Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 18 Okt 2018, 18:58


Autoru Poruka
Tina
Post  Tema posta: Numerologija  |  Poslato: 23 Maj 2012, 10:41
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 16 Maj 2012, 15:32
Postovi: 537

OffLine
Numerologija predstavlja nauku o brojevima na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve koje osoba želi da ostvari u životu, zatim, pruža uvid u sposobnosti, afinitete ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina ili mana.

Poznato je da se numerologija od davnina tretira i kao svojevrsna veština, tj. analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja.

Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja, zatim lični broj ili srećan broj itd.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji "Pitagorin metod" koji "donosi uvid u istinu". Međutim, različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva; poznate metode su npr. "Master brojevi", "Karmički brojevi" i slično.

Numerologija je jedna od najstarijih nauka; veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine i Indije.

Pitagora, poznati grčki matematičar, (569-470 prije nove ere) po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo. Ali, stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena prije Pitagore. Odnosno, najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja (Kabbala).

U dvadesetom vijeku, stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. do 1917. Poznati autori su: L. Dow Ballielt i Florens Kempbel. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su brojne knjiga iz ove oblasti. Tako je 90-tih godina ova nauka postala vrlo razvijena i popularna. Tačnije, mnoga saznanja iz ove oblasti tek sada su publikovana i predstavljena široj javnosti.

Dakle, numerologija se bazira se na analizi brojeva, na njihovom "kriptičnom" ili skrivenom značenju i simbolizmu.


sanjalica


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 14 Dec 2012, 20:25
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
POSTUPCI ZA IZRAČUNAVANJE LIČNOG BROJA

BROJ ROĐENJA

Možete odrediti svoj lični broj tako što ćete sabrati datum svog rođenja (izuzev godine rođenja). Na primjer, ako ste rođeni 15.05. Vas rođendanski broj je: 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle, broj 2 je broj Vašeg rođenja.

KOMBINACIJA BROJA ROĐENJA SA LIČNIM BROJEM

Možete koristiti i sljedeći postupak:
Svako slovo ima svoju numeričku vrijednost koja prikazuje određenu kosmičku vibraciju. Sabiranjem slova Vašeg imena i prezimena na način da umjesto svakog slova (imena i prezimena) uzmete redni broj tog slova predstavljenog u abecedi i postupkom sabiranja svih tih brojeva (svoga imena i prezimena) na kraju dobijate zbir koji svodite na jednocifreni broj.

Zbir brojeva Vašeg datuma rođenja i zbir brojeva koji potiču od zbira brojeva Vašeg imena daju konačnu zbirnu odnosno snažnu "međuslovno oslovljenu vibraciju". Ovi brojevi mnogo govore o Vašem karakteru, zatim o vodećim ciljevima ili svrsi zivota (poenta), šta Vas motiviše, pokreće, koji su Vaši talenti i slično.

Detaljnim proučavanjem datuma rođenja otkriva se saznanje o sudbini -- životnom putu, sa svim radostima ili nedaćama koje nosi sa sobom.

Brojevi se mogu uporediti sa notama: zavisno od njihove pozicije oni pokreću vibracije, melodije i kosmičku muziku koja oblikuje naš život. U skladu sa tim, numerologija sagledava život kao "notnu svesku" gdje svaka strana nosi novu ili različitu melodiju.

Ukoliko su Vam poznata osnovna pravila posmatranja i tumačenja numerološke karte, moguće je da ostvarite maksimum u različitim segmentima ličnog, privatnog ili poslovnog života. Poželećete da igrate ili da "svirate" kao pravi virtuoz koji dostiže samospoznaju -- punu komandu nad ličnim životom.

Dakle, numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Eksperti numerologije najčešće koriste brojeve kako bi odredili najbolje vrijeme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.

Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja -- kada treba investirati kapital, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, zatim kada treba da promijenite posao, ili da se preselite!

Slobodno računajte i postanite vlastiti virtuoz, ili se ne reagujući, prepustite melodiji koju Vam drugi muziciraju.

Izbor je na Vama!

Priredila Maja


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 14 Dec 2012, 20:39
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
BROJEVI U SNOVIMA

Brojevi u snovima imaju isto značenje kao i objašnjenja koja se koriste u numerologiji. Broj u snu takođe ukazuje na neku posebno značajnu godinu u zivotu onoga koji sanja. Naprimjer, san u kome se tri žene svađaju može ukazati na to da je onaj koji je to sanjao (sanjala) bio/bila svjedok svađa i nesporazuma njene majke, kada je ta osoba imala tri godine.


Sledeće analize mogu poslužiti kao polazna osnova za tumačenje brojeva.


