Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 18 Okt 2018, 02:28


Autoru Poruka
Julia
Post  Tema posta: Natalna karta  |  Poslato: 22 Jun 2012, 20:52
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17
Postovi: 6498

OffLine
Svako od nas ima svoju jedinstvenu natalnu kartu. Natalna karta je astrološka karta uradjena za trenutak nečijeg rodjenja. Natalna karta je u stvari skup astroloških simbola koji predstavljaju izgled neba u trenutku nečijeg rodjenja, odnosno raspored nebeskih tela (planete, zvezde, asteroidi) na nebu u tom trenutku. U času nečijeg rođenja, svaka od 10 planeta se nalazila u nekom od horoskopskih znakova i u kućama. Ima 12 horoskopskih znakova, kao i 12 kuća i 10 planeta.


Planeta Sunce nalazi uvek u našem horoskopskom znaku, dok je Ac (Ascedent)-vaš podznak uvek u prvoj kući.
Sunce ,najkrace receno, u zavisnosti u kojoj se kuci nalazi, i kakve aspekte sa ostalim planetama pravi pokazuje kakva smo osoba i kako dozivljavamo zivot.
Znacenje ostalih planeta ( opet u zavisnosti od znaka u kome se nalaze kao i kuce u kojoj su "boravile" u trenutku naseg rodjenja) su

Mesec (kako osoba reaguje na podsvesne predispozicije)
Merkur (kako osoba razmišlja i komunicira)
Venera (kako osoba izražava ljubav,i kako daje od sebe)
Mars (kako se osoba dokazuje i kako izražava želje)
Jupiter (kako osoba teži rastu ,ličnom poboljšanju)
Saturn (kako osoba teži da postane neko i da to trudom sačuva)
Uran (ono nepredvidivo i ingeniozno u Vama)
Neptun (ono najtajanstvenije u vama)
Pluton (vaša moć transformacije i regeneracije)

_________________
Samo kada pisem ja sam lav! Papir je jedino bojno polje gde mi niko nista ne moze. Ali,zivot.zivot nije papir. Eh kad bi svi problemi bili od hartije – kako bi se lako mogli zguzvati!


Vrh
Julia
Post  Tema posta: Re: Natalna karta  |  Poslato: 22 Jun 2012, 21:02
Korisnikov avatar
Kad porastem biću kengur
Kad porastem biću kengur

Pridružio se: 22 Jun 2012, 20:17
Postovi: 6498

OffLine
U natalnoj karti takodje imamo i 10 kuca i svaka od njih ima svoje znacenje


PRVA KUĆA

U astrologiji se prva kuca u natalnoj karti smatra najznacajnijim poljem jer otkriva nase osnovne karakteristike i predispozicije koje imamo u zivotu. U najvecoj meri to se odnosi na sam pocetak zivota - rodjenje, kako smo fizicki gradjeni i kakvog smo temperamenta. Kako ce se osoba razvijati u daljem toku zivota zavisi iskljucivo od kompleksnosti aspekata na primer od vladara prvog polja. Kao vrh prve kuce - ascendent simbolizuje glavu i upravlja njenim organima, nervnim sistemom i uopsteno predstavlja mentalni skolop jedne osobe. Podznak, takodje, veoma utice na ponasanje i poznato je da vrsi snazan uticaj na celu strukturu horoskopa.

DRUGA KUĆA

Druga kuca u natalnoj karti se odnosi na novcana pitanja, prosperitet, razvoj, profit... Takodje, ova kuca odnosi se i na imovinska pitanja, nasledstvo i sticanje bogatstva uopste. Osim toga, ono sto je takodje veoma zanimljivo jeste to da je druga kuca zaduzena i za javljanje odredjene vrste talenta kod ljudi, sto se najcesce odnosi na talenat dobrog glasa bez obzira na to da li je ta osoba dobar pevac/pevacica, voditelj, govornik ili predavac.

TREĆA KUĆA

Treca kuca u natalnoj karti je kuca rodbine i to najblize, kuca sestara i brace. Ova kuca odnosi se i na odnose unutar same porodice ali i sire, odnose sa komsilukom, kolegama, saradnicima. U velikoj meri ova kuca odredjuje i intelekt osobe i njene sposobnosti: kapacitet za ucenje, prakticnost i delovanje u poslu. Trece polje nam u vezi sa intelektualnim i prakticnim sposobnostima jedne osobe blize govori o tome kako ce se neka osoba snaci u skolovanju i poslu i kakvo ce iskustvo steci. Ukoliko se u ovom polju nadju Mars ili Sunce, ono takodje oznacava i hrabrost, odvaznost, cestu promenu mesta stanovanja, putovanja i drugo.

ČETVRTA KUĆA

Ova kuca oznacava kucnu - porodicnu atmosferu a umnogome doprinosi i tome na kom mestu ce se neka osoba roditi (drzava, grad). Za cetvrtu kucu ui natalnoj karti vazi i to da se povezuje i sa srecom i sa nesrecom jer oznacava pocetak ali i kraj. Takodje, misterije i tajne su ono na sta takodje upucuje cetvrta kuca. Njen simbol je voda i to najcesce mutna voda ispod cije povrsine se kriju mnoge skrivene tajne - narocito porodicne. Ovo polje zaduzeno je i za poznavanje starih tradicionalnih znanja


PETA KUĆA

Ovo je kuca koja oznacava emocije, ljubav, potomstvo. Vezuje se za nasu seksualnost, strasti i mastu. Osim toga, odnosi se i na unutrasnji stvaralacki deo licnosti - umetnost (najcesce na film, pozoriste i muziku) ali i na sportski duh u coveku. Kako se strast vezuje ne samo za ljubav vec moze biti prisutna i u mnogim drugim segmentima zivota, tako se ovo polje vezuje i za delovanja pojedinca koja se odnose na teznje ka rizicnim poslovima, kockanje, lutriju, itd. Generalno, ovo je kuca za koju se u najvecoj meri vezuju prijatna desavanja, ali u kombinaciji sa losim aspektima moze doneti mnoge neprijatnosti (probleme u ljubavi - prevare, probleme sa decom i potomstvom uopste). U sustini detaljnije tumaceno peta kuca je kuca predbracnih veza i prvog deteta..Ono sto je, takodje, karakteristicno za peto polje je i to da ukazuje i na sklonost pojedinca ka onostranom - vantelesnom tj. stremljenju ka uzvisenom, bozanskom... Otuda ovo polje predstavlja i razne verske ceremonije, religijske ustanove (crkve, manastire, hramove)...


ŠESTA KUĆA

Ovo polje uredjuje poslovni zivot pojedinca, radnu sredinu i njegove odnose sa kolegama, saradnicima, nadredjenima... Ova kuca oznacava rad, posao, poslovne uspehe, borbe, napore i razna iskusenja. Osim toga, povezuje se i sa zdravljem coveka. Osim povoljnosti koje nudi, sesta kuca donosi i niz nelagodnosti u licnom horoskopu pojedinca kao sto su razni strahovi, naglaseni skepticizam, sramotu i razne nevolje na poslu. Zbog raznih sukoba koje moze izazvati na poslu, sesta kuca u natalnoj karti se smatra i kucom podvala i otvorenih neprijateljstava.


SEDMA KUĆA

Ova kuca vlada sferama braka i partnerstva, tako da se najvecim delom odnosi na uspone i padove u bracnim odnosima, strasti, zelje, itd. Ono sto je, takodje, karakteristicno i vrlo upecatljivo je i to da se sedmo polje vezuje i za mnoge druge oblike medjuljudskih odnosa kao sto su na primer: odnosi lekara i pacijenta, predavaca i ucenika, prodavca i kupca, itd. Osim toga, ova kuca vlada takodje i nekim pravnim stvarima, kao sto mogu biti ugovori i razne slicne procedure. Uopsteno govoreci ovo je polje koje predstavlja razlicite odnose medju ljudima, seksualnost u ljubavnoj vezi, ucestvovanje u javno-drustvenom zivotu.

OSMA KUĆA

Smatra se kucom tajni, misterija i smrti. Najcesce se vezuje za neprijatne dogadjaje, nesrece, kriminal, manipulacije tudjim novcem, porodicna prokletstva, razne teskobe, emotivnu nestabilnost i drugo. Osim toga, naglasena je i sklonost ka bavljenju ezoterijskim disciplinama, gde dominantnu ulogu ima karmicka astrologija. S druge strane, osma kuca se posmatra i kao kuca prosvetljenja, duhovnog uzdignuca i dostizanja dusevne i moralne snage, tako da na taj nacin predstavlja i pokusaj i teznju pojedinca da vodi ispravan i moralan zivot.

DEVETA KUĆA

Deveta kuca u natalnoj karti oznacava i vezuje se za uspeh i to narocito uspeh na poslovnom planu. Deveta kuca se drugacije naziva i kucom mudrosti jer se vezuje za velika plemenita dela, moralna dobra, vrline, visoko obrazovanje, naucna dostignuca, itd. Ovo polje oznacava se poljem dobra i srece a osim toga veoma cesto se povezuje i sa postovanjem religioznosti a takodje pokazatelj je i vidovitih osoba i proroka. Takodje, odnosi se i na polje putovanja, sudskih sporova, itd. Negativna strana ove kuce ogleda se u tome sto je i pokazatelj mnogih problema u ljubavnim odnosima.

DESETA KUĆA

Ova kuca se povezuje sa profesionalnim uspehom koji pojedinac dostize u toku svog zivota. Odnosi se na njegov ugled i reputaciju koju uziva u drustvu, pobede, vrhunce u karijeri, nagrade, priznanja i drugo. Ovo je kuca velike motivacije za dostizanje poslovnog uspeha i predstavlja moc, uspehe i zrtve kroz koje pojedinac mora da prodje u zivotu. S tim u vezi ukazuje i na mnoga iskusenja, pozrtvovanja, odricanja, ulaganja i muke da bi se doslo do samog vrha. U zavisnosti od toga koje se planete nalaze u ovom polju i kakvi su aspekti prisutni zavisi i to da li ce doci do uspeha ili ne jer moze ukazivati i na gubitke i razne teskoce. Ova kuca se, takodje, odnosi i na autoritet jer predstavlja oca.

JEDANAESTA KUĆA

Ovo polje se u najvecoj meri odnosi na uspehe razlicitog karaktera, razne dobiti i zarade, ostvarenje planova i ciljeva a takodje, jedanaesta kuca smatra se i kucom prijateljstva. Medjutim, ne odnosi se samo na prijateljske odnose, vec i na ljubavne odnose i to narocito one detinjaste - platonske ljubavi - simpatije. S tim u vezi, ovo je polje koje ukazuje na pruzanje ogromne podrske onome kome je pojedinac naklonjen (bilo prijatelju/prijateljici ili simpatiji) kao i pruzanje nesebicne pomoci kad god je to osobi kojoj veruje potrebno. Negativna strana ovog polja se ogleda u tome sto ponekad moze ukazivati i na brojne pometnje i probleme koji bi mogli zadesiti coveka u vrlo neocekivanim trenucima.

DVANAESTA KUĆA

Dvanaesta kuca u natalnoj karti se povezuje sa stradanjima, gubicima, tuznim dogadjajima, desavanjima sa fatalnim ishodom, siromastvom, bolescu, itd. Ovo polje je "zaduzeno", takodje, za gubitak novca, svadje oko novca, velike izdatke, lisavanje slobode, "robovanje" nekoj osobi u ljubavi, osecanje krivice, tajne veze, skrivena neprijateljstva i drugo. Osim toga, dvanaesta kuca je i kuca iluzija i ukazuje na to da stvari cesto nisu onakve kakvim nam se obicno cine. Takodje, vlada i snovima, ezoterijskim vestinama i misterijama uopste. Ono sto je, takodje, vrlo karakteristicno je da dvanaesta kuca predstavlja prosli zivot.


Ovo su naravno samo neke osnove karakteristike i odlike kuca ili polja u Natalnoj karti

_________________
Samo kada pisem ja sam lav! Papir je jedino bojno polje gde mi niko nista ne moze. Ali,zivot.zivot nije papir. Eh kad bi svi problemi bili od hartije – kako bi se lako mogli zguzvati!


Vrh
Tesa
Post  Tema posta: Re: Natalna karta  |  Poslato: 15 Dec 2012, 09:16
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 18 Sep 2012, 18:55
Postovi: 4287

OffLine
Koja planeta vam je u prvoj kući?


Prva kuća u ličnom horoskopu, simbolizuje ličnost i njene karakteristike, izgled, ponašanje, neke talente. Od planeta koje su u njoj i aspekata koje prave, zavisi i naše držanje, stav, ponašanje, utisak koji već na prvi pogled ostavljamo na okolinu


Slika


ASTROLOŠKE KUĆE (polja) kojih ima 12, analogne su zodijačkim znacima kojih takođe ima 12. Tako, prva astrološka kuća (simbol ličnosti) odgovara Ovnu, prvom zodijačkom znaku, druga Biku (znaku ljubavi i novca), treća Blizancima (znaku komunikacija i rodbine), četvrta Raku (znaku doma i porodice), peta Lavu (znaku umetnosti i vlasti), šesta Devici (znaku posla i zdravlja). Sedma astrološko polje analogno je Vagi, znaku partnerstva i javnosti, osma Škorpiji (znaku koji simbolizuje veliki novac, seks, moć), deveta Strelcu (znaku putovanja, uspeha i bogatstva), deseta Jarcu (simbolu ambicije i uspeha), jedanaesta Vodoliji (simbolu iznenađenja, promena) a dvanaesta Ribama (znaku umetnosti i medicine).


Prva kuća u ličnom horoskopu, simbolizuje ličnost i njene karakteristike, izgled, ponašanje, neke talente. Od planeta koje su u njoj i aspekata koje prave, zavisi i naše držanje, stav, ponašanje, utisak koji već na prvi pogled ostavljamo na okolinu. Ukoliko se u prvoj kući nalaze dve i više planeta, to najčešće govori o snazi ličnosti. U tumačenju nečijeg horoskopa, ništa, naravno, nije isključivo "crno ili belo", pa zato i tumačenje pozicija planeta u prvoj kući treba uzeti sa rezervom.SUNCE U PRVOJ KUĆI

Jaka ste ličnost. Dostojanstvenim, ponosnim držanjem najčešće impresionirate svoju okolinu. Ova pozicija Sunca čini vas otvorenim, samouverenim, nezavisnim i velikodušnim. Imate odličnu moć opažanja i dar za organizaciju zbog čega lako preuzimate kontrolu nad situacijom i namećete svoju volju. Kada je Sunce u lošim aspektima, daje egocentričnu prirodu, potrebu da se sve vrti oko vas.MESEC U PRVOJ KUĆI

Ova pozicija Meseca često daje okruglo lice. Osetljivi ste, intuitivni i podložni uticajima sredine. Umete da budete hiroviti, nestalni, skloni čestim promenama raspoloženja.

Posedujete bogatu maštu, jake instinkte i moguće je da sanjate neobične, vizionarske snove. Skloni ste promenama sredine i zanimanja, privlače vas druženja i putovanja. Interesuju vas poslovi preko kojih možete da budete prisutni u javnosti.MERKUR U PRVOJ KUĆI

Vrlo ste pričljivi, mladoliki, uglavnom vitki. Radoznali ste, ljubopitljivi, uvek u potrazi za novim saznanjima. Volite da polemišete, često ste u centru pažnje. Spretni ste i prilagodljivi, inteligentni i snalažljivi. Imate dara za posredovanje, prenos informacija, trgovinu, diplomatiju i govorništvo. Ova pozicija Merkura nagoveštava dosta putovanja i vezanost za brata ili sestru. Kada je Merkur u lošim aspektima, reagujete na svaku sitnicu, ali površno, znate da budete prevrtljivi, rastrzani i nervozni.VENERA U PRVOJ KUĆI

Šarmantni ste, srdačni, druželjubivi i prijatni. Imate lepe krupnije oči, punije usne. Omiljeni ste i lako osvajate simpatije drugih, tako da ste veoma popularni i kod suprotnog pola. Emocije igraju veoma važnu ulogu u vašem životu. Volite da flertujete. Esteta ste i posedujete dar za umetnost i diplomatiju. Kada je Venera u lošim aspektima sa nekim planetama u ličnom horoskopu, daje preterivanje u uživanjima, hrani, seksu, trošenju novca.MARS U PRVOJ KUĆI

Vrlo ste ponosni, strastveni, hrabri, energični, žustri. Vaše lice je kao otvorena knjiga. Otvoreni ste, iskreni, bez dlake na jeziku. Skloni ste rizicima koje drugi izbegavaju. Tvrdoglavošću, nestrpljivošću i agresivnošću sebi često stvarate neprijatelje. Ambiciozni ste, vredni, uvek aktivni, vitalni, puni samopouzdanja. Ne volite da zavisite ni od koga. Verujete da je svako sam kovač svoje sreće. Izazovni aspekti Marsa u kući ličnosti ukazuje na talenat za sport, borilačke veštine, vojna zanimanja.JUPITER U PRVOJ KUĆI

Zračite optimizmom, vedrinom i dobrim raspoloženjem. Ulivate poverenje ljudima iz svoje okoline. Otvoreni ste, pošteni i plemeniti, zagovorate demokratske stavove. Posedujete liderske osobine i dar za organizaciju. Dostojanstvenog ste držanja i skloni elitizmu. Uvek možete da računate na pomoć uticajnih osoba. U zrelijim godinama često ste podložniji gojenju pa morate da se borite sa viškom kilograma. Loše aspektovan Jupiter u ovoj kući donosi opasnost od bolesne ambicije i preterivanja u uživanjima.SATURN U PRVOJ KUĆI

Mladoliki ste što posebno dolazi do izražaja u zrelijim godinama. Ozbiljni ste, svesni sebe i svojih vrednosti, ambiciozni. Važno vam je šta drugi misle o vama. Veoma ste vredni, strogi i prema sebi i prema drugima. Tvrdoglavi ste, pouzdani i na vas se čovek može osloniti. U prvom delu života neke prepreke i ograničenja mogu da dovedu do depresije i lošeg raspoloženja. Uspeh postižete upornošću, radom i strpljenjem..URAN U PRVOJ KUĆI

Planeta bunta u kući ličnosti daje vam originalan, revolucionaran i intuitivan duh. Otvoreni ste za sve što je novo, ponekad neshvaćeni od okoline i najčešće za korak ispred drugih. Težite intelektualnim zanimanjima i okultnim naukama. Loše aspektovan Uran daje večite buntovnike nesposobne da se prilagode okolini, sa dozom ekscentričnosti koja najčešće vodi ka sukobima.NEPTUN U PRVOJ KUĆI

Imate bujnu maštu ali najčešće vam ne polazi za rukom da je primenite na nešto što će vama biti od koristi. Sanjate o putovanjima u daleke i egzotične zemlje. Imate vizionarske snove i jaku intuiciju a u stanju ste da razvijete i vidovitost i telepatiju. Nervni sistem vam je vrlo osetljiv. Možete da zapadnete u neobična stanja, od duboke depresije do nekontrolisanog oduševljenja. Pazite da ne postanete žrtva laži, obmana, spletki i intriga.PLUTON U PRVOJ KUĆI

Na prvi pogled delujete opasno, što u stvari i jeste. Sa ovakvom pozicijom Plutona, vrlo ste jaka, autoritativna ličnost. Posedujete ogromnu energiju i želju za moći. Velika je i vaša moć regeneracije i oporavljanja posle bolesti ili povreda. Šarmantni ste, volite da dominirate a vaš seksualni život je vrlo bogat. Imate jak uticaj na svoju okolinu, koja često pomalo zazire od vas ili vas se čak pribojava.


Novosti


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker