|
Autoru |
Poruka |
Tina
|
|

rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 15:32 Postovi: 537
|
Under The Board Walk
When the sun beats down And burns the tar up on the roof And your shoes get so hot You wish your tired feet were fireproof Under the boardwalk Down by the sea On a blanket with my baby Is where I'll be (Under the boardwalk) Out of the sun (Under the boardwalk) We'll be having some fun (Under the boardwalk) People walking above (Under the boardwalk) We were falling in love (Under the boardwalk, boardwalk) On the park you'll hear The happy sound of a carousel You can almost taste the hot dogs And french fries they sell Under the boardwalk Down by the sea, yeah On a blanket with my baby Is where I'll be (Under the boardwalk) Out of the sun (Under the boardwalk) We'll be having some fun (Under the boardwalk) People walking above (Under the boardwalk) We were falling in love (Under the boardwalk, boardwalk) Oh, under the boardwalk Down by the sea On a blanket with my baby Is where I'll be (Under the boardwalk) Out of the sun (Under the boardwalk) We'll be having some fun (Under the boardwalk) People walking above (Under the boardwalk) We were falling in love (Under the boardwalk, boardwalk)
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
If You Need Me
If you need me Why don't you call me Said if you need me Why don't you call me Don't wait too long When things go wrong I'll be there, yeah Where I belong Said if you want me Why don't you send for me Said if you want, want, want All you gotta do is send for me Don't wait to long Just a pick up your phone I'll be there Right there, where I belong People always told me, darling That you didn't mean me no good But I know deep down in my heart I done the best I could And one of these days, darling It won't be long You're gonna come walking through that door And I know in my mind these are the very Words you're gonna say to me I still love you Always thinking of you I still love, love, love Always thinking of you Don't wait too long When things go wrong I'll be there, right there Where I belong
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
She Said Yeah
Dam deedle dee dam dam Little girl, where did you come from? Try a little bit to make my mouth dribble Come on baby, let's ride away in the rain Baby you drive me crazy Drive my poor heart hazy Just a little bit A little while with you Come on baby, let's ride away in the rain She said yeah, dam deedle dee dam dam She said yeah, dam deedle dee dam dam She said yeah, yeah yeah yeah Come on baby I want to make love to you Well you drive me crazy Dam deedle dee dam dam My love is lazy Dam deedle dee dam dam Little miss I want to kiss Come on baby, won't you do what I wish She said yeah, dam deedle dee dam dam She said yeah, dam deedle dee dam dam She said yeah, yeah yeah yeah Come on baby I want to make love to you Yeah, ow! Well I got the feeling, dam deedle dee dam dam In my soul, dam deedle dee dam dam I'm gonna love you, you know One night or another Come on baby, let me hear you say you love me She said yeah, dam deedle dee dam dam She said yeah, dam deedle dee dam dam She said yeah, yeah yeah yeah Come on baby I want to make love to you
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
Talkin' About You
Let me tell you 'bout a girl I know I met her walking down an uptown street She's so fine I wish she was mine I get shook up every time we meet Talkin' bout you (nobody but you, baby) Nobody but you (yes you all the time) I do mean you (yeah my baby) Just trying to get a message to you Let me tell you 'bout a girl I know Help me know she looks so good Lovely skin, well she's soaked in gin She oughta be somewhere in Hollywood Talkin' 'bout you (I'm talkin' 'bout my baby) Nobody but you (yes she's alright) I do mean you (yeah my baby) Just trying to get a message to you Talkin' 'bout you (nobody but you baby) Nobody but you (yes you all the time) I do mean you (yeah yeah) Just trying to get a message to you Let me tell you 'bout a girl I know Sitting right here by my side Lovely indeed that why I ask if she Promise someday she will be my bride Talkin' 'bout you (yeah talk) Nobody but you (yes my my baby) I do mean you (yeah yeah) I'm just trying to get a message through Talkin' bout my baby...
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
Look What You've Done
Now look what you've done Now look what you've done Look what you've done baby Now look what you've done You left me here The lonely one And all I can say Is look what you've done A broken heart A worried mind Because of you baby Dying all the time I once had a dream But now I've none Your taking your love And see what it done I saw you last night Out moving round With your new turf You paint the town That is OK You're having your fun Because some day They call you done And now your bird cries The shadow falls Gloomy memories And I recall Your love is my life As warm as the sun But now it is gone And see what it done
|
|
|
|
|
Nina
|
|

Moderator

Pridružio se: 13 Apr 2012, 14:33 Postovi: 5555
|
Čoline pesme inspiracija za mjuzikl
Pesme Zdravka Čolića u novom mjuziklu „Glavo luda“ Pozorišta na Terazijama: sledeće nedelje počinju probe, po tekstu i u režiji Nikole Bulatovića

MJUZIKL inspirisan pesmama Zdravka Čolića, pod nazivom „ Glavo luda“, novi je repertoarski adut Pozorišta na Terazijama: sledeće nedelje počinju probe, po tekstu i u režiji Nikole Bulatovića (inače stalnog člana glumačkog ansambla kuće), a premijera je najavljena za početak naredne sezone.
- Iako nosi naziv „Glavo luda“, iz teksta kao i predstave „izlaze“ sve poznate Čoline numere osamdesetih godina prošlog veka, čiji su autori Bata Kovač, Arsen Dedić, Bora Čorba, Bajaga... - objašnjava Bulatović. - Te osamdesete, čak i za mene koji sam rođen 1972. godine, ostale su u sećanju kao jedno idilično doba. Vreme blagostanja, očuvanih vrednosti, u kome se više nego danas poštovala data reč, doba ispunjeno ljubavlju i druženjem. Ali, „Glavo luda“ nije priča o Zdravku već o rokenrol bendu s periferije grada koji stiže na nekada čuveno „Beogradsko proleće“, a potom u London i svet. Paralelno teče i priča o zabranjenoj ljubavi...
Bulatović, dalje, dodaje da će se pred gledaocima naći veliki, domaći mjuzikl u kome će biti angažovani svi potencijali Pozorišta na Terazijama: Hor, Balet, Drama i Orkestar.
ANSAMBL
U ANSAMBLU nove predstave, pored mladih, izabranih na audiciji su i njihove iskusne kolege Ljiljana Stjepanović, Dragan Vujić Vujke, Elizabeta Đorevska, Snežena Jeremić Nešković, Milan Antonić, Marina Aleksić i Milan Milosavljević. Kostimograf je Emilija Kovačević, scenograf Aleksandar Denić, a koreograf Nebojša Gromilić.
- Verujem da će predstava probuditi puno pozitivnih emocija - biće dosta nostalgije, dokumentarističkih delova, pa i paralele s današnjim vremenom. Svi zajedno, imaćemo priliku da se osvrnemo na pojedine detalje iz prošlosti. Za podelu, uz pouzdane glumačke snage iz same kuće, prijavili su se mladi iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije: Sarajeva, Banjaluke, Užica, Prištine, Novog Sada i, naravno, Beograda. Uoči prvih proba osećam odgovornost i pozitivnu tremu, jer sam se dugo pripremao za taj zadatak.
A na audiciji koja je ove sedmice organizovana za četiri uloge, prijavilo se 99 kandidata. Pravo da učestvuju imali su studenti ili diplomirani glumci neke od akademija, do trideset godina starosti. Odabrani su Željko Stepanov (koji već tumači glavnu ulogu u „Briljantinu“ na istoj sceni) u alternaciji s Nenadom Hadži Maričićem, Dušica Novaković, Jelena Trkulja, Milica Janketić i Slaven Došlo. Novosti
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
Caletova pesma
Ne pitaj me nikad vise zasto neven ne mirise Ne secam se, to je prica duga Ne pitaj me tu pred svima sta to na dnu case ima Ne pitaj me nikad zasto cugam
Bolje da sesir nemam, pod njime djavo drema Sneva i izvoljeva, djavo mi je kriv
Budi me u zlo doba, za njega red ne vazi On mora sve da proba, to djavo vino trazi Ne pijem sto uzivam ni sto mi lepo stoji Pijem da njega napojim
Ne pitaj me ne znam kaz'ti 'di ce koja zvezda pasti 'Di ce pasti dugme s mog kaputa Ne pitaj me sto na kraju svi kerovi za mnom laju Ne pitaj me nikad zasto lutam
Budi me u zlo doba, za njega red ne vazi On mora sve da proba, to djavo mesto trazi Ne lutam sto uzivam nit' miris druma volim Lutam da njega umorim
Ne pitaj me da l' je zima dok po rosi s ciganima Brilijante za kravatu biram Ne pitaj me zasto ptice ne slecu na svake zice Ne pitaj me nikad zasto sviram
Budi me u zlo doba, za njega red ne vazi On mora sve da proba, to djavo pesmu trazi Ne sviram sto uzivam nije to pesma prava Sviram da njega uspavam
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
D moll
Odlutas ponekad i sanjam sam, priznajem ne ide, ali pokusavam I uvek dodje D-moll Spusti se ko lopov po zicama, ruke mi napuni tvojim sitnicama I tesko prodje sve to
Jedan D-moll me dobije, kako odes ti u sobi je Glupi D-moll uvek sazna kad je to Uhvati me cvrsto i ne popusta, lud je za tisinom, to ne propusta Vodi me u svoj plavicasti dol
Jedan D-moll me razvali, neki bi to prosto tugom nazvali, Nije to, sta je tuga za D-moll
Ponekad te nema i sasvim sam izmisljam nacin da malo smuvam dan Ali je lukav D-moll Pusti da se svetla svud priguse, saceka poslednje zvezde namiguse Vuce mi rukav, idemo
Plasi me on, gde si ti, hiljadu se stvari moglo desiti Glupi D-moll, za kim tuguje svu noc Uzme me u svoju tamnu kociju, nebo primi boju tvojih ociju Znam taj put, to je precica za bol
Jedan D-moll me razvali, neki bi to prosto tugom nazvali, Nije to, sta je tuga za D-moll
Ostala je knjiga sa par neprocitanih strana I neke stvarcice od herendi porcelana I jedan pulover U kom si bila Ostala je ploca Best Of Ry Cooder I fina mala plava kutijica za puder I ja sam te ostao zeljan dok me bude Moja mila
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
Zivot je more
Život je more, pučina crna, po kojoj tonu mnogi što brode. Nije mi srce plašljiva srna. Ja se ne bojim velike vode.
Lome me vali, nose me struje. Oseka sreće, a tuge plima. Šiba me nebo bičem oluje, al' još se ne dam i još me ima.
U jutra rana plaše me senke minulih dana. Sećanja mutna kao u laži, kao u snu...
Ipak se borim, ipak se nadam, sve manje letim, sve više padam, i sve su jače ruke sto me vuku dnu...
Možda će žena svilenog bedra, koja me zove i pruža ruke, uliti vetar u moja jedra, do nove žene do nove luke.
Život je more...
|
|
|
|
|
Tina
|
|

rang

|
Svirajte mi jesen stiže, dunjo moja
Toga jutra sam stigao putničkom klasom Pa kući sa stanice časom kroz bašte i prečice znane A u vojsci sam stekao druga do groba I hroničnu upalu zgloba, suvenir na stražarske dane
Ušao sam na prstima, mati beše već budna i brzo se prekrstila Reče: "Prošlo je k'o za čas, baš si stigao dobro, jer svatovi su tu do nas, Pa će ti svirati, a ti ćeš birati"
Svadba beše k'o svadba i šta da se priča Parada pijanstva i kiča i poznata cura u belom Već po redu poželeh im zdravlja i sreće Iz ruku mi otela cveće i sakrila pogled pod velom
Tad me spaziše cigani, kum je tražio pesmu, al' ja sam stig'o, briga njih širok osmeh i zlatan zub: "Znam da nije ti lako, al' danas nemoj biti grub, nego zapovedi šta ćemo svirati"
Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja, jesen rana, nek zazvone tambure u transu Znam da nije pesma ova za veselje i svatovac, al' ja moram čuti tu romansu Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja, al' polako, da mi ne bi koja reč promakla Sklon'te čaše i bokale, razbio bih svet od šale, da je samo slučajno od stakla Dunjo moja..
Retko odlazim kući, a pišem još redje I slike su bledje i bledje, a lepe potiskuju ružne Al' nekad poručim piće i tako to krene Pa stignem u svatove njene, sve prave su ljubavi tužne
Nikom ne pričam o tome, brzo dodje taj talas i znam da ću da potonem Spas mi donose cigani, oni imaju srce za svakog od nas, briga njih Oni me pitaju šta da sviraju
Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja, jesen rana, nek zazvone tambure u transu Znam da nije pesma ova za veselje i svatovac, al' ja moram čuti tu romansu Svirajte mi Jesen stiže dunjo moja, al' polako, da mi ne bi koja reč promakla Sklon'te čaše i bokale, razbio bih svet od šale, da je samo slučajno od stakla Dunjo moja..
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 17 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|