BROJ JEDAN

Broj 1 je "muški broj" i simbolizuje muški princip. On pokazuje zahtjev za razvijanje individualnosti i kreativnosti, ili ukazuje na sebičnost onog koji sanja u odnosu na predmet sna.


BROJ DVA

"Ženski broj" -- ukazuje na ravnotežu, dijeljenje, davanje i uzimanje, dvostrana komunikacija. Broj dva je bitan, važan. On je na neki način simbolički, predskazateljski. Ukazuje na neku zajednicu, npr. broj dva se odnosi i na vjenčanje, blizance, par nečega i sl. Sanjanje ovog broja nije dovoljno da onaj koji sanja samog sebe smatra "medijumom", ali je veoma dobar pokazatelj, predznak.

BROJ TRI

Ovaj broj uvijek ima veze sa nekim davanjem, predavanjem, zaklinjanjem, nekom obavezom i kao takav može se svrstati u kategoriju: "Ja trebam". On se odnosi na um, tijelo i duh, i zahtijeva se da se osoba koja sanja obaveže umom, tijelom i duhom da usavrši sebe u pravcu koji je iniciran u snu.
Broj 3 se obično javlja u snovima ili kod osoba koje su zatvorile svoje srce prema drugim ljudima; obično ukazuje na nedostatak predavanja, davanja. Trougao ili priramida takođe simbolizuju predavanje i podređivanje.


BROJ ČETIRI

Ovaj broj ukazuje -- simbolizuje ograničenje. Naprimjer, sustizanje autobusa sa brojem 4 u snu može značiti da onaj koji sanja ograničava svoj životni put kroz svoje akcije i misli. Kutija ili kvadrat takođe znače ograničenost, neku zatvorenost, krutost.


BROJ PET

Još jedan "muški" broj. Simbolizuje senzualnost i seksualnost, 5 čula, Karma (literarno značenje usvojenih lekcija na osnovu 5 čula).

BROJ ŠEST

Još jedan "ženski" znak. On simbolizuje "Dharma", vjeru, "Christ Consciousness" (svjesnost o Hristu), ponos, ljubav, praštanje, saosjećanje i sl. u okviru samoga sebe.


BROJ SEDAM

Ovaj broj uvijek ukazuje na Duhovno Prosvjetljenje. Naš duhovni centar je naša sedma Chakra. Naprimjer, san u kome Vi sustižete autobus sa brojem 37 do Crkve je zahtjev da se podredite (broj 3) i predate razvijanju Vaše Duhovne strane (broj 7 i crkva).

Plaćajuci npr. 47 Eura neku cenu, ukazuje da onaj koji sanja ograničava svoju Duhovnost, prirodu, svoj duh (br.7) ne ulažući dovoljno energije (plaćanje nečega) u razvijanje ili ostvarivanje toga cilja.

BROJ OSAM

Ovaj broj je simbol perfektne ravnoteže (zamislimo ga u vodoravnoj poziciji -- znak beskonačnosti) i on simbolizuje razvoj, ekspanziju kroz ravnotežu (simbol beskonačnosti = ravnoteža). Takođe, on se u snovima pojavljuje i kao kružni sistem (osmica se sastoji od dva kruga).

BROJ DEVET

Ovaj broj nije uobičajen u snovima i ukazuje da je onaj koji sanja duhovno izuzetno razvijen ili natprosječno bogat duhom. Sanjanje ovog broja znači da onaj koji sanja prati svoj životni put ili da pravilno sledi duhovni put, kao i da ima spoznaju o vrednosti života, tako da će na kraju svog života biti svjestan svih važnih lekcija.
Osobe kojima broj 9 predstavlja lični (ključan) broj ili koji sanjaju ovaj broj, smatraće potpuno prirodnim da sami neprekidno uče i proučavaju Duhovne stvari.


NULA

Ovo je savršen simbol, bez početka i kraja. On simbolizuje Boga i ideale. Naprimjer, broj 70 može da simbolizuje Duhovne ideale.

BROJ DESET
Simbolizuje završavanje, zaokružavanje, zbir, konačnost, zajednicu.


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 14 Dec 2012, 20:48
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Numerologija i brojevi

Slika

Polazeći od pretpostavke da ste jako dobro upoznati sa značenjem reči numerologija iz naše sekcije numerologija, i u formalnom i u suštinskom smislu, imam želju da vam je predstavim na način koji se meni čini najjednostavnijim.
Za broj se može reći da je jedna vrsta energije koja se ispoljava kroz vibracije pod čijim uticajem svi živimo.
U numerologiji svaki proračun se svodi na jednocifren broj u nizu od 1…. do …. 9. Dakle, brojevi nacrtani kao simboli 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,… nude nam sliku neparnih i parnih brojeva.


1, 3, 5, 7 i 9… su neparni i imaju energiju koja vodi ka usponu, inovacijama, kreativnosti, opštem nadahnuću ali i avanturizmu.
2, 4, 6, 8, 0 … su parni brojevi i više teže prilagođavanju određenim situacijama i životu uopšte. Njihovi nosioci najbolje se osećaju kada se uklope u određene strukture i forme.
Pre nego što objasnimo osnovne karakteristike brojeva, treba reći da svaki od njih ima svoje pozitivne i negativne izraze. Mi, kao njihovi nosioci, osetićemo snagu i napredak, ili prepreke, zastoje i druge neprijatnosti, u meri u kojoj smo okrenuti korišćenju brojeva u njihovim pozitivnim ili negativnim određenjima.
U najkraćim crtama možete videti osnovne karakteristike svakog broja od 1 do 9.


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 14 Dec 2012, 20:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Značenje brojeva

BROJ :

Slika

Samosvojnost, borbenost, hrabrost, originalnost, potreba za liderskim pozicijama, inovativnost i odlučnost.
Zdrava jedinica, uravnotežena i svesna svojih kvaliteta može lagano voditi mase, ili biti na čelu bilo koje kolone u bilo kojoj društvenoj strukturi. Među nosiocima jedinice možemo naći dosta lidera, direktora firmi, inovatora, sportista i drugih naprednih ljudi u različitim životnim oblastima. To su najčešće ljudi jakog duha, puni samopouzdanja i sigurnosti u sebe i svoja delovanja.
U negativnom smislu, snaga jedinice može se oslabiti preteranom gordošću, arogancijom ili nepravilnim korišćenjem energije u smislu njenog nipodaštavanja i omaložavanja sopstvenih potencijala.
Potreba da se dominira nad drugima, takođe veoma štetno deluje na zdravu snagu jedinice.BROJ :

Slika

U pozitivnom smislu, dvojka je osećajna, prilagodljiva, saradnički raspoložena, topla i prijatna. Ima dosta umetničkog dara, zna biti prilično romantična i maštovita. Teži harmoničnim odnosima i često se stavlja u ulogu mirotvorca. Ona se idealno snalazi u timskom radu jer često nije dovoljno hrabra da sam nešto preuzme na sebe.
Negativna strana sastoji se u čestim promenama raspoloženja, u pojačanoj kolebljivosti i neodlučnosti. Dvojka simbolizuje podvojenost, tako da njeni nosioci često osećaju nesigurnost, neobjašnjiv strah i upadanje u neke mračnije sfere u svojoj ličnosti.
Ukoliko se radi o ekstremnijim slučajevima, neki nosioci dvojke mogu postati mračni tipovi, do stepena zločinaca i ubica.
Preterana osetljivost, prijemčivost i uzmicanje pred osobama u okruženju, može da ide do stepena samoodricanja, odnosno negiranja sopstvenih vrednosti.
Zato je jako važno da dvojka nauči kako da primiri svoje dualizme i da dijametralno suprotne energije harmonizuje i prevede u normalne i razumne forme.


BROJ :

Slika

Trojka simbolizuje bezgraničnu radost, kreativnost, duhovnu i materijalnu snagu, jednom rečju, neiscrpnu stvaralačku energiju. Od trojke se očekuje da uvek bude optimistična i pozitivna, da širi svoju vedrinu i entuzijazam. Njeni nosioci, pozitivno orijentisani, do kraja života u sebi „nose malo dete“ puno radosti i želje da se igra. Društveni su i zrače snagom duha zbog čega ih rado primaju u društvo, a pogotovo oni, kojima ova osobina nedostaje.
Ali, kao i svi ostali brojevi i trojka nosi svoje negativne osobine, koje se najčešće očituju kroz odustajanje od započetog. Krene sa velikim entuzijazmom, a onda naglo gubi motiv, klone i sve želje i poleti odjednom padaju u vodu. Ovakvih osobina trojka treba jako da se čuva jer njima poništava sve ono što joj je od Boga dato. A to su prirodni darovi, koji nisu svakome dati. Za trojku su pogubna ponašanja u smislu rasipanja energije, talenata, površnosti, kolebljivosti i brzog odustajanja od zacrtanih ciljeva.


