|
Autoru |
Poruka |
Truth and Pain
|
|

rang

Pridružio se: 04 Jul 2012, 21:49 Postovi: 946
|
Profesor osuđen za zlostavljanje asistenta Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Milenko Perović pravosnažno je osuđen za zlostavljanje na poslu svog asistenta Slobodana Sadžakova. On je dužan da asistentu isplati odštetu od 518.000 dinara.
Kako prenosi novosadski Radio 021, to je prva pravosnažna presuda za zlostavljanje na radu na univerzitetima u Srbiji i druga pravosnažna presuda za zlostavljanje na radu u Srbiji uopšte.
Perović je profesor etike i predsednik komisije za standardizaciju crnogorskog jezika.
Prema presudi, Perović je sprečavao Sadžakova da obavlja svoje radne dužnosti, slao mu je preteće i uvredljive sms poruke i na druge načine je vređao njegovu čast i ugled. Takođe ga je ucenjivao da glasa za izbacivanje drugih kolega sa Fakulteta.
Profesor etike je osuđen i zbog onemogućavanja asistenta da se usavršava i napreduje na poslu, zbog čega je Sadžakov ostao bez ugovora o radu. Perović je, takođe, sprečio svog tadašnjeg asistenta da brani doktorsku disertaciju, zbog čega je Sadžakov morao da prijavi doktorat u Beogradu.
Prvostepena presuda doneta je na proleće prošle godine, da bi odlukom Apelacionog suda pre godinu dana bila ukinuta i vraćena Osnovnom sudu u Novom Sadu, koji je ponovio prvobitnu odluku, a nju je kasnije potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu, čime je ona učinjena pravosnažnom. Novi Magazin
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

Pridružio se: 19 Sep 2012, 21:59 Postovi: 4951
|
Tunišanin napao srpsku stjuardesu
Trgovac poreklom iz Tunisa A. A. (27) napao je srpsku strjuardesu E. Z. (32) u jednom noćnom klubu u Dubaiu. On je negirao sve optužbe prillikom pojavljivanja pred Kriminalnim sudom u Dubaiu, prenosu "gulf news".
 Foto - ilustracija: Tunišanin na sudu zbog napada na srpsku stjuardesu u Dubaiju On je optužen da je na neprimeren način dodirivao leđa srpske stjuardese u noći 26. oktobra. "Kunem se u ime Boga, nevin sam. Nikad je nisam dotakao", branio se Tunišanin pred sudijom Muhamedom Džamal Kamalom koji je zakazao izricanje kazne za 30. decembar. Srpska stjuardesa E. Z. svedočila je da je te večeri bila sa drugaricom kada se A.A. pojavio i počeo da igra sa njima. One su tada pokušale da ga izbegnu ali on nije odustajao i konstantno im je prilazio. "Par puta smo mu rekle da se udalji od nas pre no što je otišao. Deset minuta posle toga osetila sam kako mi neko dodiruje leđa. Okrenula sam se i primetila da je to A.A". Kada sam ga uhvatila da mi dodiruje leđa odgurnula sam ga i on me je tada udario u čelo", rekla je E.Z. i dodala da je odmah uzbunila obezbeđenje kluba. Jedan egipatski inžinjer posvedočio je da je video A. A. kako pokušava da igra sa E.Z. Kada je nastalo koškanje ljudi su intervenisali i vlasnik kluba odveo A. A. u kuhinju pre no što je došla policija. Vesti
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
KRITIČNO: Lale Sekulić ima krvarenje u mozgu, prebačen na VMA!
Sekulić je na intenzivnoj nezi, u stanju blage kome, priključen na respiratore i njegovo stanje je kritično
 Bivši direktor “Habitfarma” Radoslav Lale Sekulić (74), osmunjičen za malverzacije u “Agrobanci“, ponovo je prebačen na VMA, zbog znakova krvarenja u mozgu.
Kako piše dnevni list “Politika”, Sekulić je na intenzivnoj nezi, u stanju blage kome, priključen na respiratore i njegovo stanje je kritično. - Životno je ugrožen, a za odbranu u krivičnom postupku, prema nalazu komisije veštaka, nije sposoban – kažu njegovi advokati Obrad i Branislav Popovac. Apelacioni sud u Beogradu nedavno je produžio pritvor Sekuliću za još tri meseca.
(M. S. / Izvor: Politika)
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Vozio sam jer sam bio najmanje pijan
Zaslepili su me farovi i uopšte nisam video Gorana Cvitića i Zorana Karana, rekao u policiji osumnjičeni Ninoslav P.

Nakon što je pregazio Cvitića i Karana, vozač sleteo u kanal BEOGRAD - Pobegao jer se uplašio! - Nisam video pešake jer su me zaslepili farovi automobila iz suprotnog smera dok sam preticao autobus. Tek kad sam bio na metar od prvog čoveka, shvatio sam da ću ga udariti. Drugog pešaka nisam ni video!
Ovo je u policiji ispričao Ninoslav P. (24), koji je u subotu oko šest sati u Batajnici kolima ubio Gorana Cvitića (30) i Zorana Karana (46). - Ninoslav je potvrdio da je celu noć bio s društvom po kafanama i da su svi pili. Društvo je procenilo da je on najmanje pijan, pa je seo za volan „renoa“ čiji je vlasnik njegov drug. Ninoslav i petoro njegovih prijatelja nastavili su da piju u kolima i vozikaju se po gradu - kaže naš izvor iz istrage.

Posle nesreće Ninoslav je pobegao, a nekoliko sati kasnije predao se policiji u Sremskim Karlovcima i rekao da je to uradio jer se uplašio.
Kurir
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Šarićev naslednik Novopazarac?
Srpska policija još nije dobila nijednu povratnu informaciju o Mensuru Bibiću (51) iz Novog Pazara, koji je uhapšen u Japanu zajedno sa još četvoricom stranaca zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare oko 110 kilograma narkotika, saznaje beogradski list Alo.

Dobio naslednika: Darka Šarića (na slici) u trgovini narkoticima zamenio Novopazarac Uhapšeni Novopazarac nema krivični dosije, a njegovo ime se poslednji put pominjalo u aprilu ove godine, kada je italijanska policija uhapsila grupu njegovog sugrađanina i saradnika Kemala Kalkadenca zbog sumnje da je trgovao drogom sa Darkom Šarićem. Najmanje 20 pripadnika međunarodne kriminalne organizacije Kalkadenca inspektorima je u Italiji priznalo da su se bavili krijumčarenjem i preprodajom droge za odbeglog narko-bosa. Osim članova najuže porodice, kao najpoverljiviji saradnici Kemala Kalkadenca navedeni su njegovi sugrađani iz Novog Pazara - rođak Emir Crnovršanin, Adnan Delić, i pre neki dan uhapšeni Mensur Bibić, za koje se sumnja da su krijumčarili kokain iz Španije u Italiju i heroin iz Turske u zapadnu Evropu. Sem Bibića, lisice na ruke stavljene su Rjudžiju Kitamuru (37) iz Japana, Li Enu (42) iz Amerike, Lehi Min Natu (35) iz Vijetnama i Luu Tajlanskom (33) iz Kanade. Početkom decembra ove godine japanski zvaničnici imali su dojavu australijske policije o krijumčarenju droge međunarodne kriminalne organizacije. Policija je zamenila narkotike bezopasnom supstancom dozvolivši krijumčarima da njihov dogovor ide svojim tokom, ali pod prismotrom. Vesti
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
KM: Jednom Srbinu zapalili, drugom izrešetali auto
Rano jutros u Kosovskoj Mitrovici jedan automobil je zapaljen, a drugi je pogođen hicima iz vatrenog oružja. U Kosovskoj Mitrovici rano jutros zapaljen je jedan automobil, a drugi je pogođen hicima iz vatrenog oružja.

Srbi na severu sve češće na meti Nepoznate osobe su prošle noći, oko dva sata, zapalile automobil "reno laguna" jednog Srbina koji kao policajac radi u stanici KP Sever, u Mitrovici, kazao je zamenik regionalnog direktora Kosovske policije Ergin Medić. Nešto ranije oštećeno je vozilo još jednog kosovskog Srbina. To vozilo pogođeno je hicima iz vatrenog oruzja, na njemu je polomljeno zadnje staklo, i probijena rupa na karoseriji. Demolirana kuća Srba u Orahovcu U srpskom delu Orahovca provaljena je, demolirana i opljačkana kuća kosovskih Srba Srećka i Lazarke Simić, saopšteno je iz opštine. Incident se dogodio pre nekoliko dana, u vreme kada je ovaj stariji bračni par bio kod lekara i u poseti deci u centralnoj Srbiji.
Po povratku kući, Simići su pozvali pripadnike kosovske policije čiji su istražitelji obavili uviđaj i uzeli otiske sa nekih od ispreturanih predmeta. Iz kuće su, kako se navodi u saopštenju, ukradeni dva TV aparata, veš mašina, usisivač, DVD, 20 litara rakije, servisi za ručavanje i kafu i još neke stvari iz pokućistva.
Takođe, na zidovima dnevne sobe provalnici su bronzanom bojom ispisali grafit "Oslobodilačka vojska Kosova". Vesti
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Brat i sestra bosovi za prelaz migranata na Kelebiji
“Slučajno sam, zbog prirode posla kojim sam se bavio, bio primoran da učestvujem u prevoženju stranih državljana koji ilegalno borave u našoj zemlji. To je bilo samo jednom i kada sam video da sam upao u osinjak, napustio sam radno mesto“, priča za “Blic“ građanin koji je nakon teksta o krijumčarenju ljudi odlučio da otkrije puteve tog krivičnog dela u Subotici.

Učesnik u krijumčarenju ljudi tvrdi da "migranti kao zečevi uskaču u kola"...
Prema rečima izvora “Blica“, glavni organizatori su brat i sestra čija se baza za koordinaciju tima od desetak ljudi nalazi na Kelebiji.
- Lažne azilante već kod makedonske granice u civilnim kombijima dočekuju ljudi iz Subotice i uzimaju im i po više hiljada evra, čak do 10.000 evra. Svi koji su uključeni u posao samo su spoljni igrači, a glavni su brat i sestra. Opšte je poznato da se migranti u najvećom broju u Subotici kriju u staroj ciglani iza Senćanskog groblja i na deponiji iza ciglane, te ih odatle prevoze do centra grada, iza Katedrale, kod “Lifke“. Talibani, kako ih zovu, ostaju šćućureni u mraku iza crkve, sve dok druga vozila ne dođu po njih - rekao je sagovornik “Blica“. Prevoz ide petkom i subotom Neimenovani izvor lista otkriva i da se prevoz lažnih azilanata do granice najčešće organizuje petkom i subotom. - Pobegao sam od svega glavom bez obzira. Sa tim ljudima se ne treba igrati. Među njima je i žena. Veoma opasna žena - zaključio je sagovornik “Blica“. U noći kada je i sam bio u koloni automobila koja je došla sa Somborskog puta do Katedrale uputstvo je glasilo da skrenu sa ugašenim svetlima i da voze putnike do salaša. Međutim, on tvrdi da salaš ne postoji, da je to samo šifra, jer se na tom mestu, ukoliko ga neko posmatra sa strane granice u Mađarskoj, nalazi šljivik.
- Bilo je pet vozila te noći, ali znam da ih nekada bude i više. Migranti kao zečevi uskaču u kola i na zadnjem sedištu skrušeno pognutih glava sede, dok na mesto suvozača seda najbolje obučen među njima. Izvidnica za to vreme proverava da li na putu Subotica-Palić ima saobraćajnih policajaca i ukoliko je put čist, kolona kreće. Na isti način putnici iskaču iz kola kod nepostojećeg salaša na Paliću iza nekada poznate fabrike i oni nestaju u noći u pravcu Mađarske. U isto vreme, sa mađarske strane je izviđač iz Subotice koji perfektno govori mađarski jezik i u kolima s njim je najčešće i devojka koja za male pare pristaje da bude kamuflaža, jer ukoliko bi im graničari prišli, glumili bi zaljubljeni par. Nakon vožnje, za vozače se izdvaja 20 evra, ne znam koliko drugi dobijaju, ali verujem da glavnicu uzimaju organizatori - kaže čovek koji je spreman da istražnim organima ispriča mnogo više detalja ako dobije zaštitu i obećanje da njegov identitet neće biti otkriven. Srbija Kelebija Granica Migrant Migr
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Kontrolor pretukao "švercera"
Mladić M. P. (26) pretučen je juče oko 12.50 od strane kontrolora Bus Plusa D. J. (52) u Ulici Marijane Gregoran, kod broja 48. Do sukoba je došlo posle rasprave jer mladić, koji se vozio bez karte, nije hteo da napusti vozilo.

Nova bahatost Bus plus kontrolora: Pretukao mladića jer nije imao kartu Kako kažu očevici, kontrolor je izvukao nesrećnog momka iz autobusa i udario ga nekoliko puta pesnicom u glavu. M. P. je posle incidenta vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane lakše povrede glave. Incident se dogodio na pretposlednjoj stanici u smeru ka okretnici na Karaburmi, a u autobusu su se pored putnika nalazila još trojica kontrolora. Pročitajte još: * Komunalni policajac tukao putnika * Putnici izbacili Bus-plus kontrolu iz autobusa * Nova bahatost komunalne policije "Čim je autobus stao na stanicu videla sam kako stariji kontrolor izvlači mladića iz autobusa i odmah ga udara nekoliko puta pesnicom u glavu. Zatim su prišla još trojica kontrolora i nastala je opšta gužva. Potom je stigla ekipa Hitne pomoći i odvela mladića, dok je policija uzela izjave od sve četvorice kontrolora", priča jedan od očevidaca sukoba. U Hitnoj pomoći ističu da je mladić zadobio tupe povrede po licu i glavi. "Momak je imao hematom ispod oka, krvarenje iz nosa i više tupih povreda po glavi. Prevezen je u Urgentni centar", priča Nada Macura iz Hitne pomoći i dodaje da, na sreću, nije došlo do preloma nosa niti kostiju lica. Iako iz policije potvrđuju da je kontrolor pretukao putnika na liniji 25, u Bus plusu negiraju odgovornost. "Pošto putnik nije imao kartu kontrolor mu je tražio lična dokumenta kako bi mu napisao kaznu. Međutim, mladić nije želeo da mu da ličnu kartu, pa ga je kontrolor zamolio da izađe iz autobusa. Putnik je počeo da psuje, da bi u jednom trenutku nasrnuo s leđa na kontrolora i uhvatio ga za vrat. Kontrolor ga je u samoodbrani odgurnuo, a putnik je potom pao na pod vozila". Nikakve tuče nije bilo. Kontrolori su odmah pozvali policiju, a kada su policajci stigli putnik je tražio da ga odvedu do Urgentnog centra", kažu u Bus plusu. Ovo je samo jedna od brojnih agresivnih epizoda u sukobima putnika i kontrolora. Poslednji incident ove vrste desio se krajem prošlog meseca, kada je agresivna putnica napala kontrolora u tramvaju na liniji 13. Vesti
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Nesreća u Beogradu: Radnik upao u rupu
Na Batajničkom drumu na gradilištu radnik upao u rupu, prenosi RTS. Na mestu nesreće su hitna pomoć i policija.

Ne zna se uzrok nesreće Na gradilištu "Europolisa" na Batajničkom drumu radnik upao u rupu, saznaje RTS. Na lice mesta izašla ekipa hitne pomoći i policija. Vesti
|
|
|
|
|
Passion
|
|

rang

|
Slučaj Kovačević: Optuženim konzulima odloženo suđenje
Početak ponovljenog suđenja dvojici bivših srpskih konzula u Njujorku Igoru Miloševiću i Slobodanu Nenadoviću, optuženim za pomaganje Miladinu Kovačeviću da pobegne iz SAD, odložen je danas za 24. januar.

Kovačević je u novembru 2010. osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda Stajnhaueru Suđenje je odloženo jer u Prvi osnovni sud nije došao optuženi Milošević, koji je, prema rečima sudije Vladimira Miletića opravdao svoj izostanak. Milošević na suđenje nije došao zbog porodičnih razloga. Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Prvog osnovnog suda, kojom su Milošević i Nenadović osuđeni na 18 meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovne kazne i vratio predmet na ponovno suđenje. Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka. Prvom presudom Prvog osnovnog suda od 11. oktobra 2011, Milošević i Nenadović su oglašeni krivim za zloupotrebu službenog položaja, jer su Kovačeviću izdali putnu ispravu, iako su znali da se protiv njega vodi krivični postupak pred američkim pravosuđem, zbog teških povreda koje je naneo studentu Brajanu Stajnhaueru u maju 2008. Kovačević je u novembru 2010. osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda Stajnhaueru, na osnovu sporazuma o priznanju krivice. On je 26. novembra pušten iz zatvora u Somboru na osnovu primena Zakona o amnestiji. vesti
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|