Pogledaj neodgovorene postove
Pogledaj aktivne teme
Danas je 20 Jul 2025, 23:53

Autoru Poruka
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 18 Jan 2013, 10:08
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49

Napadač prosuo kiselinu u oči upravniku Boljšoj teatra

Slika

Nepoznati napadač prosuo je kiselinu na lice umetničkog direktora čuvenog pozorišta "Boljšoj" Sergeja Filina i njegov vid je ugrožen, saopštila je danas ruska policija.

Policija je navela da je muškarac prišao sinoć Filinu (43) i prosuo mu kiselinu u lice u trenutku dok je izlazio iz automobila ispred svog doma u centralnom delu Moskve.

Pres služba "Boljšoja" saopštila je da je ugrožen vid umetničkog direktora, prenosi AFP.

Portparolka pozorišta Katarina Novikova rekla je u izjavi ruskom Kanalu 1 da je Filin ranije dobijao pretnje i da oni sumnjaju da je postao žrtva unutrašnjih sukoba i trvenja između različitih grupa plešaca i menadžera u "Boljšoju

Novi Magazin

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 19 Jan 2013, 03:07
Korisnikov avatar
rang
rang

Policajac "škodom" pokosio pešake

Kraljevačka policija saopštila je da je uhapsila policajca V.S iz Kraljeva zbog sumnje da je "škodom" udario dva pešaka dok su prelazili kolovoz. Jedan povređeni u bolnici, drugi na kućnom lećenju.

Sumnja se da je u petak oko 18 časova, u Kraljevu u Ulici Dositejevoj policijski službenik Policijske uprave Kraljevo V. S. upravljajući automobilom marke "škoda oktavia", iz pravca zgrade Auto moto društva Kraljevo prema Magnohromu, udario u pešake Ivanu P.(1982) i Vita D.(1960) iz Kraljeva koji su prelazili kolovoz.

Tom prilikom Ivana P. i Vito D. su zadobili su ozbiljnije povrede koje se pravno kvalifikuju kao teške telesne povrede zbog kojih ja Vito prebačen u Klinički centar Kragujevac, dok je Ivana, nakon ukazane lekarske pomoći, puštena na kućno lečenje.

Uviđaj na mestu nezgode je izvršio istražni sudija Osnovnog suda u prisustvu zamenika Osnovnog javnog tužioca i pripadnika saobraćajne policije iz Kraljeva, navodi se u saopštenju.

Mondo

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 20 Jan 2013, 01:54
Korisnikov avatar
rang
rang

Dete mi je reklo:
"Baba, skinuo sam ti nevinost!"

„Nebojša mi je po ko zna koji put u četvrtak uveče stavio nož pod grlo, rekavši da će me ubiti. Zatim mi je rekao da mi je skinuo nevinost i da je bio na mestima gde nijedan drugi muškarac nije bio i da sam zato samo njegova ili neću biti ničija. Živela sam u strahu i morala sam da ispunjavam njegove želje, u protivnom, usledila bi kazna“, za „Alo!“ je plačući ispričala šesdesetdevetogodišnja LJ. J., poznatija kao Ajša.
U ispovesti, Ajša tvrdi da su brutalna silovanja i prebijanja počela 25. decembra prošle godine, a da zbog straha za svoj život i sramote nije smela da Nebojšu R. (20) prijavi policiji.
Poslednji incident se dogodio u četvrtak nešto posle 16 sati, kada je Ajšina komšinica iz ulice Vitezova Karađorđeve zvezde pozvala policiju, tvrdeći da je Ajša silovana.

s

Reagujući po prijavi, sa policijom se na lice mesta uputila i ekipa Hitne pomoći, koja je staricu prebacila na odeljenje neurohirurgije

Urgentnog centra, gde je utvrđeno da ima kontuziju glave i povrede stomaka i potkolenice.

Nebojša, koji je optužbe negirao uz objašnjenje da je reč o ljubavnoj vezi, priveden je i danas bi trebalo da ga sasluša dežurni istražni tužilac, koji će na osnovu dokaza odlučiti o njegovoj daljoj sudbini.

s

Prema Ajšinim rečima, njihovo poznastvo datira od letos, kada ju je u baraku odvela Nebojšna majka.
- Nebojšina majka je otišla i udala se za čoveka koji je bio u vezi sa njenom ćerkom, a ja sam u zamenu za smeštaj ostala da mu spremam, kuvam i perem. U početku je sve bilo dobro i kako treba, pomislila sam da sam dobila sina. Ali, problemi su počeli kada je Nebojšu ostavila žena i on je počeo da pije. Malo-pomalo, polako je otkrivao svoje pravo lice. Počeo je da me tuče ako bi kafa bila hladnija ili ako sam previše naložila peć.

Zamenila majku

Nakon prvog silovanja, pitala sam ga zašto je to uradio, a on je odgovorio da je zaljubljen u mene. Pokušala sam da mu objasnim da to nije normalno i da bude srećan jer sam mu pružila ono što mu majka nije pružila, ali... On me je onda pitao ‚kako ga volim‘. Odgovorila sam mu da ga volim kao dete, na šta je on rekao: ‚Pa zar i kada te uzmem?‘, kaže Ajša.

- Kada me je silovao prvi put, u decembru, prethodno me je napio, pa me je pretukao i rekao da nikom ne govorim. Zatim me je silovao u napuštenoj kući, tu pored đubrišta, strgao mi je helanke i veš. Bio je brutalan. Tortura se nastavljala i u kući, terao me je da mu radim stvari koje u životu nisam radila. Ej, možete da zamislite, ja koja mogu baba da mu budem i imam dva zuba u glavi, da mu se svidim i da me tera na takve strahote. Pre deset dana me je nakon silovanja tako pretukao da sam sva krvava ostavljena da ležim, a spasla me je komšinica, koja me je pronašla. Morate da me razumete da nemam nikoga, a on mi je stalno pretio da će me ubiti ako ga ostavim. Govorio je da je zaljubljen u mene i da me nijedan drugi muškarac neće imati. Uzeo mi je ličnu kartu i jedino mi je davao kada sam išla da podignem socijalnu pomoć. Eto, u četvrtak, kada su došli policajci, on mi je rekao da će me ubiti kada izađe iz zatvora, a njegov brat mi je pretio da će mi se osvetiti kod tužioca - u dahu je ispričala povređena Ajša.

Alo

Vrh
Truth and Pain
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 20 Jan 2013, 02:14
Korisnikov avatar
rang
rang

ŠOKANTNO: Bolivijski odbornik snimljen kako u sudnici siluje pijanu čistačicu (VIDEO)

Rivera je bio zastupnik MAS, Pokreta za socijalizam bolivijskog predsednika Eva Moralesa, koji ga je izbacio iz stranke, navodeći da je to što je učinio odvratno

s

Domingo Alcibija Rivera, pokrajinski odbornik vladajuće stranke u Boliviji, iskoristio je lokalnu proslavu da bi silovao pijanu čistačicu, i to, ni manje ni više, nego usred regionalne skupštine u gradu Sukre, te su nemili događaj zabeležile sigurnosne kamere.

Zahvaljujući internetu, manje od mesec dana bilo je potrebno da ova sramota izađe u javnost, a na objavljenom video-snimku jasno se vidi da je žena u nesvesti od pijanstva, jer pada i ne može da održi ravnotežu. Sasvim je jasno i da je narodni odbornik Alcibija znao da radi nešto protivzakonito, jer čim bi mu se učinilo da neko nailazi, on bi se naglo odmaknuo od žrtve i podigao pantalone.

- Oni kažu da je to bilo silovanje, ali to nije istina - izjavio je Domingo Alcibija Rivera, tvrdeći da nije uradio ništa loše i da će sarađivati sa policijom.

Rivera je bio zastupnik MAS, Pokreta za socijalizam bolivijskog predsednika Eva Moralesa, koji ga je izbacio iz stranke navodeći da je to što je učinio odvratno!

Žrtva je, kako prenose mediji, čistačica, koja je premeštena na drugo radno mesto kako bi je koliko-toliko zaštitili.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO:

Telegraf

Vrh
*Twilight*
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 20 Jan 2013, 16:34
Korisnikov avatar
Laprdalo i tuturutka

Pridružio se: 17 Apr 2012, 20:07

Užas na Zelenom vencu: Navijači Partizana tukli 13-godišnjeg zvezdaša, unuka Miljana Miljanića!

Momci starosti 17-18 godina fizički su nasrnuli na dete koje je na sebi imalo Zvezdina obeležja.

s

U subotu je na Zelenom vencu grupa takozvanih navijača Partizana fizički nasrnula na unuka nekadašnjeg predsednika FSJ, pokojnog Miljana Miljanića.

Andriju, sina Miljanićeve ćerke, koji ima 13 godina, napali su samo zato što je na sebi nosio kapu i duksericu sa grbom svog voljenog kluba - Crvene zvezde, tvrdi Andrijin otac.

- Napali su ga tražeći da im preda Zvezdina obeležja. On je bio sam, ali nije želeo da popusti. Jedan od njih ga je udario glavom, a potom su ostali počeli da ga tuku pesnicama. Ubrzo su se razbežali, a policija je došla i napravila zapisnik. Na svu sreću, Andrija je dobro i prošao je bez ozbiljnih povreda. Govorili smo mu i ranije da nije pametno da izlazi po gradu sa Zvezdinim obeležjima, sluteći da nešto ovako može da se desi. Nažalost i dogodilo se. Sramota je da odrasli momci napadnu klinca od 13 godina samo zato što on ima Zvezdin grb na odeći - rekao je za Mozzart Sport otac pretučenog mališana.

Navijačke strasti rasplamsale su se i kod Duška Vujoševića, koji je postavio pitanje posle Zvezdinog poraza u Laktašima.

S Media

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Jan 2013, 20:21
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:57

Kosovska policija pojačala patrole oko srpskih znamenja

Policija Kosova je danas saopštila da je, posle oštećenja nekoliko pravoslavnih grobalja,
pojačala patroliranje i bezbednosne mere oko srpskih kulturnih i verskih objekata.

U poslednjih nedelju dana širom Kosova uništeno je više od 140 srpskih nadgrobnih spomenika.

Portparol Policije Kosova Arber Beka je za agenciju Beta rekao da je policija povećala aktivnosti nakon oštećenja groblja u Klokotu i Prizrenu.

Juče je bilo nekoliko slučajeva oštećivanja grobalja na Kosovu, kao reakcija na uklanjanje spomenika bivšim pripadnicima OVPMB u Preševu.

Oštećenje grobalja su najoštrije osudili predsednica Kosova Atifete Jahjaga, Vlada Kosova i Alijansa za budućnost Kosova, dok je Pokret Samoopredeljenje pozvao građane da ne dopuste akte revanšizma na uklanjanje spomenika u Preševu.

slobodnaevropa

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 21 Jan 2013, 20:23
Korisnikov avatar
rang
rang

Osumnjičeni za tešku krađu

Zbog sumnje da su izvršili tešku krađu, sremskomitrovačka policija uhapsila je I. M. (31) i D. D. (21), obojicu iz Rume, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Policija je na licu mesta zatekla izvršioce sa torbom sa ukradenim predmetima.

Osumnjičeni su podesnim predmetom provalili u kuću jednog sugrađanina i ukrali tehničku robu i ikonu, ukupne vrednosti oko 120.000 dinara.

Posle policijskog zadržavanja, oni su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je odredio pritvor do mesec dana, navedeno je u saopštenju.

Blic Online

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 22 Jan 2013, 16:21
Korisnikov avatar
rang
rang

Због лажних платних картица 37 година затвора

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на шест година затвора Уроша Јовановића због организовања криминалне групе која је израђиванла лажне платне картице помоћу којих су себи припабили имовинску корист више од 6.6 милиона динара.

Десет чланова његове групе осуђено је на казне затвора од 18 месеци до пет и по година затвора, док збир свих казни износи чак 36 година и девет месеци.
Одлуком Апелационог суда, која је објављена на његовом сајту, потврђена је првостепена пресуда Специјалног суда у Београду изречена члановима те групе.
Тако је Душан Милисављевић осуђен на пет и по година затвора, Петар Мелев на три године и осам месеци, Александар Студовић на три и по године, Милош Недељковић на три године и пет месеци затвора.
Борис Младеновић, Игор Делић, Слободан Лазаревић и Стеван Богданић су осуђени на казне затвора од по две године и осам месеци, Бојан Павић је осуђен на две и по године, а Боривоје Милановић је због извршења, у саизвршилаштву, продуженог кривичног дела фалсификовање и злоупотреба платних картица на 18 месеци затвора.
Њима је такође изречена мера безбедности одузимања предмета и то принтера, лаптопа, мини ЦД - ова, лажних платних картица и др, а одузета је и имовинска корист прибављена кривичним делом у износу од 6.602.873 динара.
Јованоћ је осуђе јер је од јула месеца до 24. децембра 2009. године, на територији Републике Србије, организовао криминалну групу чији припадници су били окривљени.Он је поседовао опрему за израду платних картица - уређај за читање и писање по магнетној писти платних картица, рачунар и ласерски штампач.
Куповао је преко интернета идентификационе податке за израду лажних платних картица, организовао плаћање за купљене податке, израђивао лажне платне картице и проналазио власнике или раднике на продајним местима који су омогућавали да се на ПОС терминалима инсталираним у продајним објектима употребљава лажна платна картица као права.
Припадници групе су имали своје улоге у изради и употреби лажних картица као правих.

(Танјуг)

Vrh
Okano
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 22 Jan 2013, 16:23
Korisnikov avatar
rang
rang

PIROT: Srednjoškolac skočio sa 10 metara visokog nadvožnjaka

Motiv skoka mladića je i dalje nepoznat, a više rezultata trebalo bi biti poznato posle obdukcije i onoknčane policijske istrage

Slika

PIROT - Srednjoškolac N.J. (18) iz Pirota ubio se skokom sa desetak metara visokog nadvožnjaka na zaobilaznici kod "Prisjanskog naselja", rečeno je u Višem sudu u Pirotu.

Istražni sudija Višeg suda u Pirotu Marina Rajković je rekla da nema indicija da je mladića neko gurnuo.
Motiv za samoubistvo nije poznat.

Obdukcija će biti obavljena u Institutu za sudsku medicinu u Nišu.
"Tek posle toga će se znati uzrok smrti", rekla je sudija Rajković.

Kurir

Vrh
Sleepy
Post  Tema posta: Re: HRONIKA  |  Poslato: 23 Jan 2013, 19:37
Korisnikov avatar
rang
rang

Pridružio se: 06 Jul 2012, 16:11

Pucnjava u Osojanu, molotovljev koktel na srpsku kuću u Kosovu Polju

Predsednik Opštine Istok Dragoljub Repanović rekao je danas da je jedan Albanac pucao na zgradu opštine u selu Osojane, a da u incidentu nije bilo povređenih.

Slika

Repanović kaže da je reč o Albancu koji svakodnevno prodaje povrće ispred zgrade Opštine. Prema njegovim rečima, čovek je pucao u pravcu zgrade iz automobila, a posle verbalne prepirke sa jednom Srpkinjom.

"Nismo mogli ne da pretpostavimo da neko, ko svakodnevno prodaje kupus u centru sela, može da bude naoružan i da puca", rekao je predsednik opštine i dodao da su se "žitelji okupili u centru sela i očekuju da se počinilac pronađe i kazni".

Pripadnici KPS-a obavljaju uviđaj, a o onome šta se dešavalo u Osojanu obaveštena je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, rekao je Repanović.

Osojane je prvo povratničko selo u Metohiji, a u 14 sela u opštini Istok ima oko 2.000 srpskih povratnika.

Napad na Srbe desio se i u noći između utorka i srede, kada su dva molotovljeva koktela bačena na domaćinstvo porodice Jovanoviću u Bresju u Kosovu Polju, a u napadu nije bilo povređenih.

"U manjem požaru izgorelo je nešto stočne hrane, veća šteta je izbegnuta jer je bilo vlažno, pa vatra nije mogla da se proširi", rekao je Aleksandar Jovanović, vlasnik domaćinstva.

Porodica Jovanović je jedna od preostalih 15 srpskih porodica u Bresju. Aleksandar Jovanović je dodao da su svakodnevno izloženi različitim pritiscima i da su članovi njegove porodice čak i fizički napadani.

Vesti on line

Vrh
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Pogled za štampu