžija su opustela, pošto su gosti sklonjeni u privremena skloništa, a vlasti su upozorile stanovništvo da ostane u zatvorenom dok tropski ciklon "Evan" tutnji zemljom, obara drveće i uništava kuće.
Vlasti su navele da su službe za vanredne situacije u pripravnosti, dok bolnice primaju samo hitne slučajeve. Novosti
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Tunižani kamenicama gađali predsednika na proslavi godišnjice revolucije
Nezadovoljni Tunižani gađali su danas kamenicama predsednika države Monsefa Marzukija i predsednika skupštine Mustafu Ben Jafara, koji su govorili pred okupljenima u gradu Sidi Buzid, kolevci revolucije koja je izbila pre tačno dve godine.

Incident se dogodio nakon što je Marzuki završio govor u kojem je rekao da "vlada nema čarobni štapić" i apelovao na strpljenje građana. Snage bezbednosti su odmah evakuisale zvaničnike u sedište regionalne vlade u Sidi Buzidu, siromašnom gradu u kojem se obeležava druga godišnjica pobune u Tunisu, preneo je izveštač AFP.
Demonstranti su opkolili trg gde su zvaničnici držali govor i uzvikivali "ljudi žele pad vlade". Kad je predsednik izašao na binu, mnogi u masi od oko 5.000 ljudi počeli su da viču "Napolje!".
U razgovorima sa žiteljima Sidi Buzida koji su se prethodno predsedniku žalili na nedostatak infrastrukture, Marzuki je obećao ekonomski napredak za šest meseci.
Marginalizovana unutrašnjost Tunisa često je poprište socijalnih nemira zbog velikog nezadovoljstva činjenicom da revolucija nije donela bolje materijalne uslove života.
Siromaštvo i nezaposlenost bili su ključni razlozi za masovne proteste koji su izbili nakon što se ulični prodavac Muhamed Buazizi (26) 17. decembra 2010. godine spalio u znak protesta zbog siromaštva i policijskog zlostavljanja.
Njegov očajnički čin pokrenuo je revoluciju u Tunisu, u kojoj je svrgnut predsednik Zin el Abidin Ben Ali, a počelo je i "arapsko proleće".
Sve veća neizvesnost i kriza u Evropi omeli su potom ekonomski oporavak Tunisa, a nezaposlenost, koja iznosi oko 18 odsto, naročito je visoka među mladim Tunižanima. Prošlog meseca je oko 300 ljudi ranjeno tokom petodnevnih sukoba policije i demonstranata u gradu Siliana jugozapadno od prestonice Tunisa gde je štrajk prerastao u nasilje. Blic
|
|
|
|
|
Truth and Pain
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49 Postovi: 946
|
160 ŽRTVA: Ptičiji grip ubio dečakaDečak je imao simptome prehlade i groznice 30. novembra i bio je na lečenju u državnom zdravstvenom centru pre nego što je umro, u bolnici, istog dana DŽAKARTA - Jedan četvorogodišnji dečak umro je od ptičjeg gripa, čime je broj žtava, u Indoneziji, do sada dostigao 160 od okrivanja bolesti, saopštilo je danas indonežansko ministarstvo zdravlja.
Zvaničnica ministarstva Rita Kusriastuti potvrdila je da je mali dečak iz Zapadne Jave, u okrugu Bogor, umro 6. decembra u gradu Tangerang, zapadno od Džakarte i da se veruje da je bio zaražen virusom H5N1. On je imao direktan kontakt sa mrtvim pticama oko svoje kuće, prenela je agencija AP.
Dečak je imao simptome prehlade i groznice 30. novembra i bio je na lečenju u državnom zdravstvenom centru pre nego što je umro, u bolnici, istog dana.
Kurir
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
"Ja sam majka Adama Lance": Tekst koji je imao više od milion lajkova
Tragedija u Osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu u Konektikatu pokrenula je novu raspravu o nasilju u Americi. Debatuje se o "kulturi oružja" u SAD, nasilju u medijima, psihijatrijskom lečenju, ratovima, religiji i politici. U moru reakcija izdvojio se blog post spisateljice Lize Long, u kojem ona piše o mentalnom stanju svog sina, koje je veoma slično onom u kojem je bio ubica iz Njutauna Adam Lanca. Njen tekst, pod naslovom "Ja sam majka Adama Lance" imao je više od milion i 150.000 lajkova samo na sajtu "Hafington post".
Tri dana pre nego što je 20-godišnji Adam Lanca ubio svoju majku, a zatim otvorio vatru na učionicu punu osnovaca, moj 13-godišnji sin Majkl (ime je promenjeno) propustio je svoj autobus jer je nosio pantalone pogrešne boje.
- Mogu da nosim i ove pantalone - rekao je ratobornim tonom, dok mu je crna zenica gutala plavu šarenicu oka. - To su plave pantalone, a školsko pravilo je da se nose samo crne ili bež pantalone - rekla sam mu. - Oni su mi rekli da mogu da nosim i ove. Ti si glupa kučka. Mogu da nosim kakve god hoću pantalone. Ovo je Amerika. Imam svoja prava!
- Ne možeš da nosiš kakve god želiš pantalone - rekla sam mu predusretljivim, razumnim tonom. - I definitivno ne možeš da me nazivaš glupom kučkom. Nema elektronskih uređaja do kraja dana. Ulazi u kola, ja te vozim u školu.
Živim sa sinom koji je mentalno bolestan. Volim svog sina. Ali prestravljena sam od njega.
Pre nekoliko nedelja, Majkl je uzeo nož i pretio da će ubiti i mene i sebe nakon što sam od njega tražila da u biblioteku vrati knjige s kojima je kasnio. Njegovi brat i sestra od sedam i devet godina znali su kakva je procedura u takvim situacijama - otrčali su u kola i zaključali se a da im to nisam ni rekla. Uspela sam da Majklu otmem nož, a zatim sam jedan po jedan skupila sve oštre predmete u kući i stavila ih u jednu kutiju, koju sada ne ispuštam iz vida. Sve to vreme, on me je vređao i pretio mi da će me ubiti ili povrediti.
Sukob se završio tako što su tri krupna policajca i bolničar primorali mog sina da legne na nosila, pa su ga kolima hitne pomoći odvezli u lokalnu ambulantu. Bolnica za mentalno zdravlje nije imala slobodnih kreveta tog dana, pa se Majkl primirio na urgentnom odeljenju. Kući su nas poslali s receptom za lek Zipreksa (antipsihotik koji se koristi za lečenje šizofrenije i bipolarnog poremećaja) i zakazanim pregledom kod lokalnog pedijatra-psihijatra.
oš uvek ne znamo šta nije u redu s Majklom. Tokom brojnih susreta sa socijalnim radnicima, terapeutima, nastavnicima i školskim službenicima, u igri su bile razne mogućnosti: Poremećaj autističnog spektra, ADHD (hiperkinetički poremećaj), neka vrsta poremećaja vezanog za kontrolu besa (Oppositional Defiant ili Intermittent Explosive Disorder)... Prošao je kroz mnoštvo antipsihotika i lekova za smirenje, probali smo i neke ruske novitete... Ništa nije dalo rezultate.
Na početku sedmog razreda, Majkl je primljen u ubrzani program za visoko nadarene učenike u oblasti matematike i prirodnih nauka. Njegov IQ je neverovatan. Kada je dobro raspoložen, rado će vam pričati o svemu od grčke mitologije, preko razlika u ajnštajnovskoj i njutnovskoj fizici do serije "Doktor Hu". On je uglavnom dobro raspoložen. Ali kada nije, pazite se. A nemoguće je predvideti šta će ga isprovocirati.
Nekoliko nedelja nakon što je krenuo u novu školu, Majkl je počeo da pokazuje sve čudnije i sve nasilnije ponašanje u školi. Odlučili smo da ga prebacimo na najrestriktivniji bihejvioralni program, u školu zatvorenog tipa u kojoj deca koja ne mogu da funkcionišu u školama zatvorenog tipa imaju pravo na besplatno javno čuvanje od 7.30 ujutro do 1.50 popodne, od ponedeljka do petka, sve dok ne napune 18 godina.
Onog jutra kada smo imali incident s pantalonama, Majkl je nastavio da se svađa sa mnom celim putem. Povremeno bi se izvinio i izgledalo je kao da se kaje. Malo pre nego što smo se parkirali ispred škole, rekao mi je: "Vidi, mama, stvarno mi je žao. Mogu li da dobijem video igrice nazad danas?"
- Nema šanse. Ne možeš da se ponašaš onako kako si se danas ponašao i da tako brzo povratiš elektronske privilegije - rekla sam mu.
Lice mu se ohladilo, a oči su mu bile pune proračunatog besa.
- Onda ću da se ubijem. Iskočiću sad odmah iz ovik kola i ubiću se - rekao je.
To je bilo to. Posle incidenta s nožem, rekla sam mu da ću ga odvesti u psihijatrijsku bolnicu čim sledeći put upotrebi te reči, bez oklevanja. Samo sam zaustavila auto u suprotnoj traci i umesto desno skrenula levo.
- Gde me vodiš? Kuda idemo? - rekao je, odjednom zabrinut.
- Znaš ti kuda idemo - odgovorila sam mu.
- Ne! Ne možeš to da mi uradiš! Šalješ me u pakao! Šalješ me pravo u pakao! - vikao je.
Zaustavila sam automobil ispred bolnice, frenetično mašući jednom od radnika obezbeđenja da priđe.
- Zovite policiju. Požurite - rekla sam.
Majkl je tada već divljao, vrišteći i udarajući okolo. Čvrsto sam ga zagrlila da ne bi pobegao iz automobila. Nekoliko puta me je ujeo i udari laktom u rebra. Još uvek sam jača od njega, ali neću još dugo.
Došla je policija i odvela mog sina, koji je vrištao i otimao se, u dubinu bolnice. Počela sam da se tresem, a suze su mi napunile oči dok sam ispunjavala formulare: "Da li ste nekad imali poteškoće sa... Koliko je godina vaše dete imalo kada je... Da li je bilo problema sa... Ima li vaše dete..."
Sada bar imamo zdravstveno osiguranje. Nedavno sam dobila posao u lokalnom koledžu, zbog čega sam morala da odustanem od karijere frilensera, jer, kada imaš dete kao što je moje, trebaju ti povlastice. Sve ćeš da uradiš za povlastice. Nema tog pojedinačnog zdravstvenog osiguranja koje može da pokrije ovako nešto. Danima je moj sin tvrdio da lažem i da sam sve izmislila kako bih ga se rešila. Prvog dana, kada sam ga nazvala da vidim kako je, rekao je: "Mrzim te. Osvetiću se čim izađem odavde."
Nakon tri dana, ponovo je bio moj smireni, slatki dečak, pun izvinjenja i obećanja da će se popraviti. Godinama slušam ta obećanja. Više im ne verujem.
U formularu za prijem pacijenta, u polju s pitanjem "Šta očekujete od lečenja?" napisala sam: "Treba mi pomoć".
I zaista mi je potrebna. Ovaj problem je prevelik da bih se s njim sama nosila. Nekad jednostavno nema dobrih opcija. Onda se samo moliš za milost i veruješ da će sve na kraju imati smisla.
Ja sam majka Adama Lance
Ovo iskustvo delim s drugima, zato što sam ja majka Adama Lance. Ja sam majka Dilana Klebolda i Erika Harisa (dvojica tinejdžera koji su počinili masakr u srednjoj školi Kolumbajn 1999. godine). Ja sam majka Džejmsa Holmsa (počinilac masakra u bioskopu "Aurora" u Koloradu, u julu 2012. godine). Ja sam majka Seunga Hui-Čoa (počinilac masakra na univerzitetu u Bleksburgu u Virdžijniji 2009). Ovim mladićima i njihovim majkama je potrebna pomoć. U vreme još jedne užasne nacionalne tragedije, lako je pričati o oružju. Ali, vreme je da pričamo i mentalnoj bolesti.
Prema podacima magazina "Mader Džouns", u Americi je od 1982. godine izvršeno 61 masovno ubistvo u kojima je korišćeno vatreno oružje. Među njima, 43 su bili beli muškarci, samo jedna je bila žena. Fokus teksta "Mader Džouns" bio je na tome da li su oni do oružja došli na legalan način (većina jeste). Ali, ovaj veoma vidljivi znak mentalne bolesti trebalo bi da nas vodi do toga da razmišljamo o tome koliko ljudi u Americi živi u strahu, poput mene.
Kada sam socijalnog radnika mog sina pitala koje su mi opcije, rekao mi je da je jedino što mogu da uradim da protiv Majkla podnesem krivičnu prijavu. "Ako se vrati u sistem, stvoriće trag u papirologiji. To je jedini način na kojim možete da uradite bilo šta. Niko neće obratiti pažnju na vas, ako nemate krivične prijave", rekao je.
