|
Autoru |
Poruka |
Maša
|
|

Administrator

Pridružio se: 24 Feb 2013, 22:43 Postovi: 6617
|
Subotica: Ceo grad pliva u vodi Zbog dugogodišnjeg problema sa gradskom kanalizacijom svaka jača kiša parališe Suboticu. Rešenje u izgradnji kolektora 2 i 7, za šta je ERBD dala kredit od 11 miliona evra  SVAKA malo jača kiša koja zahvati Suboticu neizostavno znači poplavu ispod podvožnjaka, vodu u podrumima i kolaps u saobraćaju. Veliki problem sa odlivanjem atmosferskih voda traje već godinama, jer kanalizacioni sistemi i odvodi ne mogu velikom brzinom da funkcionišu. Kad će on biti rešen niko sa sigurnošću ne može da potvrdi.
Godinama se ništa nije radilo i ulagalo u kanalsku mrežu u gradu i zbog toga svaki veći pljusak izazove poplave. Dodatni problem pričinjava i izuzetno visok nivo podzemnih voda, te sa svakom većom kišom nastaje opšti haos u gradu, koji se otklanja danima.
Prošlonedeljni pljusak paralisao je centar grada, najveću raskrsnicu kod hotela „Patrije“ i podvožnjak ka Paliću, podvožnjak kod „Pionira“ ka „Javnim skladištima“, naselje Radijalac, Prozivku, nekoliko ulica na Makovoj sedmici i Teslinom naselju... Ista slika može se videti bar pet puta godišnje.
Kako je ranije najavljivano, kredit koji je JKP „Vodovod i kanalizacija“ dobio od ERBD u iznosu od jedanaest miliona evra trebalo bi delom da se utroši i na izgradnju kanalizacionih kolektora 2 i 7 i obnovu kanalske mreže, koji bi trebalo trajno da reše ovaj veliki problem.
Za veliku investiciju potrebno je vreme, a do tada više od sto hiljada Subotičana mogu samo da gledaju u nebo i nadaju se da će ih pljusak mimoići.
BRODOLOMI KOD “PATRIJE“
VLASTI se menjaju, obećanja samo stižu, a poplave ostaju i sve opet po leđima građana koji danima posle teraju vodu iz podruma - kaže revoltirano Stipan H. sa Prozivke. - Svesni smo da je to komplikovan posao i da se ne može „za noć“ uraditi, ali bar da se nešto počne, umesto što brodolomi kod Patrije postaju gradska atrakcija.
Novosti
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Niš: “Junaci” iz mraka skrnave prošlost Vandali ponovo oskrnavili spomenik borcima na Čegru. Na meti i portal KP Srbije, spomenik Šabanu Bajramoviću... Policija traga ko je polomio portal na Kancelariji za Milanski edikt  NIŠ - Za minulih 27 godina, koliko brine o kompleksu na Čegru, Selemir Marković ne pamti da je spomenik poginulim junacima oskrnavljen, kao što se to desilo u noći između minule subote i nedelje.
Osvanuo je ispisan grafitima, koji su bili i na stazi i putu koji vodi do spomenika, a posvećeni su bici na Čegru, koja se smatra presudnom u Prvom srpskom ustanku.
Na meti vandala pre mesec dana bio je i portal sedišta Komunističke partije Srbije u Nišu, koji je bio razmazan crvenom masnom bojom sa porukom “Tako je prolivena srbska krv posle vaše pobede”.
Incident se dogodio između 9. i 10. maja, kada je obeležen Dan borbe protiv fašizma.
- Nama su do sada prskali portale žutom i drugim bojama, odnosno tonerima koje smo lako skidali, ali ovu smo veoma teško obrisali - ukazao je koordinator ove partije Predrag Nešić. - Poruka je atak na slobodu govora i različitosti mišljenja.Spomenik romskom pevaču Šabanu Bajramoviću na nišavskom keju, koji je bio poliven farbom i čije je postolje bilo išarano nedavno je u iščekivanju odluke o tome ko će da ga očisti, “umio” novinar Miroljub Jovanović. U svom performansu, čija je poruka bila da gradske nadležne službe moraju da budu efikasnije, sa malo deterdženata i tople vode skinuo je farbu sa spomenika.
Niška policija već danima intenzivno pokušava da identifikuje muškaraca koji je pretprošlog ponedeljka, za vreme izvođenja muzičko-scenskog spektakla “Konstantinus Magnus” u Niškoj tvrđavi, polomio portal na Kancelariji za Milanski edikt. Bio je to treći atak kamenicama za poslednja dva meseca na ovaj prostor u Dušanovoj ulici.
A, prvi put u istoriji Niša i same čuvene Ćele-kule, novembra prošle godine desilo se da dosad nepoznati mladići polupaju stakla na suvenirnici jednog od simbola Niša. NADZOR UZ ocene da skrnavljenje spomen-obeležja predstavlja dvostruku štetu, u novcu i u lošem predstavljanju grada u javnosti, bilo je najavljeno da će Grad Niš video nadzorom pokriti najosetljivija mesta i prostora gde se nalaze spomenici. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
MOŽE U KURŠUMLIJI: Uzeo plaćeno odsustvo zbog zatvora! Ursovac na ime plate od opštine uzeo 700.000 dinara za četiri meseca dok je bio na izdržavanju zatvorske kazne  KURŠUMLIJA - Ako je i od URS, mnogo je! Bivši zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević iz URS primao je platu puna četiri meseca iako je u tom periodu bio u zatvoru!
Zbog toga je opština Kuršumlija podnela krivičnu prijavu protiv bivših funkcionera jer su u drugoj polovini 2011. godine omogućili tadašnjem zameniku predsednika opštine Dejanu Miloševiću (URS) da prima platu četiri meseca, iako je u tom periodu bio na izdržavanju zatvorske kazne.
Obračunali i slavu
- Tadašnji funkcioneri, predsednica opštine Vesna Jakovljević iz DS i bivši predsednik skupštine Milomir Stojčić iz SPS potpisali su Miloševiću rešenja o godišnjem odmoru za tri godine unazad, zatim dane za slavu, takođe za tri godine, i na kraju plaćeno odsustvo u trajanju od 15 dana kako bi uklopili da prima platu ta četiri meseca. Na taj način je opština oštećena za 700.000 dinara, zbog čega je protiv njih podneta krivična prijava - kaže Radoljub Vidić, aktuelni predsednik opštine.
Pogrešno rešenje
S druge strane, bivša predsednica opštine Vesna Jakovljević potvrđuje da se vodi postupak, ali demantuje da je Miloševiću 2011. godine izdato rešenje o odmoru za 2009. godinu.
- Tačno je da sam potpisala rešenje o odmoru za tekuću 2011. godinu. Tačno je da sam, posle obrazloženja personalnog referenta da je u skladu sa zakonom, potpisala i Miloševićevo rešenje o godišnjem odmoru za 2010. godinu. Što se tiče plaćenog odsustva, tu se radi o pogrešnom obrazloženju u rešenju. Naime, u rešenju stoji da je odobreno plaćeno odsustvo, a u obrazloženju da su u pitanju odrađeni dani - kaže Jakovljevićeva i dodaje da ne zna ništa o danima za slavu. Kurir
|
|
|
|
|
Okano
|
|

rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57 Postovi: 3122
|
Talac umesto pomoći policije dobio - kaznuMaloletni begunac od policije, pod pretnjom pištoljem, naterao je taksistu Milana Ostojića u ponedeljak uveče da ga vozi do Žablja. Taksista je uspeo da napravi prekršaj kako bi privukao pažnju policije, ali je umesto pomoći dobio - kaznu za prelazak kroz crveno. OTMICA - Zaustavio me je momak, seo, uperio pištolj u mene i naredio mi da ga vozim u Žabalj. Šta sam drugo mogao u takvom momentu? Razmišljao sam samo kako da sačuvam glavu - priča Milan.
Vozio je ka Žablju, a na uglu Primorske i Temerinskog puta primetio je patrolu saobraćajne policije i namerno prošao kroz crveno svetlo kako bi privukao pažnju. Ubrzo je policija krenula za taksistom, zaustavila ga i napisala mu kaznu od 5.000 dinara.
- Momak je sve vreme sedeo pored mene i policajac me je pitao da li imam primedbu na kaznu. Rekao sam da primedbu želim da napišem, misleći da ću na taj način uspeti da ga obavestim o svemu. Međutim, policajac je to odbio i napisao mi je kaznu od 5.000 dinara - navodi taksista, kome ništa dugo nije preostalo nego da mladića odveze na željenu adresu.
Na kraju kidnaper je izašao u Žablju, a taksita je čitav slučaj prijavio polciji. - Tražio sam policajca koji mi je napisao kaznu da mu kažem šta se dogodilo. Prvo mi nisu poverovali, međutim, kada su proverili, ustanovili su da govorim istinu - kaže Ostojić.
U policiji je potvrđeno da je taksista u noći između ponedeljka i utorka prijavio čitav slučaj službenicima u Šajkaškoj, kao i da je taksista na raskrsnici ulica Temerinske i Bore Stankovića prošao kroz crveno svetlo.
- Zbog prekršaja, policija je sačinila zapisnik na koji je taksista izneo primedbu da je bila žuta signalizacija i to je potpisao. Policajac je ponudio taksi vozaču da, ako mu stranka žuri, pozove drugo vozilo jer će pisanje zapisnika potrajati, što je on odbio, izjasnivši se, zajedno s putnikom, da ne žuri - navodi se u saopštenju policije.
U policiji kažu da ništa nije ukazivalo na sumnjivo ponašanje taksiste i suvozača i da je potraga za kidnaperom u toku.
Maloletnik se posvađao s bratom TUŽBA - „Kasnije sam saznao da se mladić prethodno posvađao sa svojim bratom koji ga je već bio prijavio policiji. Juče me je zvao i njegov otac, koji traži da ga tužim“, kaže Ostojić.
24Sata
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Rudnik: Pucaju kuće, nestaju izvori Zbog rudarskog miniranja Rudničani se žale Vladi, predsedniku Srbije, pravosuđu... Tvrde da Rudnik olova i cinka često koristi prejak eksploziv. Direktor negira  RUDNIK - Tokom proteklih pet godina, pretrpeli smo 14.000 opasnih eksplozija, koje izaziva Rudnik olova i cinka (ROC) "Rudnik".
(Ne)zakonito!? To rasvetljavaju pravosuđe, Vlada Srbije i njena ministarstva. Miniranja, od kojih nam pucaju kuće, ravna su zemljotresima! Puca beton, pomera se krov težak 15 tona, ispadaju strujomeri, ne daj bože požara... Naše kuće više nisu sigurne za život. Zbog miniranja u dubinske pukotine otiče zdrava planinska voda - tvrde meštani Rudnika, koji su svoje žalbe uputili predsedniku Republike Srbije, nadležim ministarstvima i Upravom sudu Srbije.
Najopasnije je u zaseocima Zlokuće, Česmice i Kolonija.
- Na svom imanju uz sve dozvole, sagradio sam kuću za planinski etno-turizam, sa fontanama i prirodnim bazenom, dok je tu tekao Mišovića potok. Zbog obližnjih miniranja potoka više nema, kao ni drugih osam okolnih izvora! Nestaju Cvetića potok, Majdanska reka, Jasenica... Umesto izvorske vode pijemo kišnicu, ili pijaću vodu dovozimo iz susednih Krasojevaca i Gornjeg Milanovca. Sa površinskih miniranja udišemo olovnu prašinu. Mnogi Rudničani i ja hteli smo da se tu održava "Rudnički maraton", ali nam sve to "miniraše" - veli Duško Filipović (54).
Rudničani vode novinare na lice mesta na tek izbliza primetne kratere i ambise. Neki su obezbeđeni bodljikavom žicom ili upozoravajućom trakom, neki nisu. Zona miniranja je na 35 metara od moje kuće, dnevno se puni po 30 eksplozivnih punjenja, takozvanih puški. Uništen mi je put, kuća je naprsla, odžaci padaju. U sporu smo sa ROC od pre sedam godina - priča Radmilo Džoković (64) iz Zlokuća.
- Mesecima se, kao da su bili stvarni zemljotresi, od eksplozija tresla naša kuća. Nestala je voda čak iz vodovoda. Ipak, ROC mi je to sanirao po nalogu inspekcija, kojima sam se žalio. Prašina je nesnosna, opasna i za nas i za decu - kaže Jugoslav Vučetić (65).
Mnogi Rudničani ne žele da im objavimo imena i fotografije, jer im neko iz porodice radi u ROC, pa kažu da se plaše otkaza.
- Dušku Filipoviću i oštećenim Rudničanima pred pravosuđem ću, kao bivši bušač i pomoćnik minera u ROC, svedočiti da je ROC blizu njihovih kuća vršio nepropisna miniranja. Umesto propisnog ispaljenja eksploziva od najviše 28 kilograma po jednom punjenju, koristio je skoro četiri puta jača punjenja! Ljudima su zato stradale kuće. To su miniranja na otvorenom terenu. Rikošeti od razbijenih stena nekima su leteli iznad glava, a tu je bilo dece. Kameni rikošet leti brzinom od 300 metara u sekundi. Miniranja su često vršena bez sirena za uzbunu - tvrdi Dejan Stanivukov (38).
Na našu predstavku predsedniku Republike Srbije, Tomislavu Nikoliću, njegov Generalni sekretarijat odgovorio je brzo, aktom koji je potpisao Nenad Jevremović, da će predsednik Republike Srbije svojim zakonskim uticajem tražiti od nadležnih ministarstava da naš problem bude rešen na "pravedan način" - kažu Filipović i drugi Rudničani.
Odgovor je stigao i od ministarke za energetiku prof. dr Zorane Mihajlović. Žalbu je prosledila Ministarstvu rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja.
DIREKTOR: SVE JE PO PROPISU
SVE ove tvrdnje koje medijima iznose sagovornici sa Rudnika su neistinite. U Rudniku se uvek strogo radilo po zakonu i svim važećim propisima. Po prijavama tih meštana, mnogobrojni nadležni državni organi i inspekcije vršili su kontrole i nije utvrđeno nijedno kršenje propisa, o čemu posedujemo svu potrebnu dokumentaciju. Verujemo da namere i izjave tih ljudi imaju drugi cilj - odgovara Aco Ilić, direktor ROC "Rudnik". "VAZDUŠNA BANJA" RUDNIK je u 20. veku bio jedna od najzdravijih vazdušnih banja u Srbiji, a sada je za dve godine 38 osoba ovde umrlo od bolesti pluća, ima mnogo astmatičara i alergijskih oboljenja. Ugiba i stoka u blizini područja koja se miniraju - tvrde pomenuti i nepomenuti Rudničani. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
NS: Kontrola kafića, policija zaplenila hladno oružje Novosadska policija je, prilikom kontrole ugostiteljskih objekata na području Novog Sada, zaplenila više komada hladnog oružja, teleskopskih palica i boksera, više šrafcigera... .jpg) Novosadska policija je u petak uveče, prilikom kontrole ugostiteljskih objekata na području Novog Sada, zaplenila više komada hladnog oružja, teleskopskih palica i boksera, više šrafcigera i jedne makaze za sečenje armature, saopšteno je iz Uprave policije u Novom Sadu.
Prilikom kontrole, pronađeno je i određena količina marihuane i više različitih tableta, dok je kod jedne osobe pronađeno nekoliko boksova cigareta za koje postoji osnovana sumnja da su predmet krivičnog dela.
Protiv lica kod kojih su pronađeni navedeni predmeti podneti krivične i prekršajne prijave, a krivične prijave su podnete i protiv dva lica koja su pod dejstvom alkohola bahato vozili motore novosadskim ulicama.
U saoptenju je navedeno i da je policija u Beočinu odredila meru zadržavanja za S.V. (30) iz okoline Beočina, zbog osnovane sumnje da je počinio razbojničku krađu.
Njemu je stavljeno na teret da je, u jednom mestu na području opštine Beočin, iz otključanog automobila novosadskih tablica ukrao torbicu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta, a na zahtev oštećenog da mu vrati torbicu, S.V. ga je nekoliko puta udario i naneo mu lake telesne povrede.
Mera zadržavanja određena je i za P.Đ. (28) iz Beograda, zbog osnovane sumnje da je provalio u jedan novosadski lokal za otkup zlata, kao i za V.V. (29) iz Vrbasa, koji se tereti provalio u jedan kiosk u Vrbasu, odakle je ukrao veću količinu cigareta. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Šabac: Humanista sa skalpelom Šapčani se odužili čuvenom lekaru Teodoru Božinu. Spomen-ploča u znak sećanja na čoveka koji je prešao put od krojača do hirurga  ČUVENI šabački lekar i humanista, primarijus dr Teodor Božin (1895-1983), oživeo je ovih dana kroz sećanje poštovalaca, savremenika, prijatelja i porodice. Čovek koji se razvijao od krojača do hirurga "stvarajući samog sebe", na zgradi hirurškog bloka Opšte bolnice, zavredeo je spomen-ploču u znak zahvalnosti za živote spasene njegovim izuzetnim znanjem, posvećenošću i veštinom.
- Izuzetno sam zahvalna svojim dragim Šapčanima na ovom obeležju. Meni lično, ovo je bilo nešto kao zavet i dug njemu i majci Ilzi, takođe doktorki, koja ga je pratila kroz čitav život. Kad god njega pomenemo, i ona se uvek nekako podrazumeva - priča Jasminka de Puzol de Sen-Far, Božinova ćerka, sada već penzionisani kostimograf i scenograf.
Kaže, otac joj je rođen u banatskom selu Modoš (danas Jaša Tomić). Kao krojač, peške je prešao put od Budimpešte do Bratislave i Beča. Posle Prvog svetskog rata, upisao je Medicinski fakulet u Nemačkoj, i specijalizirao hirurgiju kod najeminentnijih profesora svoga vremena, a tamo se i oženio Ilzom Grote, ćerkom sanitetskog savetnika.
- Imao sam čast da, pre nekoliko decenija, upravo u Nemačkoj, sretnem i upoznam dr Božina kad je već odavno bio u penziji - seća se vladika šabački Lavrentije. - Bio je veliki Šapčanin i veliki srpski lekar, i što je najvažnije, veliki čovek. Pričao mi je nepoznatu istoriju našeg Podrinja i ovog dela Srbije, jer je službovao i u Užicu i Valjevu.Predsednik Sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva, profesor dr Brana Dimitrijević, objašnjava da je Božin bio svestran hirurg, koji je operisao od rascepa usne i nepca sve do ratnih povreda. Bio je sudski veštak, ali i vrstan mačevalac, a nadasve i humanista koji je od sigurne smrti tokom Drugog svetskog rata, uspeo je da spase mnoge taoce i ranjenike.
- Posle oslobođenja Šapca bio je grdan priliv ranjenika. Nikada neće biti utvrđeno koliko ih je tada u Šapcu stvarno bilo: 50.000 možda i 80.000. Rad danonoćni. Ali on je smatrao da mu je to dužnost - kaže profesor Dimitrijević.
A sećaju se čuvenog doktora Božina i njegovi pacijenti, pa smo tako uspeli da razgovaramo sa vremešnim Vasilijem Jovićem iz sela Noćaj, koji sada ima 90 godina i tvrdi da mu je lično dr Božin spasao život. Čitav svoj proživeli vek, kaže, može da zahvali jedino doktoru kome nikada nije našao prvi načina da se oduži.
- Sećam se da je u selu, pred kraj rata bila mobilizacija. I mene su tražili oficiri, a ja ležim u krevetu i nemam ni 30 kila. Spasao me doktor i njegova sugestija, više nego bilo šta drugo. A već 1948. sam služio vojsku, igrao fudbal i išao na radne akcije. Jedina želja mi je bila da upoznam doktorovu ćerku Jasminku i evo, ispunila mi se - priča nam Jović. MESTO UPRAVNIKA - Po završenom Drugom svetskom ratu, iako to po mnogo čemu zaslužuje, Božin odbija mesto upravnika šabačke bolnice i biva penzionisan pre vremena. Sebe je smatrao samo hirurgom, kome je mesto u operacionoj sali - kaže profesor Dimitrijević. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Loznica: Selo truju i glasine Problem zagađenja mesta Zajača, rudarskog naselja kod Loznice, nije od juče. Deponija se stvarala decenijama, pre privatizacije. Neophodna sanacija  LOZNICA - Vidoje Petrović, gradonačelnik, izjavio je, za „Novosti“, da posle učestalih navoda o zagađenosti u Zajači, kao i otkrivanja prisustva olova u krvi mališana ovog rudarskog naselja, očekuje da Ministarstvo zdravlja, što pre omogući valjanu analizu kako bi se utvrdila istina. Dok se to ne dogodi, moguća su svakojaka nagađana koja bi mogla samo da zakomplikuju situaciju.
Petrović traži da nadležni iz Ministarstva zdravlja brzo ispitaju zemljište u Zajači, kako bi bilo ustanovljeno da li je zdravo voće i povrće koje gaje ovdašnji meštani. Grad je obezbedio projekat za izgradnju savremenog, gradskog vodovoda za Zajaču, a očekuje se da uz učešće lokalne samouprave, za njegovu izgradnju i država izvdoji novac.
- Nema dileme da deponiju topionice u „Zajači“ treba sanirati. Ohrabruju najave da će se to dogoditi sredinom iduće godine, jer je reč o poslu koji nije jednostavan i jeftin - kaže Petrović. - Sa predstavnicima resornih ministarstava i firme „Farmakom“, razgovarali smo i dogovarali se o tome šta je čiji zadatak, kako bi uslovi za zdravlje ljudi bili što bolji. Želimo da se radi, ali je zdravlje najvažnije.Petrović ističe da je deponija „istorijskog“ karaktera, nicala je decenijama, još mnogo pre nego što je „Topionica“, koja je sada u vlasništvu šabačkog koncerna „Farmakom“, privatizovana. U Zajači se pre privatizacije godinama odvijalo topljenje olova po najprimitivnijoj tehnologiji, a time i najopasnijoj po zdravlje ljudi. To nije privlačilo skoro nikakvu pažnju nadležnih, ali ni javnosti. Stvari su počele da se otkrivaju pre dve-tri godine, kada su urađene prve analize krvi kod mališana iz ovog naselja, a čiji su roditelji izrazili veliku zabrinutost. Odmah potom, predstavnici nadležnih ministarstava, uključujući i tadašnjeg ministra zdravlja, profesora dr Zorana Stankovića, sa čelnicima grada i „Farmakoma“, neposredno su razgovarali sa meštanima i dogovarali se o koracima za objektivno ocenjivanje stanja i preduzimanje odgovarajućih mera.
- Ekipe Doma zdravlja prate situaciju u Zajači. - kaže dr Zoran Nikolić, direktor Doma zdravlja. - Na stalnoj smo vezi sa Institutom za zaštitu zdravlja „Milan Jovanović Batut“ i Institutom za majku i dete. Imamo i doktorku samo za to zaduženu. Po sadašnjim nalazima nijedan mališan nije pod terapijom, a da li će eventualno biti potrebe za tim, biće utvrđeno u saradnji sa najeminentnijim zdravstvenim ustanovama. Precizne analize na kojima insistira gradonačelnik, najbolja su varijanta.
OPTUŽBE I ODBRANA OD kada je Zajača postala „hit priča“ kao da drugih sličnih rudarskih naselja i problema u njima nema, iz različitih uglova, lansirane su različite glasnie. Jedni su se upinjali da kažu i dokažu da su im problemi meštana tog naselja važniji od sopstvenih, upirući prst na firmu koja topi olovo, često bez odgovarajaće argumentacije, do drugih koji su branili vlasnika topionice i za ono za šta ga niko nije ni prozivao. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Ivanjica: Direktor Doma zdravlja podneo ostavku zbog slučaja čoveka s amputiranom nogom Direktor ivanjičkog Doma zdravlja Milan Vasović podneo je danas ostavku na tu funkciju ČAČAK - Direktor ivanjičkog Doma zdravlja Milan Vasović podneo je danas ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Tanjugu u Zdravstvenom centru "dr Dragiša Mišović" u Čačku.
"Ovo je njegov lični, moralni čin koji je usledio nakon događaja sa pacijentom Mirkom Gojkovićem, ostavljenim sa amputiranom nogom da se sam snalazi za oprevoz do kuće čak 50 kilometara", rekao je v. d. direktora Zdravstvenog centra u Čačku Radoslav Milošević.
Pema rečima Miloševića, na Vasovića nije vršen pritisak niti je ostavka data na predlog resornog ministarstva.
"Više nećemo dozvoliti da bude propusta ni pošteđenih, a profesija lekara mora da se vratiti na mesto koje zaslužuje", rekao je Milošević. Novosti
|
|
|
|
|
Maša
|
|

Administrator

|
Bor: Prevareni turisti, vlasnik se prijavio policiji Više od 200 Borana u utorak protestovalo ispred turističke agencije "Forineks". Od februara plaćali letovanje na koje su trebali da krenu 4. jula . B. Đ. se prijavio policiji  BOR - Više od 200 Borana, iako od februara uredno plaćaju letovanje, po svemu sudeći ostaće kratkih rukava, jer im borski "Forineks" kao subagent velikim turističkim agencijama u zemlji, nije uplatio letovanje na koje je trebalo da otputuju mnogi za nekoliko dana. Da ironija bude veća, vlasnik TA "Forineks" B. Đ. se sam prijavio policiji, a na vrata svoje firme u Ulici kralja Petra okačio natpis: "Ja sam uhapšen".
Ispred sedišta ove agencije u utorak se okupila grupa prevarenih turista s namerom da se sa vlasnikom obračunaju. Srećom, policija je sprečila da do incidenta dođe.
- Nas su iz agencije "Majak" obavestili da im je vlasnik "Forineksa", kome smo još u februaru uplatili 460 evra za letovanje u Leptokariji u Grčkoj koje bi trebalo da počne 4.jula, njima za taj aranžman uplatio samo 90 evra. Takođe su nam rekli, pošto je vlasnik "Forineksa" uhapšen i pošto je očigledno da neće moći da im to plati, da ukoliko želimo da letujemo, što hitnije uplatimo ostatak sume - zaprepašćen je Goran Pajkić, koji je sa porodicom i ranije letovao baš posredstvom "Forineksa".
Mnogi Borani su vest da je vlasnik agencije kome su dali novac za letovanje uhapšen, dočekali sa neskrivenim ogorčenjem, pa je policija neko vreme dežurala ispred agencije kako bi sprečila eventualne incidente. Prevareni turisti su savetovani da protiv B. Đ. podnesu krivičnu prijavu.
- Nije mi jasno ko će da nam namiri štetu i da li će to učiniti. Već sada se vidi da od našeg letovanja nema ništa - ogorčeni su Borani.
DUGOVI
B. Đ. se tereti da je primio novac za više od 150 aranžmana, ali da taj novac nije uplatio organizatorima letovanja. Time je svojim klijentima pričinio štetu u iznosu većem od 30.000 evra. Tim novcem je, priča se, plaćao kredite, dugove, pa čak i troškove agencije.
Novosti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 19 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|