|
Autoru |
Poruka |
Anika
|
|

rang

Pridružio se: 02 Okt 2012, 23:24 Postovi: 326
|
Godinama sam Mudrace lakomisleno trazio po izgledu, po dugim noktima , ili sedim bradama. A oni su mi, preruseni u piljarice, i kocijase, jos odavno negde usput dosapnuli tri najvece mudrosti sveta... Samo da smo mi zivi i zdravi... Sve u svoje vreme... Jesi ili nisi.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
Pridružio se: 18 Maj 2012, 15:12 Postovi: 22907
|
Iz naizgled prozaične popodnevne gužve nadošla je lagano i nezadrživo, kao talas, osmehnula se, potopila me zagrljajem i tiho se povukla ka tamnoj pučini svoje tajanstvenosti... A more ume nemilosrdno da se primiri... Kadkad me, eto oseka danima i danima ostavi nasukanog i samog... Ali delići Onog Talasa zapali su u skoro svaku božju pukotinu Ove Stare Stene... I, ma šta se desi... U meni će zauvek ostati ona so...
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Cula su naelektrisala vrhove prstiju kojim sam joj doticao kozu i pratio besprekornu liniju glatkih ramena, tragajuci uzalud za malom, najmanjom greskom. Mirisala je na Indiju, na breskvu, na izvor, biseri su virili iz tek odskrinute skoljke njenih usana, osetio sam u bradi laki drhtaj, jeku jedne davne groznice za koju sam mislio da umire kad te obuzme i da se vise ne moze vratiti ako je jednom prebolis. Da, zeleo sam je, jako sam je zeleo... Dodirnuo sam joj mali prst na nozi, bezuspesno pokusao da nadlanicom uklonim beleg iz detinjstva sa njenog levog kolena, udubio se u cudni raspored sicusnih mladeza na tilu vitkih ledja...I trgao se.Uplasen...Koliko to na njoj ima tajnih mesta koja bih zeleo da poljubim? Ali ne sad. Jednom. Mozda... Ja sam momak staromodan. Prevazidjen. Po mojoj religiji, moja zelja je samo pola zelje... Lepo sanjaj, mali misu nabareni. Ko zna da li ces mi ikad vise biti tako blizu? Mozda cu se kajati, mozda cu morati da se napijem svaki put kad se setim ove noci...Neka... Ako ikad budemo spavali zajedno, to ce biti onako kako sam zamislio. I kako Bog zapoveda. I niko nece spavati za vreme tog spavanja... Laku noc, njene pospane oci..
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Al bez brige sve i da santa nebo prekrije ti imaš di prezimiti....
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
** Zaljubiću se, odlučih iznenada? Jesen je, doduše, ali malo sam prestar da bih čekao samo na proleća? **
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
To su samo drevne zablude, vise izmisljotine, Maslo ludih pesnika, prevejanih lisaca, raznih muzikanata, glumatala i pisaca. Znam, ljubav rusi zidine ponosa i tastine, ali bajke da pobedjuje to su budalastine. Lako je izigraju, kao trsku slome je, nikoga ne porazi sem onoga u kome je.
Eeej, okraj oka tinjaju mali zlatni grumeni, daj mi Boze stih da utesim jedan nosic rumeni. Pa da, ljubav nosi dolamu od vilinskog prediva i mozda ne pobedjuje al' je zato nepobediva.
|
|
|
|
|
MeGi
|
|

Born to die
Pridružio se: 22 Maj 2012, 18:51 Postovi: 40996
|
Ponekad te nema i sasvim sam izmisljam nacin da malo smuvam dan ali je lukav d-mol
Pusti da se svetla svud priguse saceka poslednje zvezde namiguse vuce mi rukav, idemo
Plasi me on, gde si ti hiljadu se stvari moglo desiti glupi d-mol za kim tuguje svu noc
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
|
|
|
|
|
Mrazko Mazić
|
|

rang

Pridružio se: 07 Dec 2012, 23:07 Postovi: 513 Lokacija: Xanadu
|
Sale Nađ je umro u snu... Dan se taman zasiveo... I ne znam šta je sumnjivo u tu... Jer u snu je i živeo... Kažu da je slutio kraj... Tobož, nije navio sat... Pa sad, znao je da gubi taj rat... Neko ružno sanja, nekom su košmari svitanja
_________________ KAD ZAĆUTIM, OKRENEM SE I ODEM, TO NE ZNAČI DA SI TI POBEDIO. TO ZNAČI DA VIŠE NISI VREDAN MOG VREMENA.
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
Sve se ređe usuđujem da zaronim u sebe... Jer tamo zagluvim... Oči se prepune do vrha... I suze se začas raspu kao pokidane niske... Po sobi... Po celom svetu... I ne mogu ih sakupiti do jutra...
|
|
|
|
|
LaYa
|
|

Laki
|
"Cula su naelektrisala vrhove prstiju kojim sam joj doticao kozu i pratio besprekornu liniju glatkih ramena, tragajuci uzalud za malom, najmanjom greskom. Mirisala je na Indiju, na breskvu, na izvor, biseri su virili iz tek odskrinute skoljke njenih usana, osetio sam u bradi laki drhtaj, jeku jedne davne groznice za koju sam mislio da umire kad te obuzme i da se vise ne moze vratiti ako je jednom prebolis. Da, zeleo sam je, jako sam je zeleo... Dodirnuo sam joj mali prst na nozi, bezuspesno pokusao da nadlanicom uklonim beleg iz detinjstva sa njenog levog kolena, udubio se u cudni raspored sicusnih mladeza na tilu vitkih ledja...I trgao se.Uplasen...Koliko to na njoj ima tajnih mesta koja bih zeleo da poljubim? Ali ne sad. Jednom. Mozda... Ja sam momak staromodan. Prevazidjen. Po mojoj religiji, moja zelja je samo pola zelje... Lepo sanjaj, mali misu nabareni. Ko zna da li ces mi ikad vise biti tako blizu? Mozda cu se kajati, mozda cu morati da se napijem svaki put kad se setim ove noci...Neka... Ako ikad budemo spavali zajedno, to ce biti onako kako sam zamislio. I kako Bog zapoveda. I niko nece spavati za vreme tog spavanja... Laku noc, njene pospane oci..."
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|