Nešto mora da se uradi
Ja ne verujem da je mom sinu mesto u zatvoru. Haotično okruženje samo će pogoršati Majklovu osetljivost i ne bavi se patologijom koja leži ispod toga. Ali, izgleda da SAD zatvore koriste kao izbor rešenja za ljude s mentalnim problemima. Prema Hjuman rajts voču, broj mentalno obolelih zatvorenika učetvorostručio se od 200. do 2006. godine, i nastavlja da raste. Procenat mentalnih bolesti među zatvorenicima je pet puta veći (56 odsto) od populacije koja nije u zatvoru.
Dok su državne psihijatrijske bolnice zatvorene, zatvori su postali poslednje utočište mentalnih bolesnika - zatvor Rajkers Ajlend, Okružn zatvor u Los Anđelesu, zatvor okruga Kuk u Ilinoisu postali su najveći centri za lečenje psihičkih oboljenja.
Niko ne želi da pošalje 13-godišnjeg genija sa kolekcijom plišanih igračaka, koji voli Harija Potera, u zatvor. Ali, naše društvo, sa stigomom koju nose mentalne bolesti i sa lošim sistemom zdravstvene zaštite, ne nudi druge opcije. I onda još jedna izmučena duša izađe i puca u restoranu brze hrane. U tržnom centru. U učionici s osnovcima. I mi onda podignemo ruke i kažemo: "Nešto mora da se uradi".
Slažem se da nešto mora da se uradi. Vreme je za smislen razgovor o mentalnom zdravlju, na nacionalnom nivou. To je jedini način na koji naša zemlja može zaista da ozdravi.
Neka mi je Bog u pomoći. Neka Bog pomogne Majklu. Neka nam je Bog svima u pomoći.
Izvor: Blic Online
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Roberto Beninji: Berluskonijev povratak gori od smaka sveta RIM -
Italijanski komičar i dobitnik "Oskara" Roberto Beninji, ismejao je nameru bivšeg premijera Silvija Berluskonija da ponovo bude izabran, rekavši da je to gora vest od najavljenog smaka sveta koji su predvidele Maje.
"On se vratio. Nek nam je Bog u pomoći!, rekao je sinoć Beninji, reditelj filma o holokaustu "Život je lep", u šou programu posvećenom italijanskom ustavu.
"Ne mogu da verujem da nam to stvarno radi. To je kao horor film, baš kad sve izgleda mirno, naiđe ajkula, mumija, Godzila!"
"On nema šta da izgubi, sve ima i sad - orgije, advokate, maloletnice. Samo je totalno poludeo!", rekao je Beninji živo gestikulirajući. Beninji je, takođe, pozvao premijera Marija Montija da dođe u njegov program i da lažno saopštenje da će se kandidovati na izborima samo da bi zaustavio Berluskonija.
"Mario, učini nam uslugu", našalio se Beninji, prenosi AFP.
Berluskoni, koji je bio premijer u tri mandata i poznati plejboj, rekao je da će povući kandidaturu, ako se Monti, koji o tome još razmišlja, kandiduje na izborima zakazanim za februar.
Beninji se rugao i Berluskonijevoj nameri da jednog dana postane predsednik Italije, rekavši da bi postavljanje njegovih slika u javnim ustanovama bio "jedini način da se njegovo lice vidi u policijskoj stanici".
Berluskoni je u oktobru osuđen za utaju poreza, a trenutno mu se sudi zbog seksa sa maloletnom prostitutkom i zloupotrebe položaja.
Berluskoni: Evropa nametnula štednju Italiji
Bivši italijanski premijer je u jučerašnjem intervjuu na televizijskom kanalu "Rete 4", čiji je vlasnik, izjavio je da je Evropa kojom dominira Nemačka nametnula štednju Italiji.
"Veoma teška situacija u kojoj se nalazimo zavisi od pravila štednje koje je nametnula Evropa, gde Nemačka ima hegemonističku ulogu i pokazuje, ne solidarnost, već sebičnost", rekao je Berluskoni.
Berluskoni je rekao i da se ukidanje poreza na imovinu koji je uveo premijer Mario Monti, nalazi na vrhu njegovog programa.
On je dodao da će manjak pokriti povećanjem poreza na alkoholna pića i smanjenjem troškova u javnom sektoru.
Berluskoni je dao ovaj intervju dan pošto je 80 minuta govorio u emisiji na Kanalu 5, koji je takođe deo njegove medijske imperije, a danas treba da se pojavi i na državnoj televiziji.
Italijanska Demokratska stranka levog centra, saopštila je da će se žaliti ombudsmanu, jer smatra da se Berluskoniju daje previše prostora u medijima, preneo je AFP.
Izvor: rtv.rs
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|