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 14 Dec 2012, 20:56
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
BROJ :

Slika

Za četvorku i njene nosioce, može se reći da im retko kada „vetar duva u leđa“ i da sav svoj uspeh i napredovanje mogu ostvarivati jedino upornim i vrednim radom, uz izuzetnu disciplinu i organizaciju. U ovo sam se i sama uverila svojim dugogodišnjim radom i bogatim iskustvom u izradama numeroloških analiza. Sami Bog je podario četvorke ljudima koji sebe ne štede i koji izgaraju u svemu onome čega se prihvate. To su dobri planeri, konstruktori i graditelji čvrstih temelja, na kojima može postojano
stajati i opstajati svaka građevina. Oni ne žale truda i prosto prihvataju sebe kao biće kojem ništa ne pada s neba. I zato sve što postignu u svome životu, rezultat je napornog ali i voljnog rada.
Ukoliko su nosioci četvorke više okrenuti negativnim osobinama, odnosno svoj broj koriste više u smislu negativnog izraza, u tom slučaju svi atributi koje smo naveli, ustupaju mesto nepoželjnim karakteristikama. Najčešće se odnosi na tvrdoglavost u nekim stremljenjima a koja više štete nego koriste. Nedostatak elastičnosti, maštovitosti i brže preorijentacije na delovanja, koja će doneti veći boljitak, doprinose opštem nazatku i usporavanju zdravih funkcija. U takvom duhovnom prostoru lagano se razvija lenjost, nepraktičnost, nepostojanost dobrih planova što sve zajedno doprinosi jednoj opštoj dezorganizaciji.


BROJ :

Slika

Petica u numerologiji predstavlja broj akcije, pokreta, brzog učenja, visokih komunikativnih sposobnosti, brzih odluka, otvaranja prema novom i često avanturističkom delovanju. Nosioci petice su vrlo pokretljivi, željni putovanja i dalekih prostora. Iznad svega cene slobodu i sa njima se može lepo živeti sve dotle dok ne osete da im neko pokušava oduzeti ovo, za njih najveće blago, odnosno slobodu. Predaju se čulnim uživanjima i znaju posle svake krize brzo da se oporave.
Ukoliko su okrenute negativnoj strani, znaju biti neodgovorne, prevrtljive, nestabilne, slatkorečive, prekomerno koriste čulna uživanja i posle toga upadaju u razne krize i melanholična raspoloženja.


BROJ :

Slika

Broj šest i u širem i u užem značenju reči, predstavlja broj ljubavi, služenja i pripadanja svojim bližnjima. Šestica znači lepotu i ljubav. Njeni nosioci u svom životnom kodu, imaju izrazitu potrebu da poklanjaju sebe svojim bližnjima, da izgaraju u ulozi koju sebi odrede, tako da nekada i preteruju usled gubljenja orijentacije do koje mere njihova uloga znači davanje sebe iz ljubavi, a od koje sebe pretvaraju u žrtvu i neku vrstu mučenika. To su pre svega, izrazito porodični ljudi kojima je porodica uvek na prvom mestu. Estetika ih jako interesuje i za ovu oblast imaju prilično razvijen ukus. Često se među česticama mogu pronaći talentovani muzičari, slikari ili mecene umetnosti.
Negativne osobine kojima se potiru atributi pozitivnih odrednica ovog broja , najčešće se očituju kroz preteranu posesivnost, ili suprotno, neodgovornost, indolentnost, egoizam i okrenutost sebi i svojim žalopojkama, izražena uvredljivost i potreba da se uvek neko drugi okrivljuje za sopstveno stanje.


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 14 Dec 2012, 20:58
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
BROJ :

Slika

Sedmica u startu znači jak intelekt, visoku analitičnost, prosvetljen um i poniranje u najdublje slojeve svega što se istražuje, a da ima veze sa naukom, religijom ili bilo kojom drugom oblašću u kojoj je potrebno pokrenuti i intuiciju i um.
Nosioci sedmice u svom kodu imaju razvijene crte za naučna istraživanja, za filozofske pristupe i rasprave ali i
prilično razvijen osećaj za bavljenje stvarima i pojavama koje se nalaze „s druge strane vidljivog“. Nosioci su originalnih ideja zato ih možemo pronaći među naučnicima, umetnicima, lekarima, sveštenicima i slično.
Ukoliko preteraju u cepidlačenju i preteranim analizama svega postojećeg, postaju osobenjaci, sa bežanjem u samoizolaciju koja može postati uzrok melanholičnih stanja, pa čak i težih duševnih oboljenja.
Ovo se dešava ukoliko ne uspeju da svoj izraziti individualizam i svoj perfekcionizam ne svedu u normalne okvire.


BROJ :

Slika

Osmica je broj koji označava ambicioznost, uravnoteženost, dobru organizovanost, poštenje, praktičnost put ka osvajanju materijalnih i drugih ovozemaljskih vrednosti.
Nosioci osmice najčešće sebe pronalaze u svetu finansija, pravosuđa i visokih čelnih funkcija. Svoju snagu, moć i napredak mogu pojačavati samo pravednim i objektivnim pristupima, dok u suprotnom, svaki gest nepoštenja i neobjektivnosti plaćaju veoma visokim cenama.
Osmica se dobro oseća samo ako je u stanju ravnoteže. Ukoliko upada u neka ekstremna ponašanja i delovanja, ( misli se na uspostavljanje ravnoteže između duhovnog i materijalnog) sigurno kreće nezdravom stranom života, sa brzim udaljavanjem od zacrtanih ciljeva i upadanjem u neželjene situacije. Veoma je veliki broj primera javnih ličnosti, koji su u svom kodu imali naglašenu osmicu, i koji su krenuli putem progresivnog napredovanja, ali odustajanjem od principa poštenja i objektivnosti, u najvećem zanosu proizvedenom postizanjem uspeha i slave, padali su na dno, ili što je još teže, tragično završavali svoje živote.


BROJ :

Slika

Devetka je broj humanosti, upornosti i istrajnosti na putu do dostizanja cilja.
Nosioci devetke su puni čovekoljublja i zato ih možemo često pronaći među humanitarcima, raznim donatorima i pokroviteljima. Od njih se očekuje razvijena sklonost ka opraštanju, objektivnost pri posmatranju ljudskih slabosti i lagano integrisanje u razne duhovne zajednice u okviru svetih hramova, gde je prisutna jaka molitvena sila.
Da bi se što više sačuvali u pozitivnim obeležjima svoga broja, nosioci devetke moraju biti obazrivi pri posmatranju i doživljavanju ljudi i okoline, kako ne bi upali u preteran subjektivizam i tako lakše dolazili do razočaranja u druge i sebi naneli nepotreban duševni bol.
Negativnom orijentacijom, devetka postaje nesigurna u sebe, nije svesna svojih potencijala i vrednosti, nestalna je, neistrajna, kolebljiva, puna strahova i bežanja u svet mraka i nesigurnosti.
Netolerantnost i zavidnost, egoizam i nemanje sluha za druge, stvaraju vrlo povoljno tlo za upadanje u sve dublje promašaje i totalni gubitak volje da se izdignu iznad nevolja u koje su sebe uvele.


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 06 Jan 2013, 00:50
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Da li vas muči ljubomora?

Ljudi ponekad nisu svesni toga da opterećuju partnera posesivnošću. Na osnovu ličnog broja proverite da li vam je ljubomora “urođena“ i na koji način možete da se izborite sa tim osećanjem. Usput, na osnovu ličnog broja saznajte kako stvari stoje sa vašim partnerom

Slika

Jedinice

Jedinice žele da bude voljene, pa ako i na trenutak posumnjaju da nije tako, postaju ljubomorne. Međutim, retko to pokazuju i skrivaju osećanja. Partner mora dobro da ih poznaje da bi shvatio o čemu je reč, a ukoliko mu to ne pođe za rukom, jedinice će se duriti i prigovarati za svaku sitnicu.

Iako vole da pored sebe imaju jaku ličnost, ne podnose da voljena osoba ima prijatelje suprotnog pola. Pažnja: Pripadnici ovog broja burno će reagovati ako se njihov partner upusti u najbezazleniji flert, ali smiriće se kada se uvere da je njegova ljubav zaista iskrena.

Dvojke

Verne su, a to očekuju i od partnera. I najmanja sumnja u odanost voljene osobe, strašno će ih povrediti i neće skrivati ljubomoru. U svakom trenutku moraju da znaju kako i sa kim voljena osoba provodi vreme jer očekuje iskrenost u vezi.

Pripadnici ovog broja veoma su posesivni i ne podnose kada je voljena osoba pažljiva prema bilo kome, makar da je reč o prijatelju ili rođaku. Pažnja: Dvojka će biti ljubomorna ako joj ne poklanjate dovoljno pažnje kada ste u društvu, a smiriće se čim je stavite na pijedestal.

Trojke

Obožavaju da se igraju, sklone su flertovanju i trude se da budu beskrajno zabavne. Nisu ljubomorne kada voljena osoba koketira sa drugima jer u tome ne vide ništa loše. Ali ako uvide da partner sa nekim vodi zanimljiv razgovor na ozbiljnije teme, to će ih potpuno izbaciti iz koloseka.

Za njih je intelektualna veza mnogo važnija od seksualne. Tada poslovično vedre trojke postaju razdražljive i pretvaraju se u namrgođena zvocala. Pažnja: Retko su ljubomorne, ali ne libe se da to otvoreno pokažu. Smiriće se tek kada im stavite do znanja da su i dalje najzanimljivije osobe na svetu.

Četvorke

Sklone su ljubavnim trikovima, a čak i kada nisu ljubomorne, glume da su povređene da bi izazvale sažaljenje i partnera još više vezale za sebe. Odane su, ali treba imati razumevanja za njihovo promenljivo raspoloženje.

Pažnja: Napraviće ljubomornu scenu za svaku sitnicu, sa njima nikada niste načisto. Da bi se smirile, treba ih izvesti na romantičnu večeru ili im kupiti neki skup poklon.

Petice

Biće ljubomorne ako partner pokaže divljenje prema nekom drugom ili ako posumnjaju da voljena osoba smatra da postoji neko lepši, uspešniji i pametniji od njih. Međutim, osećaju rivalstvo samo prema osobama koje su bolje od njih i jedino se tada osećaju ugroženo.

Pažnja: Ne vole da gube, pa postaju ljubomorne tek u trenutku kada osete da bi voljena osoba mogla da im umakne. Smiriće se kada budu sigurne da ponovo vladaju situacijom.

Šestice

Vrlo su odane, ali i ljubomorne. U težnji da zadovolje voljenu osobu, šestice se maksimalno predaje. Postaju posesivne kada uvide da se to ne ceni dovoljno i smatraju da partner nema šta da traži na drugom mestu, pošto pored njih imaju sve.

Ne vole da flertuju, a ako uhvate partnera da to čini, veoma će se uvrediti. Pažnja: I mala sumnja u iskrenost partnerovih osećanja kod njih izaziva ljubomoru. Treba dosta vremena i dokaza da se uvere u suprotno.

Sedmice

Vole da im se ugađa i da im partner laska. Međutim, vrlo su intuitivne, pa će brzo otkriti ako se reči kose sa pravim emocijama. Ukoliko postignu harmoniju u ljubavi, nikada neće biti ljubomorne.

Međutim, u slučaju da voljena osoba prokocka njihovo poverenje, večito će biti sumnjičave i stalno će proverevati gde je i šta radi. Pažnja: Sedmice nisu ljubomorne ako zaista nema razloga za to. Možete ih ubediti da vam veruju samo ako ste iskreni, jer će vas u suprotnom odmah razotkriti.

Osmice

Veoma ljubomorne jer su opsednute ljubavlju i seksom. Vole da flertuju i iskoristiće svaku priliku da se upuste u novu avanturu. Međutim, takvo ponašanje partnera nikako ne tolerišu. Veoma su intuitivne i mogu da dokuče osećanja drugih ljudi.

Zato će lako namirisati prevaru i spremiti žestoku osvetu. Pažnja: Ljubomora je sastavni deo života osmica, ako to prihvatite kao neminovnost, moći ćete da se izborite sa ovom osobinom.

Devetke

Po prirodi nisu ljubomorne, naprotiv, vrlo su liberalne i sklone da toleriše preljubu koja se zasniva na fizičkoj privlačnosti. Međutim, ako je reč o intelektualnoj i duhovnoj povezanosti, onda postaju vrlo prgave. Ukoliko uvide da ste svoje tajne otkrili nekoj drugoj osobi, proradiće im ego.

Planuće brzo i nekontrolisano i napraviti ljubomornu scenu, ali će se vrlo brzo smiriti. Pažnja: Njih ne čini ljubomornim fizička privlačnost, već duhovna veza. Smiriće se tek kada im dokažete da ste pre svega prijatelji, pa onda ljubavnici.


IZRAČUNAVANJE LIČNOG BROJA

Određuje se tako što se sabere datum
rođenja i svede na jednocifreni broj
:Primer: 27. 12. 1975; 2 +7 + 1+ 2 + 1+ 9 + 7+ 5 = 34 = 3 + 4 = 7 ;
lični broj je 7.


Magična zona


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 06 Jan 2013, 00:53
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Numerologija: Idealna profesija za svaki broj

Slika

Na osnovu ličnog broja, budući srednjoškolci i studenti mogu da otkriju koje im zanimanje najbolje “leži”

Jedinica – rođeni sportista

Osobe sa ovim ličnim brojem uvek su spremne za akciju, ali im često nedostaje stpljenja da bi posao privele kraju. U skladu sa temperamentom odgovaraju im zanimanja koja imaju veze sa sportom, bilo da su takmičari, treneri ili sportski lekari. Ne trpe autoritete i nametanje mišljenja, pa se često odlučuju na pokretanje sopstvenog biznisa i to u građevinskoj delatnosti.
Dvojka – sjajan ekonomista

Njima je najbitnija materijalna sigurnost. Dvojke su veoma staložene i obazrive, a umeju i da barataju novcem tako da je ekonomija najbolji izbor za njih. Pored toga, uspešne su i u poslu sa nekretninama. Imaju izražen simisao za lepo pa se često opredeljuju za umetnost i dizajn. Budući da su veliki gurmani, odlični su kuvari, ali i vlasnici restorana.
Trojka – turistički radnik

