GODIŠNJICA: Kseniju Pajčin su danas mnogi zaboravili
Brojni prijatelji, kolege i bliski saradnici sećaju se Pajčinke, koju je ubio dečko Filip Kapisoda
Vreme ne leči rane. Danas se navršavaju tri godine otkako je Kseniju Pajčin ubio dečko Filip Kapisoda, koji je potom i sebi presudio. Njena porodica, prijatelji, kolege i mnogobrojni fanovi i dalje ne mogu da se pomire s činjenicom da je više nema. Oni će se okupiti danas u 13 sati na Novom groblju i dati joj trogodišnji pomen.
Ksenijin stan u kom je ubijena na Voždovcu nije taknut. Ni njena majka Ljubica Kostić ne odlazi tamo pošto neće da se seća kobne noći, ali ga neće ni prodati jer je to uspomena na njenu mezimicu. Ljubica i dalje ne želi da komunicira sa novinarima.MC Stojan: Bila je veliki čovek
- Ksenija je bila veliki čovek. Mnogo mi je pomogla u karijeri, snimili smo duetsku pesmu kada sam bio anoniman i to pokazuje da je imala dobru dušu. Bilo mi je teško zbog njene smrti i trebalo mi je vremena da se oporavim. Kseniji sam i pesmu posvetio. Čuo sam šta se desilo sa njenim grobom. Katastrofa i užas! Nikada je neću zaboraviti i zauvek će ostati u mom srcu.Bane Dević: Mnogo mi nedostaje
- Ništa ne može da se promeni, osećam se isto kao i pre tri godine. Moja tuga, moja stvar... Nedostaje mi Ksenija i fizički i psihički! Fale mi naši beskrajno dugi razgovori, poruke, sitnice, sve. Više ništa ne može da se uradi.Danijel Alibabić: Svakog dana mislim na nju
- Skoro svaki dan razmišljam o njoj i osećam kao da je tu. Svaki čas očekujem neki dugometražni SMS. Mnogo mi nedostaje i dok sam živ trudiću se da se Ksenija ne zaboravi. Što se tiče oskrnavljenog groba, to se davno desilo. Sada je sve na svom mestu.Vanesa Šokčić: I dalje treba emitovati njene pesme
- Žao mi je što neću prisustvovati pomenu jer ću biti van Beograda. Krivo mi je što narod počinje da zaboravlja drage ljude kao što su Ksenija i Luis. Trebalo bi da televizije povremeno emituju njihove pesme. Nisam čula da je Ksenijin grob oskrnavljen, ali ako i dalje postoji takav vandalizam, onda stvarno nemam reči. Danijel Pavlović: Nije bilo lepše devojke od nje
- I dan-danas ne mogu da verujem da je nema. Ona je bila najlepša, divna, dobra i pametna devojka. Stalno je se sećam jer ona je bila deo naših života. I posle tri godine velika tragedija ne može da se zaboravi. Za grob nemam komentar, strašno! Ne razumem kakav čovek moraš da budeš da bi tako nešto mogao da uradiš?! Neka Bog oprosti takvima.
Kurir
_________________ Mnogo je ljudi. redak je čovek..
PETA GODIŠNJICA SMRTI HITA LEDŽERA: Porodica i prijatelji odali poštu preminulom glumcu (FOTO)
Porodica i prijatelji predstavili majicu na kojoj je prikazan kao opušteni skejtborder sa nagoveštajem lošeg momka Pet godina posle smrti poznatog australijskog glumca Hita Ledžera njegovi prijatelji i porodica okupili su se kako bi mu odali poštu i tim povodom predstavili majicu na kojoj je prikazan kao opušteni skejtborder sa nagoveštajem lošeg momka.
Ledžer je preminuo u januaru 2008. od predoziranja, kada je imao 28 godina. Ubrzo potom dobio je posthumno Oskara za ulogu Džokera u filmu “Mračni vitez”.
Na majici je fotografija Ledžera kako pozira sa skejtom uz poluosmeh. Fotografija je snimljena 2004. kada je snimao “Planinu Broukbek”.
- Hit je voleo skejt i želeo je da ga uslikam dok radi nešto što voli. Bio je to lep dan koga ćemo se definitivno sećati. U jednom momentu smo ga automobilom vukli i išli 64 kilometra na sat po Los Anđelesu, bilo je izvanredno – rekao je Rojtersu fotogaf Ben Vots, brat glumice Naomi Vots.
Majica, koja se prodaje u humanitarne svrhe, ideja je Votsa i Ledžerove sestre, dizajnerke Elane Rose. Majica je izabrana jer je Ledžer bio poznat kao ljubitelj tog odevnog predmeta.
- On je čak imao svoju kolekciju majica i uveren sam da bi bio oduševljen ovom – rekao je Vots.
Prihodi od prodaje majice koja se u Australiji prodaje za 105 dolara biće uplaćeni u Ledžerove omiljene humanitarne organizacije, kao i u njegov fond za školarine.
_________________ Od svih super moci mene zapadne da sam dete debil!
Britanski glumac Ričard Grifits preminuo je u 65. godini zbog komplikacija nastalih nakon nedavne operacije srca.
Glumac najpoznatiji po ulozi teče Vernona u serijalu "Hari Poter" igrao u desetinama filmova i TV serija i bio je jedan od vodećih pozorišnih glumaca u Britaniji.
Osim uloge u "Hariju Poteru" poznat je i po roli harizmatičnog učitelja Hektora u filmu Alana Beneta "The History Boys".
Većinu života proveo je u Mančesteru gde je u lokalnom pozorištu odigrao prve uloge.
Don Pejn, pisac i producent „Simpsonovih“, najpoznatijeg crtaća na svetu, premino je u 48. godini od raka. Don je na hit crtaću radio od 2000. godine i doprineo je da „Simpsonovi“ osvoje četiri „Emi“ nagrade.
Don Pejn
Don je bio jedan od najpoznatijih producenata u šou biznisu. Do danas je snimljeno 523 epizode crtaća. Sa crtaća se poslednjih godina bacio na filmove, između ostalih je producirao filmove „Moja super bivša devojka“, „Fantastična četvorka: Uzdizanje srebrnog surfera“ i „Tor“.
Bivša britanska premijerka Margaret Tačer, poznata kao "čelična lejdi", preminula je jutros od moždanog udara u 87. godini
LONDON - Bivša britanska premijerka Margaret Tačer preminula je jutros od moždanog udara u 87. godini, saopštio je njen portparol.
"Mark i Kerol Tačer su sa velikom tugom saopštili da je njihova majka, Baronesa Tačer umrla jutros od moždanog udara," rekao je portparol a prenosi BBC.
Margaret Tačer, poznata kao "čelična lejdi", bila je na čelu vlade konzervativaca od 1979. do 1990.godine. Bila je prva žena premijer.
Postala je član parlamenta iz Konzervativne stranke u Finčliju, na severu Londona 1959. godine, a povukla se iz Donjeg doma 1992.
Postala je lider Konzervativne stranke 1975. godine. Pobedila je na parlamentarnim izborima 1979, 1983. i 1987. godine.
Preminuo suprug Snežane Đurišić: Skrhana sam od bola i tuge
Snežana i Slobodan 36 godina bili u skladnom braku
Tragedija. Slobodan Gvozdenović, suprug pevačice Snežane Đurišić, iznenada je preminuo u Beču kad mu je pozlilo u kolima.
On je pravio društvo Snežani, koja je imala koncert u austrijskoj prestonici. Slobodan je odvezao suprugu i njenog kolegu Darka Lazića u halu u kojoj su imali zakazan nastup, a pri povratku u hotel osetio je jak bol u grudima, zaustavio automobil i ušao u najbliži objekat. Tamo su pokušali da mu ukažu prvu pomoć, ali mu nije bilo spasa. Umro je pre dolaska Hitne pomoći. Snežani su vest o nesreći javili dok je još pevala bečkoj publici. - Skrhana sam od bola, ne mogu da dođem sebi. Ne mogu ni da pričam. Hvala vam što ste pozvali - kazala je Đurišićeva za Kurir.
Slobodan i Snežana bili su u braku punih 36 godina, imaju dvoje dece, Maju i Marka, i predivne unučiće.
Najpoznatiji je bio po ulogama Domenika u TV seriji "Naše malo misto" i Kanonika u TV seriji "U registraturi".
Mato Ergović preminuo je 7. maja u 87. godini života u Domu za starije i nemoćne osobe "Sveti Josip" u Zagrebu, objavila je glumčeva porodica u hrvatskom "Večernjem listu".
Ergović je rođen 1927. u Novim Mikanovcima pored Vinkovaca. Glumom je počeo da se bavi u Gradskom kazalištu u Vinkovcima. Nakon pedagoškog kursa u Osijeku 1947, radio je kao učitelj u Benkovcu, Imotskom, Splitu i Bežancu kraj Pregrade.
Od 1951. do 1954. studirao je glumu na Akademiji za pozorišnu umetnost u Zagrebu kod B. Gavele. Nakon završetka studija angažovan je kao glumac u Gavelinom Zagrebačkom dramskom pozorištu sve do 1985. kada je prešao u dubrovačko kazalište Marin Držić, gde je radio do penzije 1992. godine.
Opisivali su ga kao izuzetno upečatljivog epizodnog karakternog glumca i komičara, stamenog držanja i ruralnog nastupa. Odigrao je brojne, uglavnom epizodne, uloge na filmu, televiziji i u pozorištu.
Najpoznatije su mu uloga Domenika u seriji "Naše malo misto" i uloga Kanonika u televizijskoj seriji "U registraturi".
Za ulogu Biskupa dobio je Nagradu Grada Zagreba 1970. kao i brojne druge nagrade za svoje komične i nadahnute uloge.
Tema posta:Re: Društvo | Poslato: 11 Maj 2013, 17:10
Administrator
Pridružio se: 13 Apr 2012, 02:58 Postovi: 10711
KRALJA REGEA: Na današnji dan preminuo je Bob Marli (VIDEO)
Pre 22 godine svet je napustio jedan od najvećih rege muzičara svih vremena, koji tokom života izveo nezaboravne hitove poput "No woman, no cry", "One Love" i ostalih
Pre 22 godine na današnji dan preminuo je legenda rege muzike Bob Marli. Čuveni pevač odrastao je u sirotinjskom delu glavnog grada Jamajke Kingstona, gde je zahvaljujući američkim radio-stanicama otrkio afroameričku muziku. Nasleđe ropstva i svest o afričkoj domovini uvek se osećala u njegovom muzičkom opusu, čak i kada je osvojio fanove u zapadnom svetu.
Marli je svoju muzičku karijeru započeo davne 1962. godine, a samo godinu dana kasnije formira bend “The Waillers” sa kolegama Banijem Livingstonom i Piterom Tošom. Vrlo brzo, Bob preuzima ulogu lidera grupe, postaje glavni pisac tekstova i muzike za svoj sastav.
Godina 1975. bila je posebno interesantna za Marlija. Njegov bend objavljuje treći studijski album “Natty Dread”, na kom se nalaze hitovi poput “No Woman, No Cry” i “Revolution”. Zbog solo karijere grupu napuštaju Bani Livingston i Piter Toš, a bend ponovo menja ime u Bob Marli i “The Waillers”.
Pogledajte kako je Marli izveo numeru “No Woman, No Cry”
Tokom jedne turneje Marli je igrajući fudbal povredio palac na nozi. Povreda se brzo proširila i u maju je obavešten da ima rak, koji je bilo moguće odstraniti samo amputacijom. Bob je to odbio jer se bi to bilo u suprotnosti sa rastafarijanskom verom. Turneja je, naravno, otkazana, ali ga bolest nije sprečila da i dalje snima.
I pored njegove bolesti , Bob Marli i njegov bend nastavili su sa nastupima, što je rezultiralo albumima “Babylon by Bus” (živi album), “Survival” (1978) i “Uprising” (1980). Bend je krenuo na turneju u Ameriku, sa Stivijem Vonderom, ali je nakon nastupa u Bostonu Bobu pozlilo i jedva je izdržao koncert u Njujorku.
Poslušajte numeru “One Love”
Sledećeg jutra, 21. septembra, srušio se dok je džogirao u parku i odveden je u bolnicu gde su mu pronašli tumor na mozgu i prognozirali mu još mesec dana života. Iako je pevačeva supruga Rita zahtevala da se turneja prekine, Bob je odlučio da nastavi. Međutim, nakon koncerta u Pitsburgu bilo mu je toliko loše da je morao da odustane. Marli je prebačen u bolnicu u Majamiju, gde se 4. novembra krstio u Etiopskoj pravoslavnoj crkvi, kao Berhane Selasije (Bob je ranije pripadao frakciji 12 Plemena Izraela).
U poslednjem pokušaju da spase život podvrgao se eksperimentalnom lečenju u Nemačkoj, gde je proslavio i svoj poslednji, 36. rođendan. Pošto lečenje nije uspelo, Bob Marli je želeo da se vrati na rodnu Jamajku, ali je umro 11. maja 1981. Ceo svet je bio u žalosti, a na hiljade ljudi je prisustvovalo njegovoj sahrani 21. maja. Grob Boba Marlija nalazi se u rodnom selu Devet Milja (engl. Nine Miles). Posthumno je odlikovan i jamajčanskim Ordenom časti.
Na današnji dan pre 23 godine umro je jedan od najpoznatijih rudara nekadašnje SFRJ Alija Sirotanović.
Sirotanović je bio udarnik i junak socijalističkog rada, koji je 24. jula 1949. godine oborio svetski rekord u kopanju uglja. On je tada sa svojih osam komorata za osam sati rada iskopao 152 tone (253 kolica) i tako oborio dotadašnji rekord Rusa Alekseja Stahanova za 50 tona. Jama u kojoj je srušen rekord bila je poznata kao "Rov vojvode Putnika". Priča se da je Alija od tadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita jedino tražio veću lopatu. I dobio je jednu takvu, koja je napravljena specijalno za njega i nazvana “sirotanovićka”.
Tako je Sirotanović postao živa legenda i simbol pregalaštva radničke klase, ideološke kičme režima. Odlikovan je i Ordenom junaka socijalističkog rada i dobio je i brojne druge nagrade i priznanja, podseća sarajevski portal Klix.ba. Takođe, njegov lik je odštampan i na novčanici od 20.000 dinara, puštenoj u opticaj 1987. godine, a povučenoj u monetarnoj reformi Ante Markovića. Jedna mala ulica na periferiji Breze, kod koje je rođen 1914. godine u selu Trtorići, nosi ime Alije Sirotanovića, a u krugu rudnika stoji njegova bista. Grupa Zabranjeno pušenje posvetila mu je i pesmu pod nazivom "Srce, ruke i lopata". Sirotanović je umro u 76. godini u siromaštvu.
Američki glumac Džejms Gandolfini, najpoznatiji po svojoj ulozi mafijaškog bosa u popularnoj seriji “Sopranovi”, preminuo je u 52. godini života.
Gandolfini (51) je preminuo verovatno od srčanog udara, tokom odmora u Italiji, saopštila je televizijska mreža HBO, koja je emitovala i producirala ovu seriju. Američki mediji su preneli da je Gandolfini otišao u Evropu kako bi, između ostalog, prisustvovao filmskom festivalu u Taormini na Siciliji.
Gandolfinijevo telo prebačeno je u četvrtak u ranim jutarnjim časovima u Rim, gde čeka na autopsiju. Po italijanskom zakonu autopsija mora da se obavi u 24 časa od prebacivanja tela u mrtvačnicu, a tek posle toga posmrtni ostaci mogu da se transportuju u SAD - kada američka ambasada u Rimu izda smrtovnicu.
U seriji "Sopranovi" igrao je Tonija, šefa italijanske mafijaške porodice u Nju Džerziju, koji pokušava da održi balans između svog porodičnog života i poslovne karijere u mafijaškoj organizaciji čiji je član.
Za tu ulogu dobio je tri "Emija".
Serija koja je emitovana od 1999. do 2007. na kanalu HBO, našla se na prvom mestu 10 najboljih TV serija u istoriji.
"Sa ogromnom tugom saopštavamo da je naš klijent Džejms Gandolfini preminuo danas dok je bio na odmoru u Rimu", naveo je njegov menadžer u saopštenju.
"Naša srca su slomljena, i mnogo će nam nedostajati. On i njegova porodica su bili deo naše porodice dugo godina i svi tugujemo", prenosi saopštenje menadžera BBC.
"Bio je poseban čovek, veliki talenat, ali još važnije - prijatan i pun ljubavi, prema svima se ponašao sa jednakim poštovanjem, bez obzira na titulu ili položaj", navode iz HBO i dodaju da će ga pamtiti po humoru, toplini i skromnosti.
Gandolfini je rođen 18. septembra 1961. u Vestvudu, u američkoj državi Nju Džerzi. Iza sebe je, osim brojnih uloga, ostavio suprugu Debru Lin, ćerku Lilijanu i sina Majkla.
Podsetimo, serija "Sopranovi" je osvojila brojne nagrade, uključujuću 21 Emi i pet Zlatnih globusa. Proglašena je za najbolju seriju svih vremena. Kao jedan od najpoznatijih proizvoda popularne kulture 2000-ih, "Sopranovi" su postali predmet mnogih analiza, kontroverzi i parodija, a priča o ovoj porodici proširila se i na knjige, video igre, muzička izdanja i niz drugih komercijalnih proizvoda.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu