Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 22 Maj 2024, 08:05


Autoru Poruka
Senka
Post  Tema posta: Re: Godišnji Horoskop Za 2021.  |  Poslato: 19 Jan 2021, 03:30
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45921

OffLine
Godišnji Horoskop Za Jarca
2021. Godina


Slika

Konzervativan, zatvoren, razuman, pametan, oprezan i promišljen... Žele ravnopravnost. Verni su i osetljivi. Vole usamljenost i ne umeju da iskažu svoja osećanja.
Erotski potencijal, akumuliran u velikim količinama, ne ume da iskoristi. Pouzdani su, racionalni, njihov ljubavni život određuju već čvrsto utvrđena pravila.

UVOD

2021. će verovatno biti godina sa dešavanjima koja mogu uticati na vaš život. Godina 2021. može vas naterati da pažljivo proučite svoje postupke i navesti vas da izvršite neka prilagođavanja. Ove promene mogu odlučiti o budućnosti vaših postupaka. U stvari, odluka koju možete sada doneti, a onda je slediti sa odgovarajućim postupcima, odlučiće o ishodu tokom godine.
Godina 2021. dolazi sa puno odgovornosti prema deci. što može da vas prilično iscrpi i oduzme dosta energije. Sve eventualne stresne situacije možete da prevaziđete sa pravilnim tehnikama opuštanja. Bavljenje nekim sportom i uživanje u hobijima može vam veoma mnogo pomoći. Mars i druge planete će vam pomoći da izvršite projekte koje ste zamislili prošle godine. Ovo će takođe biti odlična godina za ljubavne veze a sve uz pomoć planeta Jupitera i Venere. Imate podršku vašeg društvenog kruga i Marsa u izvršenju vaših novih projekata. Zdravlje i vitalnost mogu biti odlični ako se posvetite malo vežbanja i opuštanja, a vaše financije trebalo bi da pažljivo nadgledate.
Ova godina može da dođe sa popriličnim udelom uspona i padova. Budući da su mnoge planete poslale svoj blagoslov na vaš znak Jarca, tako da ćete verovatno imati više sreće nego loših stvari. Iskoristite ovu godinu da se usredsredite na svoje finansije i porodicu. Ako to možete da učinite kako treba, onda bi vam godina trebala dobro proći.
Poslednjih nekoliko godina a još dugo godina unapred, planeta Pluton će biti u znaku Jarcu. Ovo je blagoslov za sve osobe u znaku Jarca. Prilike i mogućnosti će vam se pojavljivati iz svih pravaca. Treba da koristite vašu intuiciju da odlučite da li ćete rizikovati sa tim novim prilikama ili ne. Možete napredovati samo ako probavate nove stvari, ali ako vam osećaj govori da ne trebate nešto raditi, onda je najbolje da ga poslušate.
Vaš porodični život može ponekad biti izazovan ove godine i to tokom retrogradnog Merkura. Ovo može verovatno da kod vas stvori priličan stres. Ako je moguće, odvojite malo vremena da provedete dalje od kuće kako bi ste se sabrali i došli sebi. Bez obzira da li to možete ili ne, najbolje je da napravite kompromise sa drugim članovima u vašem domu. Iako ovim možda nećete dobiti baš ono što želite, to barem može da ublaži tenzije.
Jupiter će biti u Škorpiji od 8. marta do 7. novembra. Tokom ovog vremena verovatno ćete se osećati harizmatičnije nego što je to obično slučaj. Ovo vam može pomoći da privučete, steknete i zadržite nove prijatelje. Sledite svoju intuiciju da biste saznali hoće li određena osoba da vam preraste u dobrog prijatelja i pri nego što se sprijateljite s njom.
Ove godine će Saturn biti u Škorpiji. Ovo će imati sukobljene efekte na vaš društveni život. S jedne strane, verovatno ćete se osećati tajanstvenije nego što je to obično. Dakle, dok će vas Jupiter možda podstaći da steknete još prijatelja, Saturn će vas podstaći da im ne govorite i odajete neke stvari o sebi. Saturn u Škorpiji takođe može učiniti da se osećate emotivnije, što vam može pomoći da uspostavite dublje veze sa nekim ljudima u vašoj okolini.
Jarčevi će imati prilično sjajan period tokom ove 2021. godine. Međutim, trebalo bi da iskoristite ovo vreme da procenite vaš životni položaj i kako da napredujete u društvu. Budite optimistični uprkos tome što se stvari ponekad poremete i ne budu onakvima kakvima biste vi želeli da budu. Uspostavite osećaj samoispitivanja u svojim postupcima koji će vam pomoći da locirate eventualne greške u životu, sadašnje i buduće.
Planeta Saturn će vam doneti izvesne izazove tokom godine. Umirite se i pritajite, budite posvećeni svojim idealima i nastavite da radite najbolje što možete i znate. Sanjajte velike snove ove godine i uspeh će biti vaš.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Ove 2021. godine pokušajte da fokus usredsredite na svoje mentalno zdravlje. Biće vremena kada ćete se osećati zbunjeno i pod stresom, ali kada se to dogodi, pokušajte da odvojite malo vremena i da se odvojite od drugih ljudi, da se smirite i opustite.
Važno je zapamtiti da je vaše mentalno zdravlje jednako važno kao i vaše fizičko zdravlje, jedno ide uz drugo. Ako je potrebno, razgovarajte sa nekim, bilo prijateljem ili terapeutom o svom mentalnom zdravlju.
Za Jarca godina koja predstoji ima i Jupiter i Saturn u području koje vlada opštim zdravljem i blagostanjem. Iako bi Saturn mogao povremeno dovesti do zdravstvenih problema i perioda slabog imuniteta, Jupiter će da donese određenu ravnotežu i poboljšanje stanja. Savet je da Jarčevi imaju zdrave navike da bi tokom godine bili u najboljoj formi.
Uzimajte dovoljno tečnošst, budite hidrirani i imajte uravnoteženu ishranu. Vašem zdravlju je potrebno više pažnje tokom ove 2021. godine, nego što je to bio slučaj u proteklom periodu. Stres i napor takođe mogu da naprave štetu vašem zdravlju, pa stoga se čuvajte. Bavite se sportom, dobro se odmorite i godina će dobro proći.

VI OVE GODINE

Planeta Mars će biti u znaku Jarcu od 17. marta do 15. maja, a zatim ponovo od 13. avgusta do 10. septembra. Za to vreme vaša intuicija će biti najjača. Iskoristite ovo vreme za donošenje važnih odluka u vašem životu. Te odluke mogu se odnositi na vaš posao, hobije ili romantičnu vezu. U svakom slučaju, vreme je da prestanete sa odugovlačenjem i napravite najbolji izbor za vas.
Ove godine Uran će prekinuti vaš uobičajeni raspored, podstičući vas da se izvučete iz kolotečine i isprobate nove stvari. Ako ste trenutno u nekoj lošoj situaciji, onda ćete naći hrabrosti da se izvučete iz toga i pobegnete od nje. Ako imate neku lošu naviku ili porok, onda 2021. godina može biti idealno vreme da radite na tome da prestanete sa tim. Sve u svemu, ovo je godina kada treba da se popravite, a uz pomoć planete Uran trebalo bi da bude lako.
Jedan od prvih koraka koji možete preduzeti je da dobro isplanirate vaše finansije. Tranzit Jupitera i Saturna može vas naterati da trošite, ali na kalkulativni način. Štaviše, Saturn, koji je gospodar finansija vašem horoskopskom znaku i Jupiter koji donosi gubitke, zajedno će vas staviti da radite na onim finansijskim oblastima koje će biti manje bitne ili nebitne. Tako da, planiranje investicija i kontrola troškova verovatno će biti prvi korak koji morate da preduzmete da bi sve bilo u redu. Ako ste u braku, deo svoje ušteđevine možete zadržati za buduće obaveze. Samo gledajte da ovo postane vaša rutinska praksa.
Ova 2021. godina biće dobra za ljubav i druge veze. Sukob vaše sujete i ega koji je prevladavao u prošlosti sada će možda potpuno nestati. Ovo će verovatno poboljšati vašu vezu sa obe strane tokom cele godine. Možda ćete biti srećni sa svojim partnerom sa kojim ćete provesti romantične trenutke koji su vam dugo nedostajali. Ova 2021. godina će verovatno biti dobra i za studente koji planiraju da nastave neke više studije, naročito u oblasti istraživanja i eksperimentisanja. Kombinacija Jupitera i Saturna može vam biti od koristi u područjima studija koja mogu uključivati finansije, jezik i inženjerstvo.
Tranzit Venere oko marta i aprila takođe može dati podsticaj studentima koji su zainteresovani za likovnu umetnost ili neki oblik kreativnih studija. Ovo može dugoročno podržati vašu odluku o karijeri. Godina je dobra za napredovanje u karijeri. Iako će prva dva kvartala godine verovatno biti izazovna, druga polovina godine može vam pružiti mnogo prilika da se skrasite onako kako vi želite.
Malo strpljenja sa vaše strane biće idealno da vam pomogne. Za one koji su već zaposleni, godina će biti progresivna. Rezultati vašeg napornog rada verovatno će vam biti zanimljivi, ali moraćete ozbiljno da se pozabavite svojim poslom. U skladu s tim planirajte svoju karijeru ove godine. Jedno područje na koje će ove godine biti potrebna pažnja biće vaše zdravlje. S obzirom na tranzit Saturna i Jupitera, dvostruki tranzit će verovatno učiniti vašu godinu pomalo stresnom. Ali uprkos stresu, moraćete biti posvećeni održavanju vaše kondicije kao i dovoljnoj količini sna da biste ostali u formi i zdravi.
Pluton i Saturn ostaju u vašem znaku tokom cele godine i možete da nastavite da radite na nekim promenama i vašem razvoju. Sa Saturnom koji je vaš vladalac, možete se osećati kao kod kuće i sa njegovom vitalnošću možete raditi na tome da budete pouzdaniji, da preuzmete veću kontrolu nad svojim životom i radite stvari na ispravan način. Nastojte da imate više tolerancije prema sebi, kao i prema drugim ljudima, i imajte neki ispušni ventil za slučaj nekog razočaranja.
Postoje šanse da ćete trebati da idete na neko dalje poslovno putovanje. Možda nećete dobiti zadatak koji tražite, već će vam se dati drugi koji za vas neće biti toliko zanimljiv. Ali, posao je posao. Od Maja meseca moguća su neka posebno neobična dešavanja. Stvari za koje ste bili sigurni da ćete ih završiti neće biti urađene, a one koje su izgledale nedokučive biće urađene vrlo brzo. Kada je zdravlje dobro, tada se možete fokusirati i na druge stvari, na vašu karijeru i poslovni život.
Ova 2021. godina biti nešto usporena, ali i stabilna da održite i poboljšate svoj položaj kada su finansije u pitanju. Ako ste u nekom privatnom biznisu, savetuje vam se da ove godine budete oprezni. Ako planirate da proširite poslovanje ili tražite neku dugoročnu investicionu šemu, godina verovatno neće biti dovoljno dobra, pa stoga pokušajte da izbegnete ulaganje u dugoročne poslove.
Ako planirate da se venčate, onda je godina vrlo dobra da se odlučite za taj korak. Počev od januara 2021. godina donosi mnogo dobrih šansi za brak, a pogotovo sa nekom osobom koju poznajete dugi niz godina.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Jarac Januar 2021: U mesecu Januaru, u jednom momentu ili više njih, u vašem znaku će se naći Merkur, Sunce i Venera, tako da ovu 2021. godinu započinjete srećom u finansijama i u vašem društvenom životu. Uspećete da razrešite neke čvorove i da dobijete zasluženo priznanje.

■ Jarac Februar 2021: Februar stavlja fokus na vaše finansije i vaš ljubavni život. Ako ste u braku ili živite sa partnerom, ove dve stvari mogu biti međusobno povezane. Ovo je takođe dobar mesec za druženje sa decom i rodbinom. Dodatni priliv energije će vam omogućiti da uredno odgovarate poslovnim obavezama.

■ Jarac Mart 2021: Mart ponovo stavlja fokus na vaše finansije, ali proširuje fokus i na vaše romantične veze. Položaj Jupitera i Saturna mogu izazvati brigu oko vaših finansija. Najbolje je da se poverite vašoj porodici i da na taj način ublažite stres koji može nastati.

■ Jarac April 2021: U Aprilu se u vašem porodičnom životu možete osećati pomalo stresno. Odvojite malo vremena da izađete iz kuće ili provedite više vremena sa svojom voljenom osobom da biste se malo opustili. U rešavanju jednog poslovnog problema dobro će vam doći vaš dar zaanalitičko mišljenje.

■ Jarac Maj 2021: U Maju se vraća fokus na vaše romantične veze. Verovatno ćete se osećati romantičnije i harizmatičnije. Gledajte da vaše samopouzdanje iskoristite za vaše dobro. ukazaćevam se prilika da naučite neku novu veštinu, a vi ćete tu priliku lepo iskoristiti.

■ Jarac Jun 2021: U mesecu Junu vaše su emocije u punom jeku. Ovo vas čak može malo zbuniti i ometati. Pazite da pažljivo slušate svoju intuiciju, jer ona zna šta treba da radite. Veoma ste ambiciozni, pa ćete oberučke dočekati ponudu za odgovorniju dužnost ili za bolje radno mesto. Ipak, nemojte da budete brzopleti.

■ Jarac Juli 2021: Jul vas podstiče da prestanete da se upoređujete sa drugima, jer od toga nemate ništa i to može izazvati kod vas samo loša osećanja. Umesto toga, usredsredite se na svoje finansije i porodične odnose. Gledaćete da realizujete sve svoje ciljeve a u tome vam neće manjkati strpljivosti i upornosti.

■ Jarac Avgust 2021: Avgust donosi uspeh u vašoj karijeri. Možda dođete u manji kontakt sa nekim stresnim situacijama i preprekama, to je nešto na čega nemožete uticati ali se možete izboriti. Nemojte biti nepravični prema kolegi koji vam je opravdano zamerio da neki posao niste uradili kako treba. Stavite mu do znanja da ste ga razumeli i da ste prihvatili njegovu kritiku.

■ Jarac Septembar 2021: Septembar je vreme da se usredsredite na svoja prijateljstva. Neko može da vas podstiče da budete tajanstveni sa svojim osećanjima, ali znajte da svoja osećanja možete podeliti sa vašim voljenima. Možda ćete biti neraspoloženi bez nekog vidljivog razloga, a onda će vas životne obaveze izvesti na pravi put.

■ Jarac Oktobar 2021: Oktobar čini vaše emocije još intenzivnijim nego što su bile prethodnih meseci. Poslušajte vašu intuiciju pre donošenja bilo kakvih bitnih odluka po vas. Ovo je takođe dobro vreme za vaše hobije. Možda ćete se upustiti u mnoga zadovoljstva koja ste sebi ranije uskraćivali.

■ Jarac Novembar 2021: Novembar može biti malo konfuzan. Verovatno ćete doći u kontakt sa nekom potpuno novom situacijom. Kolege na poslu izraziće spremnost da se usvoje vaše predlozi a vi ćete time biti polaskani. Znajte da su zvezde tu da vas vode tokom ovog meseca.

■ Jarac Decembar 2021: Decembar će biti prilično naporan mesec. Fokus će vam biti podeljen između posla i porodice. Verovatno ćete videti uspeh i u jednoj i u drugoj oblasti života.


conopljanews

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Godišnji Horoskop Za 2021.  |  Poslato: 19 Jan 2021, 03:39
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45921

OffLine
Godišnji Horoskop Za Vodolije
2021. Godina


Slika

Skladnost, živahnost i sklonost ka lepoti i umetnosti... Vodoliju vrlo često drugi ljudi ne shvataju. Ona nije misteriozna, kao na primer Škorpija, ali deluje ćudljivo.
Jedino ko može da razume promenljivu i ćudljivu Vodoliju je druga Vodolija. Promenljivo ponašanje Vodolije potiče od njenog elementa - vazduha. Naglašen intelekt, te izraženi dinamični mentalni procesi, veoma su vidljive karakteristike ovog znaka.

UVOD

Budite društveni, povežite se sa onima koji teže ka boljitku čovečanstva, radite nešto u dobrotvorne svrhe i u svrhu društva. To će vam pomoći da osetite radost davanja i da širite harmoniju oko sebe. Godina 2021. će vam verovatno pružiti mnogo više iskustva nego što je to obično bilo. Budući da je Saturn u 12. kući za vaš znak, početnih nekoliko meseci možda će porasti napetost i možda ćete se suočiti sa nekim izazovima.
Neke Vodolije možda neće moći da dešifruju šta im se sprema u 2021. godini. Neophodno je da ostanete smireni i da se hrabro i mudro suočite sa eventualnim neizvesnostima. Mnogi vaši stari projekti će se završiti, a mnogi novi poduhvati biće započeti tokom 2021. godine. Stvari po vas postaju pozitivnije i ohrabrujuće.
Početak godine nije pogodan za ljubav i veze ali će stvari izgledati dosta bolje kako godina bude odmicala. Ako morate uspeti u svojim projektima, biće potrebno puno napornog rada i stručnosti. Tokom godine moraćete da se suočite sa mnogim stresnim situacijama. Stoga periodi opuštanja i odmora postaće neophodni za održavanje vašeg blagostanja. Suočite se sa izazovima koje vam život postavlja i osmislite načine kako da ih prevaziđete na najbolji mogući način.
U 2021. godini možete biti fokusirani na veze i na intelektualna traganja. Iskoristite ovu godinu da steknete nove prijatelje, ali ne zaboravite na svoje hobije. Dobre stvari će vam doći ako budete imali zdrav društveni život u 2021. godini.
Mnoge planete imaju uticaj na vaš znak ove godine. Neke od planeta koje će ove godine imati najveći uticaj na Vodolije uključuju Mars, Jupiter, Uran i Pluton. Srećom, ovaj znak može da podnese sve što mu se desi 2021. godine. Pluton u Jarcu će vas podstaći da napustite i odbacite sve što vas sputava. Iako je to možda teško, ne morate da imate bliske odnose sa svim članovima porodice. Pustite ljude koji vas povređuju, čak i ako ste u srodstvu sa njima. Ovo vam može pomoći da poboljšate svoje emocionalno stanje. To vam u nekim trenucima može otežati godinu, ali dugoročno će vam biti bolje.
Pluton i Saturn ostaju u segmentu koji upravlja vašom intuitivnom ličnošću tokom cele godine, pa stare probleme možete smatrati važnim, pokušavajući da se pozabavite nekim podsvesnim problemima, inspiracijama i željama. Ove godine vaš um će biti najviše zabrinut za neka intelektualna traganja čak i tokom retrogradnih Merkura 2021. godine. Takođe možete imati poteškoća u bavljenju nečim u svom ličnom životu. Ovo vam može otežati kontakt sa drugim ljudima. Pokušajte da se pozabavite vlastitim problemima kako biste poboljšali svoje odnose sa drugima.
Planeta Uran će biti u znaku Ovna od januara do maja, što može da poveća vašu harizmatičnost. To može olakšati komunikaciju sa drugim osobama i stvaranje novih prijatelja. Ako možete, pokušajte da ove godine učinite neke usluge za svoje prijatelje, što će pomoći da vaša prijateljstva još više ojačaju. Uran ove godine počinje da ulazi u segment vašeg doma i porodice, ostajući ovde od sredine maja do početka novembra, a ovo započinje period napretka za vaš dom i porodični život.
Briga o drugima vama u ovoj godini mnogo znači. Međutim, od vas se ne traži da potpuno zanemarite sebe. Prepustite se svojim strastima i užicima. Posvetite se nekoj umetnosti koju volite, idite na odmor, počastite se nekim skromnim poklonom, dopustite sebi da budete izvor radosti i harmonije za sve oko sebe.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

Planeta Jupiter ove godine ima veliki uticaj na vaše zdravlje. Ova planeta vas podstiče da naučite nove metode za poboljšanje vašeg zdravlja. Kada učite o ovome, uvek treba da na umu imate osim fizičkog i vaše mentalno zdravlje. Na ovaj način možete višestruko poboljšati svoje zdravlje. Neke nove stvari koje možete da isprobate mogu uključivati neke nove vežbe, razne terapije kao i meditaciju.
Pored svega, ova 2021. godina obećava da biti dobra godina za Vodolije po pitanju zdravlja i veselog raspoloženja. Bićete prožeti sa vitalnošću i energijom koja vas obliva tokom godine. Vaša mentalna snaga osigurava da budete i u fizičkoj formi. Međutim, mogu se povremeno pojaviti periodi nedostatka imuniteta koji mogu da utiču na neke zdravstvene probleme. Zato obratite na to posebnu pažnju i pojačajte imunitet.
Pridržavajte se zdravih prehrambenih navika i redovno vežbajte. Treba izbegavati prekomerno uživanje u brzoj i začinjenoj hrani. Nastojte da se uzdržite od jedenja kada ste besni ili uznemireni. Iako se spoljašnje planete, Uran i Pluton igraju sa vašim zdravljem, Mars vam pomaže da se borite protiv njih. Vaš pozitivan pristup životu ima izuzetno veliku ulogu u vašem opštem zdravlju i blagostanju.
Saturn je trenutno u vašoj šestoj kući zdravlja u naredne dve godine. Ovo pokazuje da treba više pažnje da posvetite kičmi, kolenima i zubima nego što je to uobičajeno. Saturn može dodatno da bude vaša duhovna planeta koja vam daje lekciju kako da tražite načine za vaš oporavak iznutra, iz vas samih, iz vaše veze sa višom silom. Zaista, unutar vas, kao i svakog drugog čoveka, nalazi se Božanski lekar kome možete da pristupite a koji može da vam donese trajno blagostanje.

VI OVE GODINE

Planeta Mars će u 2021. godini doneti Vodolijama obnovljenu energiju koju je najbolje da iskoristite za učenje i usavršavanje vašeg znanja. Čak i ako ne idete više u školu, ovo je sjajna godina da se usredsredite na svoje strasti. Iskoristite ovu godinu da se usredsredite na svoje hobije i bilo šta drugo što vam može pomoći da proširite svoj um. Ako ste ranije razmišljali o odlasku na fakultet ili nekom drugom naprednom obrazovanju, ovo je sjajna godina za to.
Ova 2021. godina će vam verovatno pružiti više iskustva nego što je to obično. Početnih nekoliko meseci možda će doći do neke napetosti, a pošto je Jupiter gospodar vaše druge i jedanaest kuće, on može prouzrokovati neke probleme u vašem životu i doneti stres i napetost. Mnogo toga što ste planirali možda neće biti u skladu sa onim što će se dogoditi a to sve može dovesti do određenog razočaranja. Za vas ovi događaji mogu po prvi put doneti vam neko posebno iskustvo gde možete osetiti posebne emocije. Međutim, kako godina napreduje, tako ćete i vi verovatno biti zadovoljni načinom na koji život može preokrenuti događaje da se odvijaju u vašu korist.
Pozitivan deo 2021. godine je tranzit Jupitera u vaš horoskopski znak od meseca Aprila 2021. Tranzit Jupitera smatra se veoma povoljnim u oblastima finansija i bogatstva, romantike, braka, obrazovanja, profesije, pa čak i u širenju društvenih krugova. Stoga ćete verovatno videti proširenje svog života u svim gore navedenim stvarima o kojima je bilo reči i bićete zadovoljni napretkom u kojem ćete uživati.
Ali u početku 2021. godine možete imati nekoliko oštrih trenutaka u vezi sa finansijama i novcem. Možda ćete biti suočeni sa rastom troškova zbog kojih vam se ponekad može zavrteti u glavi. Može se desiti da vam izdaci budu veći od prihoda. što vas može naterati da tražite spas u nekakvim kreditima, što nikako ne bi bilo dobro za vas. Uverite se da su takvi krediti ograničeni samo na kratki rok, jer vas takav kredit može navesti da preuzmete velike rizike, posebno u prvih nekoliko meseci godine. Postepeno od sredine godine, verovatno ćete videti stalni rast, a druga polovina godine biće bolja od prve polovine. Zapravo, godina može biti obećavajuća za vas ako želite da investirate u imovinu. Bila to prva kupovina ili investicija, možda ćete uživati u ispitivanju svih opcija pre ulaganja.
Godina 2021. može vam doneti uzbudljiva iznenađenja. Od sredine godine postoji velika verovatnoća da ćete u svom ličnom životu naići na neku važnu osobu. Emocionalna veza sa ovom novom osobom posejaće seme romantike i ljubavi među vas. Možda ćete uskoro biti povezani sa romantičnom vezom sa ovom posebnom osobom. Ljubav i brigu koja je činila prazninu u vašem individualnom životu sada će verovatno popuniti ova osoba. Postepeno ćete vas dvoje možda čak odlučiti da uđete u brak.
Tranzit Jupitera u vaš znak biće povoljan za studente koji planiraju da pohađaju više studije. Vaša predanost i napori mogu vam doneti dobre rezultate od početka meseca. Ako ste već preduzeli jasan plan svoje akcije, možda ćete biti uspešni u izvršenju istog ove godine. U stvari, vaša predanost i naporan rad su srž svakog uspeha u kojem uživate tokom godine.
Sa izgledima za dobro obrazovanje, takođe tu su odlični izgledi i za budućnost vaše karijere. Ako tražite neku novu priliku, verovatno ćete je pronaći uz pomoć svojih napora i veština. Ako želite da pokrenete neko sopstveno preduzeće, posle maja meseca 2021. godine, postoji velika mogućnost da ispunite svoj san i započnete sopstveni posao.
Što se tiče zdravlja, poznato je da su osobe Vodolije oprezne kada je u pitanju njihova kondicija kao i rutinske aktivnosti. Posebno se odnosite prema svojoj ishrani, pa čak i pazite da hranu uzimate u odgovarajuće vreme tokom dana.
Ova vaša disciplina u vezi ishrane može malo da se poremeti jer će vam se apetit verovatno povećati, pa tako i vaš odnos prema hrani. U tom slučaju moraćete biti oprezni sa eventualnim dijetama koje biste eventualno preduzeli. U svemu vam može pomoći redovno održavanje kondicije kao i jačanje imuniteta, posebno prirodnim sredstvima, poput biljnih čajeva.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Vodolija Januar 2021: Januar je savršeno vreme za samo ispitivanje. Razmislite šta želite od ove godine, posebno u vezi sa vašim porodičnim odnosima. Morate da uložite znatne napore jer imate osećaj kao da vam neko izmiče tlo pod nogama.

■ Vodolija Februar 2021: U Februaru se osećate harizmatičnije, što vam može pomoći i u ljubavi i na poslu. Venera u Vodoliji pomaže svim vašim vezama. Pošto ste često u sukobu sa okolinom možete i sada biti prilično neshvaćeni jer retko ko podržava one koji idu ispred vremena.

■ Vodolija Mart 2021: Mart se fokusira i na vaše finansije i na vaše romantične veze. Ako ste u mislima imali neki poslovni projekt, sada je najbolje vreme da ga započnete. Vaša ambicija je na velikom nivou u toku ovog meseca. Beskompromisni ste borac za humanost i pravdu i možete ući u neki sukob sa podmetačima lažne istine.

■ Vodolija April 2021: April je usredsređen na vašu porodicu. Saturn u Jarcu, koji počinje sredinom ovog meseca, pomoći će da dodate potrebnu stabilnost vašem porodičnom životu. Ako niste uspeli da nađete opravog partnera ne brinite već od života uzmite ono što vam se pruža.

■ Vodolija Maj 2021: U Maju je fokus na vašoj porodici, a podsticaj će dobiti i vaš ljubavni život. Odvojite potrebno vreme za razmišljanje pre nego što išta preduzmete. Delujte polako ali sigurno ovog meseca. Deo meseca provešćete u razmišljanju kako da opravite vaš dinansijski saldo, pogotovo što vam je novac potreban i za godišnji odmor.

■ Vodolija Jun 2021: Juni može biti zbunjujući jer se možete osećati zaglavljeno i ne znate šta da radite sa sobom. Tada je najbolje da zatražite savet od svojih najmilijih. U međuvremenu, pravo je vreme da se bavite svojim hobijima. Mnoge Vodlije znaju da budu vidovite, pa ako ste kod sebe primetili ove sposobnosti, trebalo bi da se potrudite da ih razvijete.

■ Vodolija Juli 2021: Juli deli fokus između vaše karijere i ljubavnog života. Veći deo jula Venera će biti u Lavu, što će vas učiniti strastvenijim i ambicioznijim, tako da u ljubavi može da na vidiku bude nešto novo. Na vama je da vidite da li će vam se svideti ili ne.

■ Vodolija Avgust 2021: Avgust vas blagosilja energijom od nekoliko planeta. Verovatno ćete se ovog meseca osećati vrlo produktivno. Ovo je takođe sjajno vreme za rad na vašem društvenom životu. Ukoliko ste doneli neku odluku, prionućete na posao, svesni da samo od vašeg truda i zalaganja zavisi kakvu ćete dopusku zaradu ostvariti.

■ Vodolija Septembar 2021: Septembar vam donosi sreću u društvenom životu. Ako ste ovog meseca pod stresom, možete se obratiti porodici i voljenima da vam pomognu da ponovo pronađete svoju smirenost. Ako uspete da očuvate ravnotežu između napora i odmora, nećete imati problema sa zdravljem, pa će posao izvrsno napredovati.

■ Vodolija Oktobar 2021: Oktobar donosi fokus na vaše emocije. Pravi je trenutak da shvatite koliko ste važni onima oko vas koji su, takođe, tako važni vama u vašem životu. Ovo može da poboljša vaše odnose sa prijateljima i voljenima. Smanjene poslovne obavezeće vam omogućitida se više družite sa ljudima, a za tim uvek čeznete.

■ Vodolija Novembar 2021: U Novembru će se možda osećati usporeno. Shvatite ovo kao znak za odmor i rasterećenje od onoga što vas pritiska. Vaše nevolje će svakako proći. Oslonite se na svoje prijatelje ako se ikada osećate previše demoralisano. Takođe, u vašem kolektivu bićete osoba koja deluje kao smirujući faktor.

■ Vodolija Decembar 2021: Decembar 2021. godine završavate, što se kađže, na visokom nivou, a vaši odnosi biće u centru pažnje. Ovog ćete se meseca verovatno osećati mnogo kreativnije, što ovaj mesec čini savršenim za rad na vašim hobijima. Ako ste u vezi, partner će vas možda obradovati nekim neočekivanim postupkom ili lepim poklonom.


conopljanews

_________________
Slika Slika


Vrh
Senka
Post  Tema posta: Re: Godišnji Horoskop Za 2021.  |  Poslato: 19 Jan 2021, 03:43
Korisnikov avatar
Vječita sanjalica
Vječita sanjalica

Pridružio se: 18 Apr 2012, 12:07
Postovi: 45921

OffLine
Godišnji Horoskop Za Ribe
2021. Godina


Slika


Jako romantične, nejasne, ali znaju da ostave jak utisak... Osobe rođene u znaku Ribe su vrlo intuitivne, osetljive i romantične. Jako su emotivne i popustljive, zapletene u svoja osećanja. Jako su nerealne kada se zaljube.
Najbolje plivaju kroz razne životne nedaće i probleme, prebrode i najgore krize, ponekad i bez traga. Na neki način prihvataju neminovnost i to, spolja gledano vrlo često, kao prepuštanje sudbini. Ribe dobro znaju da isforsirana stvar nema onu vrednost kao ono što se spontano desi.

UVOD

Proteklih godina stvari su možda bile malo luckaste prema vama, ali sve je to spremno da se slegne. U vašem porodičnom životu stvari mogu biti malo nezgodne, ali planete će vam sigurno pomoći. Ako budete mogli da budete hladne glave, smireni i skoncentrisani, uspećete u svemu i na kraju će sve biti u redu. Planeta Neptun koja će biti u znaku u Riba tokom cele godine, imaće veliki uticaj na vaš lični život, uključujući i porodični.
Početkom godine, Jupiter je dobro je postavljen u 11. kuću dobitka. Iako oslabljen, to bi bilo ohrabrujuće jer će sprega Saturna i Jupitera verovatno doneti stabilan napredak za Ribe. Ljudi Ribe treba da nauče da budu diplomatski u svom govoru i postupcima i ne smeju povrediti osećanja drugih ljudi u 2021. godini. Održavajte srdačne odnose sa kolegama i starijima na radnom mestu.
U izvršavanju vaših poduhvata ove godine imaćete podršku vašeg društvenog kruga i ljudi unutar njega. Jupiter će vam možda ponuditi novo radno mesto. Vaše projekte ćete moći uspešno da završite uz pomoć Marsa. Mars je u vašem znaku od sredine novembra pa do decembra, tako da godinu završavate sa značajnom merom vitalnosti, žara i uzbuđenja i možete započeti novi aktivnosti i praviti nove planove.
Zdravlje će vam biti izvrsno ukoliko se budete pridržavali redovnih vežbanja i opuštanja koja su vam uvek neophodna i dobro dođu s obzirom na vaš ponekad slab nervni sistem kojem treba da posvetite posebnu pažnju. Neophodno je da koristiti i svoje instinkte da biste postigli uspeh ove godine, a oni vas retko kada iznevere.
Ovo može da bude opuštena i savršena godina za povratak vašim omiljnim hobijima i fokusiranje na vaš porodični život. Iskoristite ovu godinu na najbolji način da se poboljšate i intelektualno i socijalno. Ako to možete da uradite, onda će vam 2021. godina biti dobra i onakva kakva želite.
Ove godine ćete se možda boriti da ostanete verni sebi. U nekim slučajevima vaša porodica može biti ta koja uzrokuje vaše unutrašnje sukobe. Ako možete, pokušajte da pokažete pravu istinu o sebi vašoj porodici. Planeta Venera se nalazi u znaku Jarcu početkom godine veći deo Januara i ponovo u Novembru 2021. godine. Kada je Venera u ovom znaku, osećaćete se društvenijom nego obično. Ovi meseci su najbolje vreme za druženje sa velikim grupama ljudi i ponovno povezivanje sa starim prijateljima.
Ova godina bila bi prilično blagoslovena za Ribe. Uživajte u njoj svim srcem i dušom i uživajte u svakom trenutku dok on prolazi. Trebate da spoznate svu lepotu življenja u trenutku jer je to vam veoma potrebno. Budite zahvalni dragom Bogu i budite dobri prema ljudima okolo vas. Budite ljubazni i činite dobra dela svakodnevno i ovo će vam doneti preko potrebni duševni mir i harmoniju u vašem životu.
Ove godine vaše zdravlje i finansije će posebno dobro proći. Širite pozitivne vibracije oko sebe. Pridružite se nekoj socijalnoj i dobrotvornoj delatnosti koje će vam dati lep osećaj. Izmamite osmeh licima u vašoj blizini, širite optimizam među njima. Pogledajte utučene, iskoristite svoja finansijska sredstva da biste pomogli onima koji nemaju. Budite blagoslov drugima i ostanite blagosloveni cele godine.

RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.
Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.
Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.
Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.
Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.
Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.

TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.

NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.

PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)

ZDRAVLJE

U 2021. godini najbolje je da vašu pažnju usmerite svom fizičkom zdravlju, jer ćete u ovoj godini verovatno morati da radite neke poslove i radnje koje mogu uzeti danak vašem fizičkom telu ako ne budete vodili dovoljno računa o tome. Zato je najbolje da često vežbate i da se što pravilnije hranite. Ovo je takođe sjajna godina da izvršite čišćenje tela od nezdravih materija. Ostavite cigarete, brzu hranu, nezdrava pića. okrenite se biljnim čajevima i domaćoj zdravoj hrani.
I pored svega položaj planeta u 2021. godini obećava Ribama dobro zdravlje i mogli biste bit izuzetno imuni na bilo kakve bolesti. Mars, međutim, može prigušiti nivo vaše energije i učiniti vas tromima. Povremeno pribegavajte nekim fizičkim vežbama, a takođe budite mentalno aktivni što češće. Planeta Saturn može povremeno dovoditi zdravstvene probleme poput prehlade, digestivnih problema i slično. Preventivne mere će vam dobro doći da predupredite takve slučajeve.
Ribe su poznate po tome da su gurmani i često se prepuštaju uživanju u hrani, ali nije vreme zato. Pridržavajte se uravnotežene ishrane i držite se zdravih prehrambenih navika. Budite fizički aktivni, bavite se sportovima na otvorenom koje najviše volite. Plivanje je ono što volite i što vam uvek dobro godi. Međutim, nemojte preterivati, jer može doći do uganuća ili istegnuća mišića a i fizički umor vas može prilično iscrpiti. Pronađite načine da na prirodan način pojačate vaš imunološki sistem, biljnim čajevima, voćem, povrćem i zdravom ishranom. I naravno čistim i pozitivnim mislima koje kod vas imaju veliki uticaj na opšte stanje.

VI OVE GODINE

O 2021. godini vaš vladar, Neptun, ostaje u vašem znaku tokom cele godine, a vi se možete osećati bolje i biti humaniji, empatičniji, kreativniji i popustljiviji. Ova 2021. godina može u početku da vam verovatno donese neke mešovite rezultate. Početkom godine, Jupiter je dobro postavljen u 11. kući dobitka. Iako oslabljen, to bi bilo ohrabrujuće jer će sprega Saturna i Jupitera verovatno vam doneti stabilan napredak.
Postoje šanse da vam se želja ispuni na osnovu uloženog napora koji ćete da primenite. Ovo će učiniti da se osećate prilično samopouzdano. Pluton i Saturn kontrolišu vaše druženje i snove ove godine, a vi možete postati iskreniji u svojim fantazijama. Trebate se skoncentrisati na fantazije za koje mislite da su razumne i trudite se da ih ispunite. Na početku godine će verovatno doći do povećanja prihoda i odliva novca koji se znatno smanjuje. Trebalo bi da uštedite nešto nova za sive dane a to bi vam dalo oduška da možete da se bavite vašom budućnošću. Ovaj proces se može nastaviti do kraja aprila 2021. godine, a tada će se tok prihoda stabilizovati. Moraćete da se zaštitite od porasta troškova. Malo planiranja može preokrenuti događaj u vašu korist.
Jupiter će biti u Škorpiji veći deo 2021. godine, što će imati pozitivan uticaj na vas u ovoj godini. Jupiter će takođe da kod vas podstakne osećanje ljubavi i pojačati vašu kreativnost. Ovo vam može pomoći u mnogim oblastima vašeg života, uključujući romantični život, hobije kao i porodični život. Ove godine ćete se takođe verovatno osećati odlučnije da pokušate i naučite neke nove stvari. Čak i ako sa nečim niste iskusni, ne bojte se tražiti pomoć i da pokušate nešto novo. Učenje novih stvari i rad na vašim hobijima od najveće je važnosti ove godine. To će vam znatno doneti osećanje sreće i zadovoljstva tokom retrogradnog Merkura u 2021. godine.
Početkom godine možda ćete učestvovati na mnogim društvenim okupljanjima i zabavama, što će se verovatno pokazati korisnim. U periodu od januara do aprila 2021. možete pronaći nove prijatelje i društva koji će vam pomoći u podizanju vašeg socijalnog statusa. Postoji velika mogućnost da na početku godine vrlo dobro planirate svoje novčane i finansijske stvari. Biće novih planova za ulaganja koji će vam doneti bolji povraćaj novca i dobitak. Međutim, ove godine će biti potrebno stalno motriti na vaše investicije kako bi se stabilizovali vaši prinosi, ako ne i povećali. Vreme nakon juna možda će vam trebati da ponovo proučite vaše investicije i način kretanja vaših prihoda.
Kada je u pitanju vaše obrazovanje i uspeh u njemu, to je rezultat napornog rada i malo sreće. Podrška Jupitera ohrabruje do sredine aprila 2021. Stoga se studentima koji polažu bilo koji oblik ispita do aprila godine savetuje da iskoriste ovu sreću, u kombinaciji zajedno sa svojim predanim radom. Nakon toga, od aprila 2021. do kraja godine, studentima se savetuje da dobro isplaniraju svoje delovanje radi boljih performansi i uspeha.
Dobici mogu biti stabilni na početku nove godine. Do sredine godine možda neće biti novih poslovnih zadataka, pa ćete morati udvostručiti napore da biste poboljšali svoju karijeru i profesionalni uspeh. Postoji verovatnoća za rad u inostranstvu u drugoj polovini godine, ali to zavisi samo od vaših zasluga.
Kako će početak godine zabeležiti skok prihoda, savetuje vam se da isti iskoristite za usmeravanje u štednju. Ovo će poboljšati vaše finansijsko stanje a uštedeni novac možete bolje iskoristiti tokom godine. Kasnije, sredinom 2021. godine, možete podleći uzimanju nekog kredita po vrlo visokoj kamatnoj stopi, što može poremetiti vaše finansije i doneti veliki odliv novca.
Kao što narod kaže, zdravlje je najveće bogatstvo, pa tako Ribe moraju biti pažljiviji prema svom zdravlju. Tranzitom Jupitera u oslabljenom znaku Jarca vaš imunitet će verovatno imati nizak nivo početkom godine. Nedostatak sna može uticati da osetite kako vam se energija i izdržljivost drastično smanjuju, tako da vam se savetuju mere predostrožnosti.
Kada se govori o braku i bračnom životu, 2021. godina savetuje određeni oprez. Ak oste u vezi, savetuje vam se da se klonite bilo kakvog ličnog sukoba. To može uticati na vaš odnos u vezi i može staviti na čekanje vaše planove za brak. Za brak je druga polovina godine bolja od prve. Onima koji su u braku, savetuje se da se klone svoje sujete.

HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Ribe Januar 2021: Januar započinje godinu dajući vam osećaj gotovo bezgranične kreativnosti i produktivnosti. Iskoristite ovo vreme za rad na projektima, kako na poslu, tako i na vašim hobijima. Živećete uspešno između sna i jave, dovoljno blizu ljudima koje volite i cenite i dovoljno daleko od nedaća realnosti ovog sveta.

■ Ribe Februar 2021: Februar je mesec koji treba da iskoristite za samo ispitivanje. Pitajte se šta je to što želite ove godine. Ovo je i dalje sjajno vreme za rad na vašim projektima. Takođe, u ovom mesecu će biti prilika da se još više posvetite onima koje volite.

■ Ribe Mart 2021: U Martu mesecu fokus se stavlja na vaše finansijsko stanje. Sunce i Venera će biti veći deo ovog meseca u vašem znaku a sve to će poboljšati vaše komunikacijske veštine koje vam mogu pomoći u mnogim stvarima. Moguće je odlazak na poslovni put, a nakon povratka moguće je sklapanje novog ozbiljnog posla.

■ Ribe April 2021: April je mesec kada imate fokus i na vaše odnose i na vaše finansije. Pravo je vreme da potražite savet stručnjaka o vašim finansijama. Nakon toga znaćete kako da postupite.

■ Ribe Maj 2021: U Maju ste okrenuti vašem porodičnom životu. Većinu ovog meseca i Venera i Sunce biće u znaku Biku, a to će doneti stabilnost u vašim odnosima. Međutim, na poslu ste u poslednje vreme bili malo ležerniji nego što je red, pa ćete razmišljati o tome kako da popravite utisak kod kolega i pretpostavljenih.

■ Ribe Jun 2021: Jun vas ohrabruje da radite na svojim romantičnim težnjama. Sa Neptunom u Ribama cele ove godine, pravo je vreme da uđete u novu vezu ili preduzmete sledeći korak u vašoj trenutnoj vezi. Možete doći do neočekivano visokog jednokratnog prihoda koji će vam olakšati planove za godišnji odmor.

■ Ribe Juli 2021: U Julu nećete baš mnogo da razmišljate o bilo čemu, već će sve biti vaša standardna dnevna rutina. Probajte da nađete vremena da provodite što više vemena sa vašim partnerom i da se bavite omiljenim hobijima. Posao kojim se bavite biće vam lakši nego inače i bez mnogo problema obavljaćete i najteže zadatke.

■ Ribe Avgust 2021: Avgust je mesec kada će se uvećati vaša kreativnost i samopouzdanje, tako da će ovo biti odlično vreme za pokušaje sklapanja novih prijateljstava. Takođe, pošto ste skloni misticizmu, praktikovaćete razne duhovne vežbe, što neće biti ništa novo kada su Ribe u pitanju.

■ Ribe Septembar 2021: U Septembru, početkom će Venera biti u Vagi, što vam može pomoći da poboljšate vaš ljubavni život. Posle ovog perioda, najverovatnije ćete pažnju usmeriti prema vašoj porodici. Takođe, sa još nekim kolegama sa posla možda ćete morati da rešavate složen poslovni problem.

■ Ribe Oktobar 2021: Oktobar je mesec kada će vaše emocije biti na vrhuncu, što će vam dati sanjalički izgled. Pokušajte da ostanete koncentrisani, jer ćete ovog meseca verovatno trebati svojoj porodici više nego obično. Na radnom mestu možda ćete biti u pomalo povlašćenom položaju u odnosu na vaše kolege.

■ Ribe Novembar 2021: Novembar vas odlikuje visokim nivoom samopouzdanja. Takođe ćete verovatno imati više sreće na poslu i u finansijama što može uticati pozitivno na vaše mentalno stanje. Možda ćete morati da negde otputujete iz poslovnih razloga, mada vam se po hladnom vremenu nikuda neće ići.

■ Ribe Decembar 2021: Decembar vam daje vreme da se pripremite za godinu koja dolazi. Moći ćete da vidite potencijalne promene u daljini, tako da iskoristite ovaj mesec za planiranje vaših ciljeva za sledeću godinu. Imate dobre ideje za unapređenje posla kojim se bavite, ali je potrebno da procenite pravi trenutak za njihovo plasiranje.


conopljanews

_________________
Slika Slika


Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu

Ko je OnLine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Idi na:   
cron

Obriši sve kolačiće boarda | Tim | Sva vremena su u UTC + 2 sata

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
Prevod - www.CyberCom.rs
eXTReMe Tracker