Pripadnicima ovog znaka komunikacija je zaštitni znak. Idealni poslovi za njih jesu oni u medijima, a zbog talenta za strane jezike i spontanog duha, odlično se snalaze i u turističkoj delatnosti. Trojke imaju veoma spretne ruke tako da im leže i pojedini zanati, naročito stari i retki. Dobri su trgovci i u stanju su da “beduinu prodaju pesak”. Odbija ih sve što je naporno, pa će pre pristati da rade dva lakša posla istovremeno nego jedan težak.
Četvorka – odličan ugostitelj

Četvorke su pedantne i vredne, ali su vrlo osetljive na kritike. Dobar izbor za njih jeste da budu pisci, bibliotekari, kustosi, istoričari i antikvari, jer imaju odlično pamćenje a odgovara im posao koji se obavlja u miru i tišini. Veoma su im važni dom i porodica, zbog čega mogu da budu i dobri ugostitelji, naročito ako se lokal nalazi pored vode. Četvorke vole cveće, pa bi mogle od toga da naprave profitabilan biznis.
Petica – miljenik publike

Njihova potreba da budu glavni često ih odvodi u prirodno okruženje – na pozornicu. Pritom, smatraju da je publika tu zbog njih, a ne obrnuto. Vole luksuzan život, stalo im je do toga da se uzdignu iznad ostalih, pa još u mladosti pokreću sopstveni biznis, najčešće u oblasti medija ili odnosa sa javnošću. Dobri su kolekcionari umetničkih dela i umeju da profitiraju od tog posla. Veoma su sposobni organizatori pa su neretko direktori ili šefovi.
Šestica – posvećeni lekar

Neumorne šestice večno su na usluzi drugima. Često se bave ugostiteljstvom, farmacijom i medicinom. No, razlog da se opredele za zanimanje koje ima veze sa medicinom može biti i to što su veoma posvećeni i sopstvenom zdravlju. Trgovina hranom, posebno zdravom, može im doneti bogatstvo. Zbog urođene analitičnosti, odlični su kritičari ali i profesori. Imaju istančan ukus, pa su i dobri stilisti.
Sedmica – vešt diplomata

Još odmalena, sedmice imaju cilj da zarade što više novca. Spremne su na razne ustupke da bi dobile ono što žele, tako da se često mogu naći i na diplomatskim pozicijama. Vole da budu okružene skladom, lepotom i harmonijom pa su neretko kolekcionari umetničkih dela. Imaju izražen talenat za kupoprodaju, ali i za poslove u kojima se spaja lepo sa korisnim, pa mogu biti odlični proizvođači parfema, nakita…
Osmica – privatni detektiv

Zbog urođene pronicljivosti i neustrašivosti, osmice su odlični inspektori ili privatni detektivi. Dopada im se i medicina, naročito hirurgija, a mogu da budu i uspešni psiholozi jer vole da istražuju tajne ljudske psihe. Takođe, privlači ih hemija. Ni vojna karijera im nije strana, posebno ako podrazumeva tajne zadatke. Ukoliko se opredele za umetnost, tema kojom će se najčešće baviti jeste – erotika.
Devetka – naučnik bez premca

Njihovoj plemenitoj prirodi odgovaraju uzvišena zvanja. Neretko su poznati naučnici, doktori, pa i sveštenici. Imaju snažan osećaj za pravdu, što ih često upućuje na advokaturu, ali i diplomatiju. Njihov pogled na život i svet veoma je širok, pa im odgovaraju sva zanimanja povezana sa putovanjima, naročito na egzotične destinacije. Zbog svoje nesputane energije dobro se snalaze i u sportu kao takmičari, ali i kao organizatori ili menadžeri.


Magicna zona


Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: Numerologija  |  Poslato: 06 Jan 2013, 00:55
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57
Postovi: 3122

OffLine
Idealan dan za pomirenje!

“Magija brojeva” otkriva koji je datum najpovoljniji da se izglade nesporazumi i ponovo uspostavi dobar odnos sa prijateljima

Slika

Bioritamska jedinica

13. 4. Bićete izuzetno mudri i pažljivo ćete odmeravati reči. Uspećete da izgladite nesporazume sa prijateljima, naročito ako su rođeni u zemljanim znacima (Jarac, Bik, Devica).
23. 4. Danas ćete biti sigurni u sebe i dobro raspoloženi. Imaćete dovoljno strpljenja da saslušate prijatelja, a poželećete i da se izvinite za grube reči koje ste ranije izgovorili.
31. 4. Idealan dan da se rasprave svi nesporazumi, naročito ako ste ih vi izazvali. Zahvaljujući izuzetnoj sposobnosti ubeđivanja, pred prijateljem ćete opravdati sve svoje greške.
Bioritamska dvojka

17. 4. Odbranićete svoje stavove, čak i one zbog kojih ste sa prijateljem bili u svađi. Danas ga obavezno pozovite i raspravite stare nesporazume.
26. 4. Šarmantni ste i preduzimljivi, pa ćete danas razoružati osobe sa kojima niste u dobrim odnosima. Pravi dan za pobedu.
25. 4. Vešti ste na rečima, pa ćete s lakoćom uspostaviti kontakt sa osobama sa kojima ne razgovarate.
Bioritamska trojka

9. 4. Sposobnost rasuđivanja vam je na vrhuncu, pa ćete uvideti svoje greške. Ako danas zatražite oproštaj od starog prijatelja uslišiće vam molbu.
23. 4. Imate šansu da napredujete i postignete uspeh u svemu što radite. Iskoristite to da biste ponovo uspostavili dobar kontakt sa bliskim saradnikom.
5. 5. Sve će vam ići od ruke, ovo je idealan dan da se ponovo približite osobi koja se naljutila na vas i odbila da prihvati izvinjenje. Danas vam neće odoleti.
Bioritamska četvorka

15. 4. Ako planirate da posetite rođaka sa kojim nista u dobrim odnosima, danas jer pravi dan za to.
20. 4. Vidici su vam široki, tolerantniji ste nego inače, pa ćete biti u stanju da oprostite i osobama koje su vas duboko povredile.
4. 5. Idealan dan za prihvatanje ruke pomirenja, posebno ako je reč o svađi sa poslovnim partnerom. Zadovoljstvo i korist biće obostrani.
Bioritamska petica

14. 4. Danas ćete imatii više sluha i razumevanja za prijatelje, pa ćete bez problema rešiti i ranije nesporazume.
17. 4. Umećete da nametnete većinu svojih ideja, pa bi bilo poželjno da inicirate i pomirenje sa dobrim prijateljem.
27. 4. Moglo bi se desiti da se u popodnevnim časovima nađete u društvu sa osobom sa kojom ne govorite. Zato je bolje nazovite pre toga da biste se izmirili u četiri oka.
Bioritamska šestica

12. 4. Spojićete zadovoljstvo sa poslom, ali potrebno je da prethodno raščistite neke nesporazume sa bivšim kolegom.
16. 4. Poželećete da podelite lepu vest sa bliskom osobom. Nećete odoleti iskušenju da nazovete čak i prijatelja na kojeg ste se nedavno naljutili.
23. 4. Uz pomoć zajedničkog prijatelja, pomirićete se sa nekim ko vam je nekad mnogo značio.
Bioritamska sedmica

15. 4. Bez obzira na to koliko je ljut vaš prijatelj koji živi u inostranstvu, danas će vam sve oprostiti.
17. 4. Zračićete energijom i optimizmom. Kockice će sa na čudan način složiti, pa ćete se pomiriti sa prijateljem zbog kojeg ste dosta propatili.
28. 4. Danas će svi vaši prijatelji, čak i oni koji su ljuti na vas, želeti da budu u vašem društvu. Bićete puni pozitivne energije, zbijaćete šale kojima ćete zakopati ratne sekire.
Bioritamska osmica

11. 4. Smeši vam se bolja poslovna pozicija. Samim tim, moraćete da zaboravite na neke izgovorene reči, kako biste ponovo napravili prijateljsku atmosferu u firmi.
22. 4. Diplomatskim ponašanjem postići ćete mnogo više nego uzaludnim isterivanjem pravde.
1. 5. Danas vam se poklapaju dobro raspoloženje i stvaralačka energija. Bez oklevanja pozovite prijatelja da se pomirite.
Bioritamska devetka

10. 4. Poklonite više pažnje prijateljima koji to očekuju od vas jer smatraju da ste ih zapostavili zbog posla.
14. 4. Kvalitetno prijateljstvo zasniva se na praštanju. Ako učinite prvi korak, vratiće vam se stostruko.
30. 4. Izbegnite nesporazume i zablude tako što ćete sa prijateljem otvoreno razgovarati o problemu. Ne dozvolite da se u diskusiju umeša treća osoba.

IZRAČUNAVANJE BIORITAMSKOG BROJA

Sabrati dan i mesec rođenja, a potom zbir svesti na jednoscifren broj.

Na primer: 28.11

2+8+1+1=12=3

Biritamski broj je 3


Magična zona


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   


Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker