|
Autoru |
Poruka |
Вучица
|
|

Moderator chata
Pridružio se: 13 Okt 2012, 13:01 Postovi: 30458
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
naucen plac
Tačno tri milje...ili ti 10830884.98 cm puštao se srebrni trag tvog bega u sopstveni svet.
Na kraju istog ružičasti oblak sitno tkan prašinom tvoje brzine.
Potpuno isto kao ona čudna ,prelepa morska bića što nastanjuju peščana dna. Baš kao cvet prelepih boja izranjaju sa dna posmatrajući morski svet svojom fino iscrtanom perfektnošću.
Hiljadu puta sam gubio dah u pokušajima da im neprimetno pridjem.
Hiljadu puta iznova pokušavao.
Hiljadu jedan put se sakrio.
Nije vredelo.
Sada sam stariji, dah sve manji ,sve redje ronim...ipak i dalje pokušavam.
Sada... sveže obrijan kroz prozor svog podruma kao lovački pas držeći u zraku ruku,kojom sam ti pupak tebe same dotakao sobom celim ,pokušavam da krenem za tobom.
Centimetar po centimetar detaljno prebiram ,već previše nežnim prstima sa mirisom kamilice i utiskom homosekcualca,taj put.
Sto za kojim si sedela i stolicu prekrivam prahom za otiske iz lokalne policiske stanice.
Kupio sam UV lampu na pijaci u subotu, da pronadjem svaku dlaku koja nemarnom rukom spremačice ,ostala, još miriše na tebe.Da je upletem i stavim pod pazuh.
I vežbam ....pešačim ,jedem salate i krastavac mi raste iz ušiju,izuvam cipele na prvom stepeniku i tiho te oponiram korakom do petog sprata pa dole.
Uvežbao sam sve tehnike presretanja i pada sa visine i opet pobedjen brojim centimetre i poraze.Uvežbao sam kamene suze, poslednju tehniku silovanih žena i tehniku zaborava.
Mada možda i ne jer tehnikom tako dobro naučenom zaboravim da je primenim i kroz osvit iz podruma gledam taj srebrni trag 10830884.98cm dug i dižem se na prste da šiškama osvanem u tvom malom svetu.
Od impresije do depresije ,od fino tkane pelerine za krsta i čaj u rinfuzi do potpune nemoći u mojoj glavi je kratak put baš kao od mene u trideset i četvroj ,baš kao guske na šoru do onih pozorišta koja si mi pokazala i čije pretstave počinju u septembru.
Nisam te povredio, Mila, delom, ni sobom, nisam želeo da praviš odstupnice i bunkere ,da zidam istražne sobe i najmim dželate za samoga sebe.
Samo postojim nezgrapan i nesiguran posvećen tužnim krajevima i lepoj sremici u svoj svojoj mat boji staračkim pegama ošuren i kao Otčar držim nebo da svetovi se ne uruše, da sigurno hodiš i mirno sniš dok se svi osmehuju u prolazu mom crnom stomaku što izviruje ispod već body majice.
Toliko divnih kombinacija toliko uvežbanih tehnika od mene do tebe,toliko nezgrapnih poteza i pogrešnih hormona.
Lepa si mila....
Sećaš se? rekoh ti još u periodu Velike Mržnje Tvoje...
Otvori se
Pojavi se
Znaš da sam i tvojoj laži veran....
Aleksej od Arlekina
|
|
|
|
|
Visnja
|
|

Pridružio se: 20 Jun 2016, 23:03 Postovi: 5
|
Divnaaa siiii predivnaaaaa ![[cvet1.gif] [cvet1.gif]](./images/smilies/cvet1.gif)
|
|
|
|
|
Visnja
|
|

|
Svakoga dana pronalazio bi po koju zaboravljenu Uninu stvarčicu, iz koje bi ga nasmešeno gledale njene srneće oči. Kada je jedanput istresao madrac, pronašao je tri ukosnice, napukli češalj sa srebrnim zvezdama, četvrt čokolade punjene kokosom i do pola popušenu kutiju "Marlboroa". U kupatilu je otkrio ljubičasti ruž za usne i vatu. Fetišista! Je li to sve što ostaje posle ljubavi? I šta, uopšte, ostaje posle nje? Telefonski broj koji lagano bledi u pamćenju? Čaše sa ugraviranim monogramima ukradene u "Esplanadi". Posle ljubavi ostaje običaj da se belo vino sipa u te dve čaše, i da crte budu na istoj visini. Posle ljubavi ostaje jedan sto u kafani kod znaka "?" i začuđeni pogled starog kelnera što nas vidi sa drugima. Posle ljubavi ostaje rečenica: "Divno izgledaš, nisi se ništa promenila..." I: "Javi se ponekad, još imaš moj broj telefona." I neki brojevi hotelskih soba u kojima smo spavali ostaju posle ljubavi. Posle ljubavi ostaju tamne ulice kojima smo se vraćali posle ljubavi. Ostaju tajni znaci, ljubavne šifre: "Ako me voliš, započni sutrašnje predavanje sa tri reči koje će imati početna slova mog imena..." Ušao je u amfiteatar i kazao: "U našoj avangardi..." Poslala mu je poljubac. Posle ljubavi ostaje tvoja strana postelje i strah da će neko iznenada naići. Klak - spuštena slušalica kada se javi tuđi glas. Hiljadu i jedna laž. Posle ljubavi ostaje rečenica koja luta kao duh po sobi: "Ja ću prva u kupatilo!" - i pitanje: "Zar nećemo zajedno?" Ovaj put, ne. Posle ljubavi ostaju saučesnici: čuvari tajni koje više nisu nikakve tajne. Posle ljubavi ostaje laka uznemirenost kad u prolazu udahnem "Cabochard" na nekoj nepoznatoj, crnomanjastoj devojci. Prepune pepeljare i prazno srce. Navika da se pale dve cigarete, istovremeno, mada nema nikog u blizini. Fotografije snimljene u automatu, taksisti koji nas nikada nisu voleli ( "Hvala što ne pušite!" - a pušili smo), i cvećarke koje jesu. Posle ljubavi ostaje povređena sujeta. Metalni ukus promašenosti na usnama. Posle ljubavi ostaju drugi ljudi i druge žene. Posle ljubavi, ne ostaje ništa. Sranje...
― Momo Kapor, Una
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
Visnja je napisao: Divnaaa siiii predivnaaaaa ![[cvet1.gif] [cvet1.gif]](./images/smilies/cvet1.gif) ma znam takvom ste me napravili ![[pusicica.gif] [pusicica.gif]](./images/smilies/pusicica.gif)
|
|
|
|
|
Visnja
|
|

|
Laku vam noc zelim ![[cvet1.gif] [cvet1.gif]](./images/smilies/cvet1.gif)
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
POUČNA PRIČA
Tokom pljačke banke u Cirihu, u srcu Švajcarske, pljačkaš je prilikom upada vikao na sve prisutne u banci: "Svi dole na pod i tišina! Novac pripada državi, ali tvoj život pripada iskljucivo tebi". Svi u banci su uz najveću tišinu legli na pod. To se zove "KONCEPT PROMENE RAZMIŠLJANJA". To je menjanje konvencionalnog načina razmišljanja kod ljudi.
Kada je jedna gospođa veoma provokativno ležala na stolu, pljačkaš je vikao i na nju: "Molim te, budi civilizovana. Ovo je pljačka, a ne silovanje!" To se zove "BITI PROFESIONALAC". Fokus je samo na onome što ste obučeni da radite.
Kada su se pljačkaši vratili kući, mladi pljačkaš (MBA - obučen), rekao je starijem pljačkašu (koji je završio samo 6 razreda osnovne škole): "Veliki brate, hajde da računamo koliko keša imamo?" Stariji pljačkaš je to glatko odbio rekavši: "Ti si veoma glup. Imamo toliko novca da ce nam trebati 3 dana da prebrojimo. Večeras kad upalimo TV, na vestima će nam reći koliko smo odneli iz banke!" To se zove "ISKUSTVO". U današnje vreme, iskustvo je važnije od diploma i stečenog zvanja.
Dok su pljačkaši bili u bekstvu, direktor banke rekao je supervizoru da momentalno pozove policiju. Ali supervizor mu je odgovorio: "Čekaj! Uzmimo prvo 10 miliona $ od banke za sebe, i dodajmo ih na 70 miliona $ koje smo prethodno proneverili iz banke!". To se zove "PLIVAJTE SA PLIMOM." To je konverzija nepovoljne situaciju u sopstvenu korist!
Supervizor još reče: "Bilo bi dobro da nas ovako pljačkaju svaki mjesec." To se zove "UBIJANJE DOSADE". Lična sreća je važnije od posla kojim se bavite.
Sutradan, na vestima je stajalo saopštenje da je 100 miliona $ opljačkano iz banke. Pljačkaši broje, i broje, i računaju, ali nisu mogli izbrojati više od 20 miliona $. Pljačkaši su bili jako ljuti i razočarani: "Rizikovali smo naše živote, a dobili smo samo 20 miliona $. Direktor banke je lagano uzeo 80 miliona $ vrhovima prstiju. Izgleda da bi bilo bolje da smo se obrazovali nego što smo postali razbojnici!" To se zove "ZNANJE JE VREDNO KOLIKO I SAMO ZLATO!"
Upravnik banke je nasmejan i srećan jer svoje gubitke na tržištu pokrio sada ovom pljačkom. To se zove "ISKORISTI PRILIKU".
Dakle, ko su pravi pljačkaši u ovoj priči?
Zuta minuta
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
Visnja je napisao: Laku vam noc zelim ![[cvet1.gif] [cvet1.gif]](./images/smilies/cvet1.gif) lepi sni testixovima pohodili ![[cvet1.gif] [cvet1.gif]](./images/smilies/cvet1.gif) Laku noć ![[cvet1.gif] [cvet1.gif]](./images/smilies/cvet1.gif)
|
|
|
|
|
Visnja
|
|

|
Divno i jako dirljivo, lepo cu moci da zaspem. Ljubim te punoooo
|
|
|
|
|
Вучица
|
|

Moderator chata
|
Ustvari, trudim se da mi ne nedostaješ
Ustvari, trudim se da mi ne nedostaješ, jer ne znam čime bih, osim tobom, nadoknadio toliki nedostatak. Daleko od toga da si blizu, a opet, daleko od toga da si daleko, pritiskaš me, baš ovde, a ja, umesto da te odgurnem, stisnem jače to mesto gde te osetim, da bude lakše noćas kad postane teže, da se ljutim na sebe što sam te sinoć prejako zagrlio, pa sada možda i tebi k'o meni bride grudi i ne možeš da zaspiš, pa misliš da mi nedostaješ. Ustvari, trudim se da mi bude svejedno kad pomislim da mi nedostaješ, trudim se da izmislim neku drugu tebe, da ne bih mislio da čeznem za tobom, već za njom i za tim da mi se njena koža za usne lepi, a ne tvoja. Čak joj i ime izmislim, da bi se razlikovala od tebe, al' badava, izgovorim tvoje ime, čim joj usne prinesem. Ustvari, sasvim se dobro držim, ne cmizdrim (puštam kap po kap, to se ne računa), ne mislim na tebe (osim kada sama provališ u podsvest), nikom te ne pominjem (osim kada pitaju za tebe), ne pišem ti pesme (osim kad baš moram) i trudim se da mi ne nedostaješ (e, to mi već teže polazi za srcem, jer ne znam čime bih, osim tobom, nadoknadio toliki nedostatak).
GORAN TADIĆ
|
|
|
|
|
|
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost |
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
|